Tõsiselt valusad lihased.. Mida teha?
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » Tõsiselt valusad lihased.. Mida teha?
- This topic has 10 replies, 9 voices, and was last updated 19 years, 11 months tagasi by
gmaster.
-
AutorPostitused
-
veebruar 20, 2006 at 10:01 p.l. #6752
-Jaanus-
MemberProbleem selline, et sellest 5×5 kava artiklist inspireerituna võtsin selle kava kohe ka kasutusse. Suht hea kava tundub olevat, ainuke probleem on see, et muutus oli vist järsk…
Nimelt pärast jalapäeva käin ma 3-4 päeva ringi nagu mul oleks kerge puue, jalalihased on nii valusad. Võib olla ma alustasin ka veidi suurest raskusest aga teha jõuan ilusti, aga läbi võtab ikka korralikult.
Jalad on nüüd pärast teist jalatrenni ka valusad, isegi hullemini kui esimesel korral. Praegu on viies päev pärast trenni ja ikka annavad tunda, varsti on aga uus jalapäev. Seega nüüd probleemi enda juurde: kui nüüd jätkub see, et iga kord on jalalihased pärast trenni mitu päeva valusad, kas see võib kuidagi midagi negatiivselt mõjutama hakata (isegi kui jalapäevaks jalg ära taastuda suudab)?
Teiste lihastega pole seda probleemi, annavad veidi tunda küll pärast trenni järgmine päev, aga taastuvad palju kiiremini.
Ja veel, kas on mingit viisi valu leevendamiseks?
Olen kuulnud kahte vastukäivat teooriat: 1. Lihasele tuleb rahu anda, et ta taastuks, 2. järgmine päev tuleks kergelt peale teha, et piimhape lihastes ühtlasemalt jaguneks.
Võib-olla on hoopis mõlemas iva sees, tunduvad mõlemad ju loogilised.
veebruar 21, 2006 at 5:06 e.l. #71865kame
Moderatorarvan et sa pole enne jalgu korralikult treeninud sest see kava on küll raske aga mitte tappev ja vb olla sul toitumine puudulik mis on kogu taastumise aluseks!
veebruar 21, 2006 at 9:19 e.l. #71889bohemianrhapsody
MemberVenitad ka ikka jalgu?
Ma arvan ka, et vähene treenitus ja mitte venitamine on põhjusteks.
Võib veel kergelt aeroobset peale trenni teha, vähendab ka natuke lihaste valulikkust.
Mingi valu on loomulik, mille kohta oli siin lausa suur teema, kuid trenniga sandistamine ei ole ka hea.
veebruar 21, 2006 at 9:51 e.l. #71893AA
MemberKOhe pärast trenni aeroobne jalutus või ratas otsa. Lõdvestab ja nii. Kindlasti korralik venitus peale igat seeriat ning lõpus korralikult veel. Korralik toitumine ja massaaz võiks abiks olla!
veebruar 21, 2006 at 11:29 e.l. #71897BULDOOSER
MemberKui sa teeksid originaal varianti 5×5 , siis valutaksid ainult esimene nädal. Tundub , et teed seda kulturistide 5×5 ja sel juhul saad peale igat korralikku trenni valutada. Kerge ratas trennijärgsetel päevadel aitab kindlasti, kiirendab taastumist.
veebruar 21, 2006 at 11:35 e.l. #71815ROtter
MemberÕige toitumine enne ja pärast treeningut, kerge massaa? – saad ka ise teha. Äärmisel juhul kasuta vees lahustuvat aspiriini.
veebruar 21, 2006 at 12:36 p.l. #71908theONE1
Member2. järgmine päev tuleks kergelt peale teha, et piimhape lihastes ühtlasemalt jaguneks.Ma loodan, et sa ei arva, et sul järgmine päev veel piimhape lihastes on
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 21, 2006 at 3:48 p.l. #71958-Jaanus-
MemberSelle piimahppe koha pealt pole ma veel ennast eriti harind… seega ei oska ma midagi arvata. Aga reaktsioonist järelduvalt ma siis parem ei arva seda.
Aga proovin jah seda kulturistide varianti, kuigi võtsin kordusi veidi vähemaks nendel harjutustel, mis pold 5×5, loodan et mõjub veidi rohkem jõule.
Ise ma arvan et võib jääda siiski vähese sooja ja venituse taha, olen küll mõlemat teind, ag ju sis mitte piisavalt.
To OldMan: Kui võimalik, siis võiks paar head vihjet anda trenni eelse ja järgse toitumise kohta. See on muidu väga kompleksne teema, ma tean. Ja ma olen seda uurind ka omajagu, aga äkki on siiski midagi lihtsat, mille olen kahe silma vahele jätnud.
veebruar 21, 2006 at 4:01 p.l. #71959ROtter
MemberVt. Artiklid -> Toitumine -> Treeningjärgne toitumine
märts 1, 2006 at 10:44 p.l. #73232maximus89
Memberpaljud on siin kurtnud et peale kava vahetust on algul valus.eriti kui on tehtud pidevalt ühte ja sama kava ja siis äkitselt uus ette võetud
??:”>märts 1, 2006 at 11:47 p.l. #73242gmaster
Memberüks tuttav sportlane soovitas sel puhul õlut, pidavat kuidagi leevendama
paraku ise ei oska seda kommenteerida…
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.