toitumiskava
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Fred Antsonilt » toitumiskava
- This topic has 42 replies, 11 voices, and was last updated 18 years, 5 months tagasi by
Rambo vend.
-
AutorPostitused
-
august 8, 2007 at 1:48 p.l. #121469
Raivo Piiber
MemberKui sa eelnevat juttu lugesid, siis nägid et mina sain ilma selleta hakkama. Kindlasti peab oma toitumist muutma, aga see ei pea olema nii radikaalne. Mida keerulisem ja tülikam on kava, seda suurem tõenäosus on, et sellest ei suudeta kinni pidada. Näiteks võtame lõunasöögi: et toitumiskava jälgida, pead sa juba eelmine päev sellele mõtlema, toiduained varuma ja õhtul või hommikul söögi valmistama. See pole alati võimalik ja ongi kava untsus. Kontori inimesed käivad tihti ärilõunatel või arutavad töö asju lõunal kolleegidega. Sinna ei võta ju oma toitu karbiga kaasa.. jneMinu puhul toimib normaalse toidu söömine praegugi, kus mu eesmärk on lihaste kasvatamine ja rasva% alandamine. Selle aasta jooksul on rasva% alanenud 16%-lt 12%-le ja eesmärk on see alla 10% saada. Kindlasti aitaks 5x päevas spetsiaalsete, isevalmistatud toidukordade söömine sellele kaasa ja kiirdendaks protsessi, aga mul pole sellega kiiret kuhugi ja seega minu arust ei tasu see ära. Seepärast jäägu karbist toidusöömine sportlaste ja kulturistide pärusmaale, kes tahavad toitumisest ja treeningust viimast võtta.
Kui sa ka minu juttu lugesid, siis seal olid öeldud midagi ka mugandamise kohta. Ja ka ärilõunatel on võimalik söögikohas tellida midagi ligilähedast. Ning 2-3x nädalas poes käimine ja paar päeva ette mõtlemine pole ju kellelegi üle jõu käiv? Asi ongi tahtmises, ei muus ning eesmärkides. Lihtsalt menüü annaks algajale pidepunktid, kuidas edasi minna. Kui asi käpas, suudab ta juba ise mõelda ja toimetada…
august 8, 2007 at 1:58 p.l. #121470M.M.
MemberKui sa eelnevat juttu lugesid, siis nägid et mina sain ilma selleta hakkama. Kindlasti peab oma toitumist muutma, aga see ei pea olema nii radikaalne. Mida keerulisem ja tülikam on kava, seda suurem tõenäosus on, et sellest ei suudeta kinni pidada. Näiteks võtame lõunasöögi: et toitumiskava jälgida, pead sa juba eelmine päev sellele mõtlema, toiduained varuma ja õhtul või hommikul söögi valmistama. See pole alati võimalik ja ongi kava untsus. Kontori inimesed käivad tihti ärilõunatel või arutavad töö asju lõunal kolleegidega. Sinna ei võta ju oma toitu karbiga kaasa.. jneMinu puhul toimib normaalse toidu söömine praegugi, kus mu eesmärk on lihaste kasvatamine ja rasva% alandamine. Selle aasta jooksul on rasva% alanenud 16%-lt 12%-le ja eesmärk on see alla 10% saada. Kindlasti aitaks 5x päevas spetsiaalsete, isevalmistatud toidukordade söömine sellele kaasa ja kiirdendaks protsessi, aga mul pole sellega kiiret kuhugi ja seega minu arust ei tasu see ära. Seepärast jäägu karbist toidusöömine sportlaste ja kulturistide pärusmaale, kes tahavad toitumisest ja treeningust viimast võtta.
P.S. See on lihtsalt minu arvamus ja minu kogemus enda keha vormimisel ja ei pretendeeri mingile absoluutsele tõele. Tore oleks siit lugeda ka spetsialistide arvamust.
