Toitumiskava
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Toitumiskava
- This topic has 15 replies, 10 voices, and was last updated 15 years, 2 months tagasi by
Raivo Piiber.
-
AutorPostitused
-
november 22, 2010 at 9:33 p.l. #20680
Anonüümne
GuestKui siit samast fitnesst poest tellida toitumiskava ,kui kiirelt selle kätte saab ?
Kas toitumiskava mõjub ka kui juurde teha korralikult trenni ? Näiteks 4 nädalaga on võimalik näha juba mingeid tulemusi ?
november 22, 2010 at 9:37 p.l. #255912Raivo Piiber
MemberKui siit samast fitnesst poest tellida toitumiskava ,kui kiirelt selle kätte saab ?Kas toitumiskava mõjub ka kui juurde teha korralikult trenni ? Näiteks 4 nädalaga on võimalik näha juba mingeid tulemusi ?
Sõltub, palju tegijatel tööd ees on … Aga pakun, et 48…72 tundi, vähemalt minu puhul oleks see nii. Milleks Sul toitumiskava vaja on? Et kaalu langetada? Tõsta?
Kui suudad kavast kinni pidada ning sinna kõrvale ka trenni teha, siis peak esimesi tulemusi kaalunumbrites olema juba näha küll. Samas ei pruugi see kajastuda peegelpildis. Kaalu langetamine (või ka tõstmine) on pikaajalisem protsess kui 4 nädalat, kvaliteeti taotledes ei tule siin midagi lihtsalt ega kiirelt.
november 22, 2010 at 9:46 p.l. #260317elisa18
MemberTellisin toitumiskava tegelikult nädalavahetusel. Ja smartpostiga . Plaan on ikka kaalu langetada. 172cm pikk ja 63,5 kg..
Soov 57 , treenin muidu 4-5 korda nädalas vaheldumisi teen kõikke
november 22, 2010 at 9:50 p.l. #260354Raivo Piiber
MemberTellisin toitumiskava tegelikult nädalavahetusel. Ja smartpostiga . Plaan on ikka kaalu langetada. 172cm pikk ja 63,5 kg..Soov 57 , treenin muidu 4-5 korda nädalas vaheldumisi teen kõikke
No siis tasub natuke veel oodata. Ja kui Sinu arvates on kava liiga kauaks teele jäänud, siis võta kava koostajaga PM teel ühendust
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 24, 2010 at 10:56 p.l. #249192elisa18
MemberImelik, ikka veel ootan toitumiskava kiivikaselt.. tõesti nii kaua ????? 4-5 päeva ???
november 25, 2010 at 5:04 e.l. #244440marko1222
MemberNo eks sellega lähebki nii kaua aega. Põmm ja valmis ta päris nii küll ei ole.
november 25, 2010 at 5:05 e.l. #249077MoloM
MemberImelik, ikka veel ootan toitumiskava kiivikaselt.. tõesti nii kaua ????? 4-5 päeva ???Kannatust ja kui leiad, et kava liiga kauaks teele jäänud, siis võta kava koostajaga ühendust. !!!
november 25, 2010 at 7:18 e.l. #248743daemonium
MemberImelik, ikka veel ootan toitumiskava kiivikaselt.. tõesti nii kaua ????? 4-5 päeva ???No pöördu tema poole siis.
november 25, 2010 at 7:20 e.l. #244806elisa18
MemberPeabki pöörduma vist. Mäletan eelmine aasta tellisin bonsumast selle ja sain kätte 2-3 päevaga
november 25, 2010 at 9:36 e.l. #248126viki667
Memberläheb kasvõi 10päeva, mis vahet seal on, peaasi et oleks tehtud korralikult, kui tüüp ei saa hetkel teha ja aega ei ole siis järelikult on oodata head kava mitte kiiruga tehtud.
-v-
november 25, 2010 at 10:06 e.l. #247334Janar Rückenberg
Member“Kui siit samast fitness poest tellida toitumiskava, kui kiirelt selle kätte saab? Kas toitumiskava mõjub ka kui juurde teha korralikult trenni? Näiteks 4 nädalaga on võimalik näha juba mingeid tulemusi?”
