Taimetoitlased, segatoidulised ja lihatoidulised!
Avaleht » Forums » Toitumine » Toidulisandid » Taimetoitlased, segatoidulised ja lihatoidulised!
- This topic has 30 replies, 14 voices, and was last updated 18 years, 8 months tagasi by
MEE.
-
AutorPostitused
-
juuni 5, 2007 at 5:41 e.l. #10920
MargoL
MemberLugesin ühte footumit, kus käis tuline vaidlus taimetoitlaste ja segatoiduliste inimestde vahel. Ajas ikka naerma küll kui taimetoitlased üritasid tõestada, et kõigis maailma hädades on süüdi loomse toidu söömine. Kuidas kõik haigused on sellega seotus ja isegi kurjategijad olevat kurjategijad just sellepärast et toituvad suurelt jaolt loomse päritoluga produktidest. Sportlased on minuteada keskmisest teadlikumad toitumise vallas, kindlasti oleks ka teil huvitav seda lugeda ja ehk isegi sõna sekka öelda.
juuni 5, 2007 at 6:45 e.l. #116851MargoL
MemberNäiteks selline väide: “Ainukene õige toit peaks olema taimne toortoit – sest seal on säilinud veel elavad rakud jne.Kõik ülejäänud on surnud toit !”
Või siis see kui mõni hakkab võrdsustama juba haigusi ja taimetoitlust:
” Kõige raskemad kohad on kinnised asutused – vanglad,sõjavägi,haiglad jne.Ainult väga üksikutes haiglates on taimetoitlastele vastu tuldud ja seega ähvardab neid nälg seal.Diabeedikutele,keda on Eestis üle 70 000 tuhande on aga üldjoontes vajalikud dieedid olemas .Sõjaväest ja vanglatest ei maksa rääkidagi.Tõenäoliselt jääb taimetoitlastest ajateenijale üle võimalus ainult alternatiivteenistus,mis on palju pikem – see oleks nagu karistus tervisliku toitumuse eest.Diabeedikutel,gluteiini allergikutel palju lihtsam, sest pääsevad sõjaväest.”Või see:
“Näiteks taimetoitlastest mõrtsukaid,tapjaid,lihunikke peaaegu ei ole olemas.Enamik neist kurjategijatest on kõikesööjad ja see näitab, et liha tekitab vägivalda ja julmust.”Eriline pärl minuarust: ” Teada on ka see, et taimne toit ei saa üldjuhul põhjustada infarke,insulte,vähki,kasvajaid,rasvumist jne.Kahju võiks olla ju ka nendest lastest,kes on selle tõttu ära surnud ja süüdi on selles nende kõikesööjadest vanemad,kes lastele oma toitumisharjumusi on peale surunud ja kes ei ole lapsi informeerinud ohtudest,mis kaasnevad loomsete toiduainetega.Proovi sa aga kedagi selle eest kohtusse kaevata ja vanglasse saata ? Võimatu!
Maailmas on tuhandeid või isegi sadu tuhandeid taimetoitlastest beebisid ja kui mõni neist ära sureb, siis ei tähenda see seda, et taimetoit on vale. “
juuni 5, 2007 at 7:02 e.l. #116852hehee
MemberKõike ei viitsinud läbi lugeda ja ma ei tea, kas seal foorumis oli kasutatud ka väidet, et ollakse taimetoitlane, sest ei taha tappa. Mulle on sedasi nii mõnigi taimetoitlane oma toitumiseelistusi põhjendada püüdnud, ent mulle on see siiski täiesti arusaamatu. Kas see, kui taimetoitlane (nn looduse hoidja) omale lilli vaasi korjab, ei olegi tapmine, sest verd ei pritsi? Selle peale on mulle vastatud, et noh jah. Leian, et tappa võib just söögi eesmärgil ja mitte niisama.
juuni 5, 2007 at 7:13 e.l. #116853MargoL
MemberTapmise põhjuseks toomine oli seal küll korduvalt välja toodud, mis on ka minuarust mõttetu. Ma ei salli äärmuslikust ja taimetoitlus seda kahtlemata on.
juuni 5, 2007 at 7:20 e.l. #116857joey
MemberVõi see:
“Näiteks taimetoitlastest mõrtsukaid,tapjaid,lihunikke peaaegu ei ole olemas.Enamik neist kurjategijatest on kõikesööjad ja see näitab, et liha tekitab vägivalda ja julmust.”
