Topelt treening veab välja?
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Topelt treening veab välja?
- This topic has 13 replies, 4 voices, and was last updated 16 years, 10 months tagasi by
hardo1990.
-
AutorPostitused
-
märts 12, 2009 at 8:25 p.l. #12457
hardo1990
MemberKäin sõudetrennis. Koormused on suht head: 2x nädalas raske kang(6x kang ja 1-minuti seeria ringtreening), ergomeeter(2x)(pikk ühtlane), jooks(2x) ja jalka ning koss. Sihile see küll viib, st. sõudmiseks on see väga hea treening(enne suve), aga ma tahaks, et midagi kehalt välja ka paistaks. See seda sorti treening kahjuks aga ei võimalda.
Seega mõtlesin, et äkki hakkaks peale igat trenni 12x kangi harrastama. Jalad on mul suht tugevad, nagu sõudjale omane, aga ülakeha väga ei ole, vähemalt välja ei paista. Rinnalihast nüüd olen hakanud tegema. 100kg tuleb ära, vb oleks ta muidu mingi 90-95kg.
Kui pikalt ma peaks neid lihastsuurenendavaid trenne ka tegema? Lihase suurendamiseks oli ikka see number 12? Ja missuguseid harjutusi ma peaks tegema?(biitsept, triitseps, selg, kõht, rind, delta, “käevarrelihas”) Sõudebaasis, kus ma ise käin on sellili ja diagonaalis surumine, kõht(kald+ tava), kükid kangiga, sangpommid…ehk siis väga ei ole
II variant oleks koju osta väike kuid asjalik komplekt treeninguks…enne trenni teeks ikka väikse jooksu ka nagu kohane.
märts 13, 2009 at 5:45 p.l. #186479hardo1990
MemberSellesmõttes, et treeneriga ma sellisest teemast nagu ei aruta…
märts 13, 2009 at 6:14 p.l. #186486ROtter
MemberSõudmine on vastupidavusala, suured lihased ei tule kasuks tulemuste saavutamisel. Milleks on vaja sõudjale 50 cm biitsepsit – et esimese 100 m järel ennast kinni sõuda?
märts 14, 2009 at 9:07 e.l. #186529hardo1990
MemberSeda ma olen ka kuulnud jah. Vb jääb see tulevikuteemaks. Aitähh
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 14, 2009 at 9:26 e.l. #186531ROtter
MemberSellesmõttes, et treeneriga ma sellisest teemast nagu ei aruta…Kui sa tahad tulemusi sõudmises, siis aruta ikka treeneriga treeningus ettetulevad probleemid läbi, k.a. jõutreening. Tema koostab treeninguplaanid ja arvestab nt. ka taastumisaega järgmise treeninguni, kui sa hakkad ise midagi juurde aretama, siis võid vähese taedmisega endale tekitada taastumisprobleeme või eelisarendada neid lihaseid, mis sõudmise jaoks on teisejärgulised ja nii võib sinu areng valitud spordialal üldse seiskuda.
märts 15, 2009 at 8:10 e.l. #186646hardo1990
MemberNo üks on kindel, et mingit ülimat lihasmassi ma tekitada ei tahagi. Aga kas siis isegi natuke ülearu lihvi võib probleeme kohe tekitada? 50cm biitseps
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>…mitte päris niipalju
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Küsin veel treenerilt ka siis parem.märts 15, 2009 at 9:35 e.l. #186656s4nder
MemberJaanson ja Endrekson küll ülakehast eriti kiitsakad polnud viimati
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .märts 15, 2009 at 10:55 e.l. #186661ROtter
MemberKäin sõudetrennis. Koormused on suht head: 2x nädalas raske kang(6x kang ja 1-minuti seeria ringtreening), ergomeeter(2x)(pikk ühtlane), jooks(2x) ja jalka ning koss. Sihile see küll viib, st. sõudmiseks on see väga hea treening(enne suve), aga ma tahaks, et midagi kehalt välja ka paistaks. See seda sorti treening kahjuks aga ei võimalda.Seega mõtlesin, et äkki hakkaks peale igat trenni 12x kangi harrastama. Jalad on mul suht tugevad, nagu sõudjale omane, aga ülakeha väga ei ole, vähemalt välja ei paista. Rinnalihast nüüd olen hakanud tegema. 100kg tuleb ära, vb oleks ta muidu mingi 90-95kg.
