Taavi Merisalu Blogi
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Taavi Merisalu Blogi
- This topic has 423 replies, 58 voices, and was last updated 8 years, 11 months tagasi by
Sarge.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 13, 2016 at 1:17 p.l. #384645
Sarge
MemberHei!
Annan endast märku vahepeal. Lihased kõik ülivalusad ja raske ennast liigutada.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kükis surin, sest 142,5kg 4×6 oli üliraske. Viiendat seeriat ei hakkanud tegemagi. Pärast seda veel 100kg eeskükki peale 4×8…. no, siis oli juba surm silme ees.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Terve trenn lootsin, et kui ilusti lõpuni kestan, siis järgmine trenn peaks juba kergem olema. Kuigi raskused ei ole suured.Eile surumisel 110kg 4×5 + 1×6 kutsusin igaks juhuks kellegi taha, sest kang ei tundunud kerge. Muidu teen ilma julgestajata selle raskusega. Õnneks tehnika oli ilus ja tagumik ei liikunud. Järgmine nädal loodan vähemalt 5×6 teha, kui isegi mitte rohkem.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Biitsepsile panin kolmandas harjutuses kogemata 10kg rohkem peale ehk Z-kangiga scotti pingil käsivarte kõverdamine. Oli plaanis 30kg teha, aga tegin 40kg x8, x7, x5. No, ei ole kerge kolmanda harjutusena sellist raskust liigutada. Viimane seeria jäi surnud punkti kang seisma 10 sekundiks ja sealt edasi ei liikunudki.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kui nüüd ühel kutil vaba aega tekib, siis saame Nõos rööbaspuude puki ka kitsamaks keevitada ja võib-olla hakkan raskustega ka suruma seal. Umbes 3 aastat tagasi sai 60kg 4×6 tehtud, aga kuna tegin liiga sügavale, siis rinnakusse lõi valu ja pärast seda ei ole eriti rööbaspuudel surumist teinud. Kuna ma niikuinii püramiidis üles ei lähe raskustega, siis Imre ja Oti raskusteni ma ei jõua. Aga kui saaks ära teha vana raskusega seeriaid, siis võiks juba rahul olla.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Läks nüüd jutt pikaks, aga mõnus on jälle trenni teha. Veel mõnusam on liikuda, sest kõik kohad nii valusad.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tegin omale uue kava ka 2-1-2-1 süsteemis. Kõiki lihaseid ühe korra nädalas läbi.
Olge tublid ja treenige targalt!
veebruar 15, 2016 at 3:36 p.l. #384802Sarge
MemberHei
Ei ole kaua pildis olnud. Fasti tiimis enam ei ole, aga pean ikka blogi edasi.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sai mõnda aega trenni tehtud tugevalt ja isegi kükis normaalseid numbreid kükitud. Aga siis tabas mingil määral ka mind see gripi laine, sest peres olid kõik gripis peale minu, aga mingi hetk viskas mul ka kerge palaviku üles ja ei hakkanud igaks juhuks treeningutega riskima. Kahju on see, et Kädyl jäi selle tõttu ka Euroopa MV ära. Mõned on veel haiged olnud, aga õnneks mitte gripis.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>155kg 5×4 ja teise harjutusena eeskükk 100kg x8, 110kg x6, 120kg x6 ja 130kg x4.
Viimane trenn oli 4. veebruar ja sai tehtud rinda 125kg 5 seeriat.
Täna käisin trennis, aga trenni ei teinud. Tegin kergelt kolm harjutust rinnale ja ühe biitsepsile. Kusjuures jõudsin 90kg ainult 12 kordust teha.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ma olen sama palju korduseid 110kg teinud.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Järgmine nädal hakkan vast juba raskusi ka liigutama ja vaikselt progresseeruma ning võimalik, et varsti hakkab ka rohkem videomaterjali tulema.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Idee on juba mitu aastat olnud, et korralik YouTube kanal teha, aga pole olnud aega selleks.veebruar 22, 2016 at 8:49 e.l. #385361Sarge
MemberHei
Olen ka rahulikult nüüd esimese raskema trenni teinud. Tegin rinda ja pigem keskendun hetkel pikematele seeriatele, et liigestele oleks vähe sõbralikum. Hakkasid need juba hellaks minema, aga nüüd tundub, et asi korras. Miinimum korduste arv on 8 ja seda ainult üks harjutus. Iga järgnev harjutus on 2-3 korduse võrra rohkem. Näiteks 1. harjutus 4×8, 2. harjutus 4×10, 3. harjutus 4×12, 4. harjutus 4×15. Jalal tuleb neid harjutusi rohkem ja vaatab, mis tunne täna on ja mitme korduseni välja lähen.