Lihtsalt üks äärmuslik näide – et isegi kirurgil kes viib läbi näiteks 6 tunnist keerulist ajuoperatsiooni on võimalik reziimist kinni pidada, kui nt juua vahepeal valmis pro fx valgu-süsivesiku jooki, mis võtab aega 10-15 sekundit. Alati leiab sada põhjust miks ei saa nii ja miks ei saa naa. Iseasi kas see muidugi on nii vajalik.
august 8, 2007 at 2:06 p.l. #121472Raivo Piiber
MemberLihtsalt üks äärmuslik näide – et isegi kirurgil kes viib läbi näiteks 6 tunnist keerulist ajuoperatsiooni on võimalik reziimist kinni pidada, kui nt juua vahepeal valmis pro fx valgu-süsivesiku jooki, mis võtab aega 10-15 sekundit. Alati leiab sada põhjust miks ei saa nii ja miks ei saa naa. Iseasi kas see muidugi on nii vajalik.Nõus 100%
august 8, 2007 at 2:17 p.l. #121473daemonium
P.S. See on lihtsalt minu arvamus ja minu kogemus enda keha vormimisel ja ei pretendeeri mingile absoluutsele tõele. Tore oleks siit lugeda ka spetsialistide arvamust.
Loomulikult saab ka ise hakkama.Sina said,mina sain …
anlt et tagantjärele vaadates võin öelda – spetsialisti abiga oleks asi olnud palju valutum.Ja nii mõnigi lollus jäänuks tegemata.
august 8, 2007 at 2:28 p.l. #121475Kägu
MemberLihtsalt üks äärmuslik näide – et isegi kirurgil kes viib läbi näiteks 6 tunnist keerulist ajuoperatsiooni on võimalik reziimist kinni pidada, kui nt juua vahepeal valmis pro fx valgu-süsivesiku jooki, mis võtab aega 10-15 sekundit. Alati leiab sada põhjust miks ei saa nii ja miks ei saa naa. Iseasi kas see muidugi on nii vajalik.Ma ei kahtlegi selles, et toitumiskava on võimalik jälgida ja ma ei kahtle ka selles, et sellise kava jälgimine on kasulik. Loomulikult kui muidu kaal ei lange, lihased ei kasva, rasva% ei lange või mis iganes eesmärk on, siis võtaks ka mina selle kasutusele. Küsimus on selles, kas ebamugavused mis kaasnevad toidu varumise, valmistamise, pakendamise, tassimisega, kaaluvad üles tulemuse mis selle eest saab.
august 8, 2007 at 2:32 p.l. #121478Raivo Piiber
MemberMa ei kahtlegi selles, et toitumiskava on võimalik jälgida ja ma ei kahtle ka selles, et sellise kava jälgimine on kasulik. Loomulikult kui muidu kaal ei lange, lihased ei kasva, rasva% ei lange või mis iganes eesmärk on, siis võtaks ka mina selle kasutusele. Küsimus on selles, kas ebamugavused mis kaasnevad toidu varumise, valmistamise, pakendamise, tassimisega, kaaluvad üles tulemuse mis selle eest saab.kamoon, see toiduvarumise probleem on küll marginaalne … aga noh-igaühe enda valik, mis seal´s ikka. alati leiab põhjuse!
august 8, 2007 at 2:39 p.l. #121481davew
Memberja mida siis viis korda päevas süüa?
august 8, 2007 at 2:40 p.l. #121482M.M.
MemberMa ei kahtlegi selles, et toitumiskava on võimalik jälgida ja ma ei kahtle ka selles, et sellise kava jälgimine on kasulik. Loomulikult kui muidu kaal ei lange, lihased ei kasva, rasva% ei lange või mis iganes eesmärk on, siis võtaks ka mina selle kasutusele. Küsimus on selles, kas ebamugavused mis kaasnevad toidu varumise, valmistamise, pakendamise, tassimisega, kaaluvad üles tulemuse mis selle eest saab.Minul läheb hommikul päevaks kaasa võetava 4 toidukorra kaasa tegemiseks 10-15 minutit, selle aja sisse mahub ka hommikusöögi valmistamine. Mis seal keerulist ja aeganõudvat on ma ei saa aru. Ma olen kuulnud seda juttu juba pea 10 aastat. Sama kehtib treeningu kohta, et pole aega, laps ja naine ja maja ehitus jne. Tõusku siis tund varem üles.
august 8, 2007 at 2:42 p.l. #121483Raivo Piiber
Memberja mida siis viis korda päevas süüa?Mina ise söön putru, teraleiba, sinki, mune, kodujuustu, kohupiima, kana/kala/loomaliha/sealiha, toorsalat, jogurt, mahl, tee, kohv. vahel ka õlu
august 8, 2007 at 3:26 p.l. #121486asdfghjkl
Memberja mida siis viis korda päevas süüa?Sellest ma ennist rääkisingi, et sedalaadi küsimused tekivad, kui kava käes.
