Tahan ka end vormi saada!
Avaleht » Forums » Treening » Naised ja treening » Tahan ka end vormi saada!
- This topic has 58 replies, 19 voices, and was last updated 13 years, 9 months tagasi by
Mansel.
-
AutorPostitused
-
märts 15, 2012 at 12:43 p.l. #169664
rennosport
MemberEks nende magusate asjadega on igalühel omamoodi. Minul on näiteks nii, et kui mina neid ei torgi, siis nemad ei torgi mind ka. Luban omale korra midagi magusat, siis järgmine päev kipitab, et krt küll nii väga tahaks. Mitte midagi ei juhtu, kui magus ära jätta.
Eks see ole igal ühel omamoodi mõni võibolla tõesti võib omale korra nädalas magusat lubada, ilma, et järgmised 3 päeva ei peaks vesistama poe leti ääres
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 15, 2012 at 3:54 p.l. #169209gmaster
MemberMul jumpers knee, kuidas vabaneda? Tänan
Leia põhjus, mis selle tekitas ja kõrvalda see.
Lihasdüsbilansid, liikumismustrid, jäsemete pikkused, vaarus/valgusseisud jm.
Parimat
märts 15, 2012 at 6:07 p.l. #169008FouEva
MemberTahaks hirmasti koogi kaitseks midagi öelda, nii et here we go. Kuna tegemist on algajaga, siis ei oleks väga mõistlik neile kohe mingit ulmelist nädala menüüd anda. Nagu öeldakse, et ei tohiks kaalust juurde/alla võtta väga suurtes kogustest väga kiiresti, siis siin võiks sama loogikat rakendada. Liiga suured ja ekstreemsed menüü muudatused ei ole siiski vastu võetavad enamus inimestele. Mida aeg edasi seda paremuse poole peaks menüü muutuma, eeldatates et ta on aksepteerinud endale fitnessi elustiili. Kokkuvõtteks, et 1 korra nädalas premeeri ennast ühe koogi tükiga.
Ja et midagi otse teemase kah läheks, siis teema algatajel soovitaks suhkru ära vahetada mee vastu. Selle rasva% kohta ütlesk nii palju, et pilte vaadates ei ütleks küll et Sul on 33% rasva. Proovi mingi teise instrumendiga enda rasva% mõõta, äkki seal aeroobika saalis on mingi spets kaal millega on võimalik mõõta enda rasva%?
märts 15, 2012 at 6:10 p.l. #168996Pyari
MemberVahemärkusena, siis mina olen magusaõgimise tühjas nõiaringis, päevas 1-2 tahvlit šokolaadi. Muus osas toitun korralikult. Aga kui ma need soksid ära jätan, siis olen vaid paari kilo kaugusel alakaalust. Minu jaoks on magusaõgimine päeva parimatest hetkedest
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 16, 2012 at 5:09 p.l. #167546407karaati
MemberLõin tänase päevamenüü kokku ja tuli mingi eriline rasvalaks- 40,7% (soovituslik on 25-30%). Enamuselt sõin häid rasvu nagu 1 spl linaseemneõli, 1 splk oliiviõli, lõhe, mandlid (~8 tk).. samuti muna, mille rasvade headest ja halbadest külgedest ei tea ma kahjuks midagi… aga sõin ka natuke feta juustu, 4% kodujuustu, kohvile kohvikoort (selle ilmselt jätan edaspidi välja)… Kas häid rasvu võib natuke rohkem tarbida või käib see piir 30% igasuguste rasvade kohta? Nagu juba mainisin, siis kohvikoore jätan edaspidi välja, aga sellest ma arvan, et ei piisa rasvade normi viimiseks… Help?
märts 16, 2012 at 5:26 p.l. #167537samuil
MemberSee jutt väga üldine.Kui tahad abi pane oma päevamenüü koos kogustega välja ja lisa ka omapoolsed arvutused.
märts 17, 2012 at 2:06 p.l. #166346nightq
MemberLõin tänase päevamenüü kokku ja tuli mingi eriline rasvalaks- 40,7% (soovituslik on 25-30%). Enamuselt sõin häid rasvu nagu 1 spl linaseemneõli, 1 splk oliiviõli, lõhe, mandlid (~8 tk).. samuti muna, mille rasvade headest ja halbadest külgedest ei tea ma kahjuks midagi… aga sõin ka natuke feta juustu, 4% kodujuustu, kohvile kohvikoort (selle ilmselt jätan edaspidi välja)… Kas häid rasvu võib natuke rohkem tarbida või käib see piir 30% igasuguste rasvade kohta? Nagu juba mainisin, siis kohvikoore jätan edaspidi välja, aga sellest ma arvan, et ei piisa rasvade normi viimiseks… Help?
