Tõeline mure – kaal ei lange
Avaleht » Forums » Toitumine » Kaalust maha » Tõeline mure – kaal ei lange
- This topic has 61 replies, 22 voices, and was last updated 14 years, 7 months tagasi by
JungaTroll.
-
AutorPostitused
-
aprill 29, 2011 at 9:42 e.l. #299885
Aile
MemberEsiteks tahaksin tänada kõiki kes võtsid aja et probleemi veidi lahata ja katsuda mureõun üles leida.Tänase kaalumisega lisandusid kilod, ehk et uue info kohaselt on aasta algusest kaalu langenud 3.9 kg. Jah olen nõus et see pole paigalseis ja on küllaltki hea tulemus, ent kas kaine mõistus ei ütle et tulemus peaks olema ootuspäraselt pisut suurem?
Mulle tundub siiski, et kuskil on midagi valesti.
Kaloraazist niipalju, et tarbib päevas 2075 kalorit, selle on Kaaluabi keskkond tema eest välja arvutanud. Sööb mida soovib üldiselt, ent jälgib koguseid.
Eriti ei tarbi magusat ega saiakesi. Rmäpstoitu samuti ei armasta. Küll aga meeldib kartul ja liha nii nagu igale eestlasele.
Panen suvalise päeva näidismenüü:
Hommikusöök .
Kohupiimadessert 5%, Emma, Tere – rosina 200 g 302 kcal
Kohvijook, lahustuv 3-1 kohvijook, Nescafe 1 ports 250 g 74 kcal
Suhkur 1 tl 5 g 16 kcal
Rosinad 15 g 45 kcal
Kiirkaerahelbed, Helen 40 g 136 kcal
Kohvi piima ja suhruga 1 klaas 200 g 20 kcal
Lõunasöök .
Kapsa-porgandisalat, Mamma 100 g 135 kcal
Valge jahukaste 75 g 170 kcal
Klassikaline ahjukana, Tallegg 100 g 207 kcal
Kartul, keedetud, kooreta 200 g 154 kcal
Õhtusöök .
Peedi-küüslaugu majoneesisalat, Selveri Köök 50 g 116 kcal
Vitamiinisalat, Selver 100 g 52 kcal
Sealiha, Grillribi koore- ja sibulamarinaadis, Dagö 200 g 316 kcal
Vahepala .
Jogurt 2,6%, Valio, Alma jogurtimaius suurte kirssitükkidega 200 g 188 kcal
Karamell, apelsinitäidisega, Kalev 28 g 108 kcal
Kokku: 2041 kalorit
Inimesed on erinevad…
Mina peaksin küll kõik ümber tegema, kui see mulle tehtud menüü oleks. Kräppi on paksult täis.
aprill 29, 2011 at 10:15 e.l. #299853daemonium
MemberEsiteks tahaksin tänada kõiki kes võtsid aja et probleemi veidi lahata ja katsuda mureõun üles leida.Tänase kaalumisega lisandusid kilod, ehk et uue info kohaselt on aasta algusest kaalu langenud 3.9 kg. Jah olen nõus et see pole paigalseis ja on küllaltki hea tulemus, ent kas kaine mõistus ei ütle et tulemus peaks olema ootuspäraselt pisut suurem?
Mulle tundub siiski, et kuskil on midagi valesti.
Kaloraazist niipalju, et tarbib päevas 2075 kalorit, selle on Kaaluabi keskkond tema eest välja arvutanud. Sööb mida soovib üldiselt, ent jälgib koguseid.
Eriti ei tarbi magusat ega saiakesi. Rmäpstoitu samuti ei armasta. Küll aga meeldib kartul ja liha nii nagu igale eestlasele.
Panen suvalise päeva näidismenüü:
Hommikusöök .
Kohupiimadessert 5%, Emma, Tere – rosina 200 g 302 kcal
Kohvijook, lahustuv 3-1 kohvijook, Nescafe 1 ports 250 g 74 kcal
Suhkur 1 tl 5 g 16 kcal
Rosinad 15 g 45 kcal
Kohvi piima ja suhruga 1 klaas 200 g 20 kcal
Lõunasöök .
Valge jahukaste 75 g 170 kcal
Kartul, keedetud, kooreta 200 g 154 kcal
Õhtusöök .
Peedi-küüslaugu majoneesisalat, Selveri Köök 50 g 116 kcal
Vahepala .
