Toitumine enne ja pärast trenni
- This topic has 471 replies, 181 voices, and was last updated 13 years, 1 month tagasi by
S11mPo1ss.
-
AutorPostitused
-
mai 10, 2011 at 12:39 p.l. #301625
gmaster
MemberPuuvilju ja jogurtit sööngi peamiselt hommikul või vahel harva peale trenni. Suhkru üle arvestust ei pea, küll aga vaatan kaloreid..Aga mida Sa sööd? Mina ei saaks rohkem süüa, tunneksin end väga kehvasti ja suuuuure pallina.
Suhkrul ja puuviljal on loomulikult vahe. Suhkrut jogurtist ma väldiks ikkagi tõsisemalt.
Ja nagu varem siin korduvalt näidatud on, pole niivõrd tähtis kaloraaž, kui pigem toitainete vahekord selles..
Toidu kvaliteet ja toitainete vahekord mõjutab ikka päris palju.
mai 10, 2011 at 12:46 p.l. #301628Pille23
MemberSuhkrul ja puuviljal on loomulikult vahe. Suhkrut jogurtist ma väldiks ikkagi tõsisemalt.Ja nagu varem siin korduvalt näidatud on, pole niivõrd tähtis kaloraaž, kui pigem toitainete vahekord selles..
Toidu kvaliteet ja toitainete vahekord mõjutab ikka päris palju.
Isegi Light jogurt on kurjast.. (ok, tean et ta sisaldab palju kunstlike magusaineid)? Aga millega see asendada? Kui ma seda ka ei söö, siis ei jäägi mulle ju midagi:D Maitsestamata jogurtit ei taha..
Kust ma saaksin siis neid häid baktereid oma kõhtu?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 10, 2011 at 12:55 p.l. #301633hehee
MemberIsegi Light jogurt on kurjast.. (ok, tean et ta sisaldab palju kunstlike magusaineid)?Suvalised näited:
Farmi koorene kirsijogurt
Koostis pastöriseeritud piim, suhkur, kirsitükkidega lisand (kirsid, suhkur, modifitseeritud maisitärklis, puu- ja juurvilja kontsentraat (porgand, aroonia, viinamari), paksendajad: pektiin, ksantaankummi; happesuse regulaatorid: sidrunhape, naatriumtsitraadid, kaltsiumtsitraadid; lõhna- ja maitseained), lõssipulber, rõõsk koor 2,8%, modifitseeritud maisitärklis, želatiin, paksendaja pektiin, juuretis (sisaldab lisaks jogurtibakteritele ka probiootilisi piimahappebaktereid: Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium, Lactobacillus paracasei). Toode sisaldab 7,7% kirsse.
Tere light maasika-vaarikajogurt
Koostis: rasvata piim, maasikad (3%), vaarikad ja vaarikapüree (2,4%), piimavalk, fruktoos, paksendajad: modifitseeritud maisitärklis ja karrageen, lõhna- ja maitseained, toiduvärv peedipunane (kontsentreeritud punase peedi mahl), magusained: aspartaam (sisaldab fenüülalaniini allikat) ja atsesulfaam K, juuretis, happesuse regulaator trinaatriumtsitraat.
Oleks nagu kurjemgi, eks?
Aga millega see asendada? Kui ma seda ka ei söö, siis ei jäägi mulle ju midagi:D Maitsestamata jogurtit ei taha..Kui Sa just ilmtingimata jogurtit pead sööma, siis eelista siiski pigem maitsestamata varianti, mida võid ise nt marjadega timmida. Isiklikult valiksin küll pigem hapukoore.
Mina ei saaks rohkem süüa, tunneksin end väga kehvasti ja suuuuure pallina.See on nähtavasti väga paljuski peas kinni, ilmselt väga paljudele naistele vähemalt mingis etapis tuttav teema, kaasa arvatud mulle endalegi. Nüüdseks olen üle saanud, ma loodan.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 10, 2011 at 1:00 p.l. #301637Pille23
MemberSuvalised näited:Farmi koorene kirsijogurt
Koostis pastöriseeritud piim, suhkur, kirsitükkidega lisand (kirsid, suhkur, modifitseeritud maisitärklis, puu- ja juurvilja kontsentraat (porgand, aroonia, viinamari), paksendajad: pektiin, ksantaankummi; happesuse regulaatorid: sidrunhape, naatriumtsitraadid, kaltsiumtsitraadid; lõhna- ja maitseained), lõssipulber, rõõsk koor 2,8%, modifitseeritud maisitärklis, želatiin, paksendaja pektiin, juuretis (sisaldab lisaks jogurtibakteritele ka probiootilisi piimahappebaktereid: Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium, Lactobacillus paracasei). Toode sisaldab 7,7% kirsse.
