Toitumisest
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Toitumisest
- This topic has 57 replies, 16 voices, and was last updated 17 years, 9 months tagasi by
LaizeN.
-
AutorPostitused
-
märts 30, 2008 at 8:23 e.l. #13097
LaizeN
MemberHommikusöök kell 08.00:
1) Kaerahelbepuder, klaas piima, puuvili, moos/või ja sool, kohv(2pl mett, piim)
2) Müsli, piim, puuvili, 2spl mett, kohv(2spl mett, piim)
3) 3 muna, juust, kohv(2spl mett, piim)
2. Lõunasöök kell 12.00:
1)3 keedumuna, midagi rohelist(porgand, prookol), vesi pool L
2)Kodujuust 200g, Kooli toit, kartul,makaron,tatar, piim
3)kanaliha, toorsalat, vesi, (puuvili?)
3. Enne trenni kell 15.30/15:00:
1)kaks banaani, õuna vmt, puuvilja
2)Jogurt pool kg
3)võilevad
4. Peale trenni kell 19.00:
1)jogurt/kohupiim
2)puuvili
3)näkileivad
5. Õhtuoode kell 19.30:
1)soe toit, makaron, merevaik, roheline tee,juurviljad
2)soe toit, supp, paar viilu leiba, roheline tee,juurviljad
3)Pelmeenid, maits. Jogurt, roheline tee, till, juurviljad
6. Õhtusöök kell 21.30:
1)Kodujuust
2)muna valge 3tk
2)jogurt
Ootan kriitikat
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kehakaal hommikul 69, õhtul 71, pikkus 175, rasva üle vaid kõhu pealt u. 3 kg puhast rasva..
Suveks vaja lahti saada..
Võin ka treeningu lisada, vanemad ei poolda toitumiskava..Leiavad, et liiga palju mõtlen ka toitumisele jne..
veneajal sündind vanemad ühesõnaga xDmärts 30, 2008 at 8:44 e.l. #147873undisputed
MemberÄra mõtle üle selle toiduga. Vaata, et keha saaks iga toidukorraga piisavalt valku ja et energia jääks kergesse plussi. Ülejäänud on juba õige treening. Jõudu
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 30, 2008 at 8:57 e.l. #147874Amarillo
MemberHommikusöök kell 08.00:1) Kaerahelbepuder, klaas piima, puuvili, moos/või ja sool, kohv(2pl mett, piim)
2) Müsli, piim, puuvili, 2spl mett, kohv(2spl mett, piim)
3) 3 muna, juust, kohv(2spl mett, piim)
2. Lõunasöök kell 12.00:
1)3 keedumuna, midagi rohelist(porgand, prookol), vesi pool L
2)Kodujuust 200g, Kooli toit, kartul,makaron,tatar, piim
3)kanaliha, toorsalat, vesi, (puuvili?)
3. Enne trenni kell 15.30/15:00:
1)kaks banaani, õuna vmt, puuvilja
2)Jogurt pool kg
3)võilevad
4. Peale trenni kell 19.00:
1)jogurt/kohupiim
2)puuvili
3)näkileivad
5. Õhtuoode kell 19.30:
1)soe toit, makaron, merevaik, roheline tee,juurviljad
2)soe toit, supp, paar viilu leiba, roheline tee,juurviljad
3)Pelmeenid, maits. Jogurt, roheline tee, till, juurviljad
6. Õhtusöök kell 21.30:
1)Kodujuust
2)muna valge 3tk
2)jogurt
Ootan kriitikat
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kehakaal hommikul 69, õhtul 71, pikkus 175, rasva üle vaid kõhu pealt u. 3 kg puhast rasva..
Suveks vaja lahti saada..
Võin ka treeningu lisada, vanemad ei poolda toitumiskava..Leiavad, et liiga palju mõtlen ka toitumisele jne..
veneajal sündind vanemad ühesõnaga xDveits mööda on kava küll, minu soovitused siis sulle
1)Iga toidukorraga vähenda süsivesikute arvu, st hommiku on kõige suurem kogus
2)Ära tarbi ühtegi puuvilja, vbl ahest õun okei ja unusta jogurst, selle asemel maitsestamata, mingit moosi jne pole vaja
3)Lisa oma menüüsse 300g aedvilju!
