toitumisest
Avaleht » Forums » Arhiiv » Vana Foorum » toitumisest
- This topic has 7 replies, 4 voices, and was last updated 21 years, 9 months tagasi by
Danni.
-
AutorPostitused
-
aprill 16, 2004 at 6:20 e.l. #2311
Danni
MemberKas keegi oskab aidata, mis ma valesti teen, et kaalust alla ei võta? Olen naisterahvas ja tahaks kuskil 10-13 kilo alla võtta. Nii kaua olen juba üritanud aga ikka ei mingit tulemust. Trennis käin peaaegu ülepäeva (aeroobika ja jõusaal, vahest võimlen kodus), vahest jääb paar päeva vahet. Söön niimoodi: hommikul kell 7 kohvi ja proteiinijook, kell 10 puder, kell 13 lõuna – kas supp ja toorsalat või grillitud kala/kana ja salat (vahest lisaks ka kartulit, riisi), kell 15 paar puuvilja (enamjaolt kas õunad või apelsinid) ja kell 6, 7 või 8 proteiinijook (oleneb trennist). Õhtul kui magama lähen on kõht nii tühi aga kaal ei liigu. Mis nõuks? Nii palju veel, et asi ei ole minu puhul kindlasti selles, et lihas kaalub rohkem kui rasv, sest rasvaprotsent on midagi 32 ja väljanägemine on pigem lodev kui prink.
aprill 16, 2004 at 6:23 e.l. #37726Danni
MemberSee jäi märkimata, et joon vett 1,5 l kindlasti päevas, vahest rohkem, vahest vähem. Mõõdud on 167 cm pikk ja 73 kilo raske.
aprill 16, 2004 at 9:01 e.l. #37727Annika Pärtel
MemberEi ole küll eriline spets aga natuke küll asja uurinud ja endal ka praegu jõusaali ja aeroobika kõrvalt vaja paar kilokest alla saada..
Silma jäi, et õhtul sa üldse ei söö-mina näiteks söön kohupiima (lahjat loomulikult)-segan paki ära ühe munavalge ja rasvata piimaga, siis on mõnusam ja valku rohkem ka.Tühja kõhuga magama minna ei ole soovitav, pealegi vajavad sinu lihased peale trenni valku. Lõunaks söö rohkem kana,kala, ära selle supiga liialda, seal ju ka pole valku mis kasvataks lihast (mida rohkem aga lihast, seda rohkem kaloreid trenniga põletad ja niisama oma päevatoimetusi tehes samuti!) Peale jõusaalitrenni tee kohe 30-40 (hiljem isegi kuni 60 min) aeroobset otsa(sõida rattaga, sõua, jookse rahulikus tempos jms)-tean küll et ega eriti ei viitsipeale seda kui oled raskusi tõstnud, aga end peab ju vajel sundima ka..Puuviljadega ära samuti liialda, eelista midagi valgurohkemat peale lõunat ja õhtul. Süsivesik jäägu hommikuks ja veidi ka lõunaks. Aga mis proteiini muidu kasutad? Ja veel, vaata üle, kui palju sa midagi sööd (koguseliselt)-äkki sööd liiga vähe üldse? Sellisel juhul sa ei hakkagi alla võtma, sest organism haarab sellest energiast kohe kinni, mida saab ja üritab seda “veel mustemateks päevadeks” talletada.. Umbkaudseid koguseid võid leida, otsides Amazoni artiklite alt-seal peaks kuskil olema Marek Morozovi koostatud toitumiskava, samuti Oti kaks kava. Jõudu!
aprill 16, 2004 at 9:38 e.l. #37728ero
Memberkui te alustate dieediga siis palun andke sellele ka natuke aega. Kohe peale kolmandata päeva ei pruugi veel midagi olla. Organism alles harjub uue toitumisüsteemiga ja aktiivse eluviisiga. Ärge tehke ennatlikke järeldusi, oodake paar-kolm nädalat.
aprill 16, 2004 at 10:41 e.l. #37729Danni
MemberAitäh aktivist, võibolla peaks tõesti õhtuti ikka midagi sööma ka.
Arvutasin oma kõige tüüpilisema päeva kalorid, valgud, süsivesikud ja rasvad kokku. Sain sellise tulemuse: kaloreid 1000, valke 95g, süsivesikuid 100g ja rasva 7g. Ma paraku ei oska seda tulemust analüüsida, tundub, et midagi on korralikult paigast ära, aga mis? Ehk keegi aitab?
aprill 16, 2004 at 11:45 e.l. #37730M.M.
