tasakaal kangiga kükke tehes
Avaleht » Forums » Treening » Muud spordialad » tasakaal kangiga kükke tehes
- This topic has 27 replies, 19 voices, and was last updated 15 years, 9 months tagasi by
smack.
-
AutorPostitused
-
aprill 24, 2010 at 2:56 p.l. #238328
mirkko1
MemberMainiks ära, et kettad pannakse kanna alla, kuna hüppeliiges pole väga mobiilne. Nüüd kui need eemaldada, siis peab selle mobiilsuse tagame põlevede ette viimisega. Põlved liialt ees ei ole eriti tervislik põlve liigeste suhtes.Teiseks mainiks ära, et on 2 sorti kükki, olümpia versioon ja jõutõstjate oma. Olümpia kükki tehakse tõesti väiksema raskusega, kuid palju kiiremalt. Olümpia kükk toetub rohkem ka reitele. Jõutõstjate oma rohkem puusadele.
Tõstesportlased hakkavad maast madalast kükki tegema nii, et põlved on ettepoole ja pöialiiges teravama nurga all sääre suhtes. Tõstjatel on lihased palju elastsemad kui näiteks jõutõstjatel ning seetõttu saavad kükki sooritada ka väikese põrkega ehk lihased ja liigesed suudavad anda ” amort” efekti kükki sügavfaasis.Kõrvaltvaatajale tundub see jube kuid tegelikult ei lõhu see põlvi, kui on harjutud maast madalast seda nii tegema. Loomulikult ei tohi kohe suurte raskustega ennast pauhti alla lasta-siis tõesti on ohtlik.
aprill 24, 2010 at 3:50 p.l. #238128sukisuki
MemberOli sama probleem ja sain abi siit: http://www.bonsuna.com/forum/index.php?topic=403.0
aprill 25, 2010 at 6:57 e.l. #237012H2TheO-Z
MemberKükis saate teha suurema raskusega ainult juhul, kui te EI kasuta kanna all kettaid ja kõrgema kontsaga kingi. Lisaks peate jalad paigutama nii, et jalgade väliskülgede vahe oleks 100cm ja jalatallad ei tohi olla üksteise suhtes paralleelselt vaid varbad peaks olema välja suunatud.Esimesel korral võib ära ehmatada reielähendaja lihase nõrkus. Selle vastu aitab ainult trenn.
Miks soovitan teha sellise asendiga kükki? Üks mõjuv põhjus on näiteks põlve vigastused. Minu kirjeldatud asendiga neid ei teki. Küll aga tekib neid enamuses kükkijatel kelle sääred ei jää põranda suhtes 90 kraadise nurga alla. Kõrgema kontsaga kingad ja ketas kandade all soodustab just seda. Kogu see eelnev jutt kehtib ka ainult juhul, kui te tahate SUUREMATE raskustega kükki.
Mis iba sa ajad? Klassika mehed kükivad täiesti alla välja, mitte ainult paralleeli ja lisaks ka suurte raskustega. Ja jalas on kõrgema kannaga jalanõud. Põlve sisene pinge on kõige suurem 90 kraadise nurga all, mis tekitabki kõige rohkem vigastusi, lisaks väga suur pinge tugevasti peale tõmmatud põlve sidemetest. ATG kükkimine on just kasulikum kui paralleeli.
Kõik ei ole, ega tahagi olla “power” lifterid ja kükkida niimoodi, et seljas on tugevalt kokkutõmbuv trikoo, siis põlvesidemed maksimaalse jõuga peale tõmmatud, vöö ka veel peal ja siis paigutada üks jalg Shanghaisse ja teine Lissaboni ja siis laskuda paar sentimeetrit alla ja olla uhke oma suure kükitud raskuse üle.
Just my two cents…..
aprill 25, 2010 at 7:05 e.l. #236991Goleteral
MemberMis iba sa ajad? Klassika mehed kükivad täiesti alla välja, mitte ainult paralleeli ja lisaks ka suurte raskustega. Ja jalas on kõrgema kannaga jalanõud. Põlve sisene pinge on kõige suurem 90 kraadise nurga all, mis tekitabki kõige rohkem vigastusi, lisaks väga suur pinge tugevasti peale tõmmatud põlve sidemetest. ATG kükkimine on just kasulikum kui paralleeli.Kõik ei ole, ega tahagi olla “power” lifterid ja kükkida niimoodi, et seljas on tugevalt kokkutõmbuv trikoo, siis põlvesidemed maksimaalse jõuga peale tõmmatud, vöö ka veel peal ja siis paigutada üks jalg Shanghaisse ja teine Lissaboni ja siis laskuda paar sentimeetrit alla ja olla uhke oma suure kükitud raskuse üle.
Just my two cents…..
Klassikalistel meestel pole küll kõrge kannaga jalanõud – klassikalised tõstejalatsid on täiesti ‘level’ pinnaga ning kand pole kohe kindlasti kõrgem kui varbad. ATG & paralleelil mõlemal omad eelised.
aprill 25, 2010 at 7:43 e.l. #236846H2TheO-Z
MemberKlassikalistel meestel pole küll kõrge kannaga jalanõud – klassikalised tõstejalatsid on täiesti ‘level’ pinnaga ning kand pole kohe kindlasti kõrgem kui varbad. ATG & paralleelil mõlemal omad eelised.oled sa kindel??
khm, ma arvan, et sa eksid.

