Toidulisandite tarbimine
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Toidulisandite tarbimine
- This topic has 29 replies, 15 voices, and was last updated 18 years, 11 months tagasi by
Alexander Andrusenko.
-
AutorPostitused
-
veebruar 19, 2007 at 6:21 p.l. #106963
SiimN
Memberkui trenn ja toitumine paigast ära siis pole mõtet asja kreatiini süüks ajadaSeda loomulikult,aga see ei pane sul kreatiini paremini mõjuma!Kui ei mõju,siis ei mõju!
veebruar 19, 2007 at 9:24 p.l. #106983Viktor
MemberKui eesmärgiks rasva põletus ja lihase reljeefi väljatoomine, siis pole mõtet ju lisandeid kasutada?
veebruar 20, 2007 at 1:23 p.l. #107018SiimN
MemberKui eesmärgiks rasva põletus ja lihase reljeefi väljatoomine, siis pole mõtet ju lisandeid kasutada?Neid pole mõttet muidu ka tarbida.Kui ei saa ikka kuidagi vajalikku valgu kogust kätte,siis lihtsalt võtad proteiini toidulisandina juurde.Teiste toidulisandite tarbimist ma küll vajalikuks ei pea(v.a. VITAMIINID,kalamaksaõli).
Edu,
Siim
veebruar 20, 2007 at 1:33 p.l. #107019Capricorn
MemberNeid pole mõttet muidu ka tarbida.Kui ei saa ikka kuidagi vajalikku valgu kogust kätte,siis lihtsalt võtad proteiini toidulisandina juurde.Proteiin toidulisana on vajalik vahetult peale trenni, kus organism (lihased) vajab kiiresti proteiini. Proteiin + nö. lühikese ahelaga süsivesikud (näit. dekstroos) imenduvad kiiremini kui toiduga söödav proteiin. Muul ajal pole vaja proteiini toidulisana võtta. Nii olen ma asjast aru saanud.
veebruar 20, 2007 at 1:46 p.l. #107021SiimN
MemberProteiin toidulisana on vajalik vahetult peale trenni, kus organism (lihased) vajab kiiresti proteiini. Proteiin + nö. lühikese ahelaga süsivesikud (näit. dekstroos) imenduvad kiiremini kui toiduga söödav proteiin. Muul ajal pole vaja proteiini toidulisana võtta. Nii olen ma asjast aru saanud.Seda mainisin ka eespool,et kui ei saa oma valgukogust kokku,võta valgu toidulisand appi!Väga hästi saab ka ilma proteiinita trennijärgse toidukorra ära sisustatud.Toidulisandit ei saa nimetada hädavajalikuks!
veebruar 20, 2007 at 5:03 p.l. #107046Capricorn
MemberKas just hädavajalik, aga selles mõttes vajalik, et toidust saadav valk ei imendu nii kiiresti. Pealegi sa ju ei võta jõusaali sööki kaasa, et kohe peale trenni seda süüa?
veebruar 20, 2007 at 8:19 p.l. #107066testuser3
Memberkui toitumineon muidu nõrgemapoolne, kas siis ka ikkagi tasuks valku süüa, st neid valgusheike, pulbrit osta ja enne ning pärast treeningut manustada?(treenind kuu) St valk on ju lihaste jaoks oluline ehitusmaterjal…
veebruar 20, 2007 at 9:12 p.l. #107074SiimN
MemberKas just hädavajalik, aga selles mõttes vajalik, et toidust saadav valk ei imendu nii kiiresti. Pealegi sa ju ei võta jõusaali sööki kaasa, et kohe peale trenni seda süüa?Kui sa sööd ca 30 minutit peale trenni,siis pole see ju mingi katastroof!Saad ju samamoodi toidust ka häid valke ja süsiveiskuid ja rasvu.Toitu omastab organism isegi veel paremini!;)Ma ei populeeri siin midagi.Iga inimese oma keha ja vaim.Kui ta leiab,et tal on VAJA toidulisandeid,lasku käia:)
veebruar 21, 2007 at 9:56 p.l. #107183mechanic
MemberKas kreatiini 5-päevase laadimiskuuri jooksul tuleb kõik päevad trenni teha või ei juhtu ka siis midagi kui viiest päevast mõne vahele jätad? Kui nii, siis kas trennivabal päeval tuleb ka 20g ehk siis 4x5g kreatiini võtta?
