Tervislik toitumine
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Fred Antsonilt » Tervislik toitumine
- This topic has 45 replies, 16 voices, and was last updated 16 years, 10 months tagasi by
joey.
-
AutorPostitused
-
veebruar 12, 2008 at 11:39 p.l. #140544veebruar 13, 2008 at 9:05 e.l. #140565
Blackdom
Member… ja kalaõli võta peale õhtusööki.Ma võtan reeglina kalaõli 30-40 min enne trenni rasvapõletajaks. Kas see on vale?
D-vitamiin on kaltsiumi paremaks omastamiseks ka kasulik ja seda ei pea ainult kalamaksaõlist võtma. Teen jälle võib-olla kohatut reklaami, aga olen ise tarvitanud GNLD toodet Kal-Mag Plus D. 3 tabletti sisaldab 450 mg kaltsiumit (56% päevasest vajadusest), Mag 225 mg (75% p.v.) ja D-vit 60% p.v.
P.S. Seda apteegist ei saa, neil oma turundusvõrk.
veebruar 13, 2008 at 9:21 e.l. #140568AlanBStard
ModeratorKaltsium minu teada takistab magneesiumi imendumist.
D3-vitamiini reaalne vajadus pimedal ajal on vähemalt 10x päevanorm, nii et seda tasub igast allikast sisse ajada.
Kalaõli (pikaajaline) rasva põletav mõju ei ole minu teada nii kiire, et kellaajal vahet teha.
Aga valk paneb (ka paksul) inimesel baasainevahetuse lühiajaliselt kohe kiiremini tööle.
Nii et õli on parem viimasena süüa.
veebruar 13, 2008 at 12:17 p.l. #140584Vägivaldur
MemberKaltsium minu teada takistab magneesiumi imendumist.Kas mitte nii ei ole hoopis, et magneesium aitab inimesel kaltsiumil paremini omastada? Miks muidu neid kaltsiumipreparaatidesse koos pannakse.
veebruar 13, 2008 at 12:31 p.l. #140591AlanBStard
ModeratorKas mitte nii ei ole hoopis, et magneesium aitab inimesel kaltsiumil paremini omastada? Miks muidu neid kaltsiumipreparaatidesse koos pannakse.No kui sa seda kätte ei saa siis igatahes ei aita
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Apteegis müüakse igasugust jama ja tervislikuks nimetatakse ka igasugust jama. Minu teada tasub neid kahte igatahes eri aegadel võtta, vähemalt 2h vahega.
veebruar 13, 2008 at 12:40 p.l. #140592ROtter
MemberNo kui sa seda kätte ei saa siis igatahes ei aita
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Apteegis müüakse igasugust jama ja tervislikuks nimetatakse ka igasugust jama. Minu teada tasub neid kahte igatahes eri aegadel võtta, vähemalt 2h vahega.
Seda toimet olen ma enda peal tunnetanud, Ca +Mg koos nagu ei avaldaks öisele unele mõju, eraldi võttes on uni väga hea.
Kasutan ABOPhARMA “Magnesium” lahustuvad tabletid, koostises magneesiumkarbonaat.
veebruar 13, 2008 at 7:19 p.l. #140657Kristjan-Johannes Konsap
Member36 ja nii paks ka veel peaks minu meelest juba pehmeid aromataasi inhibiitoreid kasutama. Hakatuseks kasvõi rohelise tee kapsleid tühja kõhu peale..Ja selle Fredi-Poliquini süsteemi järgi alguses vist eriti tugevalt süsivesikuid piirama, nii et ka süsivesikutega taastusjooki ei joo, vaid ainult BCAA-d + valku.
See oleks mu järgmine küsimus, kui eelmisele mingi lahenduse leiaks, et kas enne/peale trenni mingit BCAA-d ja glutamiini vms ka lisada, või tulebki ainult 3 söögikorda päevas?
veebruar 14, 2008 at 2:54 e.l. #140704AlanBStard
ModeratorSee oleks mu järgmine küsimus, kui eelmisele mingi lahenduse leiaks, et kas enne/peale trenni mingit BCAA-d ja glutamiini vms ka lisada, või tulebki ainult 3 söögikorda päevas?Ma arvan et ikka.
