Toidulisandid ja nende mõju
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Kiivikaselt » Toidulisandid ja nende mõju
- This topic has 48 replies, 17 voices, and was last updated 16 years tagasi by
Xero.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 15, 2010 at 10:53 p.l. #250150
Jarmo Oberst
MemberFred Antson sojavalgust:
On väga palju teaduslikku tõendusmaterjali,et sojavalgu pidev tarbimine viib häireteni meeste ja laste endokriinnäärmete talitluses – testosterooni produktsioon saab häiritud.Ka naiste puhul on soja kasulikkus pandud viimasel ajal kahtluse alla.Põhjused,miks sojavalku ja sojaõli igale poole lisatakse,on puhtalt ärilised – majanduslikud:sojauba on tulus kasvatada,sest ta järele on tekitatud vajadus,haipides tohutult tema küsitavaid positiivseid omadusi (kolestroolivaba,rasvavaba) ja vaikides maha kahjulikud mõjud.Pealegi on enamus maailmas toodetud sojast geneetiliselt muundatud.Puberteediealised poisid ja mehed – kui te harva mõnda sojatoodet tarbite,siis ei juhtu veel midagi,kuid parem on temast siiski eemale hoida,rääkimata regulaarsest tarbimisest.Ja lapsevanemad peaksid hoolega vaatama,et imikute toitesegud ei sisaldaks sojavalku,sest selle manustamine takistab väikelapse normaalset hormonaalset arengut!
jaanuar 15, 2010 at 11:23 p.l. #250153renku
Memberohh shit!
jaanuar 15, 2010 at 11:30 p.l. #250155Alexander Andrusenko
ModeratorÄra nüüd põe, kasuta see ikkagi ära, kui see juba olemas on, ei tee see pakike sulle midagi halba.Samas, ei kaota ka eriti midagi, kui see pakike söömata jääb.
jaanuar 16, 2010 at 8:32 e.l. #250166Jackie
MemberÄra nüüd põe, kasuta see ikkagi ära, kui see juba olemas on, ei tee see pakike sulle midagi halba.Või anna emale see. Las lisab jogurtisse näiteks. Saab hea tummise vahepala
jaanuar 16, 2010 at 8:45 e.l. #250167Arx07
MemberSamas, ei kaota ka eriti midagi, kui see pakike söömata jääb.Kõikide andmete kohaselt kaotab paki sojavalku sel juhul ju lõpuks
jaanuar 16, 2010 at 9:09 e.l. #250177Ott Kiivikas
Memberkasutan toodet:PURE SOYA PROTEIN Isolate Powder
minu küsimus on, et kas seda toodet on soovitatav kasutada 16. aastasel jõusaalis massitreeningutel ja kui tihti oleks targem seda kasutada, kuidas see organismi mõjutab
Toote andmed 100g kohta:
Energy 1,663 KJ and 393 Kcal
Protein 87g
Carbohydrate 1.0g of which sugars 0.2g
Fat 4.5g of which saturates 0.8g
Fibre 0g
Sodium 0.9g
piimalahusesse soovitatakse panna 1lusikatäis(28g) pulbrit
Palun vastata neil kes asjasti kindlat sotti jagavad!
Aitäh!
Kuna soja valk on madala bioloogilise väärtusega valk ja sealne aminohappeline koostis on puudulik, siis kindlasti ei ole see peale trenni kasutamiseks kõige sobilikum variant. Kui nüüd valida, kas olla peale trenni üldse valguta või juua sojavalku, siis kindlasti on viimane variant parem. Kindlasti edaspidi tasuks eelistada vadakuvalku. Söö see kott ikka ära – kuid edaspidi soovitan vadakut kasutada
jaanuar 16, 2010 at 10:46 e.l. #250192Wire
MemberSamamoodi tean mina, et õlu tõstab östro taset, kas see ka siis naistele?
jaanuar 16, 2010 at 10:54 e.l. #250195Jarmo Oberst
MemberÕlu pole nüüd küll asi, millega sojat võrrelda. Õlu tõstabki östrot ju.. seega ei tasugi sellega ka liialdada ju.Mitte millegiga ei tasu liialdada
jaanuar 16, 2010 at 10:57 e.l. #250197asdfghjkl
MemberMitte millegiga ei tasu liialdada
jaanuar 16, 2010 at 11:05 e.l. #250199Jarmo Oberst
MemberSamas leitakse ka, et hea strateegia on on võimalikult vaheldusrikkalt toituda. Sh siis ka soja asjakohane.Võib olla tõesti, kuid mina sojavalku ei osta ja üritan hoiduda ka seda sisaldavatest toitudest.
