Toidulisandite, valgupulbrite, kulturismi hea või halb mõju tervisele, veevajadus
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Toidulisandite, valgupulbrite, kulturismi hea või halb mõju tervisele, veevajadus
- This topic has 182 replies, 51 voices, and was last updated 10 years, 2 months tagasi by
rait83.
-
AutorPostitused
-
aprill 15, 2011 at 8:21 e.l. #297626
Ott Kiivikas
MemberToidulisand toidulisandiks, aga mul läksid silmad väga suureks, kuuldes peale Otsuse klipi lõppu Ringvaate stuudiosse tulnud dr. Mardna väidet, et veepudeliga trenni minek kuulub poosetamise valdkonda ja et ka keskmise tasemega harjutajal puudub vajadus trenni kestel juua.Ma olen sinuga nõus, et mind hämmastasid ka mõningad Hr. Mardna väited ka see, et ikka trenn on kõige alus – tehke ainult trenni ja siis ongi tervis korras….
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Olgu öeldud, et treening on eeltöö muutuseks, mille realiseerime läbi õige toitumise ja puhkuse.aprill 15, 2011 at 8:21 e.l. #297627Archangel
MemberToidulisand toidulisandiks, aga mul läksid silmad väga suureks, kuuldes peale Otsuse klipi lõppu Ringvaate stuudiosse tulnud dr. Mardna väidet, et veepudeliga trenni minek kuulub poosetamise valdkonda ja et ka keskmise tasemega harjutajal puudub vajadus trenni kestel juua.Ei tea jah, kus see mees oma hariduse saanud on. Ajab üldse viimasel ajal suhteliselt lolli juttu.
Isegi kui kogu jõusaalitreening on 10-20min ratast sõtkuda siis isegi see tekitab juba higistamise tõttu kena veekaotuse kehas. Milleks keha piinata? Niipalju kui mina aru saan siis veest hoidumine kuidagi mingeid näitajaid küll nüüd ei paranda. Küll aga aitab vee tarbimine keha normis hoida. Ei lähe jõudu ega midagi kaduma.
Saan aru, et päris 2L vett trennis ära juua on selline absurdikas veidi – käid ringi nagu vett täis õhupall lõpuks. Aga 0,5-1l vett korraliku treeningu ajal tarbida on enam kui normaalne.
Ise teen tavaliselt ikka nii, et peale igat seeriat võtan pudelist lonksu või kaks. Ei tohiks kehal veepuudust üldse tekkidagi, kui kogu aeg on juurdevool olemas.
aprill 15, 2011 at 8:35 e.l. #297630younger
MemberTe muidugi saate aru, et te sarjate V taseme treenerit!!!!
Mis te arvate, et see tase antakse ilusate vuntside eest???
Kus krd kohast võtate te üldse sellise õiguse?
Ja Dr Mardnaga sama teema.
Mingid mehed paar aastat trenni teinud ja teises portaalis mingi tohutu valguvajaduse ajupesu saanud mehehakatised tulevad selliseid spetsialiste maha tegema?
aprill 15, 2011 at 8:47 e.l. #297635timo116
MemberNing kui tegemist on V taseme treeneriga ning siis tuleb kõike tema sõnu võtta kui puhast kulda?
aprill 15, 2011 at 8:56 e.l. #297636Indrek K
MemberJuba tõenäosusteooria järgi ei saa ka V taseme treeneritel ALATI õigus olla!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga samas loomulikult ei väida ma, et I. Otsus seal jama ajas!aprill 15, 2011 at 9:03 e.l. #297637younger
MemberMis puudutab tavaharrastajat, mis kogu selle saatelõigu mõte oli, siis see jutt on õige.
Räägib ju selgelt, et mugavuse mõttes on see hea. Ise ka kasutan mugavuse mõttes. Joon ära ja korras. Trenn 3 korda nädalas ja ainult peale trenni. Muud ajal söön tavatoitu.
JA täpselt nii ta rääkis.
Mis puudutab vee joomist, siis liigne vee tarbimine trenni ajal viitab sellele, et päeva I pooles pole sellega piisavalt tegeletud. Kui jood enne trenni päeva lõikes piisavalt vedelikku, siis minul trenni ajal janu ei ole.
Ja teiseks- jõusaal ei ole aeroobikasaal, kus higi peab leemendama. Teie seeria kestab 10-15 sekundit, mis krd moodi saab higi jooksma hakata? see näitab, et aeroobne tase on ikka väga väga kehva ja ma muretseksin hoopis oma südame pärast.
aprill 15, 2011 at 9:03 e.l. #297638viki667
MemberSee on ju hea kui propageeritakse esmalt pigem toitumist, siis toidulisandeid. Tänapäeval on nii tüüpiline, noored ostavad peale esimest trenni juba sada lisandit kokku ja tulevad siis foorumist küsima, mida kuidas kuna tarbida sest tahaks kiiresti suureks saada.
