Skip to main content

toitumisel toitainete vahekord ja kaloridefitsiit

Avaleht » Forums » Treening » Algajad » toitumisel toitainete vahekord ja kaloridefitsiit

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Autor
    Postitused
    kikassike
    Member

Sooviks kaalu alla saada rasva arvelt. Hetkel 60 kg (pikkus 165 cm).

Trenni poolest teen kolm korda nädalas TAKU HIIT jooksmist- sealjuures enne ja pärast HIITI 15 minutit kõndi, niiet kokku tuleb tund aega ja veel üks kord nädalas ujumine (mitte pikalt). 5 nädalat olen seda intervalltreeningut järginud. Ja muidu liigun ikka ka.

Kui varem eriti ei viitsinud, siis nüüd, et ikka kaal langeks, mõtlesin, et hakkaks toitumist ka korralikult jälgima. Kunagi varem olen ka jälginud, aga ainult kaloreid.

Minu küsimus seisnebki selles, et mis peaks olema valkude, rasvade ja süsivesikute vahekord, et kaal efektiivselt langeks?

Kuskilt lugesin, et

süsivesikud 40 %,

valgud 30% ja

rasvad 30 %.

Samas on meelde jäänud, et on ka teisi variante. Milline võiks sobida mulle, kui kaalu langetajale?

Teine asi on tekitada kaloridefitsiit. Kas üle 500 kcalori defitsiiti ei tohiks olla? Ja miks on näiteks vajalik, et kaloridefitsiit tekiks sujuvalt? Kas nii oleks sujuv, kui iga kolme päeva tagant vähendada 100 kcalorit?

Veel sooviksin teada, et kas defitsiiti arvestada trennipäevadel ja päevadel, kus trenni ei tee, eraldi? Selles mõttes, et näiteks kui trennipäeval kulutan 2200 kcal ja pugkepäeval 2000 kcal, siis – 500 kcal defitsiidiga söön ka vastavalt 1500 ja 1700 kcal?

PumaZ
    Member

Selline vahkord on suhteliselt mõistlik, aga samas võid rasvade osakaalu tõsta. Süsivesikud võiksid jätta enne ja peale HIIT-i.

Ei ole soovitatav suuremat kui 500 kcal defitsiiti, kuna siis läheb organism endale energiat ammutama peale rasva veel lihastest. Lihaste vähenemisega aeglustub ka metabolism.

Ma ei teek sinu asemel seda et iga 3 päeva tagant lähed +100kcal rohkem defitsiiti, sest 30 päeva pärast tarbid aint 700kcal päevas? Ma teeksin nii, et üks päev defitsiidiks 300, teine päev 400, ning kolmas päev olla 100 kcal defitsiidis, ning siis jälle varieeruks.

Trennipäeval sööd jah rohkem.

Vilps
    Member

Ja miks on näiteks vajalik, et kaloridefitsiit tekiks sujuvalt?

Selleks, et sa ise suudaksid vaikselt harjuda antud kogustega. Kujuta ette inimest, kes sööb pidevalt 3000kcal päevas ning dieedi ajal peaks ta tarbima 2000kcal. Ja sa ei pea iga paari päeva tagant kaloraaži vähendama. Tee seda iga nädala järel kuni oled soovitud kaloraažini jõudnud.

kikassike
    Member

Ma ei teeks sinu asemel seda et iga 3 päeva tagant lähed +100kcal rohkem defitsiiti, sest 30 päeva pärast tarbid aint 700kcal päevas? Ma teeksin nii, et üks päev defitsiidiks 300, teine päev 400, ning kolmas päev olla 100 kcal defitsiidis, ning siis jälle varieeruks.

Ma mõtlesin nii, et kolme päeva tagant küll, aga kui – 500 defitsiit kätte jõuab (ehk siis 15 päeva pärast), siis enam ei vähenda ja jätangi – 500.

Aga jah, võib- olla proovin siis seda meetodit, kus iga päev varieerub.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.