jaanuar 16, 2010 at 11:11 e.l. #250202emmimees
MemberÕlu pole nüüd küll asi, millega sojat võrrelda. Õlu tõstabki östrot ju.. seega ei tasugi sellega ka liialdada ju.Aga kas naistel on miskipärast vaja tõsta östro taset, et peaksid sojat tarbima?
jaanuar 16, 2010 at 11:20 e.l. #250208asdfghjkl
MemberVõib olla tõesti, kuid mina sojavalku ei osta ja üritan hoiduda ka seda sisaldavatest toitudest.Ma huvi pärast nov-dets sõin sisse ühe apki shokolaadimaitselist Fasti sojavalku. Maitseb nagu jahu, väga taimse maitsega, nagu Oti-sepiku jahu võiks olla see kui ette kujutada, paisub eriti palju vedelikus, seega tuleb palju vett lisada, et asja juua saaks üldse. Kuna olen aru saanud lõpuks, mida tähendab laialt kasutatav väljend “toitumine korras/õige/paigas” (see tähendab: “toitumine on korras, kui roojamine on korras”, tähendab et kui väljaheide on hea regulaarsusega ja väljanägemisega, siis ongi toitumine korras), siis võin öelda ,et soja tarbides nii, oli mul toitumine paigas ehk korras. Ja väike sportlik areng selle paki tarbimsie ajal toimus, siis ma arvan, et polnud see soja takistav ühti, samahästi oleks ilmselt sobinud ka vadak või banaan, oleks samamoodi treenides ikka edenenud. Et ma ei usu kuidagi, et soja miskit halba on, arvan, et see on tavaline söögitaim looduses see soja, samamoodi nagu kartul on, ja looduse andidel enamjaolt miskit halba poel ju, pigem kasu on. Lisaks kasutatakse soja niivõrd palju toiduainetööstuses, seesama viiner või pihv, mida aeg-ajalt ostad, seal on soja palju sees ma arvan, seega soja sööme me niikuinii. Aga võib-olla tõesti võib soja halb olla tegelikult.
jaanuar 16, 2010 at 11:21 e.l. #250210emmimees
MemberKuna soja valk on madala bioloogilise väärtusega valk ja sealne aminohappeline koostis on puudulik, siis kindlasti ei ole see peale trenni kasutamiseks kõige sobilikum variant. Kui nüüd valida, kas olla peale trenni üldse valguta või juua sojavalku, siis kindlasti on viimane variant parem. Kindlasti edaspidi tasuks eelistada vadakuvalku. Söö see kott ikka ära – kuid edaspidi soovitan vadakut kasutadaEhk Hr maaletooja oskab siis rääkida, miks on tootja kodulehel soja aminohappeline koostis enamjaolt isegi parem vadakust? BCAA´d on küll tsipa vähem, kuid hulga rohkem on arginiini, glutamiini..
jaanuar 16, 2010 at 12:03 p.l. #250223Ott Kiivikas
MemberEhk Hr maaletooja oskab siis rääkida, miks on tootja kodulehel soja aminohappeline koostis enamjaolt isegi parem vadakust? BCAA´d on küll tsipa vähem, kuid hulga rohkem on arginiini, glutamiini..Bioloogiline väärtus näitab eelkõige valgu aminohappelise koostise struktuuri (asendamatute ja asendatavate aminohapete suhet) ja inimese organismi võimet seda omastada kui ideaalseid loetakse munavalku mille bioloogiliseks väärtuseks hinnatakse 100, siis sojavalgu konsentreedil on see 72 ja isolaadil 80. Vadakul eri andmetel 94-98.
Hera 80 on just asendamatute aminohapete osakaal suurem – mis treenivale organismile on esmatähtsad.
Küsimus ei ole selles, et sojavalk ei kõlbaks süüa – lihtsalt erinevad teaduslikud uuringud on näidanud, et vadakuvalk on taastumise seisukohast andnud paremaid tulemusi.
jaanuar 16, 2010 at 1:34 p.l. #250230Wire
MemberAga kas naistel on miskipärast vaja tõsta östro taset, et peaksid sojat tarbima?Ma arvan, et nad ei peakski seda tarbima, veel vähem mehed. Küllaga võivad naised seda lisavalgu eesmärgil süüa. Meestega teine teema.. ikka ei mõista vä?
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.