Tere light maasika-vaarikajogurt
Koostis: rasvata piim, maasikad (3%), vaarikad ja vaarikapüree (2,4%), piimavalk, fruktoos, paksendajad: modifitseeritud maisitärklis ja karrageen, lõhna- ja maitseained, toiduvärv peedipunane (kontsentreeritud punase peedi mahl), magusained: aspartaam (sisaldab fenüülalaniini allikat) ja atsesulfaam K, juuretis, happesuse regulaator trinaatriumtsitraat.
Oleks nagu kurjemgi, eks?
Kui Sa just ilmtingimata jogurtit pead sööma, siis eelista siiski pigem maitsestamata varianti, mida võid ise nt marjadega timmida. Isiklikult valiksin küll pigem hapukoore.
Peale selle lugemist nagu ei tahaksi enam jogurtit süüa:D Aga mida siis hommikuks süüa? Palun ärge putru soovitage, ma kuidagi ei tahaks seda süüa.. Nälileiba? Sisaldab palju kiudaineid ja vähe kaloreid.
mai 10, 2011 at 1:07 p.l. #301641hehee
MemberPeale selle lugemist nagu ei tahaksi enam jogurtit süüa:D Aga mida siis hommikuks süüa? Palun ärge putru soovitage, ma kuidagi ei tahaks seda süüa.. Nälileiba? Sisaldab palju kiudaineid ja vähe kaloreid.Kodujuustu näiteks, seda mainisid ju, et sööd. Mul endal tihtilugu hommikusöögiks kodujuust, mille sisse hakin natuke porrut ja lisandiks söön kõrvale mõned oliivõlised päikesekuivatatud tomatid.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tõsiselt, ära vaata neid kaloreid nii palju!
mai 10, 2011 at 1:17 p.l. #301642gmaster
MemberHommikul vajadki kaloreid!
Light jogurtid on light ainult rasvasisalduse pärast, suhkrut on seal ikka liiga palju.
Kui arvad, et hommikusöögiks on sobiv näkileib, sis pean kahjuks sind kurvastama, et sul on toitumises midagi tõsiselt paigast ära.
Ei julge rohkem midagi välja pakkuda, kui et näita oma terviklikku toitumisplaani:)
mai 10, 2011 at 1:31 p.l. #301644PumaZ
MemberPeale selle lugemist nagu ei tahaksi enam jogurtit süüa:D Aga mida siis hommikuks süüa? Palun ärge putru soovitage, ma kuidagi ei tahaks seda süüa.. Nälileiba? Sisaldab palju kiudaineid ja vähe kaloreid.Kui hommikul trenni ei tee, siis söö hommikuks omletti ja hapukoort ning väldi süsivesikuid.
mai 10, 2011 at 1:45 p.l. #301647Pille23
MemberHommikul vajadki kaloreid!Light jogurtid on light ainult rasvasisalduse pärast, suhkrut on seal ikka liiga palju.
Kui arvad, et hommikusöögiks on sobiv näkileib, sis pean kahjuks sind kurvastama, et sul on toitumises midagi tõsiselt paigast ära.
Ei julge rohkem midagi välja pakkuda, kui et näita oma terviklikku toitumisplaani:)
Kindasti on mu toitumine tõsiselt paigast ära, seda jub sel põhjusel, et mulle ei maitse paljud toidud.
Näileiba pidasin silmas pigem lisandina tomati, kurgi, kanasingi ja kohvitassi juurde.
Täna siis olen söönud
Hommik – 200g jogurtit, banaan
Oode – pirn
Lõuna – tass kohvi, 2 näileiba, 200g tomateid, 100g kodujuustu
Õhtu – Köögivilja hautis (viimane söök on kell 18)
mai 10, 2011 at 1:51 p.l. #301649Killhoven
MemberMa söön light jogurtit “kohe peale trennni” sellepärast, et neis on ka väiksem kogus suhkruid kui meil poes müüdavatel 2-3% jogurtitel (julgelt poole rohkem sv sees). Mida sa ikka alternatiivina tarbid? Eestis ju normaalset jogurtit ei ole (ilma suhkruta, nat. magusad).
