Tere!
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Fred Antsonilt » Tere!
- This topic has 13 replies, 10 voices, and was last updated 18 years, 2 months tagasi by
eintsius.
-
AutorPostitused
-
november 26, 2007 at 10:06 p.l. #12604
ansi89
MemberOlen 23 aastane noormees ja tahaksin kaalust allavõtta. Minu kaal on prargu 100 kg ja oleks vaja võtta 25 kg alla. Pikkus on minul 174 cm. Mul on istuv töö. Ma olen ülekaalus. Siiamaani pole õnnestunud kaalust allavõtta. Olen tarvitanud kaalu alandavaid tablette ja jooke, aga ei mingit tulemust. Olen püüdnud tervislikult toituda ja ka samamoodi ei mingit tulemust. Nüüd ma proovin tegeleda fitnessiga ei tea kas aitab, aga proovima peab.
november 26, 2007 at 10:14 p.l. #132382mullaonu
MemberOlen 23 aastane noormees ja tahaksin kaalust allavõtta. Minu kaal on prargu 100 kg ja oleks vaja võtta 25 kg alla. Pikkus on minul 174 cm. Mul on istuv töö. Ma olen ülekaalus. Siiamaani pole õnnestunud kaalust allavõtta. Olen tarvitanud kaalu alandavaid tablette ja jooke, aga ei mingit tulemust. Olen püüdnud tervislikult toituda ja ka samamoodi ei mingit tulemust. Nüüd ma proovin tegeleda fitnessiga ei tea kas aitab, aga proovima peab.Telli endale siit kava http://www.fitness.ee/main.php?main=toorii…mp;bot=bot.lime
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 26, 2007 at 10:24 p.l. #132383wicked
Memberkindlasti aitab fitnessiga tegelemine, kuid sellega käib käsikäes ka tervislik ja korralik toitumine!
november 27, 2007 at 7:33 e.l. #132327VoodooMagic
MemberKaalu alaldamis preparaadid kindlasti ei aita, need võivad korraliku trenni ja toitumise juures andal lisaefekti 10-20% kuid su situatsioonis eriti ei soovitaks neid.
Tervislik toitumine on suhteline, aitaks inimest kui inimene on ülekaaluline tänu ebatervislikule toitumisele. Arvan, et praegu on teine situatsioon. Selleks et kaalu alaldada peab kalorite tarbitav kogus olema väiksem kui kulutatav, ka tervislikust toidust võib kaloreid liiga palju saada.
Usun, et Fredi soovitused võiks sind aidata küll.
Toitun ka ise nende järgi ja kaal langeb.
Olen menüüst välja visanud süsivesiku rikkamad toidud: leib, sai, kartul, makaron, riis, puuviljad jne.
Söö rasva ja valgu(näiteks liha ja kohupiim) kõrvale vähesel määral süsivesikuid, norm koguse saad köögiviljadest: porgand, kapsas, lillkapsas, kaalikas, kurk, tomat jne.
Kui teed trenni(mis on kindlasti soovituslik), siis peale trenni varude taastamiseks võid süüa rohkem süsivesikuid.
Kuna sul on päris palju kilosi alla võtta, siis sa ei tohi kindlasti teha igasugust dieeti – näiteks entusjastlik liiga vähe söömine ja mitmete muude dieetide puhul on ohuks jojo-efekt/stress/organismi säästureziimi viimine. Söödud ja kulutatud kaloraazi vahe peab olema väike, 300-500 päeva kohta. Võibolla 500 on isegi liiga palju. See on vajalik, et suudaksid piisavalt kaua, stabiilselt kilosi alaldada. See on põhjus, miks paljudel kaalu alandamine ebaõnnestub, sh mu eelnevad kogemused.
Ma teadsin ka juba enne dieedi alustamist, mida ja kui palju toiduained sisaldavad, suudan toitumist kontrollida kaloreid lugemata, olen tunnetuslikult toitunud.
Kalorite ja ainete sisalduse leiad netist ja toiduainete pakenditelt, kalorite kulutamist saad näiteks arvutada: http://www.ahealthyme.com/topic/calburncalc
Ühe Fredi postituse järgi lugesin välja, et kalorite arvutamiseta saab ka hakkama kuid nende lugemine, enda harimine kahjuks ka kindlasti ei tule.
