Toitainete jaotus
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Toitainete jaotus
- This topic has 39 replies, 17 voices, and was last updated 17 years, 8 months tagasi by
anelka.
-
AutorPostitused
-
mai 8, 2008 at 6:56 p.l. #13556
maximus89
MemberMa arvutasin täna oma menüüd ja sain tulemuseks, et 20% energiat tuleb valgust, 40% süsivesikutest ja 40% rasvast.Kas seda rasva äkki palju ei ole?Valku saan 2,3 grammi kehakaalu kohta, niiet seda peaks piisavalt olema.Kaloreid ise tuli kokku 3900kcal, mis on minu kehakaalu ja aktiivsuse kohta normaalne.Missugune oleks normaalne toitainete energia jaotus?
mai 8, 2008 at 8:43 p.l. #153435muc
MemberMa arvutasin täna oma menüüd ja sain tulemuseks, et 20% energiat tuleb valgust, 40% süsivesikutest ja 40% rasvast.Kas seda rasva äkki palju ei ole?Valku saan 2,3 grammi kehakaalu kohta, niiet seda peaks piisavalt olema.Kaloreid ise tuli kokku 3900kcal, mis on minu kehakaalu ja aktiivsuse kohta normaalne.Missugune oleks normaalne toitainete energia jaotus?Ma ütleksin, et see on suhteliselt hea jaotus. Kui ütled, et sinu aktiivsuse juures see kaloraaž normaalne, sis järelikult on koormus ka piisav, et need süsivesikud kasutada selleks, milleks tarvis.
Kindlasti saaks asja veel edasi arendada, lahates, milliseid rasvu, valke ja süsivsikuid ning millal neid sööd, et asi veel paremini paika saada.
mai 9, 2008 at 8:35 e.l. #153457maximus89
MemberÜldiselt ma arvutasin selle http://www.ampser.ee järgi.Seal küll ütles, et mu vajadus on 2800kcal, see on muidugi ilmselgelt liiga vähe, ma olen juba oma aasta 3900kcal päevas söönud, jaotatuna 5-ks söögikorraks iga ca. 3 tunni tagant ja rasvaprotsent on ikka 12 püsinud.Kaal muidugi vaikselt kasvab, mingi veerand kilo kuus.Ampseri järgi söön ma küll liiga palju valku (188g) ja rasva (175g), aga liiga vähe süsivesikuid (384g).Ma nüüd suveks plaanin rasvaprotsendi 10 peale saada, aga kas ma peaksin siis kaloraazi vähendama rasva või süsivesikute arvelt?Süsivesikuid söön ma niigi ainult hommikul (putru) ja lõunal natuke (kartulid).Õhtusöök on peaaegu ainult valk (kohupiim, piim) ja natuke oliiviõli.Üldiselt oliiviõli võtan ma peaaegu iga söögikorra ajal ühe lonksu ja sellest 175-st grammist rasvast on umbes pool küllastumata.Kaal on praegu ~84kg, pikkus 185 ja rasvaprotsent 11,9.
