Toitumiskava, Toit, ajubiokeemia ja rasvapõletus-mõned küsimused
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Fred Antsonilt » Toitumiskava, Toit, ajubiokeemia ja rasvapõletus-mõned küsimused
- This topic has 72 replies, 26 voices, and was last updated 14 years, 9 months tagasi by
vrsm.
-
AutorPostitused
-
juuni 9, 2008 at 3:45 p.l. #157031
undisputed
MemberVäga lihtne, kui sa veel aru ei saanud- telli toitumiskava Fredilt ja saadki selle, mida ootad:-)Fred ei koosta siin kavasi
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 9, 2008 at 3:52 p.l. #157032undisputed
MemberSee, et inimene ei vaja kasvamiseks nii palju valke, kui seda praegu soovitatakse (2.5-2 g per kg) lükati juba ümber 1980 ndatel.Lisa: Ühes postituses mainisid Mike Mentzerit, siis ma võin öelda, et tema soovitused üldjoontes tõesti toimivad.
Et see on ümberlükatud, muuda hetkel asja. Mind huvitav just, et palju seda siis lõpuks vaja on. Eeldan, et see võib iga indiviidi juures natuke varieeruda. Kuid üldiselt peaks olema ju üks. Hetkel jääb mulje, et keegi nagu taha oma kindlat seisukohta öelda
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 9, 2008 at 4:49 p.l. #157038M.M.
MemberEt see on ümberlükatud, muuda hetkel asja. Mind huvitav just, et palju seda siis lõpuks vaja on. Eeldan, et see võib iga indiviidi juures natuke varieeruda. Kuid üldiselt peaks olema ju üks. Hetkel jääb mulje, et keegi nagu taha oma kindlat seisukohta öelda
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mis seisukohta siin saab võtta. Keegi ei hakka ju siin kedagi maha tegema ega ka üles kiitma. Pidevalt tullakse uute teaduslike faktidega üle maailma lagedale või siis unustatud vanaga. Mõni põhineb ärilisel eesmärgil, mõni teaduslikel. Ja nüüd tavainimene peab sealt sõkaldest sõeluma terad. Mina isiklikult pole kunagi midagi väga puhta kullana võtnud. Lihtsalt näitena võib tuua tuhandeid eksmplare mehi kes söövad terve elu seapekki ja kartulit, joovad peale viina ning õlut ja magustoiduks tõmbavad pakk suitsu päevas ning elavad ilma haigusteta pea 100 aastaseks. Ei ole need mehed teiselt planeedilt. Samuti on tipp tasemel kulturistidega, mõni sööb 4 korda päevas, teine 8 korda. Kumb mees siis õieti teeb ?
juuni 9, 2008 at 10:46 p.l. #157080joker
MemberTegelt see ongi igaühe vaba valik kuidas vormi teha, sest kui viitsimist ja tahtmist on saab mõlematpidi korraliku vormi samuti ka võistlusvormi.
See nn rasva-dieet lihtsalt rohkem “laisa inimese” ja inimese, kel pole aega päev otsa trenni teha.
Mesit lähemalt tundes, siis võib lihtsalt öelda, et Mesi ei viitsi asja eriti 100% võtta. Ta kasvatab rohkem lõõgastudes lihast
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui vormist rääkida, siis on Fred ise suurim eeskuju. Ja kui näiteks enda kogemustest rääkida, siis ma ise enda arust arenen ikka väga hästi. Vahest hakkab endal imelik juba. Miks pole mingit imevormi aasta läbi? Lihtne põhjus on see, et ma taotuslikult hoian kaloraazi rohkem positiivse, et anda maksimaalselt kaloreid lihaste kasvuks. Samas ei ürita ma ennast põrsaks süüa iga hinna eest.
Samuti tugines dieet, “ime-vorm-mil-laval-ei-käinud” juba rasvade osakaalu tähtsustades.
Ja keha üleviimine ühelt reziimilt teisele võtab rohkem aega kui paar kuud. Seda peaks ka teadma, kel huvi ja liiga vara käega üritab lüüa.
Kavasid võib tellida jah Fredi käest – juhul kui muidugi jutule saab, sest jutule saamine saab olema väga raske:)
juuni 10, 2008 at 6:27 e.l. #157085undisputed
MemberMiks raske
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 10, 2008 at 7:07 e.l. #157087PT London
MemberMiks raske
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>N6utud treener!
juuni 16, 2008 at 11:31 e.l. #157886ion
MemberToidukordade vähendamine kuuelt/viielt korralt neljale on küll progress, kuid siiski ainult vaheetapp.Artiklist “Kuidas rikkuda ära vorm ja kahjustada tervist” :
4. Sööge hommikusöögiga kokku 4 -5 korda päevas.
See 4. käib pigem fitnessi kui kulturismi juurde nagu ma aru saan.
Kulturistide puhul pole konkreetset söögikordade numbrit antud.
Artikkel on ca 1,5 a vana.
Tekkis küsimus, et kas ajaga on arusaam muutunud ja 4 asemel piisabki 3st söögikorrast või lihtsalt kulturism ja fitness, toidukordade arvu seisukohast, erinevadki üksteisest 1-2 toidukorra võrra ?
Ja samas, kui energiavajadus on 3 korraga kaetud, kas siis piisab ka pigem fitnessi poole kalduva treengingu korral nendest 3 korrast ?
juuni 16, 2008 at 1:03 p.l. #157897undisputed
MemberArtiklist “Kuidas rikkuda ära vorm ja kahjustada tervist” :4. Sööge hommikusöögiga kokku 4 -5 korda päevas.
