Tervist. rammumehe treening/tavaline
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Tervist. rammumehe treening/tavaline
- This topic has 29 replies, 10 voices, and was last updated 17 years, 1 month tagasi by
joey.
-
AutorPostitused
-
detsember 1, 2008 at 8:18 p.l. #15683
ErvinT
MemberMinu eesmärgiks oleks saada koguaeg jõudu juurde, plaan on tõisesemalt hakata tegelema nn. rammumehe treeninguga aga kas ma saan õigesti aru, et see tähendab vähem seeria kordade arvu ning raskemaid raskusi? samas poleks p aha kui kaasneks ka hea vorm kuid usun et jõu suurenedes tuleb vihaste kuju isenesest nagunii..
detsember 1, 2008 at 8:25 p.l. #173081undisputed
MemberMinu eesmärgiks oleks saada koguaeg jõudu juurde, plaan on tõisesemalt hakata tegelema nn. rammumehe treeninguga aga kas ma saan õigesti aru, et see tähendab vähem seeria kordade arvu ning raskemaid raskusi? samas poleks p aha kui kaasneks ka hea vorm kuid usun et jõu suurenedes tuleb vihaste kuju isenesest nagunii..No algajal soovitaks siiski kasutada algul massi arendavaid kavu. Hiljem, kui on juba lihast ja massi, alles siis minna spetsiifiliseks.
detsember 1, 2008 at 8:59 p.l. #173092ErvinT
MemberNo algajal soovitaks siiski kasutada algul massi arendavaid kavu. Hiljem, kui on juba lihast ja massi, alles siis minna spetsiifiliseks.no selles mõttes korralikus jõusaalis kasutan raskemaid hantleid juba ning pingilt surun 100kg ära igakord, et nagu natuke peaks lihast olema juba
detsember 1, 2008 at 9:08 p.l. #173096antz
Memberno selles mõttes korralikus jõusaalis kasutan raskemaid hantleid juba ning pingilt surun 100kg ära igakord, et nagu natuke peaks lihast olema jubaVana sa oled?
detsember 1, 2008 at 9:37 p.l. #173103Capricorn
MemberMinu eesmärgiks oleks saada koguaeg jõudu juurde, plaan on tõisesemalt hakata tegelema nn. rammumehe treeninguga aga kas ma saan õigesti aru, et see tähendab vähem seeria kordade arvu ning raskemaid raskusi? samas poleks p aha kui kaasneks ka hea vorm kuid usun et jõu suurenedes tuleb vihaste kuju isenesest nagunii..Selle viimase (lihaste kuju) tulek oleneb suuremal määral toitumisest. Lihastel võib ju kuju olla, aga see ei pruugi rasva alt välja paista. Samas kui päris sõna-sõnalt “lihaste kuju” võtta, siis iga lihase kuju pidavat olema suuremas osas geneetikaga ära määratud ja seda väga muuta ei õnnestu. Oleneb ju ka luustikust, kuhu täpselt lihas kinnitub…
Üldiselt rammumehed väga seda lihase kuju taga ei aja, pigem süüakse veidi rohkem.
detsember 2, 2008 at 5:36 e.l. #173111ErvinT
MemberSelle viimase (lihaste kuju) tulek oleneb suuremal määral toitumisest. Lihastel võib ju kuju olla, aga see ei pruugi rasva alt välja paista. Samas kui päris sõna-sõnalt “lihaste kuju” võtta, siis iga lihase kuju pidavat olema suuremas osas geneetikaga ära määratud ja seda väga muuta ei õnnestu. Oleneb ju ka luustikust, kuhu täpselt lihas kinnitub…Üldiselt rammumehed väga seda lihase kuju taga ei aja, pigem süüakse veidi rohkem.
nijah kui vaadata oma isa siis mees on väga suur ja lai..
aga tänud
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> sain targemaksdetsember 2, 2008 at 5:50 e.l. #173112ROtter
MemberNo algajal soovitaks siiski kasutada algul massi arendavaid kavu. Hiljem, kui on juba lihast ja massi, alles siis minna spetsiifiliseks.Millele see tugineb?
detsember 2, 2008 at 9:48 e.l. #173125asdfghjkl
MemberMinu eesmärgiks oleks saada koguaeg jõudu juurde, plaan on tõisesemalt hakata tegelema nn. rammumehe treeninguga aga kas ma saan õigesti aru, et see tähendab vähem seeria kordade arvu ning raskemaid raskusi? samas poleks p aha kui kaasneks ka hea vorm kuid usun et jõu suurenedes tuleb vihaste kuju isenesest nagunii..Rammumehel head vormi selles mõttes pole, et kehas on rasvaprotsent ikka omajagu suur, kõhu 6-packi ikka välja ei paita, eesmärgiks ikak suuri raskusi tõsta ja selleks lisaks olev rasvahulk annab jõudu juurde ja sobib ses suhtes, et hea vorm selles kulturistlikus mõttes minuarust ei ole rammumehele kohane, lopsakam tugev vorm aga küll, mina näen nii.