4)Söö päevas vähemalt 1x kanafileed/sealiha
5)Söö 3-4 munakollast + vabal valikul valgeid lisaks
6)Lisa 1 lonks oliiviõli hommiku ja 1 lonk kalaõli õhtul
7)Vaheta kohvi vhest rohelise tee vastu
8)Kasuta loomse rasva allikana konsentreeritud võid ehk alla 86% võid ära söö, nt kui määrid võileivale vms(võileba pole muidugi vajha:P)
9)Joo päevas palju vett umbes 2-3L lisaks ja ära söö soolast, unusta see , nt kodujuust (möödukalt), soolatud seafille jne.
10)Ära näksi toidukordade vahel, ainult vett, söö iga 3-4h tagant, õhtune viimane toidukord võiks olla 1-3h enne magamaminekut ja ilma rasva/süsivesikutete nt rasvata kohupiim.
11)edu
märts 30, 2008 at 9:14 e.l. #1478770ttt
Memberveits mööda on kava küll, minu soovitused siis sulle1)Iga toidukorraga vähenda süsivesikute arvu, st hommiku on kõige suurem kogus
2)Ära tarbi ühtegi puuvilja, vbl ahest õun okei ja unusta jogurst, selle asemel maitsestamata, mingit moosi jne pole vaja
8)Kasuta loomse rasva allikana konsentreeritud võid ehk alla 86% võid ära söö, nt kui määrid võileivale vms(võileba pole muidugi vajha:P)
9)Joo päevas palju vett umbes 2-3L lisaks ja ära söö soolast, unusta see , nt kodujuust (möödukalt), soolatud seafille jne.
10)Ära näksi toidukordade vahel, ainult vett, söö iga 3-4h tagant, õhtune viimane toidukord võiks olla 1-3h enne magamaminekut ja ilma rasva/süsivesikutete nt rasvata kohupiim.
11)edu
Ma arvan, et ta ei peaks hommikul kõige rohkem süsivesikuid sööma. Peale trenni oleks parem ma arvan. Kui lähtuda Fred Antsoni ajubiokeemia artikklist, siis suur süsikate arv hommikul muudab oleku kogu päeval uimaseks.
märts 30, 2008 at 9:17 e.l. #147878Tuki
Memberveits mööda on kava küll, minu soovitused siis sulle1)Iga toidukorraga vähenda süsivesikute arvu, st hommiku on kõige suurem kogus
Tsiteerin:
“Kuigi inimesed on peale öist puhkust päeva esimesel poolel energilisemad kui päeva teisel poolel, ei tasu endale pidureid rohke süsivesikute tarbimisega peale tõmmata – parim on valgu- ja rasvarikas ning süsivesikuvaene hommikusöök, mis kindlustab aju varustatuse türosiini ja tema abilistega ja annab meile pikaajalist ühtlast energiat. See soovitus läheb muidugi vastuollu üldise arusaamisega, et hommikul võime endale lubada ja vajame palju süsivesikuid. Võime lubada küll, kuid kas vajame? Eriti tänapäevastes oludes, mil hommikusöögile ei järgne füüsilist tööd, mis süsivesikute kohese energiaks kasutuselevõtuga ennetaks veresuhkru ja insuliinitaseme tõusu. Kindlasti on kõik tundnud peale süsivesikurikast toidukorda energiataseme olulist langust, isegi unisust, kuigi needsamad süsivesikud peaksid ju andma meile küllaga energiat. Tegemist on serotoniini produtsiooni stimuleerimisega ja veresuhkru tõusule järgnenud langusega, mis on aga mõlemad toidu koostise kaudu hõlpsasti välditavad, saavutamaks energilist hoiakut ja selget pead. Nendest vähestest süsivesikutest, mida rasva- ja valgurikka toiduga saame, piisab täiesti, sest boonusena õpetame organismi põletama energeetiliseks otstarbeks koos toidurasvaga ka keharasva! Süsivesikurikas hommikusöök määrab ära suuna kogu päevaks – energeetilised vajadused langevad otsesesse sõltuvusse süsivesikute kättesaadavusest! Samuti igatseb aju pidevalt midagi magusat. Rasva ja valgurikka hommikusöögi korralkaob päevajooksul ära igasugune vajadus magusa järele! Soovitan kõigil oma nahal järele proovida!”