Umbes nii nagu, eile sõitsin esimest korda jalgrattaga, täna ostsin auto, homme uurin foorumist kuidas seda juhtida ning kas lube ka vaja on.
aprill 15, 2011 at 9:07 e.l. #297639viki667
MemberMis puudutab tavaharrastajat, mis kogu selle saatelõigu mõte oli, siis see jutt on õige.Räägib ju selgelt, et mugavuse mõttes on see hea. Ise ka kasutan mugavuse mõttes. Joon ära ja korras. Trenn 3 korda nädalas ja ainult peale trenni. Muud ajal söön tavatoitu.
Mis puudutab vee joomist, siis liigne vee tarbimine trenni ajal viitab sellele, et päeva I pooles pole sellega piisavalt tegeletud. Kui jood enne trenni päeva lõikes piisavalt vedelikku, siis minul trenni ajal janu ei ole.
Ja teiseks- jõusaal ei ole aeroobikasaal, kus higi peab leemendama. Teie seeria kestab 10-15 sekundit, mis krd moodi saab higi jooksma hakata? see näitab, et aeroobne tase on ikka väga väga kehva ja ma muretseksin hoopis oma südame pärast.
+1 kuld.
aprill 15, 2011 at 9:20 e.l. #297644Ott Kiivikas
MemberSiinkohal ei ole paslik kedagi personaalselt materdada, sest lõppude lõpuks on igal inimesel oma arvamus ja sellega tuleb leppida.
aprill 15, 2011 at 9:23 e.l. #297645younger
MemberNõus!
aprill 15, 2011 at 9:25 e.l. #29764647
MemberMis puudutab vee joomist, siis liigne vee tarbimine trenni ajal viitab sellele, et päeva I pooles pole sellega piisavalt tegeletud. Kui jood enne trenni päeva lõikes piisavalt vedelikku, siis minul trenni ajal janu ei ole.Ja teiseks- jõusaal ei ole aeroobikasaal, kus higi peab leemendama. Teie seeria kestab 10-15 sekundit, mis krd moodi saab higi jooksma hakata? see näitab, et aeroobne tase on ikka väga väga kehva ja ma muretseksin hoopis oma südame pärast.
Demagoogia. Jõusaalitreening ei koosne vaiud 10 sekundilistest pingutustest. Selle lahutamatuks osaks on vaimne seeriaks ettevalmistumine, millega tihtipeale kaasneb vererõhu oluline tõus. Samuti on olulised välistegurid – kui palav ja kui palju õhku on saalis. Lisaks on inimeste ainevahetus tugevasti varieeruv ning osadel tekib dehüdratsioon kiiremini kui teistel.
Aga tore, kui on inimesi, kellel mitte kunagi trenni ajal dehüdratsiooni ei teki ning kelle sportlikud sooritused selle all ei kannata
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mina nii õnnelik inimene ei ole ja kardan, et ma pole ainuke.aprill 15, 2011 at 9:37 e.l. #297648younger
MemberDemagoogia. Jõusaalitreening ei koosne vaiud 10 sekundilistest pingutustest. Selle lahutamatuks osaks on vaimne seeriaks ettevalmistumine, millega tihtipeale kaasneb vererõhu oluline tõus. Samuti on olulised välistegurid – kui palav ja kui palju õhku on saalis. Lisaks on inimeste ainevahetus tugevasti varieeruv ning osadel tekib dehüdratsioon kiiremini kui teistel.Aga tore, kui on inimesi, kellel mitte kunagi trenni ajal dehüdratsiooni ei teki ning kelle sportlikud sooritused selle all ei kannata
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mina nii õnnelik inimene ei ole ja kardan, et ma pole ainuke.No ma olen harrastaja, tunnen ennast trenni ajal kogu aeg hästi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> raskused kasvavad, tunne on hea. Ja raskuste tõstmise ajal ma reegline ei joo. Nagu mainisin, oleneb see tihti sellest, kui palju ma olen joonud enne trenni päeva lõikes. Kui ikka olen unustanud, siis pool liitrit käib sisse trenni ajal. Teine 300 läheb sheigiga otsa ja ongi tulemuseks hommikune kella 5-ne wc külastus.Ja vaimne seeriaks ettevalmistumine?