Sellepärast ei piisagi vaid toitumiskava tellimisest.
Ja minuarvates põhiliselt seeõttu, et niikuinii murdutakse mingil määral, ja ei suudeta kava üks-ühele järgida. Näiteks ollakse murdumis-momendil, olgu selleks siis inimlik uudishimu katsetada, või vahelduse soov toidumenüüsse või pood, kus polegi muud müügil peale kartulikrõpsude, maisi-krõbinate, juustu ja sinihallitusjuustu ja sinu toitumiskava ei räägi ühegist neist tootest, siis olekski vaja nõks uurida nende kohta ennem. Ma ei oska öelda, kuidas kiirelt ja mugavalt neid teadmisi saada, aga tean niipalju, et neid aspekte pole palju ja need pole keerukad, aga jah toitumiskava üksühele niikuinii järgida minuarust ei suuda, ikka katsetad ju, kallad kastmetesse veini jm asju, proovid erinevaid juustu sorte jne.
august 8, 2007 at 6:27 p.l. #121506ROtter
MemberRasvaprotsent ongi suur ~42%.Praegu on toidukorrad sellised:
hommikul:
veidi müslit piimaga + kohupiim(~125g) jogurtiga
lõunal:
tavaline söögikohtades pakutav söök: riis, keedu kartul + kanafilee, karbonaad, kotlett jne ja klaas mahla või keefiri
õhtul:
ise tehtud toorsalat (kapsas, tomat, kurk, kanafilee, paprika, sampinjonid) ja joogiks vett.
Taavi
Kui tahad kaalu langetada, siis loobu müslist, riisist ,pastast, kartulist, leivast, suhkrust, puuviljamahladest. Söö mune, võid ja pekki!
Shokeeriv, aga tõsi.
august 8, 2007 at 7:42 p.l. #121515daemonium
MemberNojah.Tüüpiline algajate värk – rasv menüüst välja ja süsivesikud asemele.
Deja vu – kahjuks sai ka ise siuke lollus omal ajal tehtud.
august 8, 2007 at 8:28 p.l. #121526Capricorn
MemberMinul läheb hommikul päevaks kaasa võetava 4 toidukorra kaasa tegemiseks 10-15 minutit, selle aja sisse mahub ka hommikusöögi valmistamine. Mis seal keerulist ja aeganõudvat on ma ei saa aru.Mul algul läks terve järgmise päeva söögi tegemise peale u. 2 tundi.
august 8, 2007 at 9:08 p.l. #121535yamikazi
MemberSellise menüüga peaksid alla võtma küll, kui seda järjepidevalt jälgid. Kui sa veel füüsilise aktiivsuse ka lisaksid, siis peaks kaal veel kiiremini langema hakkama.Minuarust on hommikusöök isegi liiga lahja. Lõuna kohta on selline kommentaar, et piimatooted ja liha ei sobi kokku – asenda keefir veega. Mahlad on ka minuarust mõttetud, selle asemel võiks hoopis puuvilju süüa
Piimatooted ja liha ei sobi kokku ? Asenda keefir veega ? Möh
ei ole ikka nii juKunagi kirjutasin kuskil et joon liha kõrvale piima siis öeldi et keefir on parem, aga et vesi keefirist parem on ?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>august 9, 2007 at 3:21 e.l. #121545Capricorn
MemberPiimatooted ja liha ei sobi kokku ? Asenda keefir veega ? Möh
ei ole ikka nii ju
Kunagi kirjutasin kuskil et joon liha kõrvale piima siis öeldi et keefir on parem, aga et vesi keefirist parem on ?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.