Kui pikalt ma peaks neid lihastsuurenendavaid trenne ka tegema? Lihase suurendamiseks oli ikka see number 12? Ja missuguseid harjutusi ma peaks tegema?(biitsept, triitseps, selg, kõht, rind, delta, “käevarrelihas”) Sõudebaasis, kus ma ise käin on sellili ja diagonaalis surumine, kõht(kald+ tava), kükid kangiga, sangpommid…ehk siis väga ei ole
II variant oleks koju osta väike kuid asjalik komplekt treeninguks…enne trenni teeks ikka väikse jooksu ka nagu kohane.
Selleks, et lihased areneksid, on vaja teha harjutusi ka antagonistidele. Sõudmisel saavad põhikoormuse jala-, selja-, deltalihased ja biitseps. Kuna sul on jalalihased tugevad, siis peaksid tegema harjutusi rinna- ja kõhulihastele ning triisepsile. Kuna sõudmisel tagavad edu südame, vereringe ja kopsude kõrge töövõime koos suhteliselt kerge kehakaaluga, siis tuleb kasutada suuremat korduste arvu ja väiksemaid raskusi. Selline harjutuste sooritamise režiim hoiab jõuvastupidavuse arendamisel ära lihaskonna ülemäärase suurenemise. Sobivad kordused 12-20 seerias.
Aga üldfüüsiline peab olema kooskõlas põhitreeninguga, et ei tekiks vale planeeringuga ületreeningut ja tulemuste seisakut.
märts 15, 2009 at 7:24 p.l. #186748hardo1990
MemberÜhesõnaga “Topelt treening veab välja?” lahendus on vaid ühene, et vaid seljuhul, kui treenida tervet keha trenni programmi järgi, mitte eraldi kehaosi treenida. Aga noh, mu spordikarjäär sõudmises võib piirduda 23-aastaseks saamisega, kus valikuvariante on 2: kas spordikarjäär või ülikool ja muu elu. Suht jama variant küll, et rannalõviks end ehitada ei tohi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 16, 2009 at 7:32 e.l. #186774ROtter
MemberÜhesõnaga “Topelt treening veab välja?” lahendus on vaid ühene, et vaid seljuhul, kui treenida tervet keha trenni programmi järgi, mitte eraldi kehaosi treenida. Aga noh, mu spordikarjäär sõudmises võib piirduda 23-aastaseks saamisega, kus valikuvariante on 2: kas spordikarjäär või ülikool ja muu elu. Suht jama variant küll, et rannalõviks end ehitada ei tohi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Igal spordialal on oma ilu, võlu ja valu.
märts 16, 2009 at 8:41 e.l. #186785Alexander Andrusenko
ModeratorÜhesõnaga “Topelt treening veab välja?” lahendus on vaid ühene, et vaid seljuhul, kui treenida tervet keha trenni programmi järgi, mitte eraldi kehaosi treenida. Aga noh, mu spordikarjäär sõudmises võib piirduda 23-aastaseks saamisega, kus valikuvariante on 2: kas spordikarjäär või ülikool ja muu elu. Suht jama variant küll, et rannalõviks end ehitada ei tohi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Miks just 23? Ja ülikool ei pruugi tingimata sporti segada. Mõni käib ülikoolis ja tegeleb sõudmisega edasi. See võib küll raske olla, kui loengud kella 18-ni on (sõudmise trenn on ju tavaliselt 16-18), aga aeg-ajalt on võimalik loenguid nii planeerida, et ka trennis käia saaks.
Rannalõviks end ehitada? Valisid vale spordiala selleks ilmselt.
märts 16, 2009 at 11:18 e.l. #186798hardo1990
MemberVäga rumal käitumine oleks see minust minna sõudma sihiga rannalõviks saada
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Eks need tujud ole vahest need, kes ikka muutuda tahavad
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga tuleb tunnistada, et sõudmises on rohkem ilu ja võlu, kui valu. Ja tulevikku ei hakkaks ka vb liiga kaugele sobrama. Vb raiskasin mõne aega nüüd sellega, aga see-eest mul veidi kindlam siht nüüd
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 16, 2009 at 11:50 e.l. #186804Alexander Andrusenko
ModeratorTee seda sporti, mis sulle rahuldust ja naudingut pakub. Kõik ei peagi maailmameistriteks saama.
märts 19, 2009 at 4:19 p.l. #187333hardo1990
MemberMa mõtlen ka, et natuke ikka võib. Kuna ma massi juurde tahan, siis ma massitsükleid tegema ka hakkan – neid samu mida Ott Kiivikas soovitab. Mingi tunnike või alla peale trenni, nii kuidas jõuan ja siis vaatab edasi.
Ja nüüd sööma
AutorPostitusedViewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)- You must be logged in to reply to this topic.