tarkusehamba operatsioon
Avaleht » Forums » Treening » Naised ja treening » tarkusehamba operatsioon
- This topic has 28 replies, 23 voices, and was last updated 16 years, 10 months tagasi by
Xero.
-
AutorPostitused
-
märts 18, 2008 at 8:42 p.l. #9077
Kirsti
MemberMinu küsimus sai ajendatud siitloetud mandlite eemaldamise teemast. Nimelt mul veidike sarnane probleem, aga ei hakanud teise teemat risustama.
Lähen 1. aprillil eemaldama kahte tarkusehammast. Alumised, mis pole igemest välja kasvanud. Ige lõigatakse lahti ja opereeritakse need kikud välja. Loen nüüd internetist igasugu õuduslugusid (näiteks selline lõbus lugu: http://www.hambaarst.ee/artikkel.php?id=630 – lugege ka kommentaare
märts 18, 2008 at 9:39 p.l. #146277MOTep3a
MemberMul tõmmati eelmine aasta kõik 4 tarkusehammast välja. Kaks tükki korraga. Taastumise kiirus oleneb, kui palju on vaja puurida/lõikata. Kuid peale välja tõmbamist võid arvestada, et 2-4 tundi haav veritseb päris palju. Vasaku poole omad tulid kergemini välja. Nende taastumine võttis paar päeva aega, kuid lõikamise päeva õhtul sai juba natuke tahkemat toitu süüa. Parema poole hammastega olid hoopis teised lood. Seal pidi ühe hamba pooleks puurima, et kätte saada. Järgmiseks päevaks oli lõug poole suuremaks paistetanud. Rääkida oli valus, neelata ei saand peale vee midagi. Isegi jogurtit ei saanud süüa. Peale 2 päeva läks asi paremaks. Paistetus alanes ja sai tahket toitu süüa.
Hinna kohta nii palju, et tarkusehambad saab lasta tasuta välja tõmmata. Hambaarst peab kirjutama saatekirja ja röntgen peab kaasas olema.
märts 19, 2008 at 2:48 e.l. #146296AlanBStard
ModeratorMul ühte alumist lõhuti jõuga poolteist tundi suust välja. Pilt ujus ees ja ime et ma omal jalal kuidagi koju roomasin. Trennist ei tulnud paar päeva miskit välja.
Ülevalt nopitakse neid nagu küpseid õunu aga all on alati rohkem lõhkumist.
märts 19, 2008 at 6:53 e.l. #146300Ottoson
MemberMinul on tõmmatud 1 tarkusehammas välja, nuga ei olnud vaja kasutada ja tänu sellele pääsesin väga kergelt. Arst sikutas ja kangutas kuskil 2 minutit ja hammas oligi käest. Öeldi, et ära saunas käi paar päeva ja trenni võisin ja läksin juba järgmisel päeval. Nii, et eks see asi on ikka väga individuaalne!
märts 19, 2008 at 7:01 e.l. #146303Kirsti
MemberÜlemistega pidi jah lihtsam olema. Need tõmmati ka mul sutsti välja ja sõitsin arsti juurest veel ise rattaga koju ning õhtul juba sõin. Alumised on see keerulisem mure… No eks, kui ma üle elan, võin tagasisidet anda ka siin
märts 19, 2008 at 7:19 e.l. #146304pumper
MemberEndal ootab 3 hammast välja tõmbamist. Neljas on ilusasti luu ja igeme sees ja sinna see jääb – las olla, kedagi ta seal ei häiri.
Igatahes plaan on minna protseduurile oktoobris-novembris, sest sinnani on liiga sobimatu klima või füüsilist aktiivsust nii palju, et ei taha mingit 3-4 päevast auku tekitada. Ise küll järgmisel päeval trenni ei julge minna. (kuigi näolt eemaldatud sünnimärk ei takistanud samal päeval orienteerumisvõistlusest osa võtmast.)