mai 9, 2008 at 9:33 e.l. #153463ROtter
MemberÜldiselt ma arvutasin selle http://www.ampser.ee järgi.Seal küll ütles, et mu vajadus on 2800kcal, see on muidugi ilmselgelt liiga vähe, ma olen juba oma aasta 3900kcal päevas söönud, jaotatuna 5-ks söögikorraks iga ca. 3 tunni tagant ja rasvaprotsent on ikka 12 püsinud.Kaal muidugi vaikselt kasvab, mingi veerand kilo kuus.Ampseri järgi söön ma küll liiga palju valku (188g) ja rasva (175g), aga liiga vähe süsivesikuid (384g).Ma nüüd suveks plaanin rasvaprotsendi 10 peale saada, aga kas ma peaksin siis kaloraazi vähendama rasva või süsivesikute arvelt?Süsivesikuid söön ma niigi ainult hommikul (putru) ja lõunal natuke (kartulid).Õhtusöök on peaaegu ainult valk (kohupiim, piim) ja natuke oliiviõli.Üldiselt oliiviõli võtan ma peaaegu iga söögikorra ajal ühe lonksu ja sellest 175-st grammist rasvast on umbes pool küllastumata.Kaal on praegu ~84kg, pikkus 185 ja rasvaprotsent 11,9.Kuna ma sinu füüsilist koormust täpselt ei tea, siis vähenda natukene sv arvelt ja suurenda rasvu, mitte palju, aga muuda tarbitavate rasvade koostist, s.t. lisa menüüsse avokaado, kookosrasv, kookospiim, kookoshelbed, hapukoor, või, kalaõli. Mõni küll minestab seda lugedes, aga kehakaal hakkab vähenema rasva arvelt, nii imelik, kui see ka ei tundu.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 9, 2008 at 9:43 e.l. #153468Tervis7
MemberKookospähklis ja kookoshelvestes on ka päris korralikult süsivesikuid. Kas see rasvaallikas mitte neid liiga palju kaasa ei too?
mai 9, 2008 at 9:55 e.l. #153469anelka
MemberKookospähklis ja kookoshelvestes on ka päris korralikult süsivesikuid. Kas see rasvaallikas mitte neid liiga palju kaasa ei too?100g kohta u. 6g süsiv, ülejäänud on kiudained. Kiudained aeglustavad süsivesikute vabanemist veelgi… Nii, et kookose võib lugeda “nulliks”.
mai 11, 2008 at 6:35 e.l. #153619H2rr2
MemberKuna ma sinu füüsilist koormust täpselt ei tea, siis vähenda natukene sv arvelt ja suurenda rasvu, mitte palju, aga muuda tarbitavate rasvade koostist, s.t. lisa menüüsse avokaado, kookosrasv, kookospiim, kookoshelbed, hapukoor, või, kalaõli. Mõni küll minestab seda lugedes, aga kehakaal hakkab vähenema rasva arvelt, nii imelik, kui see ka ei tundu.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Oma ala spetsialist
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 11, 2008 at 6:53 e.l. #153621H2rr2
MemberMinu päeva kaloraas…
Kaloreid 3300 kcal
R: 80g
V:160g
S: 490 g
Kiudaineid: 3,0 g
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>olen aktiivne inimene… nädalas kaks kolm korda jooksu, ja 3-4 korda jõusaal !
Kui aga välja arvutasin palju mul midagi vaja oleks sain:
V: 124,5g
R:124,5g
S:332g
mai 11, 2008 at 8:51 e.l. #153625ROtter
MemberMinu päeva kaloraas…Kaloreid 3300 kcal
R: 80g
V:160g
S: 490 g
Kiudaineid: 3,0 g
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>olen aktiivne inimene… nädalas kaks kolm korda jooksu, ja 3-4 korda jõusaal !
Kui aga välja arvutasin palju mul midagi vaja oleks sain:
V: 124,5g
R:124,5g
S:332g
Kiudaineid peab saama vähemalt 12 grammi 1000 kcal energia kohta, mis teeb keskmiselt 20 kuni 35 grammi päevas, muidu tekib kõhukinnisus.
mai 11, 2008 at 10:32 e.l. #153636H2rr2
MemberKiudaineid peab saama vähemalt 12 grammi 1000 kcal energia kohta, mis teeb keskmiselt 20 kuni 35 grammi päevas, muidu tekib kõhukinnisus.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> oii ei teadnudki, siis otsin toitu kus on rohkem mineraal aineid sees
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>mai 12, 2008 at 7:35 e.l. #153682Tervis7
Member100g kohta u. 6g süsiv, ülejäänud on kiudained. Kiudained aeglustavad süsivesikute vabanemist veelgi… Nii, et kookose võib lugeda “nulliks”.Kust sinu andmed pärinevad?
