Toitumine enne ja pärast trenni
- This topic has 471 replies, 181 voices, and was last updated 13 years, 1 month tagasi by
S11mPo1ss.
-
AutorPostitused
-
märts 29, 2010 at 5:48 p.l. #263066
ants16
Memberega ei juhtugi midagi hullu, see lihtsalt enesetunde küsimus vast, seal oli mingi 100 põhjust veel aga ei mäletaenda peal vähemalt töötab, kõhugaasid 0 ja muud gaasid ka 0 kui õieti niimodi süüa, + ei ole rasket tunnet peale söömist
aga vastuseks kellegile et liha kõrvale midagi ei söö
siis liha kõrvale sobivad küll juurviljad ja värgid, et salatid üldiselt või midagi sellist,
ise võibolla isegi kahetsen et selle dieedini jõudsin sest nüüd väga raske lahti saada, sest kui nö enda jaoks ”valesti” söön, siis kas liha koos riisi või makaronidega, siis hakkan tundma jälle seda rasket tunnet ja hakkab tekkima väsimus jne,
nende probleemide tõttu sinna dieedini jõudsingi, nüüdseks kõik need mured mis olid on lahendatud
Tunnen sulle kaasa kui väljas pead sööma
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 29, 2010 at 5:55 p.l. #263069haamer
MemberTunnen sulle kaasa kui väljas pead sööma
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>vot see on ka raske juhus jah… aga mis teha
on ka kohti kus saab valida ja reguleerida enda toitumist, aga enamjaolt jah..
märts 30, 2010 at 6:21 e.l. #263123haamer
MemberVahepeal tekkis söömise kohapealt väike segadus jälle.
nimelt milliseid toite tuleks täpsemalt süüa ennem trenni ?
Sest praegu pole seda eriti jälginud ja on läinud kuidas kunagi, kas siis pudrud, makaronid, tatar, riis, või siis paari viilu leivaga tuunikalakonservi sisse lasknud, või siis kohupiim/kodujuust jne… aga mis asju oleks kõige parem ennem trenni süüa ja mis peaks olema umbes see ajaline intervall peale söömist trennini.
*Peale trenni
hetkel on küll massipulber mis katab tunniks ajaks ilusti mugavalt aja ära, et peale seda lasta korralikku toitu.
Et koguaeg sama asja ka ei taha… ise vahetan suht tihti ikka neid asju aga ei tea kas nii võib.
Ehk siis peale trenni kas siis muna , kohupiim/kodujuust, kanafilee/loomaliha , tuunikala jne
Jälgin muidugi neid valke ja süsivesikuid ka
märts 30, 2010 at 6:40 e.l. #263128asdfghjkl
Membernimelt milliseid toite tuleks täpsemalt süüa ennem trenni ?Enne trenni söömise aeg sõltub söögi kogusest. Kui sööd 2 võileiba enne trenni, siis poolteist tundi enne trenni neid süüa on liiga kauge aeg, trennis jääb energiat väheks, seega tuleks süüa rohkem võileibu kui soovid poolteist tund ienne trenni süüa. Kui aga just 2 võileiba on võtta ainult, siis minimaalne trennieelne aeg on 30 minutit, et neid süüa. Poolteist tundi kuni pool tundi on see trenni eelne ooteaeg, millal süüa, olenevalt toidu kogusest see aeg ka varieerub. Tugevalt täiskõhu tundega pole ju hea trenn iteha, ja nälgas tühja kõhuga samuti, seetõttu tuleb portsjoni suurus ja ajastus valida nii, et trennis oleks energiline hea tunne. See mis on portsjoni sees, ei oma tähtsust, portsjoni suurus ja ajastamine aga küll. Kui tunned et mingi söögiga seedemine eriti vaevaline on, nagu näiteks ca liitri piima korral minul, siis pole enne trenni seda mõtet üldse süüa, olgu siis kasvõi poolteist tundi ooteajaks enen trenni, kui aga o ntavaline rutiinne toit, siis pole tähtsust mis toit see on, peaasi et energiaks laguneks.
märts 30, 2010 at 8:09 e.l. #263144märts 30, 2010 at 8:32 e.l. #263146Alexander Andrusenko
ModeratorKuule, kas sa kõiki oma küsimusi ühte teemasse ei taha panna? Sa teed päevas mingit 10 teemat, kus küsid sarnaseid küsimusi. Sulle tuleks vist isiklik alamfoorum teha.
märts 30, 2010 at 10:07 e.l. #263154haamer
MemberKuule, kas sa kõiki oma küsimusi ühte teemasse ei taha panna? Sa teed päevas mingit 10 teemat, kus küsid sarnaseid küsimusi. Sulle tuleks vist isiklik alamfoorum teha.sorri, ma nüüd oma muredega pöördun spetsialisti poole, et ei hakka siin foorumis pommitama enam…
vabandused…
et ei hakka uut teemat looomulikult tegema jälle, aga tahtsin vee tarbimise kohta küsida, ehk keegi oskab aidata?
