Skip to main content

Taimne valk: soja, sojavalk, sojajahu

Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Taimne valk: soja, sojavalk, sojajahu

Viewing 15 posts - 76 through 90 (of 175 total)
  • Autor
    Postitused
    Vägivaldur
    Member

soja pidi tervise poolest kasulikum olema, vahelduseks ikka võib, aga tulemus jah sojaga pole kiita

Kelle tervise poolest? Mis tulemus?

Amarillo
    Member

Kelle tervise poolest? Mis tulemus?

treener rääkis et vahelduseks hea südame vereringkonnnale

maximus89
    Member

Ma kaldun arvama, et need hirmujutud käivad sojatoodete kohta üldiselt.See soja toidulisand on ju isolaat, mis tähendab, et seal on neid teisi aineid palju vähem.See isolaat on 88% sojavalk, samal ajal kui toorestes sojaubades on säilinud kõik need isoflavoonid ja muud ained palju suuremates kogustes.

AlanBStard
    Moderator

Ma vaatasin neid artikleid seal läbi, kas ma saan õigesti aru, et kilpnäärme funktsioonile ja testosteroonile mõjub ebasoodsalt soja-ubade ja nendest tehtud toitude liigne tarvitamine. Aga mitte sojast saadud letsitiin üksinda. Sest väga paljudes toitudes ja toidulisandites on soja-letsitiin (mälu parandamiseks ja kolesterooli kontrollimiseks). Et siis soja letsitiin üksi on kilpnäärmele kahjutu ?

Ma ei tea kahjuks ise ka sojaletsitiini isoflavoonisisaldust. Ja Eestis pole eriti valida nii et söön ise ka tavalist sojaletsitiini.

Olen kohanud väiteid et see on ka kahjulik aga pole põhjalikumalt väidete tausta uurinud.

Testot soja isoflavoonid eriti ei alanda, organismi enda toodetud östrogeene alandavad isegi rohkem… aga olen kohanud väiteid et nt genistein vähendab androgeeniretseptorite ekspressiooni. Ja mis sest testost kasu on ilma retseptoriteta.

Batman
    Member

Küsimus: Kas keegi on Tallinna toidupoodides tähele pannud sojavalgu pakke? Vanasti rimis oli näiteks, enam pole tähele pannud .

Toivo295
    Member

Küsimus: Kas keegi on Tallinna toidupoodides tähele pannud sojavalgu pakke? Vanasti rimis oli näiteks, enam pole tähele pannud .

Sojavalku nagu näinud pole aga selline asi nagu sojajahu on küll silma jäänud, minu mäletamist mööda oli üsna kõrge valgu%, kuskile 50 kanti jäi vist.

undisputed
    Member

Mis selle juraga teed ??? Muidu hiljuti nägin Roccalmares.

maximus89
    Member

Soja kahjulikkusest on omajagu juttu olnud juba.

wola
    Member

Lugupeetud foorumikaaslased,

Lugesin otsingumootorist leitud infot nii foorumiaruteludest kui ka artiklitest selle kohta, mida foorumlased (teie) arvate sojavalgust – ütlen ausalt, häbi on. Pea et kõik inimesed, kes on sõna võtnud sojavalgu toime ja keha arenemise kohta on väitnud ühest suust, et sojavalt on täielik sodi ning seda jama pole mõtet endale sisse ajada. Ainuke asi, millega lihast saab kasvatada, on vadak – täiesti VALE! Põhjus, miks sojavalku maha tehakse on ilmselt selles, et keegi “omast arust teadja” proovis ühe koti sojavalku ning see ei maitsenud talle ning siis kujutas ehk ette, et see ei toimi kah veel… Suht mõttetu. Kui te veel ei tea, siis võtke teadmiseks, et inimesi on erinevaid ning mõnedele sobib aktiivseks lihaskasvuks vadaku valk, teistele sojavalk ja kolmandatele albumiin – see on individuaalne! Ma tean inimest, kes tõstis kehakaalu esimesed mitu aastat treenides sojavalku tarbides just 20 kg.

Teie endi harimiseks lisan veebi, kust saate lugeda soja ja vadaku kohta. Pean oluliseks märkida, et seal on nii mõneski kohas välja toodud faktid, mis tõestavad, et vadak jääb sojale alla. Ma ei propageeri sojavalku, vaid tahan just tõestada, et olge isiksused, kes räägivad asju, mida on enda nahal kogetud ning tehke selle järgi otsuseid, mis töötab, mis sobib jne mitte ärge ajage suust välja mingit jama, mida kellegi teise käest olete kuulnud.

http://www.timinvermont.com/fitness/soyvswhy.htm

Jõudu!

M.M.
    Member

Sa ise ka saad aru mida sa räägid ? Loodan, et aastate pärast räägid vähe teist juttu.

wola
    Member

Sa ise ka saad aru mida sa räägid ? Loodan, et aastate pärast räägid vähe teist juttu.

Jah, saan küll. Tundub, et ka Sina olen sellel arvamusel, et vadak on ainuke asi, millega lihast kasvatada. Ma räägin, ma ei propageeri sojat, lihtsalt tõin välja selle teise poole, mida kõik maha teevad.

gmaster
    Member

Jah, saan küll. Tundub, et ka Sina olen sellel arvamusel, et vadak on ainuke asi, millega lihast kasvatada. Ma räägin, ma ei propageeri sojat, lihtsalt tõin välja selle teise poole, mida kõik maha teevad.

Vadak pole ainuke asi, aga tundub, et sina pole endale soja varjukülgesid selgeks teinud..

Toivo295
    Member

Tõesti arvad ,et sojat tehakse sellepärast maha ,et maitse on lihtsalt halb? http://www.soyonlineservice.co.nz/

oss
    Member

Soja kahjulikkusest on jah, aga mitte soja proteiini kahjulikkusest/kasulikkusest.

M.M.
    Member

Loomulikult pole kõik täpselt must ja valge aga uuri esiteks natuke sojavalgu aminohappelist koostist. No ei ole kuidagi täisväärtuslik ju. Huvitav miks kõik lihasekasvatajad ajavad sisse kallist loomset päritolu valku, ju nad on siis kõik totud.

Viewing 15 posts - 76 through 90 (of 175 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.