Tahan ka end vormi saada!
Avaleht » Forums » Treening » Naised ja treening » Tahan ka end vormi saada!
- This topic has 58 replies, 19 voices, and was last updated 13 years, 9 months tagasi by
Mansel.
-
AutorPostitused
-
märts 13, 2012 at 6:34 p.l. #93192
samuil
MemberAhsoo, et kooki??!
Jah kooki. Näiteks isetehtud kohupiimakooki,õunakooki,porgandikooki jne jne. Või grillkana ja jäätis enne magama minekut parem soovitus ?
märts 13, 2012 at 9:09 p.l. #106372A.Sirel
MemberKoogil ja koogil on vahe. Muidugi võib harva nautida midagi magusat, kui ainult osata valmistada seda õigetest komponentidest.
Näiteks (kuigi neid näiteid on tuhandeid alustades jaanikauna pulbrist segatuna kohupiimaga lõpetades ahjuõuntest pähkli-mee täidisega) toon siin välja ühe enda leiutise:
Jõhvika- mandli trühvlid
(nendest kogustustest piisab 25 trühvlile)
200g kooritud mandleid (vala mandlitele keev vesi, jäta 15-30 minutiks likku ja koori)
100g jõhvikaid
2 spl kookosrasva(Kookosõli on hea kasutada kaalulangetamisel, see ei ladestu keha rasvkoesse ning soodustab hoopis rasvade põletamist. Kookosõli annab energiat, kiirendab ainevahetust, tõstab immuunsust ning koguni aitab alandada halva kolesterooli taset. Kõik need kookosõli omadused tulenevad ühest küljest rasvhappe ahela pikkusest ning teisalt lauriinhappe ja kaprüülhappe sisaldusest, millel on antimikroobne, antioksüdantne, seene-ja bakteritevastane mõju).
2 spl mett (võib ka agaavia siirupit)
kookoshelbeid (kaunistuseks)
Tühvlite maitse on hapukasmagus. Värvuselt on nad ilusad jõhvikaroosad.
Magusa isu rahuldamiseks piisab täiesti 1-2 trühvlist. Seega jätkub sellest kogusest pikaks ajaks ja need säilivad külmkapis väga hästi (külmkapis, sest kookosrasv hakkab sulama 25C juures).
märts 13, 2012 at 9:14 p.l. #119215Erik Orgu
MemberEt sa saaksid ka elus kooki nautida!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mul pole sellega probleemi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 13, 2012 at 9:22 p.l. #124779Erik Orgu
MemberJah kooki. Näiteks isetehtud kohupiimakooki,õunakooki,porgandikooki jne jne. Või grillkana ja jäätis enne magama minekut parem soovitus ?
Inimene on terve nädal tubli olnud oma toitumisega ja siis soovitad tal nädala lõpus kõik see koogiga rikkuda, on see mingi asjalik/kasulik soovitus?
Ma kohe kindlasti ei soovita kooki iga nädala lõpus, kes ja kus iganes selle küpsetas!
Grillkana kyll milleski süüdi pole
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 13, 2012 at 10:01 p.l. #138888407karaati
MemberTänan kõiki soovituste eest. Kindlasti korrigeerin hommikusi harjutusi.
Minu tänane päevamenüü oli siis selline:
Hommikusöök (kl 11:30):
kohv (+ natuke kohvikoort ja teelusika otsatäis suhkrut)
2 täisteraleiba kergsoola lõhefileega (50g) ja munaga (2tk)
Kokku: 441 kcal
Vahepeal oli trenn kell 14:15-16:15
Lõunasöök (kl 17:00)
pett (2 klaasi)
natuke salatit (rasvatu kodujuust, tomat, kurk, paprika, hiina kapsas, feta juust, veidi oliiviõli)
1 muna
pirn
0,5% kohupiim (100g), mille sisse segasin maitsestamiseks 2 teelusikatäit enda tehtud vaarikamoosi
Kokku: 633 kcal
Vahepala (kl 19:00):
pomelo
Kokku: 45 kcal
Õhtusöök (kl 21:00):
kana rinnafilee praetud vähese oliiviõliga (110g)
rasvatu kodujuust
kõrvale tomatit, kurki, paparikat
Kokku: 302 kcal
Mainin ka, et igal hommikul võtan sisse ühe supilusikatäie linaseemneõli, teen pärmijooki ja söön ~10 astelpaju marja.