Üldjoontes ei viitsi ma selliseid teemasid üldse kommenteerida, kuid vahel harva klõpsan mõne sellise ikka lahti. Ja nagu ikka, paljude teistegi taoliste teemade ja küsimuste korral mõtisklen endamisi, et no mida imet need inimesed nendest toitumiskavadest ootavad. Kasvõi seesama…kas mõjub, kuidas mõjub jne. Ega see toitumiskava ei ole mingi imerohi, et tellid kava ära, puudutad seda paberit, kus kava peal ja juba salened. Või nagu peavalu tablet, et võtad rohu sisse ja valu jääb üle. Olen selles suhtes varemgi arvamust väljendanud, et kui inimene selle kava juba üldse tellib, siis ilmselt pole õigest toitumisest ikka mingit aimu. Siit edasi, inimene, kel pole toitumisest erilist aimu ei suuda selle kavaga ka midagi tarka peale hakata. Kaua mõeldakse selle tellitud kava järgi toituda…1 nädal, 3 nädalat, 2 kuud??? Toite, toiduaineid tuleb ju asendama ja vahetama hakata, te ei suuda eluseeski ühe päeva peale koostatud kava järgi päevast päeva ja kuust kuusse samade toitude järgi elada. Kui aga toitumisest suurt ei jagata, siis kuidas saab toite asendada, te ei oska ju asendada, vastasel korral te ju saaks kohe õigesti toituda??? Pealegi, paljudel juhtudel koostatakse üldine kava, ükski kava koostaja ei või kava tellija täpset päevagraafikut teada, mis tänapäeval kipub kõigil ülimalt individuaalne olema. Jällegi, mis saab siis, kui toidukord nihkub, kui trenn toimub miskipärast hiljem, omakorda nihkub edasi ka õhtune viimane toidukord??? Võib ju öelda, et kava koostajaga peetakse sidet…ma arvan, et kui kava tellib üks üdini toitumisest mitteteadlik inimene, siis neid küsimusi tekib nii palju, et oh oh oo, see sidepidamine võib kangesti pikaks ja tüütavaks kujuneda, teiseks, ma sügavalt usun, et enamus kava tellijatest mingil hetkel loobub nende tellitud kavade järgimisest.
Inimene peab ise jõudma selleni, kuidas vastavalt oma eesmärkidele toituda…see ongi loo moraal. Tuhnige, uurige, otsige ja eksperimenteerige, see on minu sõnum. Kui vastata antud kava tellijale, siis on väga suur võimalus, et see kava annab sulle 0 tulemust, võid ise nii puusse panna, et vähe ei ole. Teiseks, neli nädalat…selle ajaga ei saavuta kindlasti midagi. Kava, nii toitumine kui treening on üks asi, kuid selle realiseerimine on omaette kunst!!! Aga ma ei ütle, et ärge tellige. Tellige, proovige ja katsetage. Ma ei kahtle ühegi kava koostaja pädevuses, küll aga arvan seda, et 90% ei oska seda kava loominguliselt oma elustiili lülitama hakata, mistõttu ei ole ka erilisi tulemusi.
november 25, 2010 at 11:09 e.l. #245917viki667
Member“Kui siit samast fitness poest tellida toitumiskava, kui kiirelt selle kätte saab? Kas toitumiskava mõjub ka kui juurde teha korralikult trenni? Näiteks 4 nädalaga on võimalik näha juba mingeid tulemusi?”Inimene peab ise jõudma selleni, kuidas vastavalt oma eesmärkidele toituda…see ongi loo moraal. Tuhnige, uurige, otsige ja eksperimenteerige, see on minu sõnum. Kui vastata antud kava tellijale, siis on väga suur võimalus, et see kava annab sulle 0 tulemust, võid ise nii puusse panna, et vähe ei ole. Teiseks, neli nädalat…selle ajaga ei saavuta kindlasti midagi. Kava, nii toitumine kui treening on üks asi, kuid selle realiseerimine on omaette kunst!!! Aga ma ei ütle, et ärge tellige. Tellige, proovige ja katsetage. Ma ei kahtle ühegi kava koostaja pädevuses, küll aga arvan seda, et 90% ei oska seda kava loominguliselt oma elustiili lülitama hakata, mistõttu ei ole ka erilisi tulemusi.
