Toitumine.
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Toitumine.
- This topic has 40 replies, 13 voices, and was last updated 15 years, 9 months tagasi by
Kassisilm.
-
AutorPostitused
-
märts 4, 2010 at 3:51 p.l. #21828
matuyo
MemberVanus: 14 Kaal: 72kg Pikkus: 183cm
Oleks siis vaja korralikku toitumiskava, kuna ise selle koostamisega hakkama ei saa ning üleliigset rahagi nii palju pole, et see proffesionaali käest tellida.
Ehk oleks siin abivalmis inimesi, kes aitaks. Uurinud olen igasuguseid teemasid, kuid endale sobivat toitumiskava pole veel leidnud.
Põhimõtteliselt on nagu mingisugune lihas ( kõhulihased ) olemas, kuid asetsemas rasva all . Rasva % määranud ei ole, pole selleks vahendeid.
Eesmärgiks oleks see rasvakiht kaotada, kuid samas võiks toitumine soodustada ka lihasmassi kasvu – suveks vormi.
Toitumine on vaadates neid teistele tehtud toitumiskavasid ikka puhta metsas, ei uskunudki, et nii halvasti toitun.
Jõusaalis olen käinud aktiivselt 2 kuud ( 3-4 korda nädalas ), aeroobset hakkasin tegema korralikumalt 2 nädalat tagasi – 5x nädalas 30min.
E: toidulisandeid ei tarbi kuid on plaanis tellida MUSCLE+ – on sellises vanuses toidulisandid head / on neist mingit kasu ?
märts 4, 2010 at 5:24 p.l. #259755Lightheaded
MemberToidulisandid kompenseerivad tavatoidu puudujääke. Sea toitumine paika ning kui kuskilt vajaka jääb ja vaba raha on, aita toiudulisanditega järgi.
märts 4, 2010 at 6:25 p.l. #259761Kassisilm
MemberAga toitumiskava peab vist ikka proff tegema, kui ise ei viitsi/oska, tuleb see raha leida või ise tegutseda. Mina olen juba viimased aasta aega ajanud eri materjali kokku ja harinud ennast.. ma oleks küll pettunud, kui need asjad väga lihtsalt käiks.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sogastasin teie teemat veidi.
märts 4, 2010 at 6:28 p.l. #259764matuyo
MemberReaalselt siis vanus toidulisandite tarbimise kasulikkust ei määra jah ?
Aga siiski on mul raskusi ise oma toitumise korda seadmisega – kannatan motivatsioonipuuduse all, mis tuleneb toitumise paigast olemisest (ei näe mõtet jõusaalis rassida, kui toitumine paigast). Kui tervet toitumiskavat kirjutada ei jõua, ei viitsi, ei taha (täiesti arusaadav muidugi) – siis võiks mind siiski aidata sellegagi, et millal mida kõige kasulikum süüa oleks (plaan oleks siis toituda 5-6 korda päevas aga kasulikult).’
E: veel üks küsimus: igalpool on kirjas, et kui tahad kaalu langetada, siis tuleb rohkem kaloreid kulutada kui tarbida. Siiani pole ma aru saanud, kas keha ise tarbib samuti kaloreid või tarbidakse neid ainult füüsilist tegevust tehes ?
märts 4, 2010 at 7:57 p.l. #259782Lightheaded
MemberBaasainevahetuseks tarbib keha suhteliselt ~1500 kcal. Alla oma BAVi süües kahjustad tervist ja soodustad rasva kogunemist.
Siin saad arvutada oma ligikaudse energiavajaduse: http://www.struktuur.net/kcal.php
märts 5, 2010 at 4:23 e.l. #259820ROtter
MemberAlla oma BAVi süües …….. soodustad rasva kogunemist.Äkki räägiksid pikemalt sellest?
märts 5, 2010 at 9:50 e.l. #259844Lightheaded
MemberSellised nn. “0 kcal” päevad õpetavad kehale selgeks, et taolisi päevi tuleb veel ning tuleb koguda reservi. Kui ma ei eksi, siis Teie, Hr. Otter olite isegi midagi samalaadset kirjutanud. Olen ma millestki valesti aru saanud?