Terve päevane menüü andis kokku 1420 kcal (süsivesikuid 35,8%, valke 38,4% ja rasvu 25,9%). Ilmselt pole kuigi täpne tulemus, sest toidukogused panen väga umbkaudselt. Minu BAV on 1564 kcal. Selle pärast olengi pärast trenni olnud terve õhtu väsinud, et ma ei söönud isegi oma BAV-i täis? Tavaliselt söön hommiku- ja lõunasöögi vahel ka midagi (üldjuhul banaani), kuid täna ei tahtnud enne trenni süüa…
Tegin täna ka blogisse esimese sissekande koos piltidega enda keha hetkeolukorrast: http://407karaati.tumblr.com/
Täna sain tööle ka oma sammulugeja (firmalt AEG), millega mõõtsin oma rasvaprotsenti- tulemus tuli 33. Tundub kuidagi paljuvõitu, kui ma võrdlen ennast ja sellel pildil olevat 30% naist: http://www.leighpeel…ures-female.jpg Kas ma võin olla lihtsalt pikem ja rasv keha peale ära jaotunud või paneb see sammulugeja lihtsalt puusse?
märts 14, 2012 at 5:35 e.l. #157726samuil
MemberInimene on terve nädal tubli olnud oma toitumisega ja siis soovitad tal nädala lõpus kõik see koogiga rikkuda, on see mingi asjalik/kasulik soovitus?
Ma kohe kindlasti ei soovita kooki iga nädala lõpus, kes ja kus iganes selle küpsetas!
Grillkana kyll milleski süüdi pole
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ja tükk kooki rikub terve nädala pingutuse ??? Pigem on see preemia pingutuse eest. Samas tagab see glükogeenivarude kiirema taastumise ja annab tõuke anaboolsete protsesside hoogustumiseks.
märts 14, 2012 at 6:07 e.l. #145561htilga
MemberEile sattusin juhuslikult nägema Dr. Oz saadet, kus rääkis taolisest põhimõttest, et kui kord nädalas endal lubada erinevaid meelepäraseid asju süüa, siis see aitab teatud plaanis kaalukaotusele pigem kaasa
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 14, 2012 at 8:48 e.l. #157921Erik Orgu
MemberVabandan, minu viga, kõik kaalulangetajad, olge enda vastu helded ja premeerige ennast hea & tervisliku toitumise eest koogiga(suhkur,nisu,gluteen,kui poest ostetud, siis Kes teab mis seal veel sees!)