Jah, üks võimalustest on ka personaalse toitumiskava tellimine.
Siin ühes teises postituses arutasime, mis tekitab ülekaalulisust, jõudsime järelduseni, et on kaks varianti, geneetiline ja/või valed harjumused.
Kas sul on see geneetiline või harjumustest oskad ise vastata.
Harjumuste puhul peaksid ka selle üle mõtlema, et halbu harjumusi muuta, geneetilise ülekaalulisuse puhul peaks inimene terve elu toitumist kontrollima.
Ühel või teisel juhul ei ole lahenduseks lihtsalt mingi piiratud ajaline dieet vaid pikaajaliste harjumuste muutmine – eluviisi muutmine.
Edu!
november 27, 2007 at 8:51 e.l. #132399daemonium
MemberOlen 23 aastane noormees ja tahaksin kaalust allavõtta. Minu kaal on prargu 100 kg ja oleks vaja võtta 25 kg alla. Pikkus on minul 174 cm. Mul on istuv töö. Ma olen ülekaalus. Siiamaani pole õnnestunud kaalust allavõtta. Olen tarvitanud kaalu alandavaid tablette ja jooke, aga ei mingit tulemust. Olen püüdnud tervislikult toituda ja ka samamoodi ei mingit tulemust. Nüüd ma proovin tegeleda fitnessiga ei tea kas aitab, aga proovima peab.e-ee … ära väga pahanda,ma nüüd ütlen natuke pahasti …
Et proovisid tervislikult toituda?Mis tähendab proovisid?!Enne lõunasööki proovisid,peale lõunasööki proovisid …
ei aidanud;õhtusöögi aeg jõudis kah kätte …
nii “proovisidki” või?
Ja samamoodi tahad nüüd fitnessi proovida?Et kui kohe ei aita,siis pole vajagi?
Ja tervislik toitumine,mida silmas pead?
Igal juhul,kuna su kaal ei alanenud – siis sa kas
1.sõid valesid asju
2.sõid liiga palju
Üldiselt – sulle anti link.Telli toitumis-ja treeningkava.Ja järgi neid.Kui oled geneetiliselt paks,siis jäädki järgima …
või lähed uuesti paksuks.
november 27, 2007 at 12:42 p.l. #132410vaher
MemberOlen menüüst välja visanud süsivesiku rikkamad toidud: leib, sai, kartul, makaron, riis, puuviljad jne.Söö rasva ja valgu(näiteks liha ja kohupiim) kõrvale vähesel määral süsivesikuid, norm koguse saad köögiviljadest: porgand, kapsas, lillkapsas, kaalikas, kurk, tomat jne.
Kas sa saad tõesti vaid porgandist, kapsast, lillkapsast, kaalikast, kurgist ja tomatist piisavalt süsivesikuid? Ma ei tea, mulle tundub, et sa kardad neid kui tuld, aga kartul, leib, riis ja puuviljad ei tohiks ju nii rangelt olla välja visatud? Normaalses koguses teeb see pigem kasu, minu arusaama järgi. Kui ta hakkab veel trenni tegema, siis süsivesikud peaksid olema lausa kohustuslikud, et glükogeenivarusid täita.
Väga huvitav oleks, kui keegi targem minu arusaama ümber lükkaks, parandaks minu pilku söögilauale, kui mul see vale on.
november 27, 2007 at 1:55 p.l. #132433hehee
MemberKui ta hakkab veel trenni tegema, siis süsivesikud peaksid olema lausa kohustuslikud, et glükogeenivarusid täita.Trennijärgne söök ongi see, kus võib endale süsikaid lubada. Ülejäänud toidukordadel on süsivesikute osa minimaalne, kui eesmärgiks on kaalu alandada.
november 27, 2007 at 2:25 p.l. #132435Kirsti
MemberKas ma olen ainus, keda häirivad need mittemidagiütlevad ja absoluutselt informatsioonivabad pealkirjad a’la “tere”, “küsimus” vms???