Jogurt 2,6%, Valio, Alma jogurtimaius suurte kirssitükkidega 200 g 188 kcal
Krt,kadedaks teeb,misasju inimesed süüa saavad – ja kaal ei tõuse!
aprill 29, 2011 at 10:19 e.l. #299889gmaster
MemberOlen enamusega siit päri. Jube palju suhkrut. See viimane vahepala koosneb ju ainult suhkrust.
Igasugused valmissalatid majoneesidega on ka väga kahtlased. Söö värsket salatit, lisa oliiviõli.
Sealiha ma ka nii julgelt ei sööks, eriti viimase toidukorrana.
Ühesõnaga vähenda suhkrut, lisa selle võrra kvaliteetset valku (jogurtiga maiustamise asemel söö väike tops kodujuustu, tee kasvõi tuunikalasalatit sellega) ja kvaliteetset rasva pähklitest, oliiviõlist või kalaõlist/kalast.
Ja mis peamine, võtke rahulikult, säilitage kainet pead. St ärge langege mingite kiirdieetide ohvriks.
Trennid tundusid kaalu arvestades minule ok, et oli rahulikku ja tempokamat (sõudmistrenn?)
aprill 29, 2011 at 10:20 e.l. #299890AlanBStard
ModeratorMina peaksin küll kõik ümber tegema, kui see mulle tehtud menüü oleks. Kräppi on paksult täis.Tundub jah üsna sodi.
aprill 29, 2011 at 10:22 e.l. #299891AlanBStard
ModeratorOn sul aga viis selle avaldamiseks…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Aga ma tõesti ei oska seda teemat kaitsta. Varjatud toidutalumatuse diagnoosmise nimetaja all tegutsevad mitmed firmad…lihtsalt metoodika on teine. Tean vähemalt kolme veel…Neid küll ei ole avalikult rünnatud, kuid asi tundub olema vähemusutav.
Ma olengi loominguline.
Ja selles valdkonnas polegi mingeid väga tunnustatavaid meetodeid vist veel. Läbiuurimata maa. Ja teiseks ei avalda Levin kuigi palju oma analüüsimetoodika detaile nii et ei oska üldse väga kommenteerida.
aprill 29, 2011 at 10:25 e.l. #299892missliz
MemberOlen enamusega siit päri. Jube palju suhkrut. See viimane vahepala koosneb ju ainult suhkrust.Igasugused valmissalatid majoneesidega on ka väga kahtlased. Söö värsket salatit, lisa oliiviõli.
Sealiha ma ka nii julgelt ei sööks, eriti viimase toidukorrana.
Ühesõnaga vähenda suhkrut, lisa selle võrra kvaliteetset valku (jogurtiga maiustamise asemel söö väike tops kodujuustu, tee kasvõi tuunikalasalatit sellega) ja kvaliteetset rasva pähklitest, oliiviõlist või kalaõlist/kalast.
Ja mis peamine, võtke rahulikult, säilitage kainet pead. St ärge langege mingite kiirdieetide ohvriks.
Trennid tundusid kaalu arvestades minule ok, et oli rahulikku ja tempokamat (sõudmistrenn?)
Tänan gmasterit kes lisaks sellele, et mainis et toit on jama, andis ka nõu, kuidas asja parandada
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Teinekord toitutakse kehvasti lihtsalt teadmatusest, ei midagi rohkemat.
Vähemalt on suund olemas, kuhu edasi liikuda. Trennid tõstame 45 minuti pealt 60-70 min aeroobset trenni 3-4 korda nädalas. Tundub OK plaan?
Ka toidus peaksime püüdma taga ajada tervislikkust – vähem jahutooteid, magusaid piimatooteid, rasva (eriti sealiha) ning proovida rohkem tarbida täisteratoitusid, kala, kana, pähkleid, rohelist jne
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma ise olen muidu heas vormis aga tervislik toit kuluks igal juhul ära, pealgi nõnda oleks ka emal kergem
aprill 29, 2011 at 10:34 e.l. #299893gmaster
MemberTänan gmasterit kes lisaks sellele, et mainis et toit on jama, andis ka nõu, kuidas asja parandada
Teinekord toitutakse kehvasti lihtsalt teadmatusest, ei midagi rohkemat.
Vähemalt on suund olemas, kuhu edasi liikuda. Trennid tõstame 45 minuti pealt 60-70 min aeroobset trenni 3-4 korda nädalas. Tundub OK plaan?