veebruar 21, 2007 at 9:59 p.l. #107185Capricorn
MemberKui sa sööd ca 30 minutit peale trenni,siis pole see ju mingi katastroof!Vot ei tea, räägitakse, et just 30 minuti jooksul peale trenni on kehal neid aineid vaja, kui aga alles 30 min pärast peale trenni alustad söömisega, siis oled lootusetult hiljaks jäänud ja lihas ei kasva.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui peale trenni pesema ja riideid vahetama lähed ning siis koju jõuad, on harilikult juba tunduvalt rohkem kui 30 min möödunud kui just jõusaal kõrvalmajas pole.
veebruar 21, 2007 at 10:07 p.l. #107187enzo
MemberKui teema algataja just ei taha kasvatada sellist lihast nagu näiteks kiivikasel on ja kui trenni eesmärk on pigem kena, vormis keha, siis pole ju mingit mõtet lisanditega jännata. Korralikult süües ja trenni tehes kasvab see lihas “parajaks rannalõvi lihaseks” nii või naa…
minu arvamus lihtsalt…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 21, 2007 at 10:33 p.l. #107193SiimN
MemberVot ei tea, räägitakse, et just 30 minuti jooksul peale trenni on kehal neid aineid vaja, kui aga alles 30 min pärast peale trenni alustad söömisega, siis oled lootusetult hiljaks jäänud ja lihas ei kasva.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui peale trenni pesema ja riideid vahetama lähed ning siis koju jõuad, on harilikult juba tunduvalt rohkem kui 30 min möödunud kui just jõusaal kõrvalmajas pole. 
Ma võin ka palju rääkida!:)Proovi ise ja siis räägi!Pole mõttet mingit naised saunas juttu ajada!

Kui sa sööd pärast korraliku toidukorra saab su lihas kõik vajalikud toitained.See pole nüüd küll kellegi vabandus!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 21, 2007 at 11:23 p.l. #107206Capricorn
MemberProovimiseks/katsetamiseks pole aega, sest olen juba küllalt vana sellist tüüpi treeninguga alustamise jaoks (paar kuud tagasi alustasin tõsisemalt) ja aega pole palju raisata jäänud.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kuna treeningu käigus valgud, aminohapped ja “tont teab mis kõik veel” lihastest ära kulutatakse, siis on peale trenni lihased kõige suuremas “näljas” ning vajavad nende ainete taastamist kiiresti, oled nõus? Oled ka nõus sellega, et kohe peale trenni valk+süsivesikud kehasse viimine ei saa olla lihaste arengu seisukohalt kahjulikum kui seda üle poole tunni hiljem tehes? Pealegi julgen arvata, et tavatoit (harilikult) ei sisalda, vähemalt piisaval määral kiiresti imenduvaid (nö. lühikese ahelaga) süsivesikuid ning ikkagi tavatoit ei imendu nii kiiresti kui lihtsalt vedelik (proteiin+süsikad). Ei oska öelda kui palju see praktilist mõju avaldab, kuid esimene variant (vahetult peale trenni proteiin+süsivesikud jook) on seega kindla peale välja minek, teine (sööd tavatoitu 30 min või hiljem peale trenni) mitte. 
enzo, jah, loomulikult, kui lihtsalt nö. kena(m) keha eesmärgiks on, siis ei ole mõtet toidulisandeid kasutada, need on rohkem neile, kes tahavad asjast maksimumi võtta.
veebruar 22, 2007 at 9:23 e.l. #107247mechanic
MemberAnnate ehk vastuse ka mu kreatiini küsimusele?
veebruar 22, 2007 at 9:39 e.l. #107253Alexander Andrusenko
ModeratorLaadimiskuur ei sõltu su trennist. Kui on öeldud, et 20 grammi päevas, siis 20 grammi päevas. See, kui palju sa trenni sel ajal teed, ei puutu asjasse. Jätka oma kavaga.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.