märts 14, 2012 at 9:07 e.l. #129252vend vähk
ModeratorSuurele koogiteemale vahelduseks natuke muud juttu ka.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mina soovitan kõigil, kes tahavad kehakaalu langetada ja miks mitte ka tõsta, ennast iga päev hommikul ja õhtul kaaluda ja need numbrid endale üles kirjutada. Mis see annab? Aastate jooksul olen sellisest kaalumisest saanud ka iseseisvalt väga palju tagasisidet oma tegemistest, toitumisest. Võib ju teinekord juhtuda, et enda arvates olete terve päeva väga palju söönud, aga õhtuks on kehakaal kergem kui 24 h tagasi. Teinekord jälle vastupidi- eriti midagi ei söö, lisaks on paar trenni, aga kaal on üllatuslikult 1-2 kg suurem kui eile. Selliste kaalumuutuste suhtes olen olnud alati tähelepanelik. Olen siis läbi mõelnud viimase 24 h toitumise ja kui juba 2-3 korda on olnud mõne toiduaine suhtes suuri muutuseid, siis võib suhteliselt kindlalt öelda, et see toiduaine mulle ei sobi. Ma ei pea siin silmas näitkes ühte knkreetset toodet. Oletame, et mulle ei sobi näiteks ALMA kodujuust. Selles on midagi(näiteks soolad), mis mulle ei sobi ja ajavad kaalu üles. Samas ei ole välistatud, et MEIERI kodujuustuga on kõik ok ja kehakaal ei tõuse. See oli lihtsalt näide, aga praktikas olen selliste asjadega päris palju kokku puutunud. Sama on ka toidulisanditega. Olen kõigile Fitshopis toonud näite, et aastate jooksul olen kasutanud umbes 40 erinevat kreatiini, aga ainult 3 puhul tundsid toimet, kuigi kõiki teisi kreatiine on ka soovitatud ja reklaamitud, Selles suhtes palun kõigil siinviibijatel rohkem iseseisvat analüüsimist. Võimalusel ise katsetada ja endale selgeks teha, mis sobib kõige paremini oma eesmärkide saavutamiseks. Pisage vastu!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> märts 14, 2012 at 11:08 e.l. #171058htilga
MemberSuurele koogiteemale vahelduseks natuke muud juttu ka.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mina soovitan kõigil, kes tahavad kehakaalu langetada ja miks mitte ka tõsta, ennast iga päev hommikul ja õhtul kaaluda ja need numbrid endale üles kirjutada. Mis see annab? Aastate jooksul olen sellisest kaalumisest saanud ka iseseisvalt väga palju tagasisidet oma tegemistest, toitumisest. Võib ju teinekord juhtuda, et enda arvates olete terve päeva väga palju söönud, aga õhtuks on kehakaal kergem kui 24 h tagasi. Teinekord jälle vastupidi- eriti midagi ei söö, lisaks on paar trenni, aga kaal on üllatuslikult 1-2 kg suurem kui eile. Selliste kaalumuutuste suhtes olen olnud alati tähelepanelik. Olen siis läbi mõelnud viimase 24 h toitumise ja kui juba 2-3 korda on olnud mõne toiduaine suhtes suuri muutuseid, siis võib suhteliselt kindlalt öelda, et see toiduaine mulle ei sobi. Ma ei pea siin silmas näitkes ühte knkreetset toodet. Oletame, et mulle ei sobi näiteks ALMA kodujuust. Selles on midagi(näiteks soolad), mis mulle ei sobi ja ajavad kaalu üles. Samas ei ole välistatud, et MEIERI kodujuustuga on kõik ok ja kehakaal ei tõuse. See oli lihtsalt näide, aga praktikas olen selliste asjadega päris palju kokku puutunud. Sama on ka toidulisanditega. Olen kõigile Fitshopis toonud näite, et aastate jooksul olen kasutanud umbes 40 erinevat kreatiini, aga ainult 3 puhul tundsid toimet, kuigi kõiki teisi kreatiine on ka soovitatud ja reklaamitud, Selles suhtes palun kõigil siinviibijatel rohkem iseseisvat analüüsimist. Võimalusel ise katsetada ja endale selgeks teha, mis sobib kõige paremini oma eesmärkide saavutamiseks. Pisage vastu!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Õige!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma olen ise sama asja täheldanud. Teinekord kui nagu ei söögi midagi, siis kaal näitab suuremat numbrit ja rasva%. Samas kui on mõnel sünnipäeval oldud ja teadlikult ennast igasugusest(siiski mõistlikust!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>) kraamist täis topitud, näitab kaal väiksemat kehamassi ja rasva%
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Vabandan, minu viga, kõik kaalulangetajad, olge enda vastu helded ja premeerige ennast hea & tervisliku toitumise eest koogiga(suhkur,nisu,gluteen,kui poest ostetud, siis Kes teab mis seal veel sees!)
