Toidulisandid
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Toidulisandid
- This topic has 22 replies, 11 voices, and was last updated 16 years, 7 months tagasi by
Ott Kiivikas.
-
AutorPostitused
-
juuni 25, 2009 at 4:05 p.l. #17368
Sadist
MemberM6tlesin et prooviks toidulisandeid osta .
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tahtsin kysida teie arvamust kreatiini ja massilisajate kohta .
Nagu ma lugesin peaks kreatiin h2sti m6juma, aga kauaks seda m6ju ka j2tkub, kas n2iteks pool aastat tarbides ja siis l6petades pole midagi hullu ?
Ja massilisaja kohta tahtsin ka kysida .
Kas seda on m6tet osta kui ma toitun h2sti ja saan oma valgud k2tte, ja peale trenni korralik s88k kah ?
Lihtsalt liiast rahakoti suurust ei tahaks v2hendada, eriti veel surutise ajal .
Jutud levivad et kui sa kohe peale trenni ei v6ta valgujooki on see nii8elda patustamine .
Mis on teie arvamus ?
Ja kui kellelgi on veel m6ni idee toidulisandist mis v6iks mulle t6esti kasu anda, siis kirjutage yles .
Kogemus on piisav .
juuni 25, 2009 at 4:10 p.l. #203966Amarillo
Membermassilisaja = valk+süsivesik
proteiinipulber = valk
peale trenni võikisd hakata proteiinipulbrit+süsivesikuid kasutama või osta “massiliasja” , kus lihtsalt süsivesikud on juures. kreatiiniga võikisd oodata veel
võiksid nt whey goldy 30g ja 30g trauben zukerit ja 30g maltoosi treeningjärgse sheigina või nt “massilisajat” mass2 vms, kõik on head
juuni 25, 2009 at 4:19 p.l. #203968Kristjan-Johannes Konsap
MemberM6tlesin et prooviks toidulisandeid osta .
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Tahtsin kysida teie arvamust kreatiini ja massilisajate kohta .
Nagu ma lugesin peaks kreatiin h2sti m6juma, aga kauaks seda m6ju ka j2tkub, kas n2iteks pool aastat tarbides ja siis l6petades pole midagi hullu ?
Ja massilisaja kohta tahtsin ka kysida .
Kas seda on m6tet osta kui ma toitun h2sti ja saan oma valgud k2tte, ja peale trenni korralik s88k kah ?
Lihtsalt liiast rahakoti suurust ei tahaks v2hendada, eriti veel surutise ajal .
Jutud levivad et kui sa kohe peale trenni ei v6ta valgujooki on see nii8elda patustamine .
Mis on teie arvamus ?
Ja kui kellelgi on veel m6ni idee toidulisandist mis v6iks mulle t6esti kasu anda, siis kirjutage yles .
Kogemus on piisav .
Kreatiin mõjub nii kaua, kuni sa teda kasutad. Selles mõttes et kreatiini tase kehas langeb peale kuuri lõppu mõne trenniga loomulikule tasemele. Samas ma ei saa sulle lubada, et kui sa 6 kuud järjest seda võtad, siis on areng täpselt 6 kuud ka ainult ülesmäge. See sõltub paljudest teguritest. Tavaliselt soovitatakse kreatiini võtta ca kuuajaste kuuridena, samas mõned võtavadki aasta läbi, siis aga ka väiksemaid koguseid korraga.
Iseenesest on kreatiin valgupulbri järel ju maailmas üks enimkasutatavaid lisandeid, soodsa hinnaga ja märgatavalt hea efektiga.
Massilisaja kohta nii palju, et valke ja süsivesikuid tuleks peale trenni tarbida igal juhul, kas saad need siis kätte toidulisandist või tavatoidust. Pulbri kujul lisand imendub kiiremini ja on sageli efektiivsem.