Et kaua aega tegin trenni ilma kõrvale joomata, jõin alles trenni lõpus ja tõsiselt kehv hakkas ikka olla vahepeal, aga no olin loll kuna võtsin kuskilt kuulda soovitiust et ”do not run to the water mountains while you are working out”, aga nüüd mõni aeg tagasi parandasin seda viga.
et ütleme kui näiteks mingi 45-55 minutit kütan jõutrenni, kas siis näiteks mingi poolest liitrist veest piisab ? Et tavaliselt võtan nüüd iga seeria lõpus väikeste lonskude kaupa ja enesetunne trenni ajal on kõvasti paranenud, aga samas liiga palju e itaha ka alla lasta siis hakkab raske tunne
märts 30, 2010 at 10:16 e.l. #263158asdfghjkl
Membersorri, ma nüüd oma muredega pöördun spetsialisti poole, et ei hakka siin foorumis pommitama enam…vabandused…
et ei hakka uut teemat looomulikult tegema jälle, aga tahtsin vee tarbimise kohta küsida, ehk keegi oskab aidata?
Et kaua aega tegin trenni ilma kõrvale joomata, jõin alles trenni lõpus ja tõsiselt kehv hakkas ikka olla vahepeal, aga no olin loll kuna võtsin kuskilt kuulda soovitiust et ”do not run to the water mountains while you are working out”, aga nüüd mõni aeg tagasi parandasin seda viga.
et ütleme kui näiteks mingi 45-55 minutit kütan jõutrenni, kas siis näiteks mingi poolest liitrist veest piisab ? Et tavaliselt võtan nüüd iga seeria lõpus väikeste lonskude kaupa ja enesetunne trenni ajal on kõvasti paranenud, aga samas liiga palju e itaha ka alla lasta siis hakkab raske tunne
Enamikele võib soovitada pool litrit vedelikku trenni jooksul tarbimiseks. Rohkem pole vaja.
Mul oli treeningu ajal vedeliku joomise vajadus kuangi kui treeningutega alustasin, enam seda pole, tee nraskeid trenne, ja ei tunne janu, smauti näen, et paljud teevad samuti- ei joo- järelikult ka neil pole praktiliselt mingit janutunnet nagu ka minul. Seega kui janu pole, siis ära joo. Janutunne on targem kui spetsialistide teoreetiline soovitus, seega kui ei taha, ära joo, minu praktika näitab et see on täiesti ok, pealtnäha paljud annavad sama mõista.
Tunned janu trenni ajal või mitte? Kui ei tunne, ära joo.
märts 30, 2010 at 10:24 e.l. #263159Jarmo Oberst
MemberEnamikele võib soovitada pool litrit vedelikku trenni jooksul tarbimiseks. Rohkem pole vaja.Mul oli treeningu ajal vedeliku joomise vajadus kuangi kui treeningutega alustasin, enam seda pole, tee nraskeid trenne, ja ei tunne janu, smauti näen, et paljud teevad samuti- ei joo- järelikult ka neil pole praktiliselt mingit janutunnet nagu ka minul. Seega kui janu pole, siis ära joo. Janutunne on targem kui spetsialistide teoreetiline soovitus, seega kui ei taha, ära joo, minu praktika näitab et see on täiesti ok, pealtnäha paljud annavad sama mõista.
Tunned janu trenni ajal või mitte? Kui ei tunne, ära joo.
Mida teeb vee joomine trenni ajal halba ? Või miks mitte joomist soovitad ?
märts 30, 2010 at 10:35 e.l. #263161asdfghjkl
MemberMida teeb vee joomine trenni ajal halba ? Või miks mitte joomist soovitad ?Igasugune söömine-joomine liikumise ajal teeb halba. See et see head ka mõnele teeb, pole oluline, halba teeb ta kindlasti. Samamoodi nagu treeningu alguses söödud võileib, sammaoodi ka joodud jook, teevad ühtemoodi halba treeningu ajaks, üks teeb vähem halba, teine rohkem, mõlemad aga kindlasti halba teevad. Kas saad sellest loogikast aru? Kui ei saa loogikast aru, siis kujuta ette et sööd võileiva treeningu alguses, kas tunne on halvem sellepeale? On. Joomine aga teeb samalaadse tunde, olgugi, et nõrgemal kujul.
Soovitan mitte juua, kui pole janutunnet. See kui raskest kükiseeriast tuled jah ingeldad kergelt, ei ole küll mingi märk joomise vajadusest. joomine seda hingeldust ära ei võta ega leevenda. Seega, tee raskeid trenne, ja ära joo trenni ajal, kui ei tunne janu. Usu või mitte, aga väga paljud nii ka teevad ,et ei joo, vaata ringi. Ise olen vedelikku kuni liitri tarbinud 3-4a tagasi, suu lausa hakkas kuivama, ja oli janu, enam seda janu pole, ja milleks siis juua, saab trenn läbi ja söön koheselt õuna, täiesti ammendav tunne on sellepeale. Mingit joomist pole vaja.
