Skip to main content

Toidulisandid ja nende mõju

Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Kiivikaselt » Toidulisandid ja nende mõju

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 49 total)
  • Autor
    Postitused
    Jarmo Oberst
    Member

Fred Antson sojavalgust:

On väga palju teaduslikku tõendusmaterjali,et sojavalgu pidev tarbimine viib häireteni meeste ja laste endokriinnäärmete talitluses – testosterooni produktsioon saab häiritud.Ka naiste puhul on soja kasulikkus pandud viimasel ajal kahtluse alla.Põhjused,miks sojavalku ja sojaõli igale poole lisatakse,on puhtalt ärilised – majanduslikud:sojauba on tulus kasvatada,sest ta järele on tekitatud vajadus,haipides tohutult tema küsitavaid positiivseid omadusi (kolestroolivaba,rasvavaba) ja vaikides maha kahjulikud mõjud.Pealegi on enamus maailmas toodetud sojast geneetiliselt muundatud.

Puberteediealised poisid ja mehed – kui te harva mõnda sojatoodet tarbite,siis ei juhtu veel midagi,kuid parem on temast siiski eemale hoida,rääkimata regulaarsest tarbimisest.Ja lapsevanemad peaksid hoolega vaatama,et imikute toitesegud ei sisaldaks sojavalku,sest selle manustamine takistab väikelapse normaalset hormonaalset arengut!

renku
    Member

ohh shit!

Ära nüüd põe, kasuta see ikkagi ära, kui see juba olemas on, ei tee see pakike sulle midagi halba.

Samas, ei kaota ka eriti midagi, kui see pakike söömata jääb.

Jackie
    Member

Ära nüüd põe, kasuta see ikkagi ära, kui see juba olemas on, ei tee see pakike sulle midagi halba.

Või anna emale see. Las lisab jogurtisse näiteks. Saab hea tummise vahepala

Arx07
    Member

Samas, ei kaota ka eriti midagi, kui see pakike söömata jääb.

Kõikide andmete kohaselt kaotab paki sojavalku sel juhul ju lõpuks

Ott Kiivikas
    Member

kasutan toodet:

PURE SOYA PROTEIN Isolate Powder

minu küsimus on, et kas seda toodet on soovitatav kasutada 16. aastasel jõusaalis massitreeningutel ja kui tihti oleks targem seda kasutada, kuidas see organismi mõjutab

Toote andmed 100g kohta:

Energy 1,663 KJ and 393 Kcal

Protein 87g

Carbohydrate 1.0g of which sugars 0.2g

Fat 4.5g of which saturates 0.8g

Fibre 0g

Sodium 0.9g

piimalahusesse soovitatakse panna 1lusikatäis(28g) pulbrit

Palun vastata neil kes asjasti kindlat sotti jagavad!

Aitäh!

Kuna soja valk on madala bioloogilise väärtusega valk ja sealne aminohappeline koostis on puudulik, siis kindlasti ei ole see peale trenni kasutamiseks kõige sobilikum variant. Kui nüüd valida, kas olla peale trenni üldse valguta või juua sojavalku, siis kindlasti on viimane variant parem. Kindlasti edaspidi tasuks eelistada vadakuvalku. Söö see kott ikka ära – kuid edaspidi soovitan vadakut kasutada

Wire
    Member

Samamoodi tean mina, et õlu tõstab östro taset, kas see ka siis naistele?
    Jarmo Oberst
    Member

Õlu pole nüüd küll asi, millega sojat võrrelda. Õlu tõstabki östrot ju.. seega ei tasugi sellega ka liialdada ju.

Mitte millegiga ei tasu liialdada

asdfghjkl
    Member

Mitte millegiga ei tasu liialdada
    Jarmo Oberst
    Member

Samas leitakse ka, et hea strateegia on on võimalikult vaheldusrikkalt toituda. Sh siis ka soja asjakohane.

Võib olla tõesti, kuid mina sojavalku ei osta ja üritan hoiduda ka seda sisaldavatest toitudest.

emmimees
    Member

Õlu pole nüüd küll asi, millega sojat võrrelda. Õlu tõstabki östrot ju.. seega ei tasugi sellega ka liialdada ju.