Eriline pärl minuarust: ” Teada on ka see, et taimne toit ei saa üldjuhul põhjustada infarke,insulte,vähki,kasvajaid,rasvumist jne.Kahju võiks olla ju ka nendest lastest,kes on selle tõttu ära surnud ja süüdi on selles nende kõikesööjadest vanemad,kes lastele oma toitumisharjumusi on peale surunud ja kes ei ole lapsi informeerinud ohtudest,mis kaasnevad loomsete toiduainetega.Proovi sa aga kedagi selle eest kohtusse kaevata ja vanglasse saata ? Võimatu!
Maailmas on tuhandeid või isegi sadu tuhandeid taimetoitlastest beebisid ja kui mõni neist ära sureb, siis ei tähenda see seda, et taimetoit on vale. “
kaks viimast on muidugi parimad
juuni 5, 2007 at 8:09 e.l. #116864MEE
Membernalja nabani: toon ühe loogikaketi siinkohal. ahv on loom, inimene pärineb ahvist. Loomad söövad liha(mitte kõik). Koopainimese ellujäämine sõltus sellest kuidas ta suutis looma maha lüüa ja endale naha selga tõmmata, ellujäämine sõltus sellest kuidas ürgaja inimene suutis liha kuivatada, et seda jätkuks pikemaks perioodiks.
Seda “taimetoit on ainuõige tee” propagandaga võivad nad kuu peale ja kuu alla minna. Tahad süüa muru – SÖÖ! aga ära tule seda pähe määrima
juuni 5, 2007 at 8:14 e.l. #116865Andree
Memberkas nad selle peale ei mõtle, et banaanid mida nad söövad on korjatud neegrite abiga, kes riskivad ühe viilu leivapärast oma eluga puuotsa ronides???
juuni 5, 2007 at 10:11 e.l. #116869matti
MemberNaljategemine on see propaganda,kohe valjult ajab mu naerma.Minul on nii,et kui toidukorras pole liha,siis pärast polegi nagu seda õiget täiskõhutunnet.
mÕNEVÕRRA panevad mind hämmeldama need inimesed,kes söövad liha,aga samas ei suuda looma tappa ega isegi tapmist pealt vaadata.Kui sööd,pead olema suuteline ka tapma ja nülgima.
juuni 5, 2007 at 10:21 e.l. #116874zwen
MemberEks igaühel on oma arvamus. Ma sureks küll ilma lihata nälga. MEE kommentaari lugedes tekkis mõte, et kas kõik taimetoitlased usuvad evolutsiooni või tunnustatakse Piiblit ka. Muidu (1Ms 9:3)-Kõik, mis liigub ja elab, olgu teile roaks; kõik selle annan ma teile nagu halja rohugi.
juuni 5, 2007 at 10:28 e.l. #116878pumper
Memberkas nad selle peale ei mõtle, et banaanid mida nad söövad on korjatud neegrite abiga, kes riskivad ühe viilu leivapärast oma eluga puuotsa ronides???
juuni 5, 2007 at 10:50 e.l. #116880Trix
MemberNaljategemine on see propaganda,kohe valjult ajab mu naerma.Minul on nii,et kui toidukorras pole liha,siis pärast polegi nagu seda õiget täiskõhutunnet.mÕNEVÕRRA panevad mind hämmeldama need inimesed,kes söövad liha,aga samas ei suuda looma tappa ega isegi tapmist pealt vaadata.Kui sööd,pead olema suuteline ka tapma ja nülgima.
juuni 5, 2007 at 10:56 e.l. #116882hehee
MemberKui on vaja, küllap siis nälg ka tapma ja nülgima sunnib. Kuni aga vaja pole, las teevad seda inimesed, kes seda oskavad.
juuni 5, 2007 at 10:58 e.l. #116885matti
MemberTeisisõne tüüpiline tänapäeva linnainimese maailmapilt:ma ei pea midagi tegema,las teised teevad.
juuni 5, 2007 at 10:58 e.l. #116886Andree
Memberkookose järgie siis….
juuni 5, 2007 at 12:37 p.l. #116892MargoL
MemberKõige hullemad on jah need tulihingelised veganid, kes selle ainuõigsust ka teistele peale üritavad suruda.
AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.