Tavaline kohupiim ei sobi, sest seal palju rasva. Selle asemel tarbin kodujuustu 4% ja see on teine teema/klass. Seega rasvata kohupiima? Need on ju kõik päris magusad ja tunda kuidas suhkurt sisse kugistad (nagu ka light`i puhul, kuid kogused jällegi palju suuremad, 3+ korda).
Paneme mõned alternatiivid joonele: g / v / r / sv / Kcal
1. Jogurt (Light) 150 5.4 0.15 8.7 59.21
2. Kohupiim (Tere Light) 125 17,1 0,13 14 143
3. 3% jogurt (Tere Maasika) 150 4,05 4,5 24 157
mai 10, 2011 at 1:58 p.l. #301652matroxx
MemberVaatan,et see peale kella kuut ei söö on paljudel sissejuurdunud asi mida tuleks muuta.Eriti hull veel kui mõni läheb 12 ajal magama öösel.Mina sellise näljatundega küll ei suudaks.
mai 10, 2011 at 2:12 p.l. #301656Pille23
MemberVaatan,et see peale kella kuut ei söö on paljudel sissejuurdunud asi mida tuleks muuta.Eriti hull veel kui mõni läheb 12 ajal magama öösel.Mina sellise näljatundega küll ei suudaks.Aga mul pole näljatunnet. Ei söö, sest pole isu, teed ja vett joon küll. Ja tavaliselt lähen magama kell 22, kuna kell 5.30 on vaja juba ärgata:)
mai 10, 2011 at 2:55 p.l. #301662gmaster
MemberKindasti on mu toitumine tõsiselt paigast ära, seda jub sel põhjusel, et mulle ei maitse paljud toidud.Näileiba pidasin silmas pigem lisandina tomati, kurgi, kanasingi ja kohvitassi juurde.
Täna siis olen söönud
Oode – pirn
Minuteada saavad haiglas isegi voodihaiged rohkem süüa
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 10, 2011 at 3:00 p.l. #301663hehee
MemberAga mul pole näljatunnet. Ei söö, sest pole isu, teed ja vett joon küll. Ja tavaliselt lähen magama kell 22, kuna kell 5.30 on vaja juba ärgata:)Mul ka ei olnud, lõpuks hakkas ka kõht valutama (ja need on kõige hullemad valud, mida mul seni füüsiliselt on tulnud taluda), kui üldse midagi sõin. Näljatunde puudumine ei tähenda, et kõik on korras.
mai 10, 2011 at 3:02 p.l. #301665vrsm
MemberPuuvilju ja jogurtit sööngi peamiselt hommikul või vahel harva peale trenni. Suhkru üle arvestust ei pea, küll aga vaatan kaloreid..Aga mida Sa sööd? Mina ei saaks rohkem süüa, tunneksin end väga kehvasti ja suuuuure pallina.
häid baktereid saad kõhtu nt dr helluse keefirist või atsidofiilhapupiimast. palju parem variant kui jogurt.
siiski soovitan piimatoodete puhul meeles pidada et kõige rohkem saame neist süsivesikuid ning enamasti on need süsivesikud seal laktoosist ehk piimaSUHKRUST.
mida ise kõige rohkem söön?
kohupiim (erinevad rasvasisaldused)
aeg-ajalt keefir
valgupulbrid
tomat
sibul
õun
korralik rukkileib, enamasti kodusvalmistatud (nb! 95% poeleibadest on kasutu solk)
odra-, kaera-, rukkihelbed (täistera)
heeringas
tuunikala
harva lõhe
veisemaks
kanafilee
erinevad sojatooted
munad
kodujuust
jne.
mai 10, 2011 at 3:05 p.l. #301664vrsm
MemberKindasti on mu toitumine tõsiselt paigast ära, seda jub sel põhjusel, et mulle ei maitse paljud toidud.Näileiba pidasin silmas pigem lisandina tomati, kurgi, kanasingi ja kohvitassi juurde.
Täna siis olen söönud
Oode – pirn
praeguse toidukava probleem on sul see, et hommikusöögist saad sa süsivesikuid, ootest süsivesikuid, lõunast süsivesikuid ja natuke valku ja õhtusöögist süsivesikuid.
mina soovitaksin süsivesikutega kõvasti tagasi tõmmata, valku ja rasva juurde kruttida. eriti valku.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.