märts 5, 2010 at 10:18 e.l. #259847Alfonze
Member0 kcal ja BAV on siiski piisavalt erinevad teemad. Ma söön ka aeg ajalt prakt BAV piires (reeglina loomulikult mitte), rasv põleb mis mühiseb ja midagi ei salvestu. Eeldus muidugi see, et piisav arv kordi päevas on sööki ja koguaeg on energiat. Selline salvestamine hakkab pigem siis, kui on ülipikad pausid toidukordade vahel, mis omakorda aeglustab ainevahetust jne jne. Lisaks pole võimalik kehal lõpmatult salvestada näljareshiimis, mõned päevad ja igal juhul hakkab keha ennast hävitama, iseasi kas just selle arvelt mille arvelt soovitakse…
märts 5, 2010 at 10:50 e.l. #259852Lightheaded
MemberSedasama ma silmas pidasingi. Võimalik, et väljendasin end valesti..
märts 5, 2010 at 11:13 e.l. #259858gmaster
MemberKreatiini (Muscle+ sisaldab seda) kohe alguses kasutada vähemalt mina ei soovita. Seda ei soovita ka Ott ja Kalmus. Sellest oli ka artikkel siin kuskil. Pigem võta mingit hera80 vms.
edit: leidsin:
Millal on sinu arust parim aeg alustada kreatiini võtmist? Kuidas sina seda kasutad? Kas laadimisega või ilma?
Ott: Kreatiini tarbimisega võiks algaja natuke oodata. Arvan ,et esimese aasta võiks teha ikka ilma kreatiinita, kuid eelpool toodu süsivesiku – valgu shake võiks ikka olla koheselt peale trenni.
Ise kasutasin kreatiini esmakordselt 1997a. Peale 4 aastast treenimist, sest kreatiin tuligi aktiivselt müüki 90 keskpaigas.
Marek: Loomulikult VÕIB kreatiini kasutada kasvõi esimesest treeningpäevast kuid kas on mõtet, sest nii me võtaks ära endalt selle osa anrengupotensiaalist mis meil on kõigil rohkem-vähem olemas treenides ilma toidulisanditeta.
Aga siis kuna ikkagi? Minu soovitus oleks, et kui vähegi kannatust siis paar aastat võiks ilma kreatiini kasutamata treenida küll, kuid eks kõik sõltub eesmärkidest.
Aga muidu, ei väsi jällegi kordamast: valku 2g/kg, sv 4g/kg ja rasva ca 1g/kg kohta. Kuidas seda teada saad? Kirjutad ilusti terve päeva toitumise üles ja pärast lased kalorikalkulaatorist läbi:)
märts 5, 2010 at 11:28 e.l. #259863Alfonze
MemberAga muidu, ei väsi jällegi kordamast: valku 2g/kg, sv 4g/kg ja rasva ca 1g/kg kohta. Kuidas seda teada saad? Kirjutad ilusti terve päeva toitumise üles ja pärast lased kalorikalkulaatorist läbi:)Mina sellise loogikaga rasvuks nagu siga hetkega:-P Niiet päris 1:1 ka ei ole. Samas teemaalgataja ilmselt jah suht hardgainer, talle ideaalne.
märts 5, 2010 at 11:37 e.l. #259865gmaster
MemberMina sellise loogikaga rasvuks nagu siga hetkega:-P Niiet päris 1:1 ka ei ole. Samas teemaalgataja ilmselt jah suht hardgainer, talle ideaalne.Muidugi. See ongi pigem natuke juurdevõtmise suunitlusega. Aga arvan et koolipoisil kulub see kõik ilusti ära.
Pigem tekkis mul selline küsimus, mille alles nüüd välja lugesin.. kuidas see on võimalik, et toidulisandi jaoks leiaks raha, aga toitumiskava jaoks mitte…
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 5, 2010 at 11:47 e.l. #259868Alfonze
MemberNo aga toidulisand ju annab hetkega tulemust, toitumiskava peab liiga kaua jälgima:-P
märts 5, 2010 at 11:53 e.l. #259870gmaster
MemberNo aga toidulisand ju annab hetkega tulemust, toitumiskava peab liiga kaua jälgima:-PKuss
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kõik ei pruugi sellist peent irooniat tabada
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 5, 2010 at 11:54 e.l. #259871kike89
MemberNo aga toidulisand ju annab hetkega tulemust, toitumiskava peab liiga kaua jälgima:-PAga toidukava jälgides ja samal ajal ka toidulisandit tarbides.. see annab veel kõige parema tulemuse.. Niisama valku sisse lahmida pole ka mõtet
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.