Superluks. Rasv ongi põhiline energiaallikas ja nii see peabki olema. Fitnessi kalkulaator põhineb vanal teadusel ja ei võta arvesse viimase aja uuringutulemusi. Rasv annab sulle energiat pikaks ajaks, süsivesik lühikeseks, ja isu on kokkuvõttes väiksem. Lisaks reguleerib ta keha rasvavarude tööd, ehk teisisõnu, keha hakkab olemasolevaid rasvarakke vabastama. Tal pole põhjust enam nendest kinni hoida.
Hea uudis: kaloreid siinkohal lugema ei pea. Seda muidugi võib teha, aga ei pea. Kui süsivesikuid on tõsiselt piiratud, hakkab keha ise korralikult tööle.
märts 17, 2012 at 2:24 p.l. #166163ROtter
MemberSuperluks. Rasv ongi põhiline energiaallikas ja nii see peabki olema. Fitnessi kalkulaator põhineb vanal teadusel ja ei võta arvesse viimase aja uuringutulemusi. Rasv annab sulle energiat pikaks ajaks, süsivesik lühikeseks, ja isu on kokkuvõttes väiksem. Lisaks reguleerib ta keha rasvavarude tööd, ehk teisisõnu, keha hakkab olemasolevaid rasvarakke vabastama. Tal pole põhjust enam nendest kinni hoida.
Hea uudis: kaloreid siinkohal lugema ei pea. Seda muidugi võib teha, aga ei pea. Kui süsivesikuid on tõsiselt piiratud, hakkab keha ise korralikult tööle.
Rasv läheb rasvarakkudesse ka ilma insuliini abita. Las Archangel otsib sulle PubMedi artikli.
märts 17, 2012 at 2:37 p.l. #166117nightq
MemberIsegi kui läheb, on enesetunne kokkuvõttes parem. Kui veel kaloraaži piirata, siis langeb ka kaal (kuigi olen jätkuvalt arvamusel, et seda tegema ei pea) ja
lõpptulemus on endiselt hea, nii et mille üle me väitleme? Ootan kannatamatult juba seda Tantsi tagumik trimmi saadet. Robert tegi kõikidele osalejatele
toitumiskava, mis põhines rangelt rasval ja valgul ning kilod sulavad mis jube
märts 17, 2012 at 2:40 p.l. #166107daemonium
Mis “piir”?Mida jubedat nüüd juhtuma peaks hakkama?
Minul on taoline rasvade protsent menüüs viimased ~5 aastat.Minule sobib.Ei väida, et madal süsikate ja kõrge rasvade-valkude osakaal on kõigile hea, aga sinu HELP – paanikast kah aru ei saa.
märts 17, 2012 at 2:46 p.l. #166075Archangel
MemberSuperluks. Rasv ongi põhiline energiaallikas ja nii see peabki olema. Fitnessi kalkulaator põhineb vanal teadusel ja ei võta arvesse viimase aja uuringutulemusi. Rasv annab sulle energiat pikaks ajaks, süsivesik lühikeseks, ja isu on kokkuvõttes väiksem. Lisaks reguleerib ta keha rasvavarude tööd, ehk teisisõnu, keha hakkab olemasolevaid rasvarakke vabastama. Tal pole põhjust enam nendest kinni hoida.
Sissesöödud rasva keha oluliselt energiaks ei kasuta. Selleks enne pea kogu rasv salvestatakse ning siis läheb energiaks, kui on vajadus. Keha üldiselt kasutab rasvu ja süskareid sama-aegselt. Selle jaoks ka tore asi nagu veresuhkur, mis katab suure osa päevasest energiavajadusest.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rasv ei oma erilist mõju isule. Suhteliselt neutraalne. Aeglustab seedimist omajagu ning seetõttu koos teiste einetega koos võib küll täis kõhule hästi mõjuda.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Keha rasvavarude tööd nüüd oluliselt ei reguleeri. Sissesöödud rasv mõjutab rasvade oksüdeerumist minimaalselt. Keha otsustab rasvade põletamise hulga siiski peamiselt päeva üldisest kaloraažist ja makrode ülesehitusest ning aktiivsusest.
