täielik energia puudus
- This topic has 14 replies, 9 voices, and was last updated 18 years, 5 months tagasi by
enesearmastaja.
-
AutorPostitused
-
august 25, 2007 at 9:21 e.l. #11536
enesearmastaja
MemberPalun nõu, kuidas saada omale energiat juurde?
Olen päev-otsa loiu ja energiatu ja ei tea, kuidas olukorda parandada. Nii halb on sedasi ju koguaeg kui miskit ei jõua teha jne
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>hommikuti söön tavaliselt putru (piima ja veega ning lisan ka natuke suhkrut-moosi) ja vahel joon ka vitamiini-jooki.
Toitumiskorrad on tavaliselt kell 10, 14 ja 18. On see vähe?
Või tuleb mu suur energiapuudus äkki ülekaalulisusest ja sellest, et pekid on lihastest kõvasti ülekaalus (19a, 168cm, 67kg)?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Päeval söön kas mõnd suppi (juurvilja, seljanka või ühepajatoitu..) või kartuleid kotletiga, kastmega ja toorsalatiga. Nii võttes ei tohiks ju energiast erilist puudust olla sest ei toitu ju pahati, …võiii…??
“>
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>On ju nii palju totsakaid, kel niii palju energiat

Kuidas?
august 25, 2007 at 10:01 e.l. #123398Wire
MemberJuurvilja supp võiks olla näiteks värsketest komponentidest.
Mul oli ka muide siuke teema. Nüüd olen 18 ja nagu enam pole sellist loidsust. Olen hakanud trenni korralikult tegema jne.
Puhkust peab olema piisavalt.. ja ma arvan et kolm korda päevas süüa on igal juhul vähe. Ise söön tavaliselt 5 korda päevas.
Söö puuvilju ka;) Viinamarju ja värki.
august 25, 2007 at 10:08 e.l. #123402Samakamees
MemberSidruni mahl ergutab suht üles
“>august 25, 2007 at 12:52 p.l. #123422Karu
MemberPüüa magamise ja trenni rutiin paika saada. Aitab kõvasti.
august 26, 2007 at 8:44 e.l. #123490cvtec
Memberkui suitsetad siis jäta maha…
august 26, 2007 at 9:10 e.l. #123491veinikaarija
MemberKui oled 16-aastane, siis on vägagi tõenäoline, et nn. loidus on ka hormoonide põhjustatud.
Ma muidugi ei tea, kuidas sinu elukorraldus on, aga minul põhjustab vahel uimasust ka liigne rutiin ning motivatsiooni puudus.
august 26, 2007 at 9:29 e.l. #123492enesearmastaja
Memberkui suitsetad siis jäta maha…Ei suitseta
“>august 26, 2007 at 9:37 e.l. #123493enesearmastaja
MemberKui oled 16-aastane, siis on vägagi tõenäoline, et nn. loidus on ka hormoonide põhjustatud.Ma muidugi ei tea, kuidas sinu elukorraldus on, aga minul põhjustab vahel uimasust ka liigne rutiin ning motivatsiooni puudus.
Olen 18a, kohe saan 19a. Hormoonides, ei tea, kas asi on. Ülemineku-ea (pubekast-naiseks
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ) hormoonid on kindlasti paigas aga sünnitasin 9 kuud tagasi – vb sellest küll. Siis hormoonid ju väga palju muutuvad (ja mul andsid nad kõvasti tunda
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
). Iga päev olen lapsega kodus ja eks tegelikult ole ka kerge stress mul. Aga soovikski teada, kuidas energia-varusid parandada, et hea ja aktiivne oleks olla

Kui on pidevalt loid, väsinud ja halb olla ega siis pole nii lihtne ka stressist lahti saada ja kui stressist lahti saada, siis tuleb tegelikult energia iseenesest juba, ma arvan