pean ma veel illustreerivaid näiteid tooma?
aprill 25, 2010 at 8:40 e.l. #236825Siim Kelner
MemberMis iba sa ajad? Klassika mehed kükivad täiesti alla välja, mitte ainult paralleeli ja lisaks ka suurte raskustega. Ja jalas on kõrgema kannaga jalanõud. Põlve sisene pinge on kõige suurem 90 kraadise nurga all, mis tekitabki kõige rohkem vigastusi, lisaks väga suur pinge tugevasti peale tõmmatud põlve sidemetest. ATG kükkimine on just kasulikum kui paralleeli.Kõik ei ole, ega tahagi olla “power” lifterid ja kükkida niimoodi, et seljas on tugevalt kokkutõmbuv trikoo, siis põlvesidemed maksimaalse jõuga peale tõmmatud, vöö ka veel peal ja siis paigutada üks jalg Shanghaisse ja teine Lissaboni ja siis laskuda paar sentimeetrit alla ja olla uhke oma suure kükitud raskuse üle.
Just my two cents…..
Õige! Tahaks veel lisada, et sellist laia jalavahet kasutavad ainult varustusega tõstjad. Varustusega treenimine erineb tavalisest tohutult, seega pole mõttet õpetada tavalisi treenijaid varustusega treenimise võtete järgi.
aprill 25, 2010 at 8:45 e.l. #236837RihoK2go
MemberKõik ei ole, ega tahagi olla “power” lifterid ja kükkida niimoodi, et seljas on tugevalt kokkutõmbuv trikoo, siis põlvesidemed maksimaalse jõuga peale tõmmatud, vöö ka veel peal ja siis paigutada üks jalg Shanghaisse ja teine Lissaboni ja siis laskuda paar sentimeetrit alla ja olla uhke oma suure kükitud raskuse üle.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Unustasid lisada, et pawatõstmise kükki tehakse reeglina kuuekesi.

[Peace, no offence]
aprill 25, 2010 at 10:35 e.l. #236612kunnar
MemberParalleelini kükki ei loeta minu teada jõutõstmises ära, vähemalt suurimas liigas IPF-s on see nii. Peab sügavamale kükkima. Kuuekesi tõstmist ma ka sellel pildil ei näe, üks tõstab ja ülejäänud on julgestajad. Jõutõstmises lähevad lihtsalt raskused nii suureks, 300+ kg kükk suhteliselt tavaline ja raskemates kaaludes tõstetakse juba üle 400 kg. Kükk on lihtsalt sedasorti tõste kus piiripealsete raskuste juures on julgestajad vajalikud, aga jõutõmbes näiteks saadakse ilma julgestajateta läbi kui jõutõstmise võistlusi jälginud olete
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 25, 2010 at 10:52 e.l. #236613matjusm
MemberParalleelini kükki ei loeta minu teada jõutõstmises ära, vähemalt suurimas liigas IPF-s on see nii. Peab sügavamale kükkima. Kuuekesi tõstmist ma ka sellel pildil ei näe, üks tõstab ja ülejäänud on julgestajad. Jõutõstmises lähevad lihtsalt raskused nii suureks, 300+ kg kükk suhteliselt tavaline ja raskemates kaaludes tõstetakse juba üle 400 kg. Kükk on lihtsalt sedasorti tõste kus piiripealsete raskuste juures on julgestajad vajalikud, aga jõutõmbes näiteks saadakse ilma julgestajateta läbi kui jõutõstmise võistlusi jälginud olete
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mis moodi sa üldse jõutõmmet julgestad? Ma kohe üldse ei saa sellisest asjast aru. On see üldse võimalik?
aprill 25, 2010 at 11:02 e.l. #236580kunnar
MemberMis moodi sa üldse jõutõmmet julgestad? Ma kohe üldse ei saa sellisest asjast aru. On see üldse võimalik?Ei no see oligi postituse mõte, et teatud tõstetel on julgestajad vajalikud ja teatud tõstetel mitte. Pisut aeglane pühapäeva pärastlõunal või?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>aprill 25, 2010 at 11:22 e.l. #236584matjusm
MemberEi no see oligi postituse mõte, et teatud tõstetel on julgestajad vajalikud ja teatud tõstetel mitte. Pisut aeglane pühapäeva pärastlõunal või?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Su postitus, vähemalt minu arvates, viitas sellele et jõutõmbes on võimalik ka julgestajaid kasutada aga võistlustel seda ei tehta. Sellepärast ma olingi segaduses.
aprill 25, 2010 at 2:52 p.l. #236374mirkko1
MemberKükk ilma varustuseta. Paralleelselt ja väga sügavale välja- palun!
Polegi nii teab mis väike raskus.
aprill 25, 2010 at 3:12 p.l. #236234Samakamees
MemberKükk ilma varustuseta. Paralleelselt ja väga sügavale välja- palun!Polegi nii teab mis väike raskus.
Kui nüüd natuke mõelda ja uurida, siis sa näed, et see pole ta max. raskus… Aga aitäh video eest
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.