Kaloriarvutist siit lehelt:
kookoshelves (100 g):
– 707 Kcal, 62 g rasva, 6 g valgud, 30 g süsivesikud, 24 g kiudaineid
Kaloreid kokku: 707 Kcal
Rasva: 62 g.
Valke: 6 g.
Süsivesikuid: 30 g.
Kiudaineid: 24 g.
mai 12, 2008 at 9:44 e.l. #153715maximus89
MemberKuna ma sinu füüsilist koormust täpselt ei tea, siis vähenda natukene sv arvelt ja suurenda rasvu, mitte palju, aga muuda tarbitavate rasvade koostist, s.t. lisa menüüsse avokaado, kookosrasv, kookospiim, kookoshelbed, hapukoor, või, kalaõli. Mõni küll minestab seda lugedes, aga kehakaal hakkab vähenema rasva arvelt, nii imelik, kui see ka ei tundu.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mu füüsiline koormus on 4x nädalas jõusaali ja/või sõudmist ja ülejäänud 3 päeval jooksen mingi 10-15km või sõidan rattaga paarkümmend km.Rasva saan ma ju niigi 175 grammi päevas ja süsivesikud on peaaegu ainult hommikuse pudru arvelt, neid veel vähendada, ei suudaks mu keha enam glükogeenigi toota
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Rasvadest on mul sees hapukoor, või, oliiviõli ja loomarasv st. sea- või loomalihast (See mis lihas sisaldub, eraldi ei söö loomarasva).Üldiselt oma rasvatarbimist ma praegu ei piira, ainult süsivesikuid jälgin – peale esimest kahte söögikorda püüan vältida süsivesikuid.Muidugi jõusaalijärgse šheigi sees on samuti omajagu valku ja süsivesikuid, see šheik lisandub veel mu päevasele kaloraazhile nendel 4 päeval, mil ma jõusaalis või sõudmas käin.mai 12, 2008 at 10:43 e.l. #153721ROtter
MemberMu füüsiline koormus on 4x nädalas jõusaali ja/või sõudmist ja ülejäänud 3 päeval jooksen mingi 10-15km või sõidan rattaga paarkümmend km.Rasva saan ma ju niigi 175 grammi päevas ja süsivesikud on peaaegu ainult hommikuse pudru arvelt, neid veel vähendada, ei suudaks mu keha enam glükogeenigi toota
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Rasvadest on mul sees hapukoor, või, oliiviõli ja loomarasv st. sea- või loomalihast (See mis lihas sisaldub, eraldi ei söö loomarasva).Üldiselt oma rasvatarbimist ma praegu ei piira, ainult süsivesikuid jälgin – peale esimest kahte söögikorda püüan vältida süsivesikuid.Muidugi jõusaalijärgse šheigi sees on samuti omajagu valku ja süsivesikuid, see šheik lisandub veel mu päevasele kaloraazhile nendel 4 päeval, mil ma jõusaalis või sõudmas käin.Hakkame siis analüüsima, kus on “kala” peidus, et kehakaal ei vähene, selleks pead kõik kirja panema. Mõõtühik “lonksu” mahud ka.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Siis saab selguse.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> 4x nädalas jõusaali ei ütle mulle näiteks midagi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .mai 12, 2008 at 10:51 e.l. #153724kuuliks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jutt on õige küll, kuid miks minul miskit ei muutu?? Kiudaineid saan ka vähe, pealegi joon palju rohelist teed.
Mis või päevane norm on? Mulle väga maitseb või, kuid ei julge süüa seda.
mai 12, 2008 at 10:56 e.l. #153726ROtter
MemberJutt on õige küll, kuid miks minul miskit ei muutu?? Kiudaineid saan ka vähe, pealegi joon palju rohelist teed.Mis või päevane norm on? Mulle väga maitseb või, kuid ei julge süüa seda.
Või päevast normi pead arvestama seoses ülejäänud rasvade kogusega.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.