Mitte rasva suurem tarbimine ei põhjusta suuremat rasvade kasutamist vaid Rasvade suur kogus menüüs tähendab, et teisi toitaineid on tunduvalt vähem ning keha lihtsal PEAB rohkem rasva kasutama energiaks.
Samas suht ebaoluline sest kui ka põletad rohkem, siis ju ka sööd rohkem sisse. Matemaatika.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Süsivesikute piiramine nüüd keha “korralikult” tööle vaevalt ajab. Süsivesikud siiski keha lemmikenergia-allikas üldiselt. Ketoos on kaitsemehhanism, mitte soovituslik toitumisstiil.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga muidu Soovitus pole sul paha, aga sisu veidi logiseb.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Rasv läheb rasvarakkudesse ka ilma insuliini abita. Las Archangel otsib sulle PubMedi artikli.
Ah ei viitsi. Nii laialt tuntud tõde, et ei viitsi isegi tõestada.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Isegi kui läheb, on enesetunne kokkuvõttes parem. Kui veel kaloraaži piirata, siis langeb ka kaal (kuigi olen jätkuvalt arvamusel, et seda tegema ei pea) ja
lõpptulemus on endiselt hea, nii et mille üle me väitleme? Ootan kannatamatult juba seda Tantsi tagumik trimmi saadet. Robert tegi kõikidele osalejatele
toitumiskava, mis põhines rangelt rasval ja valgul ning kilod sulavad mis jube

Enesetunne võib tõesti parem olla. Veresuhkru kõikumine tõesti pigem väheneb ning samas on suht kindlalt garanteeritud ka hormoonide hea töö, kui rasvu on piisavalt.
Kuid seda ei saa universaalselt võtta. Mõni funktsioneerib väga hästi madal rasv ja kõrge süskar peal. See on iga inimese end spetsiifilises hormoonide balansis kinni mis kõigub päris mitmete faktorite tõttu teinekord päris palju ja seega läheb raskeks raudkindlaid väiteid selles suhtes teha.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 17, 2012 at 2:53 p.l. #166028nightq
MemberMinu jaoks on oluline, et:
a) unisust ei tekiks
b.) aju töötaks täismahus, kuna see on mu töövahend
c) energiat ja jõudu jaguks terveks päevaks ning seda 3 toidukorra juures
d) tujude kõikumine oleks minimaalne
Kokkuvõttes: enda peal olen kindlaks teinud, et süsivesikud ei taga ühegi punkti ladusat tööd.
märts 17, 2012 at 3:18 p.l. #165884Erik Orgu
MemberEga sa sellest toitumise teemast kuigi palju ei tea, kui midagi liialt tarbid/piirad, siis varem/hiljem tuleb tasaarveldus
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Valgu/rasva toitumine pole tasakaalustatud toitumine, aga sellest peagi lähemalt.
Ps. Tahaks näha kuidas sa saates osalejate toitumiskavaga funktsioneerid ja kaua, olen sellega kursis ja mul oleks nädalaga unetus öösel.
aprill 22, 2012 at 4:40 p.l. #130872joan
MemberVaatan, et siia teemasse pole ammu postitatud, aga jäin seda lugema, kuna teemaalgataja lugu on üsna sarnane minu omaga
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tahtsin seda koogiga premeerimist kommenteerida. Ma arvan, et kord nädalas võib süüa ükskõik mida ainult siis, kui ülejäänud 6 päeva on täielik süsivesikute piiramine. Lugesin selle kohta raamatust “The 4-Hour Body”. Muul juhul toetan seisukohta, et pigem väga vähe ja siis kui tõesti väga vaja.
Ja kodus treenimise kohta tahan öelda, et eespool mainitud bodyrock.tv (selle kohta otsimisega ma siia teemasse jõudsingi) on suht geniaalne asi kodus treenijale
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ise olen seda teinud juba 8 kuud. Ja muidu aastaid kodus või õues treeninud, spordiklubides väga ei käi.AutorPostitused- You must be logged in to reply to this topic.