Ka toidus peaksime püüdma taga ajada tervislikkust – vähem jahutooteid, magusaid piimatooteid, rasva (eriti sealiha) ning proovida rohkem tarbida täisteratoitusid, kala, kana, pähkleid, rohelist jne
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma ise olen muidu heas vormis aga tervislik toit kuluks igal juhul ära, pealgi nõnda oleks ka emal kergem

Kindlasti peaksite ka kodus normaalselt toituma. Kindlasti üritaks süüa ka nn 5 ühikut puu-või köögivilja päeva peale jagatuna, soovitaks rohkem köögivilja, ja et midagi iga toidukorra juures oleks.
Võibolla ka pudruhommikusöögile valku juurde – muna või paar või teha ports tuunikala-kodujuustu salatit ja osa sellest hommikul süüa.
Trennide koha pealt olen ma veidike ettevaatlikum, selles suhtes et peaks ikkagi jälgima enesetunnet, see mis ühe jaoks on aeroobne ja kerge võimlemine, võib aastaid inaktiivse jaoks olla juba tugev anaeroobne. Et lisaks neid pikemaid trenne ja koormust ikkagi ükshaaval ja üritaks säilitada vaheldust, et oleks nii võimlemist kui sõudmist.
aprill 29, 2011 at 10:49 e.l. #299895Aile
MemberMa olengi loominguline.Ja selles valdkonnas polegi mingeid väga tunnustatavaid meetodeid vist veel. Läbiuurimata maa. Ja teiseks ei avalda Levin kuigi palju oma analüüsimetoodika detaile nii et ei oska üldse väga kommenteerida.
Levini detailidest…
IgG le põhinev.
Ostavad sisse ELISA´t USA st. Labor on neil oma.
Ma nii tavaliselt ütlengi…Kui kellegi on mõni parem meetod välja pakkuda, laske käia.
aprill 29, 2011 at 2:19 p.l. #299920nightq
MemberEsiteks, kõik kaloriarvutid annavad vaid umbkaudsed väärtused. Mõned sõltuvalt lähteandmete puudusest aga lausa väärad. Kõige õigem on lähtuda ikkagi reaalsest kaalust. Kaaluda iga päev, samal ajal. Panna kirja, lasta Excelisse joonistada graafik ja jälgida TRENDI, mitte aga kõikumisi 1-2 päeva jooksul (inimese soole sisu ainuüksi on 2-3 kg).Kuid isiklikult tundub, et antud toitu on liialt palju. Kaalun ise 84 kg, lihasmassi protsent on 43, keharasv 9. Nädalas on 11 trenni. Kuid minu dieet alla võtmise perioodil:
1. Hommik: täisteraviljamüsli väike kauss, 3,5% piimaga (1 klaas)
2. 10:00: 1 pirn
3. Lõuna: 1 tops kodujuustu
4. 15:00: 1 õun
5. 17:00: 2 viilu täisteraleiba
6. 21:00: täisteravlijamüsli väike kauss, 3,5% piimaga
Sellega langeb kaal tasapisi kuus 3 kg.
Minu soovitused antud menüü kohta:
1. Viska välja suhkur hommikusöögist
2. Viska lõunast minema jahukaste ja kartul. Ahjukana võiks asendada osadel päevadel liha või kalaga.
3. Õhtusöögist: majonees minema. Kaota ära kas lõunast ahjukana või õhtul grillribi. Üks neist on liiast.
4. Kõik magusad jogurtid asenda mõne muu vähem suhkrut sisaldavaga.
5. Lisa rohkem rohelist, vahepaladena nt. porgand, õun, pirn vms. (vastavalt sellele, mida magu talub paremini)
Mõtle rohkem täisteratoodetele, täispiimatoodetele ja täisväärtuslikule lihale, ertiti kalale mis ei nõretaks praadimisrasvast.
Oled veel elus? Napakas dieet ju
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 29, 2011 at 3:15 p.l. #299922daemonium
MemberKa toidus peaksime püüdma taga ajada tervislikkust – vähem jahutooteid, magusaid piimatooteid, rasva (eriti sealiha) ning proovida rohkem tarbida täisteratoitusid, kala, kana, pähkleid, rohelist jne
Ma ise olen muidu heas vormis aga tervislik toit kuluks igal juhul ära, pealgi nõnda oleks ka emal kergem
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Teraviljatooted jätaks üldse menüüst välja;seda siis su ema puhul.Kartuli samuti.Suhkur – välja.
Rosinad – kui,siis peale trenni.Jogurtid – välja.
Kala,kana,pähklid,roheline – mida mainisid – on OK.
Lisaks munad,hapukoor,avokado,kohupiim.