Peale trenni koju jõudes on muidugi omal kohal ka korralik õhtusöök.
juuni 25, 2009 at 7:13 p.l. #203986oks
MemberTahaks targemakte küsimust sellesmõttes, et kui algust teed selle laadimispäeva kreatiiniga,
siis teed 2 nädalat korralikult nagu peab ja siis järgmised 2 nädalat vähe-haaval vähendad koguseid,
kas siis see tagasikukkumine ei tule nii tugev või mis ?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 25, 2009 at 8:47 p.l. #204004Kaspar90
MemberAlati on võimalus kreatiini tarbida ka laadimiseta…
juuni 25, 2009 at 9:09 p.l. #204005oks
MemberJa see muudab effekti kuidas ?
juuni 26, 2009 at 7:41 p.l. #204236Voice
MemberJa see muudab effekti kuidas ?Müüt
5. Kreatiini peab kasutama laadimisega. Paljud uurimused leiavad järjest rohkem, et kreatiiniga ei pea kuuri alustades laadima. Piisab, kui te manustate lihtsalt päevas 5 – 10 g kreatini ja see on piisav kogus. Loomulikult forsseeritud laadimine küllastab teie lihased kreatiiniga kiiremini, ent suuremas plaanis ei ole sellel tähtsust. Sellega ei võida midagi.
Selgus, et tarbides 20gr (jagatuna tervele päevale) päevas nädala jooksul, viib kreatiini kuni 25%-lisele taseme tõusule lihaskiududes. Samas selgus, et sama taset on võimalik hoida, kui edaspidi tarbida kreatiini väikestes kogustes – 2-5gr.
Tulemus peaks olema pmst sama “laadimiseta”, aga võib natuke rohkem aega võtta.
Massilisaja asemel võtaksin mina kindlasti pigem valgu ja süsivesikute joogi 1/2 suhtele sisse.
juuni 26, 2009 at 7:54 p.l. #204243Mart Muru
MemberMis on sinu eesmärk? Lihtsalt lihasmassi kasvatamiseks on kreatiini mõttetu kasutada..
juuni 26, 2009 at 8:03 p.l. #204247Sadist
MemberMis on sinu eesmärk? Lihtsalt lihasmassi kasvatamiseks on kreatiini mõttetu kasutada..noh eks ikka j6udu tahaks kah .
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuni 26, 2009 at 8:06 p.l. #204248oks
MemberTäna soovitati kreatiini asemel hoopis sellist lisandit nagu HT-R, ka seal kreatiin sees, kuid mitte nii suures koguses.
Öeldi, et alguses pole mõtet kreatiiniga möllata, see on juba edasijõudnutele.
Mina soovitaks kreatiini asemel samuti HT-R’i, kusjuures maitse on super.
juuni 26, 2009 at 8:07 p.l. #204249Mart Muru
Membernoh eks ikka j6udu tahaks kah .
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Pean silmas spordialasi, kus on vaja plahvatuslikku jõudu..
Võistlevale sportlasele võib kreatiini kasutamine tõesti vajalik olla..
juuni 26, 2009 at 8:13 p.l. #204250Sadist
Memberet siis hetkel pole m6tet ?
juuni 26, 2009 at 8:19 p.l. #204252Mart Muru
Memberet siis hetkel pole m6tet ?Kui sa just võistlev sportlane pole, siis vast mitte..
juuni 26, 2009 at 8:36 p.l. #204257Kristjan-Johannes Konsap
MemberMa ei ütleks, et lihasmassi kasvatamiseks on kreatiini mõttetu kasutada. Kreatiin suurendab veesisaldust lihasrakkudes ja see omakorda suurendab valgusünteesi ja vähendab valkude lagundamist.
Rääkimata sellest, et kui kreatiin annab juurde jõudu, siis lihase stimuleerimine suurema raskusega mõjutab samuti lihast rohkem arenema.
Algajatele pole tingimata kreatiini vaja, aga ega paha ju ei tee ja keelata ei saa.
juuni 26, 2009 at 8:52 p.l. #204261Sadist
Membernoh pigem j2tkan siis treeninguid ilma lisanditeta .
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.