Toitumine võistlustel.
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Toitumine võistlustel.
- This topic has 7 replies, 4 voices, and was last updated 17 years, 9 months tagasi by
Hellboy.
-
AutorPostitused
-
aprill 14, 2008 at 1:02 p.l. #13278
Sarge
MemberTulekul on võrkpallivõistlused. Pole mingi profivõrkpallur, lihtsalt käin võistlustel. Tegeln muidugi ka jõusaaliga. Tahaks teada, mida ma seal sööma peaksin ? Muigu tavaliselt olen koguaeg võtnud saiakesi, shokolaadi ja sellist pudi-padi. Kuid siis ei tegelenud jõusaaliga.
aprill 14, 2008 at 1:10 p.l. #150202Hellboy
MemberEt mis mõttes mida sööma, et oleks energiat, erksust, vms.? Sööd äkki nii nagu praegu sööd ja võtad näiteks enne võistlust natuke energiajooki ja spordijooki võistluse ajal(et saaksid piisavalt vett, süsikaid, vitamiine, mineraale). Milleks mingid saiakesed(teevad pigem uimaseks), shokolaad(selle seedimisega läheb nii kaua aega, et sa ei saa mingit energiat sellest), pudi-padi….
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 14, 2008 at 1:14 p.l. #150204Amarillo
Memberise olen ka võrkpalliga tegelenud umbes 7 aastat, aktiivselt 1 aasta, need võitlused nii kökimöki et ei näe mignit põhjust miks peaks eriliselt toituma.
aprill 14, 2008 at 1:25 p.l. #150207Sarge
MemberMa mõtlen just võistluste ajal.
Ma ise ei tegele võrguga, ainult käin võistlustel.
aprill 14, 2008 at 1:27 p.l. #150208vaher
MemberKui mina lähen tavaliselt võistlustele, siis võtan kaasa kartulisalatit, grillitud kanakoiva, banaane ning muid puuvilju. Kui võistlused pikale ei veni või liiga palav ei ole, siis võtan vahel kaasa ka kohupiima, topsijogurtit vms. Vett võtan pudeliga kohapealt või kodust. Loodan, et andis mingeidki ideid
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.aprill 14, 2008 at 1:28 p.l. #150209Hellboy
MemberTulekul on võrkpallivõistlused. Pole mingi profivõrkpallur, lihtsalt käin võistlustel. Tegeln muidugi ka jõusaaliga. Tahaks teada, mida ma seal sööma peaksin ? Muigu tavaliselt olen koguaeg võtnud saiakesi, shokolaadi ja sellist pudi-padi. Kuid siis ei tegelenud jõusaaliga.Tegelt, kui sa oled toitumisest palju uurinud(arvan nii et midagi tead, lugedes su poste foorumis), siis peaksid teadma kuidas mingi toiduaine mõjutab organismi ja siis ei tohiks ju erilist peavalu tekitada see, mida süüa enne võistlust ja kui palju…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ja ei väsi ikka “reklaamimast” sellist raamatut nagu “Sportlase toitumine” Rein Jalak ja Vahur Ööpik – väga hea kokkuvõtlik raamat, kui tegeleda ükstapuha mis spordiga, praegu lahti tehes vaatan, et raamatus olemas peatükid toitumine enne võistlusi, võistluse ajal ja peale, kõik on ilusti lahti seletatud!
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Niiet Sarge 60eeki tasku ja kiiresti raamatupoodi või raamatukokku!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 14, 2008 at 1:30 p.l. #150210Sarge
MemberVõistlused on homme
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Äkki annaksid lühidal mulle teada.
aprill 14, 2008 at 1:46 p.l. #150211Hellboy
MemberVõistlused on homme
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Äkki annaksid lühidal mulle teada.
Nii võistluse ajal: Kasuta spordijooki, ca 6% süsivesikud ja 400-500mg/l naatriumi, mineraalid.
Joo vett sagedasti ja väike kogus korraga. Vaheajal(pikkusega kuni 60min) võid süüa täisterabatoone, kuivikuid, täisteraleiba, sai, popcorn, banaanid(peavad olema küpsed- kollased, mustade täppidega), apelsinid, õunad, kaerahelbed, lahjendatud puuviljamahl, elektrolüüdijoogid ehk spordijook. Üldine soovitus, kasuta spordijooki ja koormuse ajal vältida kiudaine- ja valgurikaste toiduainete tarbimist, süsivesikute allikad peaksid aga olema kõrge glükokeemilise indeksiga(GI).
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.