Edit: kasutaja 0ttt jõudis must ette, mõte jääb samaks.
märts 30, 2008 at 9:29 e.l. #147881Amarillo
MemberTsiteerin:“Kuigi inimesed on peale öist puhkust päeva esimesel poolel energilisemad kui päeva teisel poolel, ei tasu endale pidureid rohke süsivesikute tarbimisega peale tõmmata – parim on valgu- ja rasvarikas ning süsivesikuvaene hommikusöök, mis kindlustab aju varustatuse türosiini ja tema abilistega ja annab meile pikaajalist ühtlast energiat. See soovitus läheb muidugi vastuollu üldise arusaamisega, et hommikul võime endale lubada ja vajame palju süsivesikuid. Võime lubada küll, kuid kas vajame? Eriti tänapäevastes oludes, mil hommikusöögile ei järgne füüsilist tööd, mis süsivesikute kohese energiaks kasutuselevõtuga ennetaks veresuhkru ja insuliinitaseme tõusu. Kindlasti on kõik tundnud peale süsivesikurikast toidukorda energiataseme olulist langust, isegi unisust, kuigi needsamad süsivesikud peaksid ju andma meile küllaga energiat. Tegemist on serotoniini produtsiooni stimuleerimisega ja veresuhkru tõusule järgnenud langusega, mis on aga mõlemad toidu koostise kaudu hõlpsasti välditavad, saavutamaks energilist hoiakut ja selget pead. Nendest vähestest süsivesikutest, mida rasva- ja valgurikka toiduga saame, piisab täiesti, sest boonusena õpetame organismi põletama energeetiliseks otstarbeks koos toidurasvaga ka keharasva! Süsivesikurikas hommikusöök määrab ära suuna kogu päevaks – energeetilised vajadused langevad otsesesse sõltuvusse süsivesikute kättesaadavusest! Samuti igatseb aju pidevalt midagi magusat. Rasva ja valgurikka hommikusöögi korralkaob päevajooksul ära igasugune vajadus magusa järele! Soovitan kõigil oma nahal järele proovida!”
Edit: kasutaja 0ttt jõudis must ette, mõte jääb samaks.
see ainult fredi teooria, miks kõik sellest kinni hoiavad?
märts 30, 2008 at 9:32 e.l. #147884LaizeN
11)edu
Oli küll palju abi, kuid mida millega asendad, 9) on kahtlane, ära söö soolast !?
Oleks kena, kui asendaksid sellised asjad, sain aru, et jogurti asemel maitsestamata jogurt ja õhtuks rasvata kohupiim?
olen lisand oma menüüsse ka näkileibu, kasutan palju mett, on mesi väga hull?
Teele piima peale valamine on väga hull patt? Tahaks teada, kuna ja mida, oleks ülimalt tänulik, kui teeksite mõned parandused toitumiskavas ja paneksite siia üles, olen üritand tükk aega juba toituda ja nii, tuli ületrenn ja sama suur magu on ikka ees..Vanemaid ka ümber ei räägi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 30, 2008 at 9:37 e.l. #147886undisputed
Membersee ainult fredi teooria, miks kõik sellest kinni hoiavad?Ei peaegi hoidma. Igaüks tehku, mis ise tahab. Aga endal oli reeglina alati peale hommiku ja lõunasööki selline tunne, et kohe voodisse tagasi. Peale seda, kui rookisin süsivesikud hommikul ja lõunal välja, kadus ka see probleem…….
märts 30, 2008 at 9:38 e.l. #147887Amarillo
MemberOli küll palju abi, kuid mida millega asendad, 9) on kahtlane, ära söö soolast !?Oleks kena, kui asendaksid sellised asjad, sain aru, et jogurti asemel maitsestamata jogurt ja õhtuks rasvata kohupiim?
olen lisand oma menüüsse ka näkileibu, kasutan palju mett, on mesi väga hull?