Keskendudes jõule on baasharjutused ja muud sedalaadi brutaalsemad* harjutused olulisel kohal- Clean and jerk, kükk, jõutõmme, rinnalt surumine, lõuatõmbed lisaraskusega, sedalaadi brutaalsemad* harjutused on trenni olulisemaks osaks ma arvan, isoleeritult biitsepsi trenn väikse hantliga sedalaadi eesmärke ei abista kuigivõrd, ja raiskavad energiat ja aega rohkem minuarvates.
Neid nö brutaalsemaid harjutusi tuleks teha põhiliselt, ja väiksemaid harjutusi ignoreerida, aga oluline on harjutada just konkreetset harjutust, mida sul võistlusel vaja läheb. Kui on tegu kivi tõsmise harjutusega, siis kükist ja jõutõmbest on küll kasu vast, aga peamine on justnimelt seda kivi tõsta oma trennides, et arvan ,et just peaksid konkreetseid nn rammumehe harjutusi tegema, ja muud baasharjutused siis on abistava loomuga teisejärgulised, ja kerged isoleeritumad väiksema raskusega harjutused lausa 3nda järgulise prioriteediga, kui neid üldse teha, aeg-ajalt vast tasub teha.
Kordusi kohe madalale viia pole mõtet, kui tegu algus-faasiga treeningutes, kui juba mõned kuud üldfüüsilist tavakordustega (~10X kordused) tehtud, siis vast õige minna jah väiksemate korduste juurde, esimene suurema kordusega seeria vajalik niikuinii ohutuse mõttes juba, hiljem jah teeks väiksemaid kordusi, vastvaalt tunnetusele, näiteks nii:
1s. 10X
2s. 7X
3s. 6X
4s. 4X
5s. 3X
6s. 3X
7s. 2X
detsember 2, 2008 at 1:27 p.l. #173154ROtter
MemberRammumehel head vormi selles mõttes pole, et kehas on rasvaprotsent ikka omajagu suur, kõhu 6-packi ikka välja ei paita, eesmärgiks ikak suuri raskusi tõsta ja selleks lisaks olev rasvahulk annab jõudu juurde ja sobib ses suhtes, et hea vorm selles kulturistlikus mõttes minuarust ei ole rammumehele kohane, lopsakam tugev vorm aga küll, mina näen nii.Keskendudes jõule on baasharjutused ja muud sedalaadi brutaalsemad* harjutused olulisel kohal- Clean and jerk, kükk, jõutõmme, rinnalt surumine, lõuatõmbed lisaraskusega, sedalaadi brutaalsemad* harjutused on trenni olulisemaks osaks ma arvan, isoleeritult biitsepsi trenn väikse hantliga sedalaadi eesmärke ei abista kuigivõrd, ja raiskavad energiat ja aega rohkem minuarvates.
Neid nö brutaalsemaid harjutusi tuleks teha põhiliselt, ja väiksemaid harjutusi ignoreerida, aga oluline on harjutada just konkreetset harjutust, mida sul võistlusel vaja läheb. Kui on tegu kivi tõsmise harjutusega, siis kükist ja jõutõmbest on küll kasu vast, aga peamine on justnimelt seda kivi tõsta oma trennides, et arvan ,et just peaksid konkreetseid nn rammumehe harjutusi tegema, ja muud baasharjutused siis on abistava loomuga teisejärgulised, ja kerged isoleeritumad väiksema raskusega harjutused lausa 3nda järgulise prioriteediga, kui neid üldse teha, aeg-ajalt vast tasub teha.
Kordusi kohe madalale viia pole mõtet, kui tegu algus-faasiga treeningutes, kui juba mõned kuud üldfüüsilist tavakordustega (~10X kordused) tehtud, siis vast õige minna jah väiksemate korduste juurde, esimene suurema kordusega seeria vajalik niikuinii ohutuse mõttes juba, hiljem jah teeks väiksemaid kordusi, vastvaalt tunnetusele, näiteks nii:
1s. 10X
2s. 7X
3s. 6X
4s. 4X
5s. 3X
6s. 3X
7s. 2X
7 seeriat on palju, 5-st piisab, muidu kannatavad max raskusega tehtavad seeriad.
detsember 2, 2008 at 2:23 p.l. #173163ErvinT
MemberRammumehel head vormi selles mõttes pole, et kehas on rasvaprotsent ikka omajagu suur, kõhu 6-packi ikka välja ei paita, eesmärgiks ikak suuri raskusi tõsta ja selleks lisaks olev rasvahulk annab jõudu juurde ja sobib ses suhtes, et hea vorm selles kulturistlikus mõttes minuarust ei ole rammumehele kohane, lopsakam tugev vorm aga küll, mina näen nii.Keskendudes jõule on baasharjutused ja muud sedalaadi brutaalsemad* harjutused olulisel kohal- Clean and jerk, kükk, jõutõmme, rinnalt surumine, lõuatõmbed lisaraskusega, sedalaadi brutaalsemad* harjutused on trenni olulisemaks osaks ma arvan, isoleeritult biitsepsi trenn väikse hantliga sedalaadi eesmärke ei abista kuigivõrd, ja raiskavad energiat ja aega rohkem minuarvates.
