toidulisandi kohta
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » toidulisandi kohta
- This topic has 19 replies, 13 voices, and was last updated 12 years, 2 months tagasi by
fluid.
-
AutorPostitused
-
juuni 19, 2009 at 11:35 e.l. #203175
Tigerkutsu
Memberküsin, et kui sooviks osta valgupulbritja mitte väga kallist, et millist soovitate? Mis selles sheikeris kokku segatakse? Tahaks prooviks osta.Nagu enne ka kirjutasin, soovitaks sulle massilisajat, sest valk ainult ei asenda toidukorda, vajad ka süsivesikuid ja natuke head rasva. Mine poodi ja küsi, et millist massilisajat nad soovitavad sinu eelarve eest või võid ka küsida valku ja süsivesiku eraldi, aga sellega keerulisem vblla sul alguses õigeid koguseid arvestada.
Seikerisse paned massilisaja pulbrit (reeglina paar kuni kolm kulbikese täit – kulp on massilisaja topsi sees olemas) ja lisad vett või piima. Piimas on ka valku, sv ja rasva, seega massi saamiseks see kindlasti parem valik.
detsember 6, 2013 at 9:31 p.l. #355484fluid
MemberSarnane mure endalgi. Söögiisu on kehva ja väärtuslikud kilod kerged kaduma. Sai omale pool aastat tagasi toitumiskava tellitud aga ma ei suuda ennast sundida ära sööma vajalikku kogust liha või kala. Pigem vastupidi – järjest vähem ma neid saada tahan. Pudruga, kodujuustuga saab hakkama, muna ka kuidagi läheb aga liha ja kala vastumeelselt. Pole tegelikult lapsest saati kumbagi armastanud. Mis oleks minule alternatiivid?
detsember 7, 2013 at 9:06 e.l. #355508ince1
MemberSarnane mure endalgi. Söögiisu on kehva ja väärtuslikud kilod kerged kaduma. Sai omale pool aastat tagasi toitumiskava tellitud aga ma ei suuda ennast sundida ära sööma vajalikku kogust liha või kala. Pigem vastupidi – järjest vähem ma neid saada tahan. Pudruga, kodujuustuga saab hakkama, muna ka kuidagi läheb aga liha ja kala vastumeelselt. Pole tegelikult lapsest saati kumbagi armastanud. Mis oleks minule alternatiivid?
Lihale kui proteiiniallikale ei olegi otsest alternatiivi. Üldiselt soovitataks üht tüüpi liha asemel proovida teist tüüpi liha. Valikus võiksid olla sea- ja veiseliha, linnuliha (kana, kalkun jms) ning kala. Lisaks nendele on valguallikaks munad (üsna täiuslikud valgud) ning piimatooted.
Kui tulla tagasi selle juurde, et lihtsalt ei suuda liha süüa, soovitaks proovida erinevaid toiduvalmistamisviise. Ahjus küpsetamine, grillimine, praadimine, keetmine – proovi neid varieerida. Lisa liha erinevatele toitudele – juurviljad, pudrud, puuviljad (miks ka mitte). Katseta erinevate maitseainetega – poodides on tegelikult üsna hea valik kõiksugu kraami, millest võib-olla esialgu aimugi pole.
Kokkuvõtteks ütleksin, et liha tuleb lihtsalt enda jaoks maitsvaks/söödavaks muuta. Katseta erinevate valmistamisviiside, lisandite ning maitseainetega. Ja kui tõesti ei suuda liha süüa, on müügil suur valik toidulisandeid (proteiine). Viimane on küll pigem halb variant, sest lõviosa toitainetest võiks siiski tulla tavatoidust.
detsember 7, 2013 at 9:14 e.l. #355510jrx
MemberHommikusöök paneb ainevahetuse tööle, sa soovitava oleks hommikul pool liitrit vett kah juua.
Ei.
detsember 7, 2013 at 10:29 e.l. #355515fluid
MemberLihale kui proteiiniallikale ei olegi otsest alternatiivi. Üldiselt soovitataks üht tüüpi liha asemel proovida teist tüüpi liha. Valikus võiksid olla sea- ja veiseliha, linnuliha (kana, kalkun jms) ning kala. Lisaks nendele on valguallikaks munad (üsna täiuslikud valgud) ning piimatooted.
Kui tulla tagasi selle juurde, et lihtsalt ei suuda liha süüa, soovitaks proovida erinevaid toiduvalmistamisviise. Ahjus küpsetamine, grillimine, praadimine, keetmine – proovi neid varieerida. Lisa liha erinevatele toitudele – juurviljad, pudrud, puuviljad (miks ka mitte). Katseta erinevate maitseainetega – poodides on tegelikult üsna hea valik kõiksugu kraami, millest võib-olla esialgu aimugi pole.
Kokkuvõtteks ütleksin, et liha tuleb lihtsalt enda jaoks maitsvaks/söödavaks muuta. Katseta erinevate valmistamisviiside, lisandite ning maitseainetega. Ja kui tõesti ei suuda liha süüa, on müügil suur valik toidulisandeid (proteiine). Viimane on küll pigem halb variant, sest lõviosa toitainetest võiks siiski tulla tavatoidust.
Mul algab juba poes probleem liha valimisega. Kuidas sa valid omale iga päev, mõni päev kaheks söögikorraks midagi, mis sulle väga ei maitse? Ma vahin seda lihaletti ja mõte läheb täiesti lukku, ma ei suuda omale mitte midagi valida sest ma ei taha sealt mitte midagi saada. Lisaks sellele on lihafileed ja kalafileed ka toidukorvi üks kallimaid osi mis ei aita ka kuidagi valimisele kaasa
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Täiesti plokk tuleb ette kui pead midagi vastumeelselt sisse ajama ja muidugi ei taha siis veel selle valmistamisega üldse vaeva ka näha. Ja see kõik tekitab stressi ja siis on söögiisu veel vähem
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Lisaks olude sunnil on trenniajad ka nädala sees liiga hilja ja siis kui stress ka veel on, siis ei maga öösel hästi ja oled koguaeg väsinud mis omakorda annab jälle jõusaalis tunda. See omakorda tekitab veel rohkem stressi, et käid aga tulemust pole ja nii see surnud ring käib mul
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.