Toiduainete kaalumine
- This topic has 87 replies, 21 voices, and was last updated 14 years, 10 months tagasi by
Viiking.
-
AutorPostitused
-
juuni 9, 2006 at 4:23 p.l. #85588
jrx
MemberNii… viimast korda:
Seal ei ole inimese poolt söödavates kogustes nii suurt vahet sellel kaalul, mis tuleneb sellest kas asi on jääs või keedetud. See mõned kalorid siia sinna ei muuda MITTE MIDAGI. Seetõttu neid täpselt teada on ajaraiskamine. Kui sul on mingi programm või koht kust vaatad neid kaloreid, siis pane sinna selle asja kalorid, mis seal kirjas on – kui keedetud kapsas siis keedetud kapsas. Kui kala siis toores kala. Tükk jääd või tilk vett siia sinna ei muuda midagi.
Kui tahad kaalu säilitada, on kõige mõttekam süüa niikuinii varieeruvalt ja muudmoodi ei saagi – ühel päeval paarsada kcal rohkem kui vaja, teisel päeval paarsada kcal vähem, kolmandal umbes-täpselt.
Kui tahad juurde võtta siis söö rohkem. Kui alla siis vähem. Sinu vanuse juures toitumisega (kalorilugemisega) allavõtmist eales ei soovitaks. Kõikide variantide puhul on palju tähtsam MIDA sa sööd. Lugemine, et kalorid sisse-kalorid välja on ainult pool tõde. Uuri misasi see “kalor” üldse on, mis ühik, kust see võetud on ja mõtle kuidas keha töötab, siis võibolla saad aru…
Ja kui sa nüüd vastad mingi sellise mõttetusega nagu sa siin teemas oled juba kirjutanud, siis see post jääb minu viimaseks vastuseks sinu misiganes küsimustele.
juuni 9, 2006 at 4:40 p.l. #85589Coco Monkey
MemberIkka ma tahan aru saada ,kuidas õigesti kaaluda…
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Tahaksin seda täpsemalt teada ja uurida…Palun keegi tark seletagu mulle täpsemalt…juuni 9, 2006 at 5:27 p.l. #85597jrx
MemberVaikus… huvitav küll miks…
juuni 9, 2006 at 5:32 p.l. #85598gmaster
Membersest kõik on ära seletatud?
juuni 9, 2006 at 5:35 p.l. #85599Coco Monkey
MemberImelik…
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mulle küll nii ei tundujuuni 9, 2006 at 6:56 p.l. #85610Mr.Y
MemberKui sul häda lahti selle jääga, siis pane kuskile sulama. Siis sulab see jääkiht maha, kaalud ära. Saad 100g siis ongi see väärtus mis tal pakil, ütleme 150 kcal. Siis keedad ära ja kaalub 200g või kaalub 20g on ikka 150 kcal. Kapsaga ja muuga tee samamoodi. Nagunii ei tule alati sama kaal peale keetmist, kuid enne keetmist kaalud alati toorelt kindlat ainet, mitte vett ega veeauru. Proovi nt kartulitega, peale keetmist on rohkem gramme, siis need auravad sul koguaeg, järjest kaal väheneb. Lase 24 tundi kuivada siis on hoopis väiksemaks kuivanud kui oli enne keetmist. Mõtetu sama asja seletada, loe kõik vastused uuesti läbi ja mõtle ise natuke ka.
juuni 9, 2006 at 7:04 p.l. #85611Andreaz
MemberDziisus Kraist Supersaar!!! Ka siis pead hilisemat kaalu arvestama.12.a. ja juba sellised mured. Kas valmistud miskiseks miss universumiks vms?
12 aastased lapsed siin foorumis siuxte probleemidega vä? need ju peaks kõike sööma palju mitte mingeid dieete pidama ega kaloreid lugema.
juuni 10, 2006 at 5:47 e.l. #85628ROtter
Member12 aastased lapsed siin foorumis siuxte probleemidega vä? need ju peaks kõike sööma palju mitte mingeid dieete pidama ega kaloreid lugema.Diagnoos: anoreksia?
juuni 10, 2006 at 5:58 e.l. #85629Raivo Piiber
MemberKui ta siin niisama lolli ei mängi ja meie kannatust proovile ei pane, siis tundub, et OldManil võib ehk õigus olla …
juuni 10, 2006 at 7:02 e.l. #85631Coco Monkey
MemberKui sul häda lahti selle jääga, siis pane kuskile sulama. Siis sulab see jääkiht maha, kaalud ära. Saad 100g siis ongi see väärtus mis tal pakil, ütleme 150 kcal. Siis keedad ära ja kaalub 200g või kaalub 20g on ikka 150 kcal. Kapsaga ja muuga tee samamoodi. Nagunii ei tule alati sama kaal peale keetmist, kuid enne keetmist kaalud alati toorelt kindlat ainet, mitte vett ega veeauru. Proovi nt kartulitega, peale keetmist on rohkem gramme, siis need auravad sul koguaeg, järjest kaal väheneb. Lase 24 tundi kuivada siis on hoopis väiksemaks kuivanud kui oli enne keetmist. Mõtetu sama asja seletada, loe kõik vastused uuesti läbi ja mõtle ise natuke ka.Ahahh…Noh ma seletan siis põhjalikumalt ära…
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma uurin sealt lehelt http://www.nutritiondata.com/index.html vitamiine ja mineraale…Seal peaks olema kõige täpsemad…ma loodan
Aga seal on ju keedetud ja värske toiteväärtus!Ma arvan ,et kui kirjas keedetud kartul ,siis peab kaaluma ikka pärast keetmist ja ,kui kirjas toores ,siis toorelt…Ja teistega samamoodi…juuni 10, 2006 at 12:53 p.l. #85660Mr.Y
MemberMilleks sul vaja üldse seda? Et teada, et süüa sisse 1,23456 mg vitamiini xxx ? Raamatu jaoks pole vaja ju kaaluda et 1 kartul on nt 72g, siis seal on 4,56 xxx vitamiini ja kui on 104,2g siis 9,87 xxx vitamiini. Muidu keeda kartulid, oota u 5-10 min, kui põhiline vesi on ära auranud, siis saad vast kõige täpsema kaalu.
juuni 10, 2006 at 2:47 p.l. #85578Coco Monkey
MemberMa igaksjuhuks kontrollin lihtsalt…
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Et järsku tean valesti…Ikkagi siis pärast tuleb kaaluda ,jah…
juuni 10, 2006 at 5:38 p.l. #85669alr89
MemberLihtsalt haige.
juuni 10, 2006 at 9:24 p.l. #85694birra
MemberMilleks sul vaja üldse seda? Et teada, et süüa sisse 1,23456 mg vitamiini xxx ? Raamatu jaoks pole vaja ju kaaluda et 1 kartul on nt 72g, siis seal on 4,56 xxx vitamiini ja kui on 104,2g siis 9,87 xxx vitamiini. Muidu keeda kartulid, oota u 5-10 min, kui põhiline vesi on ära auranud, siis saad vast kõige täpsema kaalu.Äkki seletad kui suur on üks kartul?
poes on neid mõõdus mis erineb kolm korda ja poe suurim on pool vanaema põllul kasvanust
mkartuleid keedetakse nõnda, et pealmisel kihil on umbes 1/3 väljas
milline vesi peab olema ära auranud ja 5-10 minuti jooksul
imelikku teadust paned.
juuni 11, 2006 at 7:23 e.l. #85726Coco Monkey
MemberEks see üks keeruline asi ole ,toiduteadus…
” srcset=”/uploads/emoticons/happy@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga ikka olen sellest päris huvitatud… -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.