Toidulisandid pudru sisse!
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Toidulisandid pudru sisse!
- This topic has 86 replies, 34 voices, and was last updated 17 years, 6 months tagasi by
erxs11.
-
AutorPostitused
-
juuni 5, 2008 at 8:44 e.l. #156598
Karu
MemberMa leian, et mõlemad variandid on väga head. Igaühel lihtsalt tuleb leida omale sobivaim. Kellele ema, kellele tütar.
Mina praegu katsetan siin just omale parimat ja tundub, et olen seda tasakesi leidmas.
juuni 5, 2008 at 9:01 e.l. #156599anelka
MemberEks kehva aeg võtab ka ärimeestel peenikese naeru ära ja reklaami on vaja teha. Puder oleks minu jaoks selline sita ja väga sita vahepealne variant. Soovitan lisada kastroolõli.
juuni 5, 2008 at 3:55 p.l. #156632Hellboy
MemberKui putru söön lisan alati juurde ON whey goldi valku, enamus maitsed ON’il sobivad pudru sisse väga hästi minu meelest. Valku lisan sellepärast, et siis saab korraga kõik kätte ja mul rohkem eriti ei mahugi kõrvale veel süüa valgu rikkast toitu.
juuni 5, 2008 at 5:00 p.l. #156646Toivo295
MemberVõib-olla veidi offtopic aga ,kui rääkida valgupulbrite lisamisest toidu sisse, siis enda lemmikuks on proteiini segamine jäätisse sisse. Tavaliselt ostan mingu suurema hulga jäätist, lasen sellel veidi sulada, panen köögikombaini ja lisan maasikamaitselist Hera80 valku, vahest ka rosinaid ja muud head paremat.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 8, 2008 at 3:09 p.l. #156896Fred Antson
MemberPuder hommikusöögiks on hea, sest inimene saab sealt piisavalt süsivesikuid, et tagada energiavarud terveks päevaks. Lisaks on hommikuks organism ära kasutanud valdava osa maksas olevatest glükogeeni varudest ja oluliselt lihtsam on organismil käivituda kui talle ka midagi magusat anda.Pudru võiksid hommikul süüa raske füüsilise töö tegijad, suure mahuga treenivad sportlased ja lapsed, kes EI LÄHE koolipinki istuma – seega kõik, kes lähevad seda süsivesikulaadungit ruttu põletama, hoides sellega ära veresuhkru ja insuliini liigse tõusu. Aga ikkagi jääks küsimus, et milleks saada allergilisi valke ja antitoitaineid, mis takistavad mineraalide imendumist. Ülejäänud jäävad kui oravad rattasse – nende energiatase jääb sõltuma sagedastest süsivesikulaksudest. Tekib ka küsimus, mis raske tegevus see uni on, et vaatamata süsivesikurikkale toiduratsioonile kulub ööga ära “valdav osa maksas olevatest” glükogeenivarudest?
Kõik pulbrid, sõltumata sellest, kas tegu on valgu- või taastuspulbritega, põhjustavad lisaks kiirele toitainete imendumisele ka intensiivset insuliinieritust (selles seisnebki ju nenede toimemehhanism!), võimendades juba pudru poolt esilekutsutud efekti. See sinu hommikune “magusa andmise” jutt ja kaudne reklaam tarbida pudru juurde pulbreid on võib-olla et kõige tervistkahjustavamad toitumisalased soovitused, mida siin jagatud, sest “treenivad” inimesi diabeetikuteks, mis on taolise toitumise paratamatu lõpptagajärg.
juuni 8, 2008 at 3:14 p.l. #156897Fred Antson
MemberVahest on küll selline tunne, et segadust on kõvasti rohkem kui selgust. Mõlemad pooled toovad enda poolt toetavate teooriate kaitseks päris tugevaid ja kaalukaid argumente, aga otsad jäävad ikkagi lahtiseks ning tavalugeja jaoks ongi segadus vast kõige hullem. Mõlemad pooled olla leidnud “ainuõige tõe” ning nii see jama edasi kestabki.Tegelikult segadust pole – üks lähenemine on nendele, kes on trenni- ja söögisõltlased ja teine ülejäänutele, kes võtavad asja rohkem mõistusega.
juuni 8, 2008 at 3:17 p.l. #156901Fred Antson
Membermuidugi olen, vahel lasen munavalged pudru sisse, vahel valgupulbrit, aga üks neist kahes on alati minu pudrus
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Söö munakollaseid!
juuni 8, 2008 at 3:30 p.l. #156908Vilps
MemberMul praegu on juhe suht koos, ja erilisi retsepti mõtteid hommikuks ei ole. Milliseid toite tuleks sellisel tavalisel hobikorras trenniinimesel hommikul süüa? Muna ka ju igal hommikul ei taha süüa.
juuni 8, 2008 at 3:46 p.l. #156917Fred Antson
MemberMul praegu on juhe suht koos, ja erilisi retsepti mõtteid hommikuks ei ole. Milliseid toite tuleks sellisel tavalisel hobikorras trenniinimesel hommikul süüa? Muna ka ju igal hommikul ei taha süüa.Söö TOITU! Siia klassifitseerub see söödav, mis on elus (pähklid, juur- ja puuviljad) või on olnud lähiminevikus elus (liha, kala) ja magustamata piimatooted. Terviljad ja kuivatatud puuviljad on nuumtoit. Pulbrid on liiga kaugel esialgsest, et neid päristoiduks nimetada.
