Toidukaubad
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Vaba foorum » Toidukaubad
- This topic has 31 replies, 22 voices, and was last updated 17 years, 10 months tagasi by
tõunii.
-
AutorPostitused
-
märts 20, 2008 at 5:24 p.l. #146468
oss
MemberAinuke halb asi selle juures on sõna keskerakond.
EDIT: Oi-oi. Lugesin nüüd kõik kommentaarid läbi ja tuleb välja, et on ka palju muud halba.
märts 20, 2008 at 6:00 p.l. #146481pacman
Memberpacman, kui tahad tarka panna ja “ceteris paribustest” mullitada, siis püüa samal ajal mitte toidukaupade tulumaksust rääkida.
märts 20, 2008 at 7:58 p.l. #146512daemonium
MemberMa toetusin oma väidetel tavalisele mikroökonoomikale, kus “cet par..” on vägagi laialdaselt kasutatav termin.Kas sama käib ka toidukaupade tulumaksu kohta,
“>märts 20, 2008 at 8:33 p.l. #146514Jarmo Oberst
MemberHah
“> nüüd on siis näha, kes Keskerakonda valib. Lihtsameelsed kes sellisesse mambo-jumbosse usuvad. Nad teevad sellise eelnõu tõesti ainult selleks, et pärast saaks vastu rinda taguda, meie teeks, meie teeks. Pensionäridele jääb see petualgatus meelde ja kohe kui valimised tulevad tipa-tapa ninasarvikule hääli andma !Kuna mina olen alaealine ja mina valida ei saa, siis ma panin oma nime kirja
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 21, 2008 at 2:11 e.l. #146542pacman
MemberKas sama käib ka toidukaupade tulumaksu kohta,
“>Oeh, my bad
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kiiruga postitades läksid sõnad sassi.märts 21, 2008 at 8:46 e.l. #146552Karu
MemberSa vist pole siiani aru saanud, et ei ole olemas toidukaupade tulumaksu.
Igatahes… Olen enamusega ühel meelel – käibemaksu alandamine ei ole efektiivne vahend toidukaupade hinna kontrollimiseks. Kui on sitapeamoodi kaval kaupmees, siis viskab selle alandatud protsendi arvelt ikkagi omale hinna juurde ja muutus on minimaalne või null. Pealegi, riik ei ole see, kes/mis kontrollib turgu. Meil on tegemist siiski turumajandusliku maaga, seega hind liigub ise paika.
Olen seda meelt, et toidukaupade hinnatõus on nüüdseks aeglustunud ja põhimõtteliselt peatunud. Siiski peab ka lootma, et toornafta hind enam ei tõuse. Hetkel on ta taas maksimume lõhkumas ning kui sellele piiri ei tule, siis ei tule ka piiri teiste kaupade hinnatõusule.
Loodame parimat!
“>märts 21, 2008 at 10:40 e.l. #146563Agnes1h
MemberHinnad on poes jah kohati kõrgemad kui nt Helsingis, kuid oma häält ma ikka ei anna sellele üritusele küll.
“>märts 21, 2008 at 11:34 e.l. #146567daman
MemberEi ole Keskerakonna valija, ei armasta nende poliitikat ega ka vaateid, aga hääle andsin. Miks? Sest idee on hea. Mul sügavalt pohh, kelle poolt algatus tuli, valima minnes ei tule keegi mulle ütlema, kelle poolt hääl anda.
märts 21, 2008 at 11:45 e.l. #146568ROtter
MemberSa vist pole siiani aru saanud, et ei ole olemas toidukaupade tulumaksu.Igatahes… Olen enamusega ühel meelel – käibemaksu alandamine ei ole efektiivne vahend toidukaupade hinna kontrollimiseks. Kui on sitapeamoodi kaval kaupmees, siis viskab selle alandatud protsendi arvelt ikkagi omale hinna juurde ja muutus on minimaalne või null. Pealegi, riik ei ole see, kes/mis kontrollib turgu. Meil on tegemist siiski turumajandusliku maaga, seega hind liigub ise paika.
Olen seda meelt, et toidukaupade hinnatõus on nüüdseks aeglustunud ja põhimõtteliselt peatunud. Siiski peab ka lootma, et toornafta hind enam ei tõuse. Hetkel on ta taas maksimume lõhkumas ning kui sellele piiri ei tule, siis ei tule ka piiri teiste kaupade hinnatõusule.
Loodame parimat!
