Skip to main content

toiduõli

Avaleht » Forums » Toitumine » Üldine » toiduõli

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 51 total)
  • Autor
    Postitused
    naissfeiss
    Member

Mina soovitaksin vältida liigset omega 6 rasvhapete tarbimist. Rapsiõlis on umbes 25% polüküllastamata rasvu, millest 18 omega 6 ja 8 omega 3.

Kõik oleneb muidugi kogustest, palju sa seda rapsiõli jood.

http://wholehealthsource.blogspot.com/2008…suppresses.html

http://wholehealthsource.blogspot.com/2008…eight-gain.html

http://wholehealthsource.blogspot.com/2008…-practical.html

http://wholehealthsource.blogspot.com/2008…mega-ratio.html

andres781
    Member

soovitan omega 3 rasvhappeid

apteegis müügil

Apteegis olevaid oomega3 rasvhapetest soovitan hoiduda nii kaugele kui võimalik. See on tervisele palju kasulikum.

Kes soovib saada rohkem infot tervisliku toitumise kohta võtku minuga ühendust

ROtter
    Member

Apteegis olevaid oomega3 rasvhapetest soovitan hoiduda nii kaugele kui võimalik. See on tervisele palju kasulikum.

Analüüsid, tõendid, faktid – mida iganes tõestuseks. Muidu on su jutt BS!

andres781
    Member

Analüüsid, tõendid, faktid – mida iganes tõestuseks. Muidu on su jutt BS!

Mõningad apteegis müügil olevad oomega3 toodetee valmistamisel kasutatakse toorainena Tursa maksa. Maks on just see organ, mis tegeleb mürkainete lagundamisega. Paraku maks ei suuda kõike mürkaineid lagundada(kuna toidus on neid väga palju). Kaitsmaks teisi organeid talletab maks need mürkained endasse. Kasutades Tursa maksa toorainena satuvad tootesse ka seal olevad mürkained. Kui tervislki see toode siis on võib igaüks ise otsustada.

Muuseas nõüka ajal oli tursa maksa kasutamine kalamaksaõli tootmiseks keelatud just sel põhjusel.

Samuti on mõnigates oomega3 toodetele lisatud sünteetiline E-vitamiin. Teadlased on kinlaks teinud, et pikaajaline sünteetilise E-vitamiini kasutamine mõjub tervisele kajulikult.

andres781
    Member

Mina üritan ka vaikselt oma toitumist korda saada. Väidetavalt on toidus ikka liiga vähe rasva ning olen samuti võtnud nt tl linaseemneõli, see aitab ka hästi kõhukinnisuse vastu.

Üldiselt ostan oliiviõli, kui on soodusmüük, aga vaesematel aegadel Eesti rapsiõli.

Kahjuks tänapäeval on olukord vastupidine. Enamik inimesi kasutavad toitumiseks toiduaineid, mis sisaldavad liiga palju rasva.

asdfghjkl
    Member

Soovitan toodet “Risso rapsiõli ja oliiviõli segu” toiduõliks, maksab 50 kr ringis, saab Järve selverist ja mujalt kindlasti. Toote kaarti ei õnnestu hetkel netist leida. Aga sisaldab nagu nimi ütleb midagi tavalist, ei midagi erilist, aga tundub hea valik.

Toiduõli kasutamise kohta usun soovitust- kasutada vähe toiduõli, st seda, et kasuta vett pannitoitudel toiduõli kõrval, mitte ära uputa õliga panni üle ja lase sel kõrbeda toksiliseks.

andres781
    Member

Millist toiduõli soovitate kasutada toidu tegemisel? Ise teen aktiivselt sporti ja üritan toitumist korda saada.

Kõige parem on oliivõli. Samuti võib kasutada ka rapsiõli. Taimeõli ma ei soovita kasutada.

MWEchamp
    Member

Kõige parem on oliivõli. Samuti võib kasutada ka rapsiõli. Taimeõli ma ei soovita kasutada.

Mida sa mõtled Taimeõlide all?

ROtter
    Member

Kahjuks tänapäeval on olukord vastupidine. Enamik inimesi kasutavad toitumiseks toiduaineid, mis sisaldavad liiga palju rasva.