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> No olete teie ikka humoristid. Raskus tuleb kätte/selga võtta ja alistuma panna, mitte koos joogat harrastada. Ma mõtlesin, et selline lause on juba unustatud. Heh…päris hea ajupesu on ikka saadud.aprill 15, 2011 at 9:55 e.l. #297649Mart Muru
MemberToidulisandid on rikaste inimeste lõbu
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 15, 2011 at 10:00 e.l. #297652Arx07
MemberToidulisandid on rikaste inimeste lõbu
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>No odavamatel valgupulbritel tuleb 0,4 euri ainult serveering, et pole kallis mdgi ju
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 15, 2011 at 10:08 e.l. #297654Archangel
MemberMis puudutab tavaharrastajat, mis kogu selle saatelõigu mõte oli, siis see jutt on õige.Räägib ju selgelt, et mugavuse mõttes on see hea. Ise ka kasutan mugavuse mõttes. Joon ära ja korras. Trenn 3 korda nädalas ja ainult peale trenni. Muud ajal söön tavatoitu.
Mugavuse jutt on jah tõesti hea. Aga tema jutust jäi mulje, et samaväärne oleks ka peale trenni tavalist toitu süüa. Et valgusheik+muud lisandid peale ja enne trenni on lihtsalt laiskus, edevus ja raha raiskamine. Areng oleks täpselt sama ka tavatoiduga… Sellega küll ei nõustu ühestki otsast. Vahet pole kas inimene treenib 1x nädalas või 6x nädalas.
Mis sinu vee joomisse puutub… No siis kaldun arvama, et sinu trenn on üks paras naljategemine. Vähemalt hetkel ette kujutades, sry
Kui trenn ei võta higi lahti siis järelikult ei ole kehale piisavalt koormav. Kui pole piisavalt koormav siis ongi üks mõttetu trenn. Ei ole võimalik, et koormad ennast suutlikkuseni ning ei võta piiskagi lahti. Absurdsus kuubis minu jaoks.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma võin päeva esimeses pooles juua vett palju tahan aga saalis on peale paari rasket harjutust higi ikka lahti… Enamasti joon enne trenni päeva jooksul vähemalt 2L vedelikku ära.
Aga ok. Vbl tõesti mõni mees lihtsalt ei higista üldse. Eks on neidki mehi olemas. Enamik keda ma tean, kes trenni teevad raskelt, neil ikka higi tilgub ja riided pärast märjad. Seega ok, sry. Oled ime-mees, lucky
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ning mis puutub Otsusesse siis mnjah. Ei saa väita, et mees loll oleks. Küll aga tema arvamused ei kattu paljude teiste omadega. See, et tal V-s aste käes, on muidugi väga kõva saavutus. Samas ei tee mingi diplomitükk veel kellestki teadjat. Ehk minu vaatenurgast vaadatuna on tegemist ülimalt targa mehega, kel teadmisi ja kogemusi väga palju – kuid kelle sõnavõtud teinekord sellegipoolest suhteliselt mõistmatud, sest räägitakse tihtipeale täiesti vastu teiste treenerite juttudele…
Treeneri V aste:
1) erialane (spordi valdkond) magistrikraad ja töökogemus vähemalt 5 aastat ning õpilaste sportlikud tulemused ja avaldatud publikatsioonid ja/või tegevus koolitajana
või
2) erialane (spordi valdkond) kõrgharidus, kutsealane täiendkoolitus ja praktilise töö kogemus vähemalt 10 aastat ning õpilaste sportlikud tulemused ja avaldatud publikatsioonid ja/või tegevus koolitajana.
Ma ei loe siit kuskilt välja, et see V aste kellegist üli-inimest teeks. Magistrikraad on ilus ja tore küll, peab tunnistama. Töökogemus 5a ei ole mingi näitaja. Õpilaste sportlikud tulemused ja avaldatud publikatsioonid / või tegevus koolitajana. Et siis selle all mõeldakse mida? Et sul on mõned õpilased, kes võistlevad ametlikult kuskil ja pead lihtsalt neid avalikustama? Või avalikustama, et need õpilased ka midagi head korda saadavad?
Nii mõnedki “treenerid”, kel pole seda “I astme kvalifikatsioonigi” on enda hoole alla võtnud õpilasi, kes häid tulemusi saavutanud.
Ma ei taha kellegi viha siia teemasse tõmmata, aga tahan lihtsalt avatud meelt hoida. Otsus ajab ühte juttu ning mitu, mitu teist treenerit keda mina hästi tean ja kelle kogemustes ja teadmistes võin 100% kindel olla – teevad tema sõnavõtte maha. Ehk huvitab mida üldsus arvab?
Kas rohkem harrastajana tegutsev sportlane on pimestatud Otsuse V-st treeneri astmest ning isegi mitte ei kaaluta teisi variante?
Eks ma arvatavasti analüüsin seda kõike üle ja peaks asju vabamalt võtma. Aga minu jaoks on ikka alati huvitav sellistel teemadel arutleda. Kui keegi piisavalt head argumendid letti lööb siis võin oma juttu ka 180 ümber mõelda. Ehk päris lolli jonni ma ei aja, lihtsalt huvitab kogu see teema.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.