toitumine
- This topic has 9 replies, 6 voices, and was last updated 16 years, 11 months tagasi by
Jõukahoolik.
-
AutorPostitused
-
veebruar 23, 2009 at 8:03 p.l. #15372
kasutaja_kaust
MemberTegemist siis neiuga, 53kg ja 165cm pikk. Teen regulaarselt trenni, showtants kolm korda nädalas (kuskil 1,5-2 tundi, kontserdiperioodidel kuskil 5 tundi trenn ja suht iga päev), seltskonnatants 1,5 tundi kord nädalas ja püüan ka jooksmas käia (sellega olen alles alustanud). Showtantsuga olen tegelenud circa 8 aastat, ja kuskil 3 viimast aastat olen ka kodus ise juurde teinud kõhulihased, seljalihaseid, mõned kätekõverdused. Suviti tegelen ka tennisega. Küsimustena tekkisid siis sellised:
Kui pikka distantsi joosta (olen kuskil 1-2 km jooksnud korraga, algajana ei jaksa eriti) ja millal distantsi suurendada?
Kõhulihastega ka probleem – kuigi olen tegelenud juba kaua nende vormimisega, siis välja tulevad vaid ülemised aga kõige alumised on siiani jäänud peitu (igivana probleem siin foorumites vist nagu ma vaatasin). Mõtlesin siis, et võibolla ka minu keha arvab, et on säästuperiood ja kogub rasva kõhule, sest toitumisega võiks ainuke jama ollagi, et liiga vähe. Kahjuks kõik toitumise ja kõhulihastega seotud probleemid on siin olnud meessoost isikutel ja nendel ka ühtlasi massilisamise küsimused. Võibolla keegi oskab öelda, mida peaks siis sööma ja kas vastab tõele, et peale kella kuut õhtul midagi enam näksata ei tohi? Ja šokolaad on siiski positiivses nimekirjas?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 23, 2009 at 8:20 p.l. #162088Jõukahoolik
MemberTegemist siis neiuga, 53kg ja 165cm pikk. Teen regulaarselt trenni, showtants kolm korda nädalas (kuskil 1,5-2 tundi, kontserdiperioodidel kuskil 5 tundi trenn ja suht iga päev), seltskonnatants 1,5 tundi kord nädalas ja püüan ka jooksmas käia (sellega olen alles alustanud). Showtantsuga olen tegelenud circa 8 aastat, ja kuskil 3 viimast aastat olen ka kodus ise juurde teinud kõhulihased, seljalihaseid, mõned kätekõverdused. Suviti tegelen ka tennisega. Küsimustena tekkisid siis sellised:Kui pikka distantsi joosta (olen kuskil 1-2 km jooksnud korraga, algajana ei jaksa eriti) ja millal distantsi suurendada?
Kõhulihastega ka probleem – kuigi olen tegelenud juba kaua nende vormimisega, siis välja tulevad vaid ülemised aga kõige alumised on siiani jäänud peitu (igivana probleem siin foorumites vist nagu ma vaatasin). Mõtlesin siis, et võibolla ka minu keha arvab, et on säästuperiood ja kogub rasva kõhule, sest toitumisega võiks ainuke jama ollagi, et liiga vähe. Kahjuks kõik toitumise ja kõhulihastega seotud probleemid on siin olnud meessoost isikutel ja nendel ka ühtlasi massilisamise küsimused. Võibolla keegi oskab öelda, mida peaks siis sööma ja kas vastab tõele, et peale kella kuut õhtul midagi enam näksata ei tohi? Ja šokolaad on siiski positiivses nimekirjas?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rasvapõletuseks parim aeg on joosta umbes 30-45 minutit. Rahulikult hakkad distantsi vastavalt suutlikusele suurendama. Keha ise ei vali, kuhu rasv koguneb ja seoses sellega on tavaliselt kõht viimane koht, kus rasv kaob. Naiste loomulik rasvaprotsent on natuke suurem kui meestel. Naistel tulevad aga kõhulihased välja väga madala rasvaprotsendi korral ja enamustel ei ole neid üldse. Süüa ei ole seedimisele hea 4 tundi enne maga minemist.
veebruar 23, 2009 at 8:39 p.l. #162012Jõukahoolik
MemberTeema pealkiri on toitumine, aga Te ei maininud, mis on teie eesmärk.
veebruar 23, 2009 at 8:43 p.l. #161889PT London
MemberRasvapõletuseks parim aeg on joosta umbes 30-45 minutit. Rahulikult hakkad distantsi vastavalt suutlikusele suurendama. Keha ise ei vali, kuhu rasv koguneb ja seoses sellega on tavaliselt kõht viimane koht, kus rasv kaob. Naiste loomulik rasvaprotsent on natuke suurem kui meestel. Naistel tulevad aga kõhulihased välja väga madala rasvaprotsendi korral ja enamustel ei ole neid üldse. Süüa ei ole seedimisele hea 4 tundi enne maga minemist.Te eksite ja neiul soovitaksin foorumiga rohkem tutvida!
