Skip to main content

toitumiskava

Viewing 13 posts - 31 through 43 (of 43 total)
  • Autor
    Postitused
    M.M.
    Member

Kui tahad kaalu langetada, siis loobu müslist, riisist ,pastast, kartulist, leivast, suhkrust, puuviljamahladest. Söö mune, võid ja pekki!

Shokeeriv, aga tõsi.

Mr. Oldman – järsku sa oleksid natuke tagasihoidlikum oma rasvadega. Mitte ühestki toiduainest ei pea loobuma, vaid tuleb teada millal mida süüa ja kui palju. Ei saa olla nii ühes seisukohas kinni. Vastupidise näitena võib tuua Hr. Indrek Otsuse kes kaalub natuke üle 70 kilo ja tarbib vähemalt 600 grammi süsivesikuid päevas ja on pidevalt kuivas vormis.

ROtter
    Member

Mr. Oldman – järsku sa oleksid natuke tagasihoidlikum oma rasvadega. Mitte ühestki toiduainest ei pea loobuma, vaid tuleb teada millal mida süüa ja kui palju. Ei saa olla nii ühes seisukohas kinni. Vastupidise näitena võib tuua Hr. Indrek Otsuse kes kaalub natuke üle 70 kilo ja tarbib vähemalt 600 grammi süsivesikuid päevas ja on pidevalt kuivas vormis.

Minu teada kulutab hr. Indrek Otsus need süsivesikud päeva jooksul ka ära, erinevalt paljudest teistest.

M.M. Kas sa oled katsetanud süsivesikurikast toitumist ja rasva- ning valgurikast toitumist ja võrrelnud näiteks vereanalüüse?

asdfghjkl
    Member

ja mida siis viis korda päevas süüa?

Seda, et 5korda enamasti süiaksegi erinevates kavades, näiteks siin selline kava:

http://www.shapefit.com/exercise-questions-daily-menu.html

(Sealtsamalt saidilt leiad ka teisi toiduteemasid, mis võivad kasuks tulla.)

Seda niisagedast söömist saab põhjendada nii, et eesmärgiks on, et harjutada organismi mittevarundama rasvarakkudesse energiat, et see siis ongi nagu omamoodi organismi treening, et ta harjuks mõttega, et energiat varundada pole vaja kuna varul pole põhjendust niisageduse toiduga avrustamise korral. Teiselt poolt on organismil ka geneetiliselt seatud üles automaatika, et iga 3-4h tagant ta aktiveerub ja loob ideaalsed tingimused toidu omastamiseks, seetõttu vist ka ongi mõtekas 3-4h tagant neil hetkedel süia, ja nii tulebki 5 toidukorda kokku. Ideaalis olekski vist nii, et süiakse just sedalaadi toitu ja liigutakse just niipalju, et see toit ühtlaselt 3-4 tunniga energiaks tehtaks. See kui süia väga kiiresti omastatavaid toitained tekitab ka probleemi, et 1h-ga on kogu toit energiaks teisendatud, ja siis kui piisavat energiat nõudvat tegevust pole, siis ei jäägi muud üle ku isee rasvarakkudesse panna ja sisi sealt võtta. Et toidukava püüdlebki sinnapoole, et neid ja mõningaid aspekte veel silmas pidada, siis tulebki 5 söögikorda kokku lõpuks.

M.M.
    Member

Minu teada kulutab hr. Indrek Otsus need süsivesikud päeva jooksul ka ära, erinevalt paljudest teistest.

M.M. Kas sa oled katsetanud süsivesikurikast toitumist ja rasva- ning valgurikast toitumist ja võrrelnud näiteks vereanalüüse?

Vereanalüüse muidugi ei ole teinud, küll olen katsetanud nii ja naapidi. Alles hiljuti katsetasin madalama süsivesiku ja kõrgema rasva sisaldusega toitumist. Tulemus järgmine (higi hakkas lõhnama amoniaagi järgi, lisaks jõunäitajate langemine ja üldine jõuetus, lisaks pidev peapööritus). Ma arvan, et vereanalüüs oli sellel momendil mitte just parimate killast. Ole hea mees ja katseta ise kuidas on sellise enesetundega nii trenni teha.

Kägu
    Member

Kui tahad kaalu langetada, siis loobu müslist, riisist ,pastast, kartulist, leivast, suhkrust, puuviljamahladest. Söö mune, võid ja pekki!