Loe seda teemat:

http://forums.fitness.ee/index.php?showtopic=15246

ROtter
    Member

Mõningad apteegis müügil olevad oomega3 toodetee valmistamisel kasutatakse toorainena Tursa maksa. Maks on just see organ, mis tegeleb mürkainete lagundamisega. Paraku maks ei suuda kõike mürkaineid lagundada(kuna toidus on neid väga palju). Kaitsmaks teisi organeid talletab maks need mürkained endasse. Kasutades Tursa maksa toorainena satuvad tootesse ka seal olevad mürkained. Kui tervislki see toode siis on võib igaüks ise otsustada.

Muuseas nõüka ajal oli tursa maksa kasutamine kalamaksaõli tootmiseks keelatud just sel põhjusel.

Samuti on mõnigates oomega3 toodetele lisatud sünteetiline E-vitamiin. Teadlased on kinlaks teinud, et pikaajaline sünteetilise E-vitamiini kasutamine mõjub tervisele kajulikult.

Milles probleem?

Lysil ja Mölleril on tooted nii kalaõlist kui ka kalamaksaõlist.

daemonium
    Member

Kas teadlased on kinlaks teinud,et oliiv ja ja raps ei ole taimed?

anelka
    Member

Soovitan toodet “Risso rapsiõli ja oliiviõli segu” toiduõliks, maksab 50 kr ringis, saab Järve selverist ja mujalt kindlasti. Toote kaarti ei õnnestu hetkel netist leida. Aga sisaldab nagu nimi ütleb midagi tavalist, ei midagi erilist, aga tundub hea valik.

Toiduõli kasutamise kohta usun soovitust- kasutada vähe toiduõli, st seda, et kasuta vett pannitoitudel toiduõli kõrval, mitte ära uputa õliga panni üle ja lase sel kõrbeda toksiliseks.

Rapsiõli segu on jama. 0.5 l organic virgin oliiviõli on Maksimark 60.- See on pm maheoliiviõli. Ma segan seda salatitesse ja ka tatraga.

Kõige lihtsam on hakkliha keeta 10-15 min vees, pole vaja midagi õlitada.

KennyLumiste
    Member

Mina kasutan toidu küpsetamisel spray-õli

Maksimarketis 40 kr

ESSVE
    Member

Ei hakka uut teemat tegema.

Ise kasutan salatite jaoks oliiviõli (neitsi), praadimiseks aga võid või ‘light’ oliiviõli (virgin + rafineeritud). Mida neist viimastest arvata ?

Kuidas sobiks searasv praadimiseks ? Miks rapsiõli halb on (on ju omega 6/3 suhe 3/1 vms) ?

Omega 3 kapslite kohta selline küsimus, et on neil mingit olulist vahet (peale hinna, mis kipub päris suurelt varieeruma) ? Kui peale kirjutatud ‘kalaõli’ siis ei ole see saadud maksast ? Kõige odavam on Apotheka enda Omega 3 kapslid, olen neid ostnud. D-l-alfa-tokoferüülatsetaat (sünteetiline E-vitamiin) on lisatud enamikele, esmapilgul midagi tervistkahjustavat ei leia selle kohta, peab paika ?

htilga
    Member

Ei soovita rafineeritud õli ja rapsiõli ei ole halb.

Samas tuleks nii oliivi- kui rapsiõli puhul jälgida, et tegemist oleks külmpressitud ehk rafineerimata õlidega.

Võidest on eestimaisest valikust mõistlik osta “Tere, Võideks Spread” (transrasvadest puhas).

498.jpg

Samuti leidub ka välismaises valikus tervislikke võisid, näiteks “Becel”’i nime kandvad, kui neid poes saada on(nt Selveris on):

Becel_Zeytinyagli.jpg

Kalaõli puhul tuleb erinevus mängu, kui mõelda, et milliste kalade õli see on ja kuidas neid toidetud / nad toitunud on.

Ise usaldan Mölleri kalamaksaõli:

935fb19a5ce78dcf2f6fbe288717971d.jpg

Muidu, mina praadimiseks searasva ei kasutaks – milleks?

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 51 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.