Täiskükk vs sügavkükk
- This topic has 29 replies, 17 voices, and was last updated 14 years, 2 months tagasi by
Sarge.
-
AutorPostitused
-
september 15, 2011 at 6:49 e.l. #23034
Shox72
MemberTere!
Küsimus on selles, et kumb küki variant siis siiski põlvedele kahjulikum on? Olen kuulnud mõlema poolseid jutte. Algul arvasin, et sügavkükk, kuid siis räägiti, et just täiskükk on see mis lõhub, kuna sa pead suure raskuse poole peal seisma jätma ja põlvedel on seega raske. Sügavkükk tundub muidugi kasulikum. Arvan, et väikeste raskuste nt. kuni 100kg ei lõhu veel ükski kükk põlvi, pigem tugevdab neid liigeseid ja sidemeid. Parandage mind kui eksin.
Tänan!
september 15, 2011 at 7:35 e.l. #313344belvedere
MemberKüsimus on selles, et kumb küki variant siis siiski põlvedele kahjulikum on?Mul käskis traumatoloog sügavkükist loobuda, kui tahan oma põlvi veel kasutada. Argumentatsioon oli umbes selline, et põhja kükkides läheb liiges asendisse, kus piltlikult öeldes kahe liikuva osa vahel ei ole enam pehmendavat kudet ja liiges hakkab kuluma.
september 15, 2011 at 8:22 e.l. #313347Janar Rückenberg
MemberSügavkükk ja täiskükk…mis nende vahe on???
september 15, 2011 at 8:29 e.l. #313348belvedere
MemberSügavkükk ja täiskükk…mis nende vahe on???Mina sain aru, et sügavkükk = ass to grass, täiskükk = paralleeli või nõks allapoole.
september 15, 2011 at 8:44 e.l. #313349Kristjan-Johannes Konsap
MemberKus ta siis TÄIS on, kui ainult paralleelini?
september 15, 2011 at 9:42 e.l. #313356Shox72
MemberPoolkükk 45 kraadi
Täiskükk 90 kraadi ehk täisnurk
Sügavkükk no kraade ei tea aga nii põhja kui kannatab
Ma olen nii arusaanud..
september 15, 2011 at 9:51 e.l. #313357IVARK
MemberMa ei tea kumb kahjulikum on aga toime on tiba erinev küll neil. Ise praktiseerin kitsa seisuga poolkükke, mõjub hästi just nelipea alumisele osale ja ei arenda liialt tuharalihaseid. Kuna tahan ka sprintida kiirelt, siis see annab paremaid tulemusi ja see nn. nullasend päris põhjas mõjub igatahes mu põlvedele halvemini, pean sellest alumisest faasist üles hakkama tulema.
september 15, 2011 at 2:04 p.l. #313367joonast
MemberPoolkükk 45 kraadiTäiskükk 90 kraadi ehk täisnurk
Sügavkükk no kraade ei tea aga nii põhja kui kannatab
Ma olen nii arusaanud..
Sügavkükk ja täiskükk on ikka pigem sünonüümid.
september 15, 2011 at 2:29 p.l. #313368Aile
MemberSügavkükk ja täiskükk on ikka pigem sünonüümid.Ma pooldan ka seda varianti
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>september 15, 2011 at 8:04 p.l. #313412Sarge
MemberPole olemas sügavkükki või täiskükki, vaid see ongi KÜKK!!!
Kükk on see kui puusa ülemine liiges on põlvega ühel tasandil.
4. variant:
september 16, 2011 at 5:38 e.l. #313421Shox72
MemberOojaa muidugi vaidlme nüüd selle üle kumb ta on… no jõutõstjad on nii rääkinud ja loogiliselt võttes ka on nii.
Vastuse olen saand aint kahelt hetkel…
september 16, 2011 at 5:49 e.l. #313422Aile
MemberOojaa muidugi vaidlme nüüd selle üle kumb ta on… no jõutõstjad on nii rääkinud ja loogiliselt võttes ka on nii.Vastuse olen saand aint kahelt hetkel…
…mis sa virised. Kingitud hobuse suhu ei vaadata!
Sidemete areng tuleb n8 viivisega. Raskus, mida lihas justkui suudab, kuid sidemed veel mitte. St ikka t2iskykki, kuid mitte maksimumraskusega sidemete arendamise eesm2rgil (eks see ole ka individuaalne, mina yle 80% ilma sidemeteta ….kui p6lved ei ole valulikud loomulikult…ei l2heks).
september 16, 2011 at 8:01 e.l. #313431Sarge
MemberSidemete areng tuleb n8 viivisega.Sidemete areng on umbes aasta aega taga.
september 16, 2011 at 8:28 e.l. #313433rennosport
MemberMa usun, et siin on küll nii arukad inimesed, et saavad aru, kui postitajat huvitab erinevus sügava ja mitte nii sügava küki vahel.
Ise, kui hakkasin sügavate asemel paralleeli või natuke vähem kükkima, siis siiani pole kordagi põlv tunda andnud. Pepu maani kükkides aga andis põlv päris tihti tunda. Enamus lasevad pepu maani kükke põrkega ja ilmselgelt ei ole see just mitte kõige kasulikum. Samas see on nagu joomisega. Mõni joob ennast juba liitrist viinast teise ilma. Teine jällegi 30 aastat jutti iga päev, ilma, et kordagi kuskilt tunda annab. Kui tervis tugev ja liigesed korras, siis ei tohiks sügavkükke väga karta.
september 16, 2011 at 9:44 e.l. #313442Sarge
MemberSee ongi, et kui tagumik maani kükkida, siis kaob pinge põlvedelt ära ja kui üles hakkad tulema, siis on järsku kogu pinge põlvedel mingi hetk.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.