Toidulisandid
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Toidulisandid
- This topic has 4 replies, 4 voices, and was last updated 17 years, 2 months tagasi by
Vägivaldur.
-
AutorPostitused
-
detsember 9, 2008 at 3:19 p.l. #15678
inside14
MemberMida teie arstid teile toidulisanditest räägivad? Minul teeb alati maha ja räägib milline mürk see on, iga kord küsib kas kasutan ja siis teeb maha. Täna ütles, et järjest poisid tulevad ja maksa proovid korrast ära. Kui kindel saab olla arstis, kui kindel kellegi ütluses ja reklaamis, kui kindel tootjas ja edasi müüjas? Igasugused kommentaarid antul teemal oodatud, kelle veel huvitavaid seiku ja mõtteid, andku tulla
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 9, 2008 at 3:47 p.l. #174242Annika Pärtel
MemberMida teie arstid teile toidulisanditest räägivad? Minul teeb alati maha ja räägib milline mürk see on, iga kord küsib kas kasutan ja siis teeb maha. Täna ütles, et järjest poisid tulevad ja maksa proovid korrast ära. Kui kindel saab olla arstis, kui kindel kellegi ütluses ja reklaamis, kui kindel tootjas ja edasi müüjas? Igasugused kommentaarid antul teemal oodatud, kelle veel huvitavaid seiku ja mõtteid, andku tulla
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kogu Fitness.ee- s müüdav toodang on ju saanud Tervisekaitseameti heakskiidu, sega on kõik tooted kontrollitud ja lubatavad. Tegemist ei saa mingil juhul olla tervisele kahjulikke, ravimilaadsete vms ainetega, vastasel korral müügiluba ei antakski. Täpsemalt osatakse kindlasti kontorist öelda, helista ja uuri.
Huvitav, millest need maksa proovid korrast ära peaksid minema? Ega lisandid alkot ju ei sisalda
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mina isiklikult ei ole ühegi toote müüja, aga läbin regulaarselt põhjaliku tervisekontrolli oma töö tõttu. Lisandeid tarbin regulaarselt aastast 2005-2006, enne seda suhteliselt juhuslikult (oli raha, siis ostsin, ei olnud siis mitte), ühtegi probleemi seoses lisanditega ei ole kunagi avaldunud. Ükski tervisekontrolli teostav arst ei ole väga täpselt teadnud, millega ma tegelen ja ma ei ole täpsustanud ka, vältimaks eelarvamuste teket. Korra küsiti küll (riided olid seljas siis veeel), et miks mul trapets selline ebaloomulik ja suur on, ma siis vastasin, et noh käin natuke jõusaalis
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 9, 2008 at 4:21 p.l. #174247inside14
MemberMa ise ei olegi kunagi midagi halba toidulisanditest arvanud, jah kui ikka väga mööda tarbida midagi siis ehk annab kuskilt otsast tunda. Eks ole ju kõigega nii, kui saab ülearu siis ei ole kasulik.
Hea tähelepanek, miks mulle küll kohe see pähe ei karanud, oleks saanud arstile ka nii muuseas öelda, et ega alkohool kah neile head tee.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Minult on näiteks kooliarst kolm aastat järjest küsinud, et kas ja mis trenni ka teen. Mida aasta edasi seda rohkem ma mõtlen, et kas meelde ei jää või äkki ma ei olegi arenenud ning peeglid, kaal jne valetavad mulle.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>detsember 9, 2008 at 4:31 p.l. #174250wola
MemberKa minu perearst laidab toidulisandeid. Minu arvamus on selline, et toidulisandeid tarvitades peab olema tavatoitumine paigas. Kui süüa päevas paar nirust portsionit mingit jama ja siis uhkelt juua peale trenni lisavalku – see on täiesti mõttetu. Toidulisandid toimivad ainult sel juhul, kui tegeleda aktiivselt spordiga ning muid toidukordi peale lisavalgu on minimaalselt 4 ning need peavad sisaldama: juurvilju, (pruuni) riisi, rohelist, puuvilju, piimatooteid, liha (kana, sea, looma), kala (tuunikala ja lõhe), muna, mineraalid jne. Neid on palju. Üldjuhul teevad arstid toidulisandid maha, sest paljud noored poisid tarbivad neid, teadmata midagi korralikust ja tervislikust toitumisest. Sel puhul ei täida toidulisand oma eesmärki, aga vaevalt ta nüüd niivõrd kahjulik on. Toidulisandid on otseses seoses neerudega, maksaga neil väga otsest pistmist pole, kaudsedlt aga küll. Suuremal hulgal valku tarbides koormatakse neerusid ning seetõttu tuleb ka palju vett tarbida (mina kaalun 104 kg ning tarbin umbes 5 l päevas). Kui maksa proovid on kehvad, siis võib see tingitud olla nt ebastabiilsest toitumisest, kui keha ei saa piisavalt vajalikke mineraale ja vitamiine kätte – maks ei suuda verd piisavalt ära puhastada.
detsember 9, 2008 at 4:35 p.l. #174251Vägivaldur
Member“Toidulisand” on nüüd küll väga laialivalguv mõiste. Kaltsiumist ja kalamaksaõlist alates ja lõpetades millega iganes, mida inimene endale toidule lisaks sisse sööb.
Ma arvan, et noortel on pigem joomisest ja muust jamast tervis korrast ära kui et vadakupulbrist. Liialdades võib muidugi kõigega endale liiga teha.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.