veebruar 23, 2009 at 8:45 p.l. #161890Fr3
MemberEt siis probleem rasvaga kõhul jah? Abiks on siinselt lehelt toitumiskava tellimine. See tehakse SPETSIAALSELT Sinu eripärasid ja soove arvestades ning tegijad on oma ala asjatundjad need, kes on selle tellinud, kiidavad toitumiskava efektiivsust. Jooksmise kohta nii palju, et oluline pole distants, vaid aeg ja pulsisagedus. Alguseks võiks joosta ca 30 minutit sellises tempos, et hingeldama ei hakka ja jõuad enam-vähem normaalselt rääkida. Vastavalt füüsise paranemiseni võib aega pikendada, kuid üle tunni pole soovitatav. Samuti (mina isiklikult) ei soovitaks eriti päris tühja kõhuga jooksma minna, sest see võib suht ebameeldiv olla. Ja shokolaadi paigutaks ma pigem negatiivsesse nimekirja kui positiivsesse (kui on soov kaalu alandada).
veebruar 23, 2009 at 9:25 p.l. #161754kasutaja_kaust
MemberSoov oleks rohkem kõhulihased esile tuua, aga kaaluga probleemi pole. Eesmärk olekski toitumiskava muuta, lihtsalt ei tea täpselt kuidas. Süüa rohkem valke ja kiudaineid? Seetõttu ongi pealkirjaks toitumine. Aga suured tänud jooksmise soovituste kohta. Toitumise kohaseid soovitusi kuulaksin edaspidigi ja ega ka muud soovitused mööda külgi maha jookse.
veebruar 23, 2009 at 10:02 p.l. #161755daemonium
MemberSoov oleks rohkem kõhulihased esile tuua, aga kaaluga probleemi pole. Eesmärk olekski toitumiskava muuta, lihtsalt ei tea täpselt kuidas. Süüa rohkem valke ja kiudaineid? Seetõttu ongi pealkirjaks toitumine. Aga suured tänud jooksmise soovituste kohta. Toitumise kohaseid soovitusi kuulaksin edaspidigi ja ega ka muud soovitused mööda külgi maha jookse.Ega sa oska öelda,milline on su menüüs umbkaudnegi rasvade/valkude/süsivesikute vahekord?
veebruar 24, 2009 at 1:57 p.l. #161071kasutaja_kaust
MemberEga ei oska küll eriti. Tavaline päevamenüü on umbkaudu selline:
HOMMIKUL: 2-4võileiba, tass kohvi
vahepeal näksin õuna või banaani või pirni ja siis ka jälle võileiba (Koolis olemise aeg). Päeva peale kulub nädalas kolm korda ära ka väike šokolaad
LÕUNA AJAL: koju jõudes (umbes kell 4) mingi korralikum söök – makaronid, pelmeenid, puder, supp – sõltub, kes mida vaaritanud on.
ÕHTUL: mingi jogurt või puuvili, võibolla ka mõni toekam võileib.
Vahepeale jääb kindlasti mõni küpsis, kohuke vms.
Nädalavahetuseti püüan korralikumalt toituda, ikka kaks korda päevas korralikku sooja sööki aga nädala keskel ei jõua, seega näsin oma võileiba (koolis alati kaasas kahe koorikleiva vahel juust, vorst, tomat).
Selline on siis minu tavaline menüü. Aga rasvade/süsivesikute/valkude kohta ei tea ma (veel) midagi.
veebruar 26, 2009 at 4:25 p.l. #153864daemonium
MemberEga ei oska küll eriti. Tavaline päevamenüü on umbkaudu selline:HOMMIKUL: 2-4võileiba, tass kohvi
vahepeal näksin õuna või banaani või pirni ja siis ka jälle võileiba (Koolis olemise aeg). Päeva peale kulub nädalas kolm korda ära ka väike šokolaad
LÕUNA AJAL: koju jõudes (umbes kell 4) mingi korralikum söök – makaronid, pelmeenid, puder, supp – sõltub, kes mida vaaritanud on.
ÕHTUL: mingi jogurt või puuvili, võibolla ka mõni toekam võileib.
Vahepeale jääb kindlasti mõni küpsis, kohuke vms.
Nädalavahetuseti püüan korralikumalt toituda, ikka kaks korda päevas korralikku sooja sööki aga nädala keskel ei jõua, seega näsin oma võileiba (koolis alati kaasas kahe koorikleiva vahel juust, vorst, tomat).
Selline on siis minu tavaline menüü. Aga rasvade/süsivesikute/valkude kohta ei tea ma (veel) midagi.
Oi.Siin ei saa tõesti rasvadest -valkudest rääkidagi;puha süsivesikud.Karta on,et taolise menüüga lähed veel pehmemaks.
Hommikul võiks olla kas omlett singi ,tomati ja avokadoga(kaasvoorumlase ROtter’i soovitus) või tatrapuder.
Makaronid unusta üldse ära ja asenda kala või kanalihaga.Jogurt samuti – parem söö kohupiima;võib olla ka rosinatega(ei poolda rasvata lahjat kohupiima).
Puuviljad asenda parem “juurikatega”.Banaan siiski võiks jääda.
Shokolaad peale trenni – no kui sa ikka väga tahad – kah
Küpised ja kohukesed asenda kodujuustuga.
Vorst – juustuga.
Üldiselt – magusavajadus on tingitud rasvade puudumisest menüüs.
Kindlasti hakka tarbima kalaõli(õhtuti,enne magama minekut) ja kookoshelbeid.
veebruar 26, 2009 at 4:49 p.l. #153065asdfghjkl
MemberTe eksite ja neiul soovitaksin foorumiga rohkem tutvida!Millise faktiga eksiti? Esitati ju mitu fakti!
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.