Skip to main content

Toitumine enne ja pärast trenni

Avaleht » Forums » Toitumine » Üldine » Toitumine enne ja pärast trenni

Viewing 15 posts - 151 through 165 (of 472 total)
  • Autor
    Postitused
    Innovative
    Member

Täpselt ei teadnud kumma alla panna aga kuna seotud toiduga siis küsin siin.

Kuidas siis on kas peale trenni tohib kohe korraliku praadi süüa või ei?

Kui ei siis mitme tunni pärast?

Nesatur
    Member

Mina olen kuskilt kuulnud, et pool tundi või tund pärast trenni.

gmaster
    Member

Tohib.

Küsiks Nesaturi käest miks ei tohiks ja kust sa lugesid ja kas sa oled ikka päris kindel et õigesti aru said?

PumaZ
    Member

Mida rutem seda parem, aga mida sa mõtled prae all?

Innovative
    Member

Mida rutem seda parem, aga mida sa mõtled prae all?

näiteks üks kena ahjupraad

Mina olen kuskilt kuulnud, et pool tundi või tund pärast trenni.

seda sama rääkis mul sõber ka kuigi pole küsinud miks ta nii arvab

matti
    Member

Täpselt ei teadnud kumma alla panna aga kuna seotud toiduga siis küsin siin.

Kuidas siis on kas peale trenni tohib kohe korraliku praadi süüa või ei?

Kui ei siis mitme tunni pärast?

Mitte võib vaid PEAB

jaagok
    Member

Minuarust vahet pidi hoidma sellepärast, et kui sa jood peale trennivalgusheiki, siis see tunnike on vajalik selleks, et sa jõuaks need valgud ära tarbida. Kui sa sööd kohe valgurikast toitu peale, siis lähevad osad valgud raisku, kuna inimene ei jõua vist üle 30gr valku korraga ära kasutada vms.

PumaZ
    Member

näiteks üks kena ahjupraad
    Bulletproof
    Member
    sheil
    Member

Miks ? Muna on kõige parem valgu allikas üldse, kui lihtsalt ära tüdined võid vahelduseks süüa kana või kodujuustu.

Aga kui eesmärk on kaalulangetamine?? Kuidas ja kuna toituda peale treeningut…. siis ei pea ju ainult valku´ koguma´?

Vilps
    Member

Aga kui eesmärk on kaalulangetamine?? Kuidas ja kuna toituda peale treeningut…. siis ei pea ju ainult valku´ koguma´?

Valk olgu siiski omal kohal. Alati võib süüa aeglaselt imenduvaid süsivesikuid, kui ei taha insuliinitaseme tõusu. Samas ega vast erilist suurt vahet tekiks. Võib ikka süüa nii, nagu tavaliselt. Süsivesikuid tarbi lihstalt vastavalt koormusele. Kergem trenn, vähem sv-d..ja vastupidi.

edit: üks toidukord võiks olla kohe trenni lõppedes…Järgmine toidukord 1-1.5h hiljem.

jrx
    Member

Peab ikka. Sellisel juhul on treeningjärgne aeg ainus kui on lubatud / õigustatud suurem kogus süsivesikuid ja valku on ikka piisavalt vaja. Treeningust on korralikult taastuda vaja, et treeninguvälisel ajal kenasti pekk põleks:)

40D
    Member

ma ise siin suht uus kasutaja ja pole kõigi asjadega end jõudnud veel kurssi viia,

nimelt käin ka vaikselt saalis, selleks et alla võtta, praegu kaalun 90 kg, 181cm

tahaks nii 84 peale tagasi saada;) suvel olin nii.

muidu paar aastat pole jõukas käinud, lihtsalt meeldis joosta, aga nyyd jalal mingi probleem, et yle 3 km ei saa joosta, parema jala sääremari läheb nii pingale et valus kohe, ja iga kord nii, teen sooja ja masseerin seda jalga aga paremaks ei lähe, siis otsustasin jõukasse minna, seal trenasööri peal hea joosta, seal pole nagu midagi, siis vaikselt teen jõudu ka;)

tahaks hakata õigesti sööma, mõtlesin ise ka et kui jõusaali koormus suur pole siis kas peab ka valke sööma, just neid mune asju, et olen kuulnud et need munad nyyd nii head ka pole et teevad paksuks just, kui liiast trenni taga pole.

praegu oeln paar nädalat mune, kala tatart ja riisi söönud, kolm neli korda päevas ja peale 18.00 ei söö, aga kahe nädalaga pole midagi alla läinud..

et milles võib jama olla, veits valesse kohta vist kirjutasin aga nuhh;)…

asdfghjkl
    Member

Oletame, et treening kestab 1h ja kulutab 300 kalorit.

40 min enne treeningut söödi 500 kalorit.

Seega treeningu lõppedes on vähemalt 200 kalori jagu vaba energiat kehas, millest jätkub et 2h varustada energiaga keha.

Treening eemaldas lihastest väikse osa energiat, ja treeningu lõpus veel on seeduvat toitu kehas (see toit mida söödi 40 min enne treeningut), ehk 1h ja 40 min tagasi söödud toit veel annab energiat ka treeningjärgselt.

Seega pole koheselt treeningu järgselt mingit energia puudust nagu mina aru saan. Või on siiski energia puudust?

gmaster
    Member

Oletame, et treening kestab 1h ja kulutab 300 kalorit.

40 min enne treeningut söödi 500 kalorit.

Seega treeningu lõppedes on vähemalt 200 kalori jagu vaba energiat kehas, millest jätkub et 2h varustada energiaga keha.

Treening eemaldas lihastest väikse osa energiat, ja treeningu lõpus veel on seeduvat toitu kehas (see toit mida söödi 40 min enne treeningut), ehk 1h ja 40 min tagasi söödud toit veel annab energiat ka treeningjärgselt.

Seega pole koheselt treeningu järgselt mingit energia puudust nagu mina aru saan. Või on siiski energia puudust?

Sellisel juhul pole kohustuslik jah, lihtsalt vahetult peale trenni söömisel on omad eelised, näiteks suurem tõenäosus, et sv talletatakse glükogeeniks lihastesse.

Viewing 15 posts - 151 through 165 (of 472 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.