Kusjuures täiesti õige jutt, kuid mis teed kui selle suure tuhnimise/uurimise peale sul sees siiski närib see pisik: “KAS minu enda poolt planeeritud toitumine on ikka õige, või panen täitsa puusse?” Ning tüüpiline vastus toitumise kohapealt foorumis on alati “telli omale toitumiskava!”
Enivei, mul oligi nii, seega tellisin siis lõpuks omale toitumiskava – üllatuseks selle tegia kiitis minu juba hetkelist(endist) toitumist heaks – tänu millele ei olnud kava ka raske ellu viia, ning sisuliselt selle toitumiskavaga saingi omale selle kindlustunde mida otsisin +teadmised mis koguses milliseid aineid, mis ajatagant minu elustiilijuures oleks mõistlik tarbida.
Ofkoors sealt edasi hakkab alles töö endal peale, kuid parem “kindlam” on ju alustada kahe jalaga maapealt kui hakata vigase rattaga sõitma.
november 25, 2010 at 11:30 e.l. #243019Aile
MemberKusjuures täiesti õige jutt, kuid mis teed kui selle suure tuhnimise/uurimise peale sul sees siiski närib see pisik: “KAS minu enda poolt planeeritud toitumine on ikka õige, või panen täitsa puusse?” Ning tüüpiline vastus toitumise kohapealt foorumis on alati “telli omale toitumiskava!”Enivei, mul oligi nii, seega tellisin siis lõpuks omale toitumiskava – üllatuseks selle tegia kiitis minu juba hetkelist(endist) toitumist heaks – tänu millele ei olnud kava ka raske ellu viia, ning sisuliselt selle toitumiskavaga saingi omale selle kindlustunde mida otsisin +teadmised mis koguses milliseid aineid, mis ajatagant minu elustiilijuures oleks mõistlik tarbida.
Ofkoors sealt edasi hakkab alles töö endal peale, kuid parem “kindlam” on ju alustada kahe jalaga maapealt kui hakata vigase rattaga sõitma.
Ühe kulturismitreeneri, Vince DelMonte, käest küsiti:
“I am very confused by the ratio of carbs, protein and fats I need to take and also the amount of food (calories) I am supposed to eat. There are way to many different contradictions out there in the world.
…ja tema vastas väga hästi:
So what. Doesn’t that tell you something? If no one can agree that means you’re going to have to take matters into your own hands. Isn’t that more empowering anyways? You should be involved in the decision making process and until you decide to plant your feet and follow one formula (I don’t care which one you pick), you won’t learn anything about your body. You’ll remain in the same spot you are right now – lost. Before even thinking about calories and macro profiles I think you should focus on some foundational nutritional habits. Here are three I want you to focus on this next month:
1. Are you eating every three hours? If not, start. You must establish a regular meal cadence and if you wish to eat every 2.5 or every 4 hours I could care less. Just pick one meal frequency and watch what happens. Note the changes you experience in your body.
2. Are you eating protein with every meal? Every time you sit down to a meal ask yourself, “Where is the protein?” I don’t care how much you eat, just get some protein in your diet. Eggs, cottage cheese, chicken, salmon, tuna, sirloin, protein shakes, whatever.
3. Are you eating veggies with every meal? Every time you sit down I want you to ask, “Where are the veggies?” I don’t care if you eat one carrot stick, just start eating some veggies with every meal. Note the changes and improvements in your body.
Let’s master these 3 habits this month and then report back to me!
november 25, 2010 at 12:00 p.l. #240939argoll
MemberPeabki pöörduma vist. Mäletan eelmine aasta tellisin bonsumast selle ja sain kätte 2-3 päevagaIgal aastal tellid uue kava või?Mis sellel bonsuna kaval siis viga oli?Ma usun, et seda kava oleks sulle tasuta kohendatud.
