Kaalun praegu 68 kilo, pikkus on 172,5 cm. Olen 22-aastane naine, kehatüübilt endomorf. Olen istuva eluviisiga, kaks korda nädalas käin joogas, ülejäänud nädalapävadel püüan vähemalt pool tundi mõõdukas tempos jalutada. Esialgne soov on kaalu alandada 5 kilo võrra. Kindlasti ei tahaks kaalu alandada niimoodi, et kaal kaob lihaste arvelt, aga rasvaprotsent suureneb.
Kas 1400 kcal päevas tarbida on minu puhul mõistlik? Või peaksin alustama 1500 kcalist ja seda kaorihulka kaalulangusele vastavalt langetama? Kui kiiresti ma sellise kalorihulga ja oma aktiivsuse juures soovkaalu jõuaksin?
Mida peaksin silmas pidama, et mitte kaalulanguses toppama jääda, vaid kaalu püsivas joones alandada? Palju kaloreid võin endale päevas lubada siis, kui soovkaal on käes ja soovin seda hoida, mitte langetada (ega ammugi mitte tõsta)/millises tempos peaks toimuma päevase kalorihulga suurendamine kaalu hoidmise eesmärgil?
Kuidas peaksin toituma nendel päevadel, mil ma trennis ei käi? Mitu toidukorda võin endale trennivabal päeval lubada? Kuidas peaksin jagama süsivesikuid, valke ja rasvu päeva lõikes?
Olen tutvunud palju kõneainet pakkunud Fred Antsoni toitumispõhimõtetega, kuid tema põhimõtted on teatavas vastuolus nende põhimõtetega, mida endomorfidele soovitatakse. Antson soovitab tarbida rasvu just hommikul, aga endomorfidele soovitatakse rasvu (ja valke) tarbida päeva teises pooles. Mida sellisest vasturääkivusest arvata? Kas peaksin lähtuma sellest, mida soovitab Antson, või nendest põhimõtetest, mida soovitatakse endomorfidele? Kas võib olla, et mul on Antsoni põhimõtetes puudulik arusaam ja peaksin tema kirjutisi tähelepanelikumalt lugema?