Teele piima peale valamine on väga hull patt? Tahaks teada, kuna ja mida, oleks ülimalt tänulik, kui teeksite mõned parandused toitumiskavas ja paneksite siia üles, olen üritand tükk aega juba toituda ja nii, tuli ületrenn ja sama suur magu on ikka ees..Vanemaid ka ümber ei räägi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>sool pole kunagi hea olnud, takistab higistamast ja tekitab vähki jne.Mesi on vägahea, seda võid süüa isuga, kuid mitte kilode kaupa:P
ära unusta et need minu nõuanded ise tead keda usud jne.
hiljem teen väike näidiskava, kuid praegu eemal.
märts 30, 2008 at 9:51 e.l. #147890undisputed
MemberKui peaks jooma ja sööma vähem süsivesikuid, siis pead menüüsse lisama kindlasti toidukordadesse natuke soola. Hea valik on meresool. Kehv enesetunne ei teki tavaliselt mitte madalatest süsivesikutest vaid soolade puudusest.
märts 30, 2008 at 9:55 e.l. #147891LaizeN
MemberKui peaks jooma ja sööma vähem süsivesikuid, siis pead menüüsse lisama kindlasti toidukordadesse natuke soola. Hea valik on meresool. Kehv enesetunne ei teki tavaliselt mitte madalatest süsivesikutest vaid soolade puudusest.Mul just reede vist olin ainult valke söönd, muna ja kodujuustu näol, soola ka suht null vist, selline energia puudus oli, õpetaja ütles et mine arstile sa oled näost jummala valge..Mul on kodus sellised tabletid mis ema tõi,mingi nordic male, keegi teab midagi?Pidid olema head oomega-3 rasvhapetega, oleks huvitatud, kas mõjuvad?
Ja tahtsin kasutama hakata sellist asja nagu formuline l112, oleks mõtet?
märts 30, 2008 at 10:01 e.l. #147892undisputed
MemberMul just reede vist olin ainult valke söönd, muna ja kodujuustu näol, soola ka suht null vist, selline energia puudus oli, õpetaja ütles et mine arstile sa oled näost jummala valge..Mul on kodus sellised tabletid mis ema tõi,mingi nordic male, keegi teab midagi?Pidid olema head oomega-3 rasvhapetega, oleks huvitatud, kas mõjuvad?Ja tahtsin kasutama hakata sellist asja nagu formuline l112, oleks mõtet?
Sa pead sööma tunduvalt rohkem rasva, kui sul on süsivesikud madalal.
märts 30, 2008 at 10:11 e.l. #147895LaizeN
MemberSa pead sööma tunduvalt rohkem rasva, kui sul on süsivesikud madalal.Hommikul siis munale peale hapukoort?
Lõunaks sellised asjad nagu õllesnäkid on väga jubedad..?
Süsivesikuid 2g, valku 16, rasva 30 ?
Mul on vaja osta koolis üks oode..Selleks on mul 25 kr poest..Mis oleks selle eest parim valik, olen hakkanud ostma, kodujuustu ja kanakintsu
märts 30, 2008 at 10:20 e.l. #147899undisputed
MemberHommikul siis munale peale hapukoort?Lõunaks sellised asjad nagu õllesnäkid on väga jubedad..?
Süsivesikuid 2g, valku 16, rasva 30 ?
Mul on vaja osta koolis üks oode..Selleks on mul 25 kr poest..Mis oleks selle eest parim valik, olen hakkanud ostma, kodujuustu ja kanakintsu
Mõlemad tooted on head. Rasvadest siis soovitaks (või, koor, pähklid, juust, oliivi -ja kalaõli) Peale treeninguid võid süsivesikutega vabamalt võtta, siis on nad teenitult söödud. Ise toitun vähemalt nii. Millise otsuse langetad erinevate inimeste soovitustest järgi jääb sinu otsustada. Jõudu
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 30, 2008 at 10:22 e.l. #147900LaizeN
MemberMõlemad tooted on head. Rasvadest siis soovitaks (või, koor, pähklid, juust, oliivi -ja kalaõli) Peale treeninguid võid süsivesikutega vabamalt võtta, siis on nad teenitult söödud. Ise toitun vähemalt nii. Millise otsuse langetad erinevate inimeste soovitustest järgi jääb sinu otsustada. Jõudu
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Endale väga istuvad pähkil, aga neid müüakse nii palju korraga, oleks mingid sellised ühepeotäiepähklid..
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Siis oleks jummala hea 5kr maksaksid, ma ostaks iga päev neid, aga reaalsus on üldse teine..
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.