Toit mitmeks päevaks ette
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Toit mitmeks päevaks ette
- This topic has 5 replies, 4 voices, and was last updated 11 years, 3 months tagasi by
marti384.
-
AutorPostitused
-
oktoober 22, 2014 at 8:38 p.l. #26261
Anonüümne
GuestKas olete proovinud teha toitu mitmeks päevaks ette? Ma ei mõtle : hommiku/lõuna/õhtusööki vaid hommikusöögi teed ikka iga päev värsket, kas siis putru või midagi muud.
Midagi sellist
(te ei pea terve video algusest lõpuni vaatama, tahan et saaksite aru mida ma silmas pean).
Et, kui nt teha toit 3-7 päevaks ette, kus hoida seda toitu? Kas piisab sellest kui külmkapis hoida või peab külmikus hoidma.
Ja kui te soojendate toitu, kas soojendate mikrokas(ise vihkan mikrokaid), ahjus või sööte külmalt
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ? Ja kui soojendate toitu uuesti, siis kaua ta hea püsib? Et nt võtan toidu hommikul külmkapist(külmikust) välja, soojendan ära ja alles 5 tunni pärast tööl söön seda, kas söök siis veel on normaalne?Millises anumas hoida toitu, kas tavalises plastikkarbis või on spetsiaalseid karpe? Olen lugenud, et plastikkarbid pidid kahjulikud olema tervisele, eriti siis kui sinna kuum või soe söök panna. Kas siis peab kasutama klaasist karpi?
Palun jätke enda halvustavad kommentaarid enda teada, et milleks vaja?kas ei viitsi teha?
Minu arvamus on see, et see on : 1. raha kokkuhoidmine 2. kergem dieedist kinni pidada(ei pea iga päev uuesti kokku lugema kaloreid jne). 3.aja kokku hoidmine.
7 päevaks toidu ettevalmistamine pole vb päris hea, aga 3 päevaks miks ka mitte.
Vb need kellel on palju vabat aega või kodus naine olemas kes teeb süüa on see valik tobe, aga on ka palju neid kes on iga päev E-R hommikust õhtuni tööl. Ja kes ei taha süüa poest ostetud saikesi või peale tööd tulla istuda pliidi ees tund aega.
oktoober 22, 2014 at 8:58 p.l. #372646protein_pets
MemberPalju üks poissmees ikka jännata viitsib? Pakk kohupiima & puuvili 6x päevas ja kasvab mis mühiseb.
oktoober 23, 2014 at 6:01 e.l. #372648Siht
MemberMina isiklikult eelistan iga õhtu järgmiseks päevaks toidu valmis teha. St. et 3 eraldi einet töö juurde.
Tüütu see õhtuti on aga tasub ära, ning lisa pingutus tuleb teha, kui tahad areneda.oktoober 23, 2014 at 8:35 e.l. #372654martinkink
MemberIse teen ka tavaliselt õhtul järgmise päeva ette. Kui ei viitsi siis ronin päeva jooksul poest läbi, pakk sinki, pakk kohupiima on lihtne sisse keerata. Üle 1 päeva ei ole küll ette valmistanud. Kui sedagi. Enamasti hommikusöök ja õhtusöök ikka kodus otse pannilt
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 23, 2014 at 9:07 e.l. #372655marti384
Memberma teen reeglina kaks toidukorda korraga iga õhtu: õhtusöök kohe söömiseks ja järgmise päeva lõunasöök tööle kaasa võtmiseks või siis laup-pühap kodus söömiseks. Söök ise siis sama, sest need igast lihavärgid on üldiselt pakendatud sellistesse suurustesse, et saan sellest kaks söögikorda tehtud. Rohkemateks päevadeks ei tee seepärast, et värskelt valmistatud toit meeldib rohkem kui mikros soendatud. lisaks ei ole lihtsalt viitsimist, et korraga hakata mitme päeva toitu ette tegema.