Tekkis küsimus, et kas ajaga on arusaam muutunud ja 4 asemel piisabki 3st söögikorrast või lihtsalt kulturism ja fitness, toidukordade arvu seisukohast, erinevadki üksteisest 1-2 toidukorra võrra ?
Ja samas, kui energiavajadus on 3 korraga kaetud, kas siis piisab ka pigem fitnessi poole kalduva treengingu korral nendest 3 korrast ?
No kui sa nüüd seda teemat siin uuesti loed, siis näed, et üks mees kasvatas edukalt isegi lihaseid 3 x
juuni 16, 2008 at 2:28 p.l. #157900ion
MemberNo kui sa nüüd seda teemat siin uuesti loed, siis näed, et üks mees kasvatas edukalt isegi lihaseid 3 xKas sa oled Fred ja viidatud artikli autor? – EI
Kas sa said aru, et mina saan aru, et 3st korrast piisab kulturistile ? – EI
Kas sa vastasid ära küsimuse, kulturismi ja fitnessi toidukordade arvu erinevuse kohta ? – EI
Ja kust sa võtad, et ma tahan lihast kasvatada? Ära lähtu vastamisel iseendast vaid küsijast.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Pigem tundub, et sina olid see, kes silmadega üle lasi ja kordas eelpool mainitut … või kogud lihtsalt FIT’e?
juuni 17, 2008 at 8:25 p.l. #158062spaniard
MemberTere Fred! Sinu toitumispõhimõtete järgi toitudes tuleks süsivesikuterohkemat toitu tarbida õhtul peale treeningut aga kui trenn on peale hommikusööki ja vahel ka teine trenn õhtusel ajal kuidas on lood siis?
juuni 17, 2008 at 8:47 p.l. #158064Annika Pärtel
MemberArtiklist “Kuidas rikkuda ära vorm ja kahjustada tervist” :4. Sööge hommikusöögiga kokku 4 -5 korda päevas.
No mina ei ole kulturist (ei hakka ka selleks) ja söön 100% samamoodi nagu Joker. Kõik vajadused on rahuldatud ja vorm tuleb vist nagu kah.
juuni 17, 2008 at 10:14 p.l. #158068jrx
MemberTere Fred! Sinu toitumispõhimõtete järgi toitudes tuleks süsivesikuterohkemat toitu tarbida õhtul peale treeningut aga kui trenn on peale hommikusööki ja vahel ka teine trenn õhtusel ajal kuidas on lood siis?Fredi toitumispõhimõtete järgi ei tule tarbida üsivesikuterohkemat toitu mitte ÕHTUL peale trenni vaid lihtsalt peale trenni.
Kui sul on hommikul üks trenn, siis enne seda kergem söök ja peale seda korralik söök ja kui õhtul KA trenn on, siis ka peale seda korralikum (SV’dega) söök.
juuni 18, 2008 at 1:46 p.l. #158093Fred Antson
Neljas punkt on artikli kontekstis omal kohal – soovitatud rasvasisaldus oleks kolme toidukorra jaoks liiga väike.
Ära mõtle üle – nii kulturism kui fitness tegeleb lihaste arendamise ja nende väljatoomisega; söögikordade arv sõltub sellest, millist teed kasutada.
juuni 18, 2008 at 5:56 p.l. #158114ion
MemberTänud.
Näiteks, kui teha väike arvestus, et 24st tunnist ca 8 magada, süüa tunni aja jooksul peale ärkamist ja kõige hiljem 2 tundi enne magama minekut siis jääb alles ca 13 tundi.
Kui jagada see aeg 3 või 4 toidukorra vahel siis söögikordade vahede kestused on ca 1,5 korda erinevad (vastavalt 6,5 ja 4,3 h).
See erinevus avaldab juba mõju ka ainevahetuse kiirusele (tunnen omal nahal).
Samas süües õigeid toitaineid õiges vahekorras ei ole ainevahetuse kiirusel tähtsust (st pole vaja ülikiiret, piisab normaalsest kiirusest).
Olen teinud õiged järeldused?
Et keegi valesti aru ei saaks, siis:
Ma absoluutselt ei apelleeri.
Söön 3 korda päevas ja olen hetkel tulemustega rahul.
Tahan lihtsalt toimemehhanismidest võimalikult täpselt aru saada, kuna antud põhimõtted minu puhul töötavad.
5-6 toidukorra ja süsivesikuterikka toiduga kasvas küll lihas väga edukalt, kuid sama edukalt ka polster.
Sellest vabanemine tähendab alakaloraažil viibimist.
Nii kaua omakorda jälle ei toimu mingit kasvamist, pigem lihasmassi (seega osa rasvapõletusmehhanismist) vähenemine.
Aga milleks sellist pendeldamist tavainimesel vaja on, kui võib edukalt ka ühtlases tempos areneda, liigseid kilosid üldse kogumata.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lisaks veel madalam dibeeti haigetumise risk.
juuni 18, 2008 at 6:21 p.l. #158115jrx
MemberSee erinevus avaldab juba mõju ka ainevahetuse kiirusele (tunnen omal nahal).Samas süües õigeid toitaineid õiges vahekorras ei ole ainevahetuse kiirusel tähtsust (st pole vaja ülikiiret, piisab normaalsest kiirusest).
See tunne võib olla eksitav. Päris korralikud katsed näitavad, et 3 einet päevas vs. 6 einet päevas jäi ainevahetuse kiirus samaks eeldusel, et kaloraaž ja toitained olid samad.
Sellel, mitu einet päevas vahemikus 3-6 ma arvan on suured individuaalsed erinevused. Ka just psühholoogilised – s.t. kellel kuidas lihtsam on toitumist paigas hoida. Enda jaoks leian nt. et 4-5 on kõige parem ja lihtsam.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.