Aga kas naistel on miskipärast vaja tõsta östro taset, et peaksid sojat tarbima?

asdfghjkl
    Member

Võib olla tõesti, kuid mina sojavalku ei osta ja üritan hoiduda ka seda sisaldavatest toitudest.

Ma huvi pärast nov-dets sõin sisse ühe apki shokolaadimaitselist Fasti sojavalku. Maitseb nagu jahu, väga taimse maitsega, nagu Oti-sepiku jahu võiks olla see kui ette kujutada, paisub eriti palju vedelikus, seega tuleb palju vett lisada, et asja juua saaks üldse. Kuna olen aru saanud lõpuks, mida tähendab laialt kasutatav väljend “toitumine korras/õige/paigas” (see tähendab: “toitumine on korras, kui roojamine on korras”, tähendab et kui väljaheide on hea regulaarsusega ja väljanägemisega, siis ongi toitumine korras), siis võin öelda ,et soja tarbides nii, oli mul toitumine paigas ehk korras. Ja väike sportlik areng selle paki tarbimsie ajal toimus, siis ma arvan, et polnud see soja takistav ühti, samahästi oleks ilmselt sobinud ka vadak või banaan, oleks samamoodi treenides ikka edenenud. Et ma ei usu kuidagi, et soja miskit halba on, arvan, et see on tavaline söögitaim looduses see soja, samamoodi nagu kartul on, ja looduse andidel enamjaolt miskit halba poel ju, pigem kasu on. Lisaks kasutatakse soja niivõrd palju toiduainetööstuses, seesama viiner või pihv, mida aeg-ajalt ostad, seal on soja palju sees ma arvan, seega soja sööme me niikuinii. Aga võib-olla tõesti võib soja halb olla tegelikult.

emmimees
    Member

Kuna soja valk on madala bioloogilise väärtusega valk ja sealne aminohappeline koostis on puudulik, siis kindlasti ei ole see peale trenni kasutamiseks kõige sobilikum variant. Kui nüüd valida, kas olla peale trenni üldse valguta või juua sojavalku, siis kindlasti on viimane variant parem. Kindlasti edaspidi tasuks eelistada vadakuvalku. Söö see kott ikka ära – kuid edaspidi soovitan vadakut kasutada

Ehk Hr maaletooja oskab siis rääkida, miks on tootja kodulehel soja aminohappeline koostis enamjaolt isegi parem vadakust? BCAA´d on küll tsipa vähem, kuid hulga rohkem on arginiini, glutamiini..

http://fast.fi/Tuotteet/hera80.html

http://fast.fi/soija90.html

Ott Kiivikas
    Member

Ehk Hr maaletooja oskab siis rääkida, miks on tootja kodulehel soja aminohappeline koostis enamjaolt isegi parem vadakust? BCAA´d on küll tsipa vähem, kuid hulga rohkem on arginiini, glutamiini..

http://fast.fi/Tuotteet/hera80.html

http://fast.fi/soija90.html

Bioloogiline väärtus näitab eelkõige valgu aminohappelise koostise struktuuri (asendamatute ja asendatavate aminohapete suhet) ja inimese organismi võimet seda omastada kui ideaalseid loetakse munavalku mille bioloogiliseks väärtuseks hinnatakse 100, siis sojavalgu konsentreedil on see 72 ja isolaadil 80. Vadakul eri andmetel 94-98.

Hera 80 on just asendamatute aminohapete osakaal suurem – mis treenivale organismile on esmatähtsad.

Küsimus ei ole selles, et sojavalk ei kõlbaks süüa – lihtsalt erinevad teaduslikud uuringud on näidanud, et vadakuvalk on taastumise seisukohast andnud paremaid tulemusi.

Wire
    Member

Aga kas naistel on miskipärast vaja tõsta östro taset, et peaksid sojat tarbima?

Ma arvan, et nad ei peakski seda tarbima, veel vähem mehed. Küllaga võivad naised seda lisavalgu eesmärgil süüa. Meestega teine teema.. ikka ei mõista vä?

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 49 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.