“>august 26, 2007 at 9:45 e.l. #123495veinikaarija
MemberVabandust, vaatasin vanust valesti, see “9” tundus nii “6” moodi
“>august 26, 2007 at 10:11 e.l. #123496bull farm
MemberPalun nõu, kuidas saada omale energiat juurde?Olen päev-otsa loiu ja energiatu ja ei tea, kuidas olukorda parandada. Nii halb on sedasi ju koguaeg kui miskit ei jõua teha jne
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>hommikuti söön tavaliselt putru (piima ja veega ning lisan ka natuke suhkrut-moosi) ja vahel joon ka vitamiini-jooki.
Toitumiskorrad on tavaliselt kell 10, 14 ja 18. On see vähe?
Või tuleb mu suur energiapuudus äkki ülekaalulisusest ja sellest, et pekid on lihastest kõvasti ülekaalus (19a, 168cm, 67kg)?
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Päeval söön kas mõnd suppi (juurvilja, seljanka või ühepajatoitu..) või kartuleid kotletiga, kastmega ja toorsalatiga. Nii võttes ei tohiks ju energiast erilist puudust olla sest ei toitu ju pahati, …võiii…??
“>
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>On ju nii palju totsakaid, kel niii palju energiat

Kuidas? 
ilmselt uimasus on sest kilpnäärme hormooni l-thyroxini liiga vähe kilpnääre toodab, siis on ka ainevahetus aeglane ja rasv ladestub.
august 26, 2007 at 10:31 e.l. #123499Karu
MemberKui arvestada seda, et sa oled lapsega kodus igapäevaselt ning arvad, et sul on stress, siis pakuksin sulle kõige paremaks lahenduseks teha väike kasvõi 2-3 päevane puhkus, et saada vaheldust argirutiinist ning akusid laadida.
august 26, 2007 at 2:30 p.l. #123508enesearmastaja
MemberKui arvestada seda, et sa oled lapsega kodus igapäevaselt ning arvad, et sul on stress, siis pakuksin sulle kõige paremaks lahenduseks teha väike kasvõi 2-3 päevane puhkus, et saada vaheldust argirutiinist ning akusid laadida.Ma olen puhanud aga ei ole tähele pannud, et see kuidagi aitaks või lõõgastaks
“> ..vb ma ei oskagi enam lõõgastuda
august 26, 2007 at 2:50 p.l. #123509jrx
MemberMulle tundub, et sul on energiapuudus vähemalt osaliselt sellest, et tarbid liialt vähe valke ja rasvu, mis on pikema imendumise-lõhustumisega kui süsivesikud, mis tundub olevat liialt suures ülekaalus su praeguses menüüs. Samuti peaks toidukordi olema vähemalt NELI ja võibolla koguni kuni kuus. Kasuta tervislikke kergeid toidukordi (aedvilju rasvavaese valguga ning juurde mõned head rasvad – näiteks pähklite näol)
august 26, 2007 at 4:45 p.l. #123517extacy
MemberIse ole 17 ja oli aasta tagasi ka sama tunne. ei jõudnud joosta üle 500m ja kogu aeg väsinud jne. läksin arsti juurde ja avastati, et hemoglobiin oli normaalsest madalam. täopsemalt hemoglobiini tase oli 55,8 vms.
Nii, et soovitan sul lasta verd kontrollida.
august 26, 2007 at 7:15 p.l. #123531enesearmastaja
MemberIse ole 17 ja oli aasta tagasi ka sama tunne. ei jõudnud joosta üle 500m ja kogu aeg väsinud jne. läksin arsti juurde ja avastati, et hemoglobiin oli normaalsest madalam. täopsemalt hemoglobiini tase oli 55,8 vms.Nii, et soovitan sul lasta verd kontrollida.
Täitsa võimalik, sest raseduse lõpupoole läks minul ka hemoglobiin normaalsest madalamaks ning pidin siis raua-preparaate sööma.
Peale seda ei ole verd kontrollitud.
Panengi homme nüüd perearstile aja ja kurdan talle oma muret. Eks siis vaadatakse ka, mis veri näitab.
AutorPostitusedViewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)- You must be logged in to reply to this topic.