Annab kombineerida küll.
aprill 29, 2011 at 5:38 p.l. #299937tykonu
MemberHommikusöök .Kohupiimadessert 5%, Emma, Tere – rosina 200 g 302 kcal Maha. Tavaline kohupiim asemele
Kohvijook, lahustuv 3-1 kohvijook, Nescafe 1 ports 250 g 74 kcal Kui sisaldab suhkurt, siis maha, päris kohv asemele
Suhkur 1 tl 5 g 16 kcal Maha. Süsivesikuvaba suhkruasendaja (Huxol, stevia, Splenda) asemele
Rosinad 15 g 45 kcal Maha
Kohvi piima ja suhruga 1 klaas 200 g 20 kcal Nagu öeldud, suhkruasendajaga
Lõunasöök .
Valge jahukaste 75 g 170 kcal Nisujahu on kohutav, maha
Kartul, keedetud, kooreta 200 g 154 kcal Kartulit ärgu eelistagu, pruun riis sobib asemele ideaalselt
Õhtusöök .
Peedi-küüslaugu majoneesisalat, Selveri Köök 50 g 116 kcal Üldiselt majonees hea pole
Vahepala .
Jogurt 2,6%, Valio, Alma jogurtimaius suurte kirssitükkidega 200 g 188 kcal Maha
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
mahaTavaline kohupiim nende asemel + pähklid (mandlid)
Olen küll üsna algaja, kuid isegi mulle paistavad silma mõned vead toitumises, märkisin punasega
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tundub jälle selline kava, kus on mindud küll salatite jms peale, kuid need on siiski süsivesikud, valku (muna, piim, kohupiim, kodujuust) pole üldse kavas. Vähenda süsivesikuid, lisa valke ja rasvu (pähklid, omega-3 kapslid, oliiviõli). Süsivesikuid võid hommikul süüa, õhtul valke ja rasvu. Suurenda toidukordade arvu kuid vähenda iga toidukorra toidukogust.
aprill 29, 2011 at 6:14 p.l. #299938nightq
MemberSuhkruasendaja on kohati suhkrust hullemate mõjudega…
aprill 29, 2011 at 7:09 p.l. #299941protein_pets
MemberValmistoit ei ole tervisele kasulik, eriti need mamma salatid jms jura.
aprill 29, 2011 at 9:44 p.l. #299947Elusulg
MemberMõningad väiksed soovitused ka minu poolt!
Kui kohviisu on suur, siis soovitaksin viljakohvi, see on palju tervislikum ja maitseb ka paremini(eriti piimaga) ja ka suhkruta (üpriski odav). Suhkrud võiks tõesti kõrvale jätta. Need teevad kehale kurja, samuti ka nisujahu, need mõlemad käituvad kehas halvasti, nimelt viivad vajalikud ained välja. Maitsevad need muidugi hästi aga palju paremaid asju on võimalik eeltöötlemata looduslikult kasvavatest toorainetest teha. Minu arust kõige parem on mõelda võimalikult lihtsatest toiduainetest(kättesaadavamatest), need on üldjuhul paremad kui hakata erilisi asju välja mõtlema (vahest võib ka noid vaja minna). Ise võib neid kokku panna kuidas tahes. Isetehtud hästi tehtud!
Aga kui väga magusasõber olla, siis mesi ja õietolm. Neid võib pea iga asja sisse toppida (õietolmu mitte üle päevadoosi). Näiteks ise tegin endale kaasa pikale reisile õietolmuga vett, läks päris huvitavat värvi. Kuid, kui maitsega ära harjuda (väga setsiifiline maitse), siis on päris hea energiaallikas nagu ka järgmine aine.
Kohe kindlasti soovitaksin kakaod, magustamata, kange (need kibedad). Kakao on ülimalt kasulik, kui mureks on kaal aitab ka langusele natuke kaasa. Muidugi see ei ole ainuke kasulik omadus, neid on ikka rohkem. Pea nendes kõikides ainetes on tohutult palju antioksudante
Juurde võib lugeda kakaost siit: http://tomlangford.wordpress.com/2010/02/0…acao-superfood/
Loodan, et sain natuke mõtlemisainet/valikuid juurde anda. Edu!
Ka puuviljadega ei tasuks liialdada.
Ning aedviljad pala juures ei teeks halba.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 30, 2011 at 3:35 e.l. #299949Alexander Andrusenko
ModeratorSee on tegelikult musternäide sellest, et kaloraaž võib ju olla õige, aga kui selle kaloraaži piires süüakse valesid asju, siis kaal ei pruugi üldse langeda.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.