Shokeeriv, aga tõsi.

http://www.epl.ee/artikkel/395634

ROtter
    Member

Vereanalüüse muidugi ei ole teinud, küll olen katsetanud nii ja naapidi. Alles hiljuti katsetasin madalama süsivesiku ja kõrgema rasva sisaldusega toitumist. Tulemus järgmine (higi hakkas lõhnama amoniaagi järgi, lisaks jõunäitajate langemine ja üldine jõuetus, lisaks pidev peapööritus). Ma arvan, et vereanalüüs oli sellel momendil mitte just parimate killast. Ole hea mees ja katseta ise kuidas on sellise enesetundega nii trenni teha.

Sa läksid jälle äärmusesse, jutt käib valgud:rasvad:süsivesikud – 30:40:30 nendes piirides.

Minul on ükskõik palju te sv sööte, aga kulutage saadud energia ära, sest vastasel juhul sv ladestuvad depoorasvana.

ROtter
    Member

Atkinsi dieedi puhul on süsivesikuid ca 10 %, optimaalne oleks 30 – 40 %.

Fred Antson
    Member

Tere,

Olen 27 a. mees ning mureks on liialt suur keha kaal (180 cm ja 114 kg). Õige toitumise ja treeninguga peaks suutma päris palju ära teha. Eestis aga napib toitumis-spetsialiste. Kas Teilt oleks võimalik toitumiskava tellida ja ka konsultatsiooni saada?

Taavi

Toitumispõhimõtted, mis on olulisemad kindlast menüüst, saab konsultatsiooniga paika panna.

Fred Antson
    Member

Otsuse näide on vastupidavusaladega mittetegelejatele ja veel enam mittesportlastele mõttetu – treenib ju mees umbes 12 pluss/miinus 2 tundi nädalas (kui mööda panin, siis informeeritumad parandagu). Ise treenin 5-7 tundi nädalas ja olen oma teada-tuntud vormis aastaringselt. Rakendades õiget informatsiooni saab vormi teha ja selles olla tunduvalt kergema vaevaga…

Fred Antson
    Member

Mis artiklisse puutub – võis sisalduv võihape (butyric acid) on nendesamadele bakteritele toiduks ja aitab vähki ennetada; paistab, et uuringus osalejad ei tarbinud (kalarasva kõrval) ühte inimesele kõige olulisemat rasvaallikat…

Fred Antson
    Member

ja mida siis viis korda päevas süüa?

Mitte ükski inimene, kelle eesmärgiks ei ole lihaste kasvatamine ning kes soovib rasva põletada, ei pea sööma 5 korda päevas! See on kõrge klassiga sportlaste pärusmaa. 3 korda päevas on piisav.

Fred Antson
    Member

Shokeeriv, aga tõsi.

Kõik on õige – ja lisaks vabaneb inimene vajadusest pidevalt süüa! Tagasi loomuliku toidu ja söömissageduse juurde!

Rambo vend
    Member

Kui sa eelnevat juttu lugesid, siis nägid et mina sain ilma selleta hakkama. Kindlasti peab oma toitumist muutma, aga see ei pea olema nii radikaalne. Mida keerulisem ja tülikam on kava, seda suurem tõenäosus on, et sellest ei suudeta kinni pidada. Näiteks võtame lõunasöögi: et toitumiskava jälgida, pead sa juba eelmine päev sellele mõtlema, toiduained varuma ja õhtul või hommikul söögi valmistama. See pole alati võimalik ja ongi kava untsus. Kontori inimesed käivad tihti ärilõunatel või arutavad töö asju lõunal kolleegidega. Sinna ei võta ju oma toitu karbiga kaasa.. jne

Minu puhul toimib normaalse toidu söömine praegugi, kus mu eesmärk on lihaste kasvatamine ja rasva% alandamine. Selle aasta jooksul on rasva% alanenud 16%-lt 12%-le ja eesmärk on see alla 10% saada. Kindlasti aitaks 5x päevas spetsiaalsete, isevalmistatud toidukordade söömine sellele kaasa ja kiirdendaks protsessi, aga mul pole sellega kiiret kuhugi ja seega minu arust ei tasu see ära. Seepärast jäägu karbist toidusöömine sportlaste ja kulturistide pärusmaale, kes tahavad toitumisest ja treeningust viimast võtta.

P.S. See on lihtsalt minu arvamus ja minu kogemus enda keha vormimisel ja ei pretendeeri mingile absoluutsele tõele. Tore oleks siit lugeda ka spetsialistide arvamust.

Kõik inimesed, kellel pole kaaluprobleemi, toituvad niimoodi ja selliseid soovitusi on siin nii vähe sellepärast, et kaaluprobleemideta inimesed siia lihtsalt ei satu. Loomulikult on täiesti piisav hommikune puder või võileivad, lõunal supp või praad ja mõistlik õhtusöök normaalkaalu saavutamiseks ja hoidmiseks terve elu jooksul.

Viewing 13 posts - 31 through 43 (of 43 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.