Selline on minu seletus. Sina võid omaltpoolt lisada nüüd vastuse küsimusele: kas sul on janu trenni ajal?
märts 30, 2010 at 11:28 e.l. #263167Goleteral
MemberIgasugune söömine-joomine liikumise ajal teeb halba. See et see head ka mõnele teeb, pole oluline, halba teeb ta kindlasti. Samamoodi nagu treeningu alguses söödud võileib, sammaoodi ka joodud jook, teevad ühtemoodi halba treeningu ajaks, üks teeb vähem halba, teine rohkem, mõlemad aga kindlasti halba teevad. Kas saad sellest loogikast aru? Kui ei saa loogikast aru, siis kujuta ette et sööd võileiva treeningu alguses, kas tunne on halvem sellepeale? On. Joomine aga teeb samalaadse tunde, olgugi, et nõrgemal kujul.Soovitan mitte juua, kui pole janutunnet. See kui raskest kükiseeriast tuled jah ingeldad kergelt, ei ole küll mingi märk joomise vajadusest. joomine seda hingeldust ära ei võta ega leevenda. Seega, tee raskeid trenne, ja ära joo trenni ajal, kui ei tunne janu. Usu või mitte, aga väga paljud nii ka teevad ,et ei joo, vaata ringi. Ise olen vedelikku kuni liitri tarbinud 3-4a tagasi, suu lausa hakkas kuivama, ja oli janu, enam seda janu pole, ja milleks siis juua, saab trenn läbi ja söön koheselt õuna, täiesti ammendav tunne on sellepeale. Mingit joomist pole vaja.
Selline on minu seletus. Sina võid omaltpoolt lisada nüüd vastuse küsimusele: kas sul on janu trenni ajal?
Oh ei – ma siis teen endale küll väga paha arvestades et 1.5-2l trenni jooksul juua on täiesti tavaline nähtus..
märts 30, 2010 at 11:37 e.l. #263169asdfghjkl
MemberOh ei – ma siis teen endale küll väga paha arvestades et 1.5-2l trenni jooksul juua on täiesti tavaline nähtus..Soovitan harjutada max. poole liitri peale oma kvooti viia, ja vaata mis tunne siis on, kas parem või halvem võrreldes tolle pooleteise liitriga. Väidan kindlalt, et poole liitriga oleks tunne parem.
märts 30, 2010 at 11:42 e.l. #263170ROtter
MemberJanutunne on targem kui spetsialistide teoreetiline soovitus, seega kui ei taha, ära joo, minu praktika näitab et see on täiesti ok, pealtnäha paljud annavad sama mõista.Janutunne tekib inimesel siis, kui juba ON organismis mingil põhjusel vee defitsiit.
märts 30, 2010 at 12:12 p.l. #263173daemonium
MemberIgasugune söömine-joomine liikumise ajal teeb halba. See et see head ka mõnele teeb, pole oluline, halba teeb ta kindlasti. Samamoodi nagu treeningu alguses söödud võileib, sammaoodi ka joodud jook, teevad ühtemoodi halba treeningu ajaks, üks teeb vähem halba, teine rohkem, mõlemad aga kindlasti halba teevad. Kas saad sellest loogikast aru? Kui ei saa loogikast aru, siis kujuta ette et sööd võileiva treeningu alguses, kas tunne on halvem sellepeale? On. Joomine aga teeb samalaadse tunde, olgugi, et nõrgemal kujul.Soovitan mitte juua, kui pole janutunnet. See kui raskest kükiseeriast tuled jah ingeldad kergelt, ei ole küll mingi märk joomise vajadusest. joomine seda hingeldust ära ei võta ega leevenda. Seega, tee raskeid trenne, ja ära joo trenni ajal, kui ei tunne janu. Usu või mitte, aga väga paljud nii ka teevad ,et ei joo, vaata ringi. Ise olen vedelikku kuni liitri tarbinud 3-4a tagasi, suu lausa hakkas kuivama, ja oli janu, enam seda janu pole, ja milleks siis juua, saab trenn läbi ja söön koheselt õuna, täiesti ammendav tunne on sellepeale. Mingit joomist pole vaja.
Mis seletus!?Kus see loogika sul sii on?!
See teeb halba sellepärast et see teeb halba,pole oluline,et mõnele teeb head,tegelikult teeb ikka halba
Mis argumentatsioon see on,
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Purjus oled või laksu all?
Krt,see pole ju mingi suvaline arutlus,kus igalühel on õigus isegi intellektuaalselt huvitavale arvamusele.
Sa ANNAD NÕU ju!Sa ikka oma sõnade eest vastutad?
märts 30, 2010 at 12:29 p.l. #263175ROtter
MemberIgasugune söömine-joomine liikumise ajal teeb halba. See et see head ka mõnele teeb, pole oluline, halba teeb ta kindlasti.Miks maratoonarid, suusatajad ja jalgratturid võistluse ajal spordijooke joovad?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.