Argo
november 25, 2010 at 8:22 p.l. #239949ROtter
Member“Kui siit samast fitness poest tellida toitumiskava, kui kiirelt selle kätte saab? Kas toitumiskava mõjub ka kui juurde teha korralikult trenni? Näiteks 4 nädalaga on võimalik näha juba mingeid tulemusi?”Üldjoontes ei viitsi ma selliseid teemasid üldse kommenteerida, kuid vahel harva klõpsan mõne sellise ikka lahti. Ja nagu ikka, paljude teistegi taoliste teemade ja küsimuste korral mõtisklen endamisi, et no mida imet need inimesed nendest toitumiskavadest ootavad. Kasvõi seesama…kas mõjub, kuidas mõjub jne. Ega see toitumiskava ei ole mingi imerohi, et tellid kava ära, puudutad seda paberit, kus kava peal ja juba salened. Või nagu peavalu tablet, et võtad rohu sisse ja valu jääb üle. Olen selles suhtes varemgi arvamust väljendanud, et kui inimene selle kava juba üldse tellib, siis ilmselt pole õigest toitumisest ikka mingit aimu. Siit edasi, inimene, kel pole toitumisest erilist aimu ei suuda selle kavaga ka midagi tarka peale hakata. Kaua mõeldakse selle tellitud kava järgi toituda…1 nädal, 3 nädalat, 2 kuud??? Toite, toiduaineid tuleb ju asendama ja vahetama hakata, te ei suuda eluseeski ühe päeva peale koostatud kava järgi päevast päeva ja kuust kuusse samade toitude järgi elada. Kui aga toitumisest suurt ei jagata, siis kuidas saab toite asendada, te ei oska ju asendada, vastasel korral te ju saaks kohe õigesti toituda??? Pealegi, paljudel juhtudel koostatakse üldine kava, ükski kava koostaja ei või kava tellija täpset päevagraafikut teada, mis tänapäeval kipub kõigil ülimalt individuaalne olema. Jällegi, mis saab siis, kui toidukord nihkub, kui trenn toimub miskipärast hiljem, omakorda nihkub edasi ka õhtune viimane toidukord??? Võib ju öelda, et kava koostajaga peetakse sidet…ma arvan, et kui kava tellib üks üdini toitumisest mitteteadlik inimene, siis neid küsimusi tekib nii palju, et oh oh oo, see sidepidamine võib kangesti pikaks ja tüütavaks kujuneda, teiseks, ma sügavalt usun, et enamus kava tellijatest mingil hetkel loobub nende tellitud kavade järgimisest.
Inimene peab ise jõudma selleni, kuidas vastavalt oma eesmärkidele toituda…see ongi loo moraal. Tuhnige, uurige, otsige ja eksperimenteerige, see on minu sõnum. Kui vastata antud kava tellijale, siis on väga suur võimalus, et see kava annab sulle 0 tulemust, võid ise nii puusse panna, et vähe ei ole. Teiseks, neli nädalat…selle ajaga ei saavuta kindlasti midagi. Kava, nii toitumine kui treening on üks asi, kuid selle realiseerimine on omaette kunst!!! Aga ma ei ütle, et ärge tellige. Tellige, proovige ja katsetage. Ma ei kahtle ühegi kava koostaja pädevuses, küll aga arvan seda, et 90% ei oska seda kava loominguliselt oma elustiili lülitama hakata, mistõttu ei ole ka erilisi tulemusi.
Ma ei oskagi kommentaarida sellist teksti Sinu poolt.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kas juhtus midagi või?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mina isiklikult olen kõigi kava tellijatega võtnud maili teel ühendust ja selgitanud eelnevalt välja tema senised toitumisharjumused, päevagraafikud, kas on võimalik süüa toitlustusasutuses või kaasavõetud sööki jne. mind ja teda huvitavad küsimused ja kava koostanud vastavalt sellele. Olen sidet pidanud kava tellijatega aasta jooksul või kuni tulemuste saavutamiseni.
Või ma olen ainuke loll, kes nii teeb?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.