Skip to main content

Toitumine kestvusalal

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Toitumine kestvusalal

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Autor
    Postitused
    Kris2K
    Member

Olen mures oma kaaluga, pikkust 183cm ja kaalu kõigest 62-63kg (vanus 28.a.). Tegelen jalgrattaspordiga, peamiselt maanteratast ja triatloni ning treeningmahud on suured sinna 15000 – 17000km kanti aastas. Kaal ei lange ega tõuse ning õige toidukava puudub, toitumine suhtleiselt kaootiline päevade lõikes. Kuna head võistlustulemused jäävad peamiselt massi “olematuse” taha kinni siis küsiks targematelt abi ?!

Tänud

stumpa
    Member

Arvan, et tean Sind.

Ilmselt oled geneetiliselt selliseks loodud, kui elaksime vähe mägisemal maal, saaks sinust ilmselt päris hea “mägironija” ja looduse vastu on raske saada.

Kuna ütled, et toitumine on kaootiline, siis ilmselt oled “harrastaja-rattur”. 15-17 kkm on harrastajale väga tõsine maht.

Sama mahuga jätkates pakun, et sa lihasmassi ei suurenda. Kui oled kindel, et seda tahad, siis kärbi oluliselt ratta mahtu ja tee vahele nn lihakasvatamise aasta, peamine rõhk jõusaalitreeningule + vastav, korrapärane toitumine.

Bulletproof
    Member

kui muretsed õige toitumise pärast, siis telli tarkade meeste käest toitumiskava.

kolnaago
    Member

tee saalis (pool)kükke + valgujook või proteiinibatoonid… ja massi tuleb mühinal. Nett on täis toitumiskavade põhitõdesid, siit ma küll midagi tellima ei kipuks.

3…4 seeriat vähemalt 25…30 kordusega. Saalihooaja lõpupoole vähenda kindlasti raskusi ja tee rohkem kordusi. Kui oled noor ja traumasid ei karda ning saali treeneri nõuandeid järgid, võid proovida plahvatuslikku ülestulekut võib-olla kerge üleshüppega maksimumi arendamiseks. Las saalikollid muigavad pealegi, neil teised eesmärgid.

Käsi ja õlgu võid samuti teha, küljekaga äraminekutes või eraldistardis tuleb nagunii kogu kehaga tööd teha. Vaata sprintereid, või trekimehi, pole harv juhus kui lenks või steerer lausa pooleks rebitakse (tagajärjed on muidugi kurvad).

Kõik sõltub muidugi eesmärkidest ja spetsialiseerumisest, ka harrastaja tasandil, aga mina näiteks kadestan su kehakaalu. Ja mahutrenni kilomeetreid

Kris2K
    Member

4-5 aastat tagasi veel olin harrastaja, preaguse hetke seisuga Kehakultuuri tudengina peab end kurssi viima põhitõdedega ka toitumise ala. Eks eelnev treener ei pööranud sellele erilist tähelepanu ja nii sai siis tegeletud ainult füüsisega.

samuil
    Member

Olen mures oma kaaluga, pikkust 183cm ja kaalu kõigest 62-63kg (vanus 28.a.). Tegelen jalgrattaspordiga, peamiselt maanteratast ja triatloni ning treeningmahud on suured sinna 15000 – 17000km kanti aastas. Kaal ei lange ega tõuse ning õige toidukava puudub, toitumine suhtleiselt kaootiline päevade lõikes. Kuna head võistlustulemused jäävad peamiselt massi “olematuse” taha kinni siis küsiks targematelt abi ?!

Tänud

Toitumise iseärasused erinevatel spordialadel

Vastupidavusalade sportlastele iseloomulik väga suur toiduenergia vajadus tuleneb treeningu iseloomust – koormuste suurest mahust ja reeglina võrdlemisi kõrgest intensiivsusest.

http://www.powerman.ee/index.php?go=anews_…p;cat=Toitumine

Jooksja tervislik toitumine

http://www.fiile.ee/index.php?option=com_c…46&Itemid=9

Toitumine erineva füüsilise aktiivsuse korral

http://www.fiile.ee/index.php?option=com_c…26&Itemid=9

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.