november 27, 2007 at 2:39 p.l. #132439LB
MemberKas ma olen ainus, keda häirivad need mittemidagiütlevad ja absoluutselt informatsioonivabad pealkirjad a’la “tere”, “küsimus” vms???sellel siin polnud midagi viga ju…kui hiirega peale liigud on pisike alapealkiri ülekaal ju .:S
november 27, 2007 at 3:16 p.l. #132443VoodooMagic
MemberKas sa saad tõesti vaid porgandist, kapsast, lillkapsast, kaalikast, kurgist ja tomatist piisavalt süsivesikuid? Ma ei tea, mulle tundub, et sa kardad neid kui tuld, aga kartul, leib, riis ja puuviljad ei tohiks ju nii rangelt olla välja visatud? Normaalses koguses teeb see pigem kasu, minu arusaama järgi. Kui ta hakkab veel trenni tegema, siis süsivesikud peaksid olema lausa kohustuslikud, et glükogeenivarusid täita.Väga huvitav oleks, kui keegi targem minu arusaama ümber lükkaks, parandaks minu pilku söögilauale, kui mul see vale on.
Dieeti saab pidada mitut moodi.
Neende mu poolsete soovituste allikaks on Fredi soovitused. Fredi artiklitest ja postitustest leiad ka informatsiooni, miks nii…
november 27, 2007 at 3:45 p.l. #132464Fred Antson
MemberOlen 23 aastane noormees ja tahaksin kaalust allavõtta. Minu kaal on prargu 100 kg ja oleks vaja võtta 25 kg alla. Pikkus on minul 174 cm. Mul on istuv töö. Ma olen ülekaalus. Siiamaani pole õnnestunud kaalust allavõtta. Olen tarvitanud kaalu alandavaid tablette ja jooke, aga ei mingit tulemust. Olen püüdnud tervislikult toituda ja ka samamoodi ei mingit tulemust. Nüüd ma proovin tegeleda fitnessiga ei tea kas aitab, aga proovima peab.Kuna oled suures ülekaalus, siis tulemuse saavutamiseks pead minema toitumise seisukohalt tagasi aega enne põlluharimist, mil kättesaadav oli loomulik suure toitainetetihedusega toit.
Rakenda järgmist:
söö mitte sagedamini kui 3 korda päevas ilma igasuguse näksimiseta;
loobu teraviljatoodetest ja lihtsüsivesikutest ning asenda need tervislike rasvadega;
toitu prae ainult traditsiooniliste rasvadega ja mitte tumedaks;
ära tarbi taastusjooke.
Iga kord, kui paned suhu toitu, küsi endalt, kas see oli kättesaadav ka meie esivanematele.
Ülejäänutele teadmiseks, et rasvumist tekitab inimesele mitteomane toit ja elukorraldus! Õige toitumine on võimsam igasugusest ravimipreparaadist, sest lubab “headel” geenidel avalduda või lülitab haigusetekitajaid geene välja!
november 28, 2007 at 10:25 e.l. #132580VoodooMagic
MemberÜlejäänutele teadmiseks, et rasvumist tekitab inimesele mitteomane toit ja elukorraldus! Õige toitumine on võimsam igasugusest ravimipreparaadist, sest lubab “headel” geenidel avalduda või lülitab haigusetekitajaid geene välja!Siin ühes teises postituses oli juttu katsetest hiirtega, et nö “paksu geeni” omavad hiired on normaal toitumise juures paksud, nende kaalu muutmiseks on vajalik toidu koguse vähendamine normaalist allapoole. Geeni olemasolu põhjuseks arvatakse olevat minevik, kus rasketes ellujäämis tingimustes oli vajalik toiteaine varumine rasva näol.
november 30, 2007 at 7:57 p.l. #133007Fred Antson
MemberTäpsustus ansile:
moodsad taimeõlid ei kuulu tervislike rasvade hulka ja neid tuleb kindlasti vältida, kasuta oliiviõli ja kookost (-pähkel, -piim, -õli).
detsember 1, 2007 at 9:24 e.l. #133050eintsius
MemberTrenn aitab alati. Jõusaal + aeroobne trenn on kõige efektiivsem kehakaalu langetaja.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.