Kes see siis tänapäeval poest kooki ostab, puhas enesetapp ju!

Ikka ise tuleb teha ja mõelda, mida sisse panna
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 14, 2012 at 11:17 e.l. #170965JungaTroll
MemberSekundeerin samuti. Naine võib ju kodus sõimata kelleks iganes kui käid kaks korda päevas kaalu peal kuid oma isiklikku kaaludünaamikat võiks teada küll. Siis tekib vähem kilkeid “ma olen kuuga kilo alla võtnud” või deprekaid “mõõdud vähenevad aga kaal on sama”. Minu puhul on kindel, et kui päevamenüüs on õunad ja must kohv, siis õhtuks on seedimine tuksis ja kaal lennanud lakke. Üks kord katsetasin üht segu toore munaga õhtul ja selle tagajärgede ravimiseks oli juba kergemat lahtistit vaja. Kaal muidugi kerkis järjest mitu päeva selle peale … Või vastupidi – mõni toit toob numbri mitu kilo allapoole ilusti.
märts 14, 2012 at 11:35 e.l. #170956Erik Orgu
MemberMul hakkab selline asi juhet kokku ajama, kui keegi soovitab koogiga(ei olnud täpsustatud millise koogiga) ennast primeerida, selle eest et pole 6 päeva kooki söönud…rõhk sõnal primeerida!
Mina ei soovita kindlasti kooki ega ka kord nädalas kooki süüa, kui inimene seda teeb, siis see on kaigas tema kodartatesse. Kook aitab glükogeeni varud kiiremini täita ja anaboolsed protsessid hoogustada, uus revolutsiooniline uurin jälle?
Mul vanaema pakub ka kooki, aga ta ei tea asjadest midagi, seega saab andeks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Eile mul sõitis ära kuna teatud tervislik internetiportaal jagas facebookis Jaffat(fanta), siis tuldi kooki ka soovitama, midagi on siin valesti.
Teine äärmus on ka jõudsasti tegutsemas, raskeks läheb tasakaalustamisega…aga saame hakkama
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 14, 2012 at 11:52 e.l. #170918htilga
MemberMul hakkab selline asi juhet kokku ajama, kui keegi soovitab koogiga(ei olnud täpsustatud millise koogiga) ennast primeerida, selle eest et pole 6 päeva kooki söönud…rõhk sõnal primeerida!
Mina ei soovita kindlasti kooki ega ka kord nädalas kooki süüa, kui inimene seda teeb, siis see on kaigas tema kodartatesse. Kook aitab glükogeeni varud kiiremini täita ja anaboolsed protsessid hoogustada, uus revolutsiooniline uurin jälle?
Mul vanaema pakub ka kooki, aga ta ei tea asjadest midagi, seega saab andeks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Eile mul sõitis ära kuna teatud tervislik internetiportaal jagas facebookis Jaffat(fanta), siis tuldi kooki ka soovitama, midagi on siin valesti.
Teine äärmus on ka jõudsasti tegutsemas, raskeks läheb tasakaalustamisega…aga saame hakkama
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mida sa ajad nii äärmuslikku rida
,ma ise ka igat kooki ei söö – õigemini vast ~1% kookide koguhulgast on neid, mida söön ning todagi tuleb ise teha.Kas sa tahad öelda, et sa ei oskaks mõistlike makrotoitainete osakaaluga kooki valmistada?
märts 14, 2012 at 11:57 e.l. #170881Erik Orgu
MemberKui inimene soovitab tervislikku kooki syya, siis nii öelgugi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mina kui treener ja ex kokk(siiani väga andekas kokk) oskan muidugi toitu tervislikult valmistada.
märts 14, 2012 at 12:00 p.l. #170866htilga
MemberKui inimene soovitab tervislikku kooki syya, siis nii öelgugi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mina kui treener ja ex kokk(siiani väga andekas kokk) oskan muidugi toitu tervislikult valmistada.
Äkki jagad meile mõnd head retsepti?
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.