“Fat people should not consume carbs post-workout. The best Post workout drink for a 200lb overweight man is: Whey Isolate 60g + Glutamine 20-80g + Glycine 20g. This will replenish glycogen while preventing fat gain.”
Glütsiini vist Eestis ei liigu…
veebruar 19, 2008 at 5:50 p.l. #141602Fred Antson
MemberMul on selline mure, et üks tuttav tahab saada mult toitumis ja treeningkava. Tahaks teda aidata, aga mõistus on juba otsas. Ta on 36 aastane mees, kaalub 118 kilo, pikkus 186cm, rasvaprotsent(kui seda uskuda) 34.4. Kuna ta trenniga tõsiselt ei tegele, vaid ainult vormi saamiseks kuni 4 korda nädalas, siis kas oleks õige talle 3 korda päevas söömist soovitada? Kui need arvud otse BAV arvutisse sisse lüüa, siis peaks ta sööma ca 4200 kalorit, süsivesikuid 400, valku 300 ja rasva 135g. Kas ta peaks siis sööma nii, et 90 g valku ja 45 g rasva per söök, hommikul ja lõunal ca 100g ja õhtul 200g süsivesikuid per söök?
veebruar 19, 2008 at 5:59 p.l. #141604Kristjan-Johannes Konsap
MemberSellisel juhul unusta ära igasugune tavalähenemine, sest ainult lihtsuhkrute ja tärklise maksimaalsel kärpimisel ning moodsate taimeõlide ärajätmisel on võimalik inimest tõeliselt aidata! Kui toidus on piisavalt rasva, saab ilusti 3 toidukorraga hakkama. Treenigu 2-3 korda nädalas ja ülejäänud päevadel liikugu vähemalt pool tundi, veel parem kuni tund. Ja treenimata inimesele pole vaja spetsiifilisi lisandeid.Aga milline see päevane kalorihulk ja toitainete jaotus toidukordadel siis oleks?
veebruar 19, 2008 at 6:15 p.l. #141607Fred Antson
MemberAga milline see päevane kalorihulk ja toitainete jaotus toidukordadel siis oleks?Võimatu vastata kalorite kohta, katsetage!
Jaotuse koha pealt võiksid olla nüüdseks juba midagi ka õppinud!
veebruar 20, 2008 at 4:57 e.l. #141662ROtter
MemberAga milline see päevane kalorihulk ja toitainete jaotus toidukordadel siis oleks?Esialgu koosta selline kava, kus söögikordade arv on 4 ja rasva% 40.
veebruar 20, 2008 at 5:54 p.l. #141757Kristjan-Johannes Konsap
MemberVõimatu vastata kalorite kohta, katsetage!Jaotuse koha pealt võiksid olla nüüdseks juba midagi ka õppinud!
No ok siis. Ma lihtsalt mõtlesin, et kas ma saan vajalikku kaloritehulka arvestada ka nii, et trükin lihtsalt kaalu, pikkuse ja vanuse BAVi või ei.
No 4000 kalorit 3 korra peale ära jaotada on kuidagi imelik ja ma mõtlesin, kas on mingi kogus süsivesikuid, mida võib päeva esimestel kordadel süüa või on lihtsalt oluline, et enamik(ehk siis antud juhul pool) süsivesikuid õhtul süüa.
veebruar 20, 2008 at 6:26 p.l. #141759kuuliks
MemberNo ok siis. Ma lihtsalt mõtlesin, et kas ma saan vajalikku kaloritehulka arvestada ka nii, et trükin lihtsalt kaalu, pikkuse ja vanuse BAVi või ei.No 4000 kalorit 3 korra peale ära jaotada on kuidagi imelik ja ma mõtlesin, kas on mingi kogus süsivesikuid, mida võib päeva esimestel kordadel süüa või on lihtsalt oluline, et enamik(ehk siis antud juhul pool) süsivesikuid õhtul süüa.
Süsikaid õhtul ei sööda ja lihtsam on endale toitumiskava tellida. Usu mind, tegin sama. Olin suures hädas juba kui päärdusin M. Kalmuse poole!
veebruar 20, 2008 at 6:33 p.l. #141760ROtter
Member