“>Kaupmees peab arvestama järgmiste asjadega, mis temast ei sõltu – kütuse hind (diisel, bensiin), elektri hind, kaugkütte hind (toasoojus), valveteenuse hind, ruumide rent, müüjate palgad (müüjad tahavad rohkem palka), jooksva remondi hind (remondimees tahab rohkem palka), pisivarguste (tänu seadusandlusele) suurenemine (keegi peab ju kahju kinni maksma) – ei ole ju võimalik hindu alandada.
märts 21, 2008 at 11:48 e.l. #146569peugeot
Memberigaljuhul hääl, kaotada pole miskit hinnad on metsikud, palgad olematud eestis!hea üleskutse!
ja kui sellest tolku pole nagu mõned arvavad siis mis saab keskerakond kasu sellest?
märts 21, 2008 at 11:51 e.l. #146570peugeot
MemberKaupmees peab arvestama järgmiste asjadega, mis temast ei sõltu – kütuse hind (diisel, bensiin), elektri hind, kaugkütte hind (toasoojus), valveteenuse hind, ruumide rent, müüjate palgad (müüjad tahavad rohkem palka), jooksva remondi hind (remondimees tahab rohkem palka), pisivarguste (tänu seadusandlusele) suurenemine (keegi peab ju kahju kinni maksma) – ei ole ju võimalik hindu alandada.aga siis on võimalik kaupmehel müüjate palkasi tõsta euroopa tasemele ju. soomes saab müüja 2000 euri palka meil 200-300 euri. kauba hinnad soomes odavamad.ajuvaba mis? järelikult on võimalik palka maksta samapalju!
märts 21, 2008 at 11:58 e.l. #146571AlanBStard
ModeratorSoomes on käive suurem. Käive mängib juba põhirolli nii meil kui mujal.
märts 21, 2008 at 12:27 p.l. #146576pacman
MemberSoomes on käive suurem. Käive mängib juba põhirolli nii meil kui mujal.Kas ka väikses erakaupluses on käive suurem, kui meie hiidudel Selveritel, Maximatel jne?
märts 21, 2008 at 3:03 p.l. #146599Karu
MemberKaupmees peab arvestama järgmiste asjadega, mis temast ei sõltu – kütuse hind (diisel, bensiin), elektri hind, kaugkütte hind (toasoojus), valveteenuse hind, ruumide rent, müüjate palgad (müüjad tahavad rohkem palka), jooksva remondi hind (remondimees tahab rohkem palka), pisivarguste (tänu seadusandlusele) suurenemine (keegi peab ju kahju kinni maksma) – ei ole ju võimalik hindu alandada.Väga õige. Seetõttu ma toornafta hinna välja tõingi, et kütus on põhimõtteliselt iga majandussektori üks tugevamaid hinna määrajaid.
Minu idee polnudki see, et kaupmees peaks hinda alandama. Hinnakasv aga saab pidurduda. Käibemaksu alandamine oleks vaid ajutine manööver, mis mõjub pikemas perspektiivis kogu riigile negatiivselt. Ühe hinna kunstliku kärpimise arvelt peab suurenema mõni teine. Kui makse laekub vähem, siis pole võimalik nii palju maksta dotatsiooni ühistranspordile, maksta kinni teede korrastamist või võimaldada kõrgemat lapsetoetust.
Sügavalt loodan, et inimesed selle keskerakondliku mulliga kaasa ei lähe.
Tekib küsimus – mida siis Hr. Savisaar ikkagi maksudega teha soovib? …Viimati taheti ju viia sisse astmeline tulumaks, et laekuks rohkem raha riigikassasse. Nüüd aga soovitakse kärpida sissetulekut teisest otsast.
märts 21, 2008 at 3:06 p.l. #146600Karu
Memberaga siis on võimalik kaupmehel müüjate palkasi tõsta euroopa tasemele ju. soomes saab müüja 2000 euri palka meil 200-300 euri. kauba hinnad soomes odavamad.ajuvaba mis? järelikult on võimalik palka maksta samapalju!Päris 2000 eur ei saa poemüüja palka Soomeski, aga vahe on tõesti märgatav. Ja Eestis on Säästumarketi müüja brutopalk 8000 tänaseks.
Ega siis palk nüüd hoobilt ka lakke hüppa, käib majanduse arenguga käsikäes.
Olgem leidlikud, tootkem ja eksportigem! Küll siis ka rikkus tuleb!
“>AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.