Nüüd hakkame õpilastega maxe proovima ja eile sai ka Sander Põhjala kükk videosse võetud. Võistleb kuni 66kg noorte kategoorias ja eesmärgid on teha suur vigade parandus ning võimaluse korral ka edasiminekut näidata. Sander ka kesise tervisega inimene ja pidevalt haige. Õnneks nüüd terve ja saab korralikult trenne teha.
Kangil 140kg ja superkompensatsiooni arvelt loodame vähemalt 150kg 5. märtsil ära kükkida, mis võib anda isegi väikese hõbemedali kükis (hetke rekordtabeli järgi). Imelik on see, et tal vajub kükk ära sel hetkel kui juba idee poolest peaks fikseerimise moment tekkima ehk raskus on juba peaaegu üleval ja siis järsku enam ei jõua.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Kui sellest punktist üle saaks, siis oleks eile sama kergelt ka 145kg üles tulnud. Pärast sai veel 140kg x3 peale tehtud, millest 2 viimast olid kerge abiga. Idee ongi hetkel võimalikult palju sportlased ära väsitada ja puhkenädalaga saavutada taastumise tipp.veebruar 22, 2016 at 9:58 e.l. #385365empire
MemberMiks enam Fasti teamis ei ole?
veebruar 22, 2016 at 10:02 e.l. #385367Sarge
MemberMiks enam Fasti teamis ei ole?
Seda peab vist Fastilt küsima, sest mina ei tea.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 26, 2016 at 3:53 p.l. #385486Sarge
MemberNonii… nüüd on kogu keha läbi tehtud ja ei leia ühtegi lihast, mis ei oleks valusad.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Täna puhkan ja homme jälle uue ringiga pihta ja saab vast vähe suuremaid raskuseid kasutada. Koormuse võtsin kätelt maha ja vaatab, mis saama hakkab. Võib-olla ihaldusest saada suuri käsi tegin juba liiga suure mahuga ja tänu sellele võib-olla enam ei arenenud. Kes teab… võib-olla eksin. Aga vaatab, mis saama hakkab.
Tunnen, et lihastesse on elu tagasi tulnud ja tänu sellele ka enesetunne parem. Toitumine on ka enam-vähem korras. Enam-vähem selles mõttes, et ma pigem ei jõua nii palju ära süüa kui plaanis on, aga nö miinimumi saan kätte, et säilitada seda mis on. Sellise muudatuse tegin, et vähendasin valkude osakaalu ja selle arvelt tõstsin rasvade osakaalu, et oleks lihtsam kaloreid täis saada. Umbes 150-160g loomset valku tuleb kokku ja sellest peaks suure kaloraaži juures olema piisavalt ehk ~2g/kg. Lisaks tuleb veel ~50g taimset valku juurde.
Homme lähen jõusaali avamisele, kus siis tutvustan jõusaalis tehtavaid harjutusi, trenažööre, räägin treeningutest ja toitumisest. Õhtul siis juba Sanderi ja Ornellaga nö. proovivõistlus enne EMi ja ise püüan ka selle kõrvalt oma trenni ära teha.
Olgu, pidage vastu ja olge tublid! Edu neile, kes kevadel võistlevad, sest dieet peaks juba ammu käima, kui lavale tahetakse jõuda arvestatava vormiga.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>veebruar 27, 2016 at 12:58 p.l. #385502trewe
MemberMis kalorihulgast juttu on?
veebruar 27, 2016 at 1:33 p.l. #385503Sarge
MemberMis kalorihulgast juttu on?
3500 – 4000kcal.
märts 10, 2016 at 7:30 e.l. #385835Sarge
MemberHei
Täna võtsin end EMist vabaks, et saaks ka mõned kodused kohustused tehtud ja õhtul tööle minna.
Minu õpilaste jaoks on EM läbi ja mina jäin nendega väga rahule. Ornella ja Sander saavutasid mõlemad 5. koha. Füüsis on mõlemal tugev, aga vaim ei pidanud vastu. Kui oleks tehtud seda, mis trennis, siis oleks Sanderil ka 2 medalit kaelas. Kristel Loorits saavutas suure pronksi ja 3 väikest pronksi. Kükis jäi veel suur varu sisse ning ega tõmmegi ei tulnud raskelt. 170kg on hetkel naistes Eesti suurim tõmmatud raskus.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Läksime tõmbes hõbedat võtma, aga vastane suutis lõpus rohkem tõmmata. Oleme väga rahul sellega, mis on! Aivar tõmbas samuti omale pronksi ja kogusumma 4. koht. Ei jäänud kaugele ka kogusumma pronks, aga energiat ei jätkunud. Nagu Aivar ise ütles, et jõudu oli, aga energia sai otsa.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 10, 2016 at 3:51 p.l. #385845risto_
MemberOmal jääb kevadel lavale astumine taas vahele?
märts 10, 2016 at 3:56 p