Skip to main content

Talvel jooksmine

Avaleht » Forums » Toitumine » Kaalust maha » Talvel jooksmine

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • Autor
    Postitused
    kuko
    Member

Kes käivad talvel jooksmas andke nõu.

kalmer87
    Member

Omast kogemusest võin öelda, et kuni umbes -15 kraadini pole väga viga. Keha harjub kiirelt ja kui rütmi kätte saad on juba minek ladus. Siiski tasub kõik avatud kehaosad kinni katta (kaasaarvatud nägu), eriti veel kui õues on tuult. Hingamise kohapealt on hea hoida veidi rahulikumat rütmi ja aeglasemat tempot, et just päris õhku ahmima ei hakka. Võimalusel proovid hingata sisse nina kaudu. Eks kui juba sügisel pihta hakkad (kui väljas ei ole veel päris -10 kraadi) siis tasapisi treenid oma keha madalamate temperatuuride ja külmema õhuga. Apteegis on müügil ka spetsiaalsed külmageelid, mida võib peale määrida kaitseks – ise ei ole proovinud aga tõenäoliselt on neist abi. Üks piirkond mis kipub külmast kahjustada saama on nina alune ala ja suu ümbrus aga kui sinna enne kasvõi tavalist hügieenipulka peale määrida siis pole hullu.

Ak_47
    Member

Lisaks jooksen alati ukse ette tagasi, ei taha märja seljaga tee peale jalutama jääda.Peaasi,et müts peas,kurk

somps
    Member

Mina käisin ka südamerahuga kõige külmemate ilmadega. Hoian põlved soojas, jalatallad ka (lisatallad),, Korralik varustus on ka abiks (juhul kui sa pole see onu, kes keset talve palja ülakehaga mööda Piritat ringi lidub lühikeste pükstega). Üldiselt kuna mul ninahingamine on nagu on, siis ahmin õhku suuga ja pole absoluutselt kunagi olnud probleeme tervisega. Aga jooksen ukseni, jalutama ei jää kuhugi.

Üldiselt mulle meeldibki talvel rohkem kui suvel.

Autor
    Postitused
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.