Ahjaa, emal tõmmati mul ühte tagumist hammast 3,5 tundi. Loodan ise lihtsmalt läbi saada.
märts 19, 2008 at 7:20 e.l. #146305trennineiu
MemberKäisin ka alumist välja lõikamas, oli väga pahas asendis, täitsa pikali ja viltu, surus teisi hambaid. Käisin välja võtmas Näo-ja Lõualuukirurgua keskuses. Meeskirurg oli. Olin ka jube närvis. Tegi tuimestava süsti, see mõjus praktiliselt kohe, siis läksin tooli peale pikali ja arst hakkas toimetama. Ega ma ei näinud, mis riistad tal seal käes olid, aga ta küsis, et ega velus ei ole? Ma ei tundnud mitte midagi ja ütlesin, et ei ole. Nojah, ma lõikan siin iget juba, ega vist pole jah. Siis lõikas hamba tükkideks ja võttis välja ja juba õmbles haava kokku. Terve protseduur oli u. 10 minutit ja mitte midagi ei tundnud. Ta küsis ka kogu aeg, et ega valus ei ole jne. Nädal aega võtsin põletikuvastast rohtu, ta kirjutas kangeid valuvaigisteid ka, aga neid mul vaja ei läinud, sama päeva õhtul ja järgmine päev võtsin Ibumaxi ja rohkem polnud vaja.
Eks see koht oli hell mingi 4-5 päeva, olin jogurtidieedil:)
Aga eks see oleneb vast arstist ja muudest teguritest, kellel kuidas paraneb.
Ahjaa, mul oli hammas samamoodi 90 kraadi alla viltu, nagu seal pildil, kuigi pisike ots paistis välja. Kui röngtenipilti nägin, siis ma ei uskunud, et üks hammas niimoodi võib olla:)
märts 19, 2008 at 10:44 e.l. #146321Sky912
Membereh, käisin sügisel opil lõigati lahti, kiku välja ja pärast oli mingi 4 õmblust aga jah pane kohe kindlasti külma peale st siis põsele, ma lasin isegi icesprayga põse kokku:D( põsk on nagu niiiiiii paistes) peaasi et silma ei läheks aga jah paar esimest päeva trenni teha ei soovita ja sauna ka ära mine:D kasuta suuloputus vahendit, vahel kirjutatakse isegi antibiootikud valu vastu
märts 19, 2008 at 11:06 e.l. #146324inxike
MemberMinul ka üks alumine tarkusehammas välja opereeritud. Ega ta meeldiv kogemus ei olnud, kuid midagi väga hirmsat nüüd ka mitte.
Protseduur ise ei olnud valus, kuid jubedat moodi kangutati küll.
Aga kui tuimestus ära kadus, hakkas terve näopool valutama ja läks paiste. Sama päeva õhtu ja järgmine päev olidki kõige hullemad valu poolest, siis hakkas juba taanduma. No ja nägu oli pirnikujuline paar päeva
märts 19, 2008 at 11:17 e.l. #146325marit
MemberMul ühte alumist lõhuti jõuga poolteist tundi suust välja. Pilt ujus ees ja ime et ma omal jalal kuidagi koju roomasin. Trennist ei tulnud paar päeva miskit välja.Ülevalt nopitakse neid nagu küpseid õunu aga all on alati rohkem lõhkumist.
minul samuti poolteist tundi tõsist tööd arstidel, üks ei saanud hakkama. tegelikult oli ikka päris jama ettevõtmine, kogemus kogu eluks
märts 19, 2008 at 11:32 e.l. #146326sweals
Memberma pean ka selle seikluse ette võtma
märts 19, 2008 at 12:30 p.l. #146329põim
MemberHuhh, teema nagu tellitud. Just eile sain hambaarstilt saatekirja lõualuukirurgi juurde. Kõik 4 lõigatakse välja.
märts 19, 2008 at 12:47 p.l. #146332Aile
MemberHmm… Protseduur on talutav ja paranemine kiire.
Mul on nii neid eemaldatud kui ka uusi kruvisid l6ualuu sisse kruvitud ja ykski neist protseduuridest ei ole m2rkimisv22rse taastumisajaga.
Kui tuimestus on m88das…2rge aspiriini v6tke, soodustab vereeritust ja 88p2ev sauna ei l2he. Trenni intensiivsus paar p2eva madalamaks ja kogu muusika.
märts 19, 2008 at 2:55 p.l. #146338Kirsti
MemberOK, te rahustasite mind natuke! Mõnda teist foorumit lugedes tekkis juba mõte hakata testamenti koostama.
märts 19, 2008 at 3:26 p.l. #146339undisputed
Member