juuni 8, 2008 at 4:02 p.l. #156930ROtter
MemberMul praegu on juhe suht koos, ja erilisi retsepti mõtteid hommikuks ei ole. Milliseid toite tuleks sellisel tavalisel hobikorras trenniinimesel hommikul süüa? Muna ka ju igal hommikul ei taha süüa.Söö putru.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Tatrapudrule paned hapukoort peale ja lõunani kõht täis.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 8, 2008 at 6:43 p.l. #156952anelka
MemberSee sinu hommikune “magusa andmise” jutt ja kaudne reklaam tarbida pudru juurde pulbreid on võib-olla et kõige tervistkahjustavamad toitumisalased soovitused, mida siin jagatud, sest “treenivad” inimesi diabeetikuteks, mis on taolise toitumise paratamatu lõpptagajärg.Mõned tagajärjed veel: magneesiumi puudus(lihaskrambid, südame rütmihäired), kõrge vererõhk, südameatakk, jämesoole-, maksa-, kõhunäärme-, rinna-, emakavähk, veresoonkonna haigused ja vigastused, tromid, osteoporoos(tõuseb kaltsiumi eritus), pla pla…
juuni 9, 2008 at 6:34 e.l. #156989Archangel1
Memberma olen pannkooke proteiinist teinud ja nad on hasti maitsnud
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ma arvan et 90% kulastajatel siin ei ole vaja mingeid pulbreid sest nad pole veel niikaugele j6udnud.arvan et 200g valke paevas saab vabalt tava toidust aga njh proteiin teeb suUurex
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 9, 2008 at 8:42 e.l. #156996veinikaarija
MemberSöö putru.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> . Tatrapudrule paned hapukoort peale ja lõunani kõht täis.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Jaa, tatrapuder hapukoore ja ketšupiga on väga hea söök.
juuni 9, 2008 at 12:57 p.l. #157014Fred Antson
MemberTatar ei sisalda gluteeni, kuna ta on rohttaim ja kui putru üldse süüa, siis kindlasti just tatraputru, mida on mõtekam teha peale füüsilist koormust/õhtul.
Mis puutub tärklise tarbimisse hommikul, siis võiksid inimesed katsetada peale valgutoidu söömist kas tatraputru (võiga või koorega) või seemneleiba võiga; kui võtta vaatluse alla süsivesikud üldse, siis ka marju/puuvilja vahukoorega – kui energiat jätkub kuni viieks tunniks, on kõik ok, kui ei, siis tuleb vähendada süsivesikukogust (ja arvestades praegu valitsevat arusaama, siis ka valke) ja suurendada rasvade hulka. Loomulikult mängib rolli ka toidu koguhulk.
juuni 9, 2008 at 1:33 p.l. #157017Ott Kiivikas
MemberPudru võiksid hommikul süüa raske füüsilise töö tegijad, suure mahuga treenivad sportlased ja lapsed, kes EI LÄHE koolipinki istuma – seega kõik, kes lähevad seda süsivesikulaadungit ruttu põletama, hoides sellega ära veresuhkru ja insuliini liigse tõusu. Aga ikkagi jääks küsimus, et milleks saada allergilisi valke ja antitoitaineid, mis takistavad mineraalide imendumist. Ülejäänud jäävad kui oravad rattasse – nende energiatase jääb sõltuma sagedastest süsivesikulaksudest. Tekib ka küsimus, mis raske tegevus see uni on, et vaatamata süsivesikurikkale toiduratsioonile kulub ööga ära “valdav osa maksas olevatest” glükogeenivarudest?Kõik pulbrid, sõltumata sellest, kas tegu on valgu- või taastuspulbritega, põhjustavad lisaks kiirele toitainete imendumisele ka intensiivset insuliinieritust (selles seisnebki ju nenede toimemehhanism!), võimendades juba pudru poolt esilekutsutud efekti. See sinu hommikune “magusa andmise” jutt ja kaudne reklaam tarbida pudru juurde pulbreid on võib-olla et kõige tervistkahjustavamad toitumisalased soovitused, mida siin jagatud, sest “treenivad” inimesi diabeetikuteks, mis on taolise toitumise paratamatu lõpptagajärg.
Huvitav on asja juures see, et sa ise meie käest aeg -ajalt neid “antitoitaineid ja valke” saad ja seda juba aastaid – tõenäoliselt valad kraanikaussi,sest süüa need ei kõlba. Seda muud juttu ei hakka ma vaidlema ja kommenteerima, see ei ole see koht. Sul on oma nägemus asjast, meil oma (kaasa arvatud mu treenerid, kes mulle seda aastate jooksul õpetanud on Olev Annus, Indrek Otsus.) Huvitav on see, et minu seisukohtadega ühtivad ka paljud TÜ professorid (eesotsas Mihkel Zilmeriga, sa ei ole kunagi vaevunud ühelgi tema loengul käima). Aga see selleks eks sa treeni oma õpilasi edasi oma meetoditega ja meie teeme omadega ja pärast vaatame, kes paremad välja näevad.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.