toidulisandid lapsele
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » toidulisandid lapsele
- This topic has 43 replies, 16 voices, and was last updated 15 years, 3 months tagasi by
gmaster.
-
AutorPostitused
-
oktoober 13, 2010 at 7:44 e.l. #278953
jrx
MemberMa kuidagi aegamööda ja märkamatult ja üldse millestki konkreetsest inspireerituna olen piima joomisest vaikselt ära võõrdunud…
gmasterile – siis maksis liiter piima veel 5 krooni ja uhasin sinna sisse ikka neid “vanu häid” lahustuvaid:D
Teine kakaoralli oli 2006 kui inglismaale treenima läksin ja esimest korda elus olid koormused 2x päevas. Siis sai kah päevas liiter kakaod + ekstra vadak ära joodud.
Aga sealtpeale jah – kuidagi ei ole isu enam. Kakaost on saanud pigem “maius”, mille järgi vahel isu tuleb ja siis keedan ise, chilli ja muu kraam ja võibollaka vahukommid
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mõnikord tuleb meega piima isu. Ja vahel joon lihtsalt ühe klaasi piima. Sest tahan. Aga seda kõike on harva. Ju ma olen siis vasikaeast väljas nüüd:)
Siiski – treeninglaagrites ja üldse kui ikka koormus on kindel 2 trenni päevas vähemalt nädala vältel, siis on kõik trennijärgsed taastusjoogid ikka piimaga ning tihti sisaldavad ka kakaod.
oktoober 13, 2010 at 7:48 e.l. #278155Aile
MemberHingelt ikka lapsed, Rebane ja Jorks
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mul on siiani meeles, kuidas mu vanemad olid veendunud, et ma peaksin piima jooma söögi kõrvale… ja ma keeldusin üsna kategooriliselt. Saad vanemaks ja teadlikumaks ning ei unusta ära “last eneses” siis suudad seda käitumist ka põhjendada.
Kakao on sisuliselt nagu piimashokolaad… lihtsalt veel väiksema toiteväärtusega… üs OUT…
oktoober 13, 2010 at 8:01 e.l. #278957jrx
MemberKakao on sisuliselt nagu piimashokolaad… lihtsalt veel väiksema toiteväärtusega… üs OUT…Tõsi, aga sa ju ei SÖÖ kakaopulbrit. Sa paned seda piima sisse. Ja selle tulemusena on piim + kakao väga okei trennijärgne jook. Trennijärgselt on ju asi makrotoitainetes. Põhimõtteliselt võiks jah ka piima juua ja pool tahvlit piimashokolaadi peale süüa:) Ma arvan, et see ongi see mida ma peale võistlusi teen:D
Kui laps regulaarselt kakaod joob lihtsalt niisama (seda lahustuvat), siis pole jah väga hea.
oktoober 13, 2010 at 8:43 e.l. #278962Aile
MemberTõsi, aga sa ju ei SÖÖ kakaopulbrit. Sa paned seda piima sisse. Ja selle tulemusena on piim + kakao väga okei trennijärgne jook. Trennijärgselt on ju asi makrotoitainetes. Põhimõtteliselt võiks jah ka piima juua ja pool tahvlit piimashokolaadi peale süüa:) Ma arvan, et see ongi see mida ma peale võistlusi teen:DKui laps regulaarselt kakaod joob lihtsalt niisama (seda lahustuvat), siis pole jah väga hea.
Eh… sa ei saanud aru. Kui kaalutakse shokolaadi tarvitamist, siis piimashokolaadi ei soovita sulle mitte keegi.
Kakaod… söön nii naturaalsel kujul kui võimalik.
oktoober 13, 2010 at 10:23 e.l. #278975Rain 6 kanget
Memberminnes teema juurde tagasi – lapsele toidulisandid, siis…
mul 9-aastane poeg. ainsad nn toidulisandid on mineraalikompleks ja vitamiinid ning aeg-ajalt kalaõli kapslid, mida ma talle hommikusöögi kõrvale annan. muu on toitumine, toitumine ja toitumine. egas muud polegi vaja, kui korralikku sööki sellises vanuses.
oktoober 13, 2010 at 11:01 e.l. #278983AlanBStard
ModeratorTavalised multivitamiinid võib ilmselt ära jätta, need pole vist üheski uuringus midagi head teinud.
oktoober 13, 2010 at 11:45 e.l. #278987Aile
MemberTavalised multivitamiinid võib ilmselt ära jätta, need pole vist üheski uuringus midagi head teinud.oktoober 13, 2010 at 11:55 e.l. #278989Alexander Andrusenko
ModeratorTavalised multivitamiinid võib ilmselt ära jätta, need pole vist üheski uuringus midagi head teinud.Mis vitamiine tuleks võtta siis?
oktoober 13, 2010 at 12:17 p.l. #278992Aile
MemberMis vitamiine tuleks võtta siis?Ega see ei ole nii lihtne…
Millest puudus on?
Meie laiuskraadil on D vitamiin reeglina vajalik. Vahest on Zn puudus…
oktoober 13, 2010 at 7:09 p.l. #279026jõuents
MemberSoovitaksin omalt poolt mandleid ja vaikselt rääkida tervisliku toitumise tähtsusest ja mitmekesisest söömisest.
oktoober 13, 2010 at 8:10 p.l. #279031aivo1359
MemberEi tohi last toidulisanditega ära hellitada.Korralik toitumine ja kõik on korras.
oktoober 13, 2010 at 10:44 p.l. #279040AlanBStard
ModeratorMis vitamiine tuleks võtta siis?Segane lugu, ilmselt jah vastavalt vajadusele. Võimalik et probleemiks on ka vitamiinide nn apteegivormid. Multivitamiinis on reeglina just need. E-vitamiini puhul on selge vahe apteegivitamiinil (alfa-tokoferool) ja looduslikul segul, esimene on ilmselt kahjulik.
Dorian Yates promos vahepeal naturaalsemat sorti multivitamiini, aga ravimiamet pani selle kirikuvande alla.
oktoober 13, 2010 at 10:45 p.l. #279041AlanBStard
ModeratorEi tohi last toidulisanditega ära hellitada.Korralik toitumine ja kõik on korras.Võibolla ei tohiks korraliku toiduga ka ära hellitada ?
“>oktoober 14, 2010 at 5:13 e.l. #279047Aile
MemberVõibolla ei tohiks korraliku toiduga ka ära hellitada ?
“>oktoober 14, 2010 at 5:46 e.l. #279049Alexander Andrusenko
ModeratorEga see ei ole nii lihtne…Millest puudus on?
Meie laiuskraadil on D vitamiin reeglina vajalik. Vahest on Zn puudus…
Teaks vaid, millest puudust on..
Ma siiamaani olen võtnud eraldi C vitamiini (500-1000mg päevas olenevalt sellest, kuidas ennast tunnen), ja lisaks neid apteegi multivitamiine – nii igaks juhuks, äkki on millestki puudust. Magneesium, tsink, B6 ka veel eraldi.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.