Skip to main content

Toored munad

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Toored munad

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • Autor
    Postitused
    matti
    Member

Terekest!!!Kysin otse-on tooreste munade söömine ohtlik või mitte?Nimelt ise olen viimasel ajal iga kord enne magamaminekut võtnud sisse 3-4 toorest muna ja tahaks seda edaspidigi teha.

mullaonu
    Member

Terekest!!!Kysin otse-on tooreste munade söömine ohtlik või mitte?Nimelt ise olen viimasel ajal iga kord enne magamaminekut võtnud sisse 3-4 toorest muna ja tahaks seda edaspidigi teha.

Üldiselt on Eesti päris tugev kontroll munade üle aga 100 % ei saa kunagi kindel olla

Vägivaldur
    Member

Oleneb kust sa oma mune ostad. Suuremad “munavabrikud” ikka kontrollivad. Turumune toorelt ei tarbiks…

ROtter
    Member

Kõige sagedamini levib Salmonella serotüüp enteritidis kanamunadega. Munad, mida on munenud pisikukandjad kanad, ei erine välimuse poolest pisikuid mittesisaldavatest munadest. Pisikukandjad kanad ei pruugi olla haigustunnustega ja pisikud satuvad munasse nende munasarjadest enne kui munale koor ümber moodustub. Kindlaks saab teha pisikute olemasolu munas vaid laborianalüüsiga.

Ka väljastpoolt pisikutega saastunud munad võivad põhjustada haigestumist, kui pisikud satuvad sealt toidu sisse, kuid seda juhtub palju harvem kui haigestutakse pisikuid sisaldavate tooreste munade söömisel. Nagu eespool juba mainitud, Salmonellasid hävitab kuumutamine — kui pisikuid sisaldavad munad kõvaks keeta või kahelt poolt läbi praadida, on nakatumine salmonelloosi välditud.

Karu
    Member

Oldmani jutt maruõige, toores on ohtlik.

Ei tea, kui väike see tõenäosus on, kuid kui tabab, siis on vaja veeta pikka aega haiglas.

Mina ei riskiks…

54321
    Member

ja valmis tehtud mune jaksad vast ohkem kah kui 3-4 tykki süüa

matti
    Member

ja valmis tehtud mune jaksad vast ohkem kah kui 3-4 tykki süüa
    444
    Member

mina ”tleks et lase aga julgelt edasi ise olen paar kuud juba toorest muna joonud ja pole midagi viga aga kindlasti pese puhtaks sest koorepeal pidi palju pisikuid olema ….

ja tean ka paljusi kes joovad ja m6ned panevad isegi hapukoort ja muid asju ka sekka …

444: kas see, et SINUGA pole paari kuuga midagi juhtunud, annab sulle õiguse teistele soovitada riskida NENDE tervisega?

AlanBStard
    Moderator

Ei tea, kui väike see tõenäosus on, kuid kui tabab, siis on vaja veeta pikka aega haiglas.

Ja vahel tehakse sellist mõnusat uuringuprotseduuri nagu kolonoskoopia.

Karu
    Member

See on jah mõnna-mõnna!

matti
    Member

Misasi see se kolonoskoopia on?

AlanBStard
    Moderator

Rahvakeelne väljend on “anal probe”.

Algul valus ja pärast mõnus või nii nad ütlevad

444
    Member

444: kas see, et SINUGA pole paari kuuga midagi juhtunud, annab sulle õiguse teistele soovitada riskida NENDE tervisega?

siiani ei tea k”ll kedagi kellel sellep2rast terviserikkeid oleks olnud …

trennineiu
    Member

Mulle ka väga maitsevad nn. viie minuti munad, ehk siis poolkõvaks keedetud. Aga ei julge poemune niimoodi süüa, on ju olnud küll siin uudiseid, et Talleggis salmonelloos jne.

Ainult kui maal käime ja oma kodukanade mune toome, siis maiustan täiega:)

Parem mitte riskida ma arvan…

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.