MemberOi oi, see on ju liiga väike kaloraaz, see on enesepiinamine ju täielik. Asi selles, et sa tegid suure vea sellega, et langetasid järsku oma kaloraazi nii madalale, nüüd sai keha signaali, et midagi on valesti ning lükkas ennast säästu reziimi peale. Ja teiseks on valkude, süsivesikute ning rasvade propotsioonid korrast ära. Pakun välja sulle sellise variandi : umbes 1800 kcal, valku 145 grammi, süsivesikuid 180 grammi ja rasva 50 grammi. Söö 6 korda päevas. Põhirõhk suuna aeroobsele trennile mille kestust sa ajapikku tõsta, treeni 5-6 korda nädalas, lühidalt kõik. Muidugi on kõik individuaalne aga see on kuldne kesktee.
aprill 16, 2004 at 12:29 p.l. #37731Annika Pärtel
MemberSeda ma arvasingi, et sööd vähe. Sellisest kaloraa?ist piisab vaevalt, et elus püsiksid.Kui sa nii väikese energiahulgaga veel trenni ka teed, siis teed lihtsalt oma organismile haiget. Rasvu näiteks peaks saama puhtalt juba selle pärast, et oleks hormoonidega kõik ok (kui saad nii vähe, võivad varsti naisteprobleemid tulla, tean seda omast käest).Söömist ei maksa karta, sest keha vajab toitaineid juba ainuüksi eksisteerimiseks ja normaalselt funktsioneerimiseks-lihtsalt jälgi, et asi enda piinamiseks ei muutuks ja katsu eelistada täisväärtuslikke produkte.
Ise söön praegu muidu nii:
Hommik-puder piimaga keedetud, sekka valgupulbrit (protein no 1), vahel rosinaid, pähkleid jms
Vahepala-kana, kala vm lihaamps või rasvata piim ja puuvili
Lõuna-olen teinud näiteks omletti:mais+munavalged+1 munakollane+rasvata piim+tuunikala. Kala võib asendada makraga, kanafileega, vahel olen lisanud ananassitükikesi omletile. Soola otseselt väldin, kasutan maitsetaimi (basiilik, rosmariin jne)Loomulikult võib lõunaks endale teha ka näiteks kanafileed pruuni riisiga (imendub valgest paremini)+toorsalat.
Vahepala u 1 tund enne trenni-proteiinijook koos rasvata piimaga (protein no 1)
peale trenni kohe-proteiinijook rasvata piimaga+ 0,5 banaani (et lihas saaks valku ja banaan st süsivesik selleks, et valgud saaks hakata imenduma)
Õhtul trennist koju jõudes-lahja kohupiim+ munavalge+rasvata piim.
Soovitan ka lihtsat ja kiirestivalmivat rooga külmutatud juurviljadest:võta kott juurvilju (endale meeldib lillkapsas), keeda ära. Samal ajal küpseta hakkliha või kanafileetükikesi pannil (ilma õlita loomulikult, võid veidi vett panna, kui panni külge kinni jää:cool:Lõpuks sega kõik kokku, maitsesta (muskaatpähkel, basiilik, veidi hakkliha-või kanamaitseainet näiteks)Seda võib nii lõunaks teha kui ka õhtuks, sest ei anna palju kaloreid. Kui tahad midagi toitvamat, võid samale roale ka veidi pruuni riisi sisse segada näiteks. Maiustusi katsu enamasti vältida (juhul kui sa neid praegu sööd). Endal muidu see probleem, et ikka vahest söön, aga siis tuleb kohe arvestada, et selle ka ära kulutaksin (nt kui õhtul kommi sööks, siis keha ei kuluta seda enam ära, aga kui väga tahan ja hommikul söön, siis ei juhtu midagi katastroofilist)
Edu!
aprill 16, 2004 at 12:44 p.l. #37732Danni
MemberHakkasin nüüd ise ka vaatama, et kuidagi vähevõitu on seda sööki. Kui mu baasainevahetus on midagi 1500 kcal juures siis tõepoolest võib mu kere arvata, et nüüd on nälg käes ja vaja kust vähegi saab veel varusid koguda
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.