1s. 10X
2s. 7X
3s. 6X
4s. 4X
5s. 3X
6s. 3X
7s. 2X
Okei suured tänud!!! täna jõusaali siis kõvat trenni tegema.. tekkis selline loll mõte pähe.. et samas kui raskusi tõsta koguaeg ja mitte teha aeroobset trenni, vaid üritada seeriad maksimaalsete raskustega ära teha, kuid samas toit jääb samaks ning jooksud ja sellised asjad ka peale trenni, et siis samas peaks tulema nn. lihaste kuju ning jõudu samaaegselt:P
detsember 2, 2008 at 2:47 p.l. #173172asdfghjkl
Memberet samas kui raskusi tõsta koguaeg ja mitte teha aeroobset trenni, vaid üritada seeriad maksimaalsete raskustega ära teha, kuid samas toit jääb samaks ning jooksud ja sellised asjad ka peale trenni, et siis samas peaks tulema nn. lihaste kuju ning jõudu samaaegselt:Pvot ei tea, kas kõike head korraga elus saab ikka.
selle aeroobse ärajätmisega pikapeale süda hakkab ikka valutama pikapeale, annab märku, et vaja ikka aeroobset ka teha.
selle lihaskujuga on nii, et kui olen ikka suht rasvas, siis õlavars on jämedavõitu küll, aga eriti lihaskuju/reljeefsust sealt välja ei pungita, see eest on tugevam selline õlavars.
minu arust võiks kevadeni massitõsta küll, siis enne suve mõned kuud kaalu langetada, siis ongi rahul-olu, et suvel oled reljeefne, suve väliselt reljeefne pole, aga oled muidu tugev.
detsember 2, 2008 at 2:49 p.l. #173175ErvinT
Membervot ei tea, kas kõike head korraga elus saab ikka.selle aeroobse ärajätmisega pikapeale süda hakkab ikka valutama pikapeale, annab märku, et vaja ikka aeroobset ka teha.
selle lihaskujuga on nii, et kui olen ikka suht rasvas, siis õlavars on jämedavõitu küll, aga eriti lihaskuju/reljeefsust sealt välja ei pungita, see eest on tugevam selline õlavars.
minu arust võiks kevadeni massitõsta küll, siis enne suve mõned kuud kaalu langetada, siis ongi rahul-olu, et suvel oled reljeefne, suve väliselt reljeefne pole, aga oled muidu tugev.
(Y) seda järgin;) tänud
detsember 2, 2008 at 3:37 p.l. #173181Alexander Andrusenko
ModeratorRammumehel head vormi selles mõttes pole, et kehas on rasvaprotsent ikka omajagu suur, kõhu 6-packi ikka välja ei paita, eesmärgiks ikak suuri raskusi tõsta ja selleks lisaks olev rasvahulk annab jõudu juurde ja sobib ses suhtes, et hea vorm selles kulturistlikus mõttes minuarust ei ole rammumehele kohane, lopsakam tugev vorm aga küll, mina näen nii.Keskendudes jõule on baasharjutused ja muud sedalaadi brutaalsemad* harjutused olulisel kohal- Clean and jerk, kükk, jõutõmme, rinnalt surumine, lõuatõmbed lisaraskusega, sedalaadi brutaalsemad* harjutused on trenni olulisemaks osaks ma arvan, isoleeritult biitsepsi trenn väikse hantliga sedalaadi eesmärke ei abista kuigivõrd, ja raiskavad energiat ja aega rohkem minuarvates.
1s. 10X
2s. 7X
3s. 6X
4s. 4X
5s. 3X
6s. 3X
7s. 2X
Ma sügavalt kahtlen, et rasvahulk otseselt jõudu annab.
detsember 2, 2008 at 3:42 p.l. #173183antz
MemberOsadel aladel on ka rasv hea. Näiteks autotõmbamisel on massist kasu ja kindlasti ka kivide tõstmisel on paksemast keskosast kasu.
detsember 2, 2008 at 4:28 p.l. #173188Alexander Andrusenko
ModeratorOsadel aladel on ka rasv hea. Näiteks autotõmbamisel on massist kasu ja kindlasti ka kivide tõstmisel on paksemast keskosast kasu.Need on erinevad asjad siiski. Massist ja jämedast keskkohast on kindlasti kasu, selles ei kahtle keegi. Aga et just rasv otseselt jõudu annab, seda mina ei usu.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.