varem kasutasin ka plastikkarpi toidu kaasa võtmiseks aga see läheb ajapikku koledaks…lisaks kui on vähe rasvasem toit, siis rasv kipub mikrouunis kuidagi selle plastiku külge kõrbema jne…ja no väidetavalt kahjulik ka. Nüüd olen u aasta kasutand klaaskarpi plastikust kaanega ja meeldib rohkem. On küll raskem kui plastik aga säilib kenamana ja pesta ka minu meelest lihtsam. Ning ka näiteks piima kaasa võtmiseks on üks 330ml keraamilisest korgiga ja klambriga klaaspudel.
oktoober 23, 2014 at 9:20 e.l. #372656marti384
MemberEt, kui nt teha toit 3-7 päevaks ette, kus hoida seda toitu? Kas piisab sellest kui külmkapis hoida või peab külmikus hoidma.
Mõtled külmiku all sügavkülma? Ma juba valmistehtud toitu sügavkülma küll ei topiks…vaevalt see väga hea saab enam olla kui peale kokkamist ta sügavkülma paned kus see ära jäätub ja siis jälle mingi aeg üles sulatad. Pigem hoia ikka tavalises külmkapis…2-3 päeva peab üldiselt ikka söödavana. Eks muidugi oleneb ka mis toit on…mõned toiduained riknevad kiiremini mõned aeglasemalt.
Ja kui te soojendate toitu, kas soojendate mikrokas(ise vihkan mikrokaid), ahjus või sööte külmalt
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ? Ja kui soojendate toitu uuesti, siis kaua ta hea püsib? Et nt võtan toidu hommikul külmkapist(külmikust) välja, soojendan ära ja alles 5 tunni pärast tööl söön seda, kas söök siis veel on normaalne?Peaks sööma ikka kohe peale mikrouunis soojendamist…mis mõttega sa selle 5ks tunniks seisma veel jätad?
Minu arvamus on see, et see on : 1. raha kokkuhoidmine 2. kergem dieedist kinni pidada(ei pea iga päev uuesti kokku lugema kaloreid jne). 3.aja kokku hoidmine.
7 päevaks toidu ettevalmistamine pole vb päris hea, aga 3 päevaks miks ka mitte.
Vb need kellel on palju vabat aega või kodus naine olemas kes teeb süüa on see valik tobe, aga on ka palju neid kes on iga päev E-R hommikust õhtuni tööl. Ja kes ei taha süüa poest ostetud saikesi või peale tööd tulla istuda pliidi ees tund aega.
Selge see, et ise tehtud söögiga hoiad raha kokku. Kaloreid ei pea ju ka iga päev kokku lugema…tee näiteks kord või paar nädalas oma järgmiste päevade menüü valmis, kus oma kalorid ja asjad kokku arvutad ja mille järgi ka tooraine poest ostad ja hiljem toitu valmistad.
Aja kokkuhoid on kahtlane…näen aja kokkuhoidu aint siis kui teed terveks nädalaks ühe suure pajatäie samat toitu. Muidu ju pole vahet kui teed igaks päevaks erineva söögi. pead ju peale igat söögitegu nõud pesema ja uuesti toorained vajadusel kaaluma..ehk sama tsüklit mitu korda järjest tegema ja summa-summaarum teeb see sama välja ajaliselt kui sa teed seda iga päev korra.
ja ma ei kujuta ette mis hulle praade sa siis teha mõtled et tund aega läheb pliidi ääres? mul tavaliselt üle 15-20 min ei lähe. Ühe augu peale paned keema riisi/tatra/pasta, teisele vajadusel juurviljad, kolmandal praed panniga liha. Kõige kulukam ongi riisi/tatra keetmine, mis võtab u 20 min…kõige muuga läheb vähem. Sööd 10 min ja nõudepesu ka 10 min ja tehtud…nii et maks 40-45 min kogu ooper. Oleks nõudepesumasin ka olemas, siis läheks veel rutem.
Mul endal ka nö kontoriroti töö E-R 8-17 ja peale seda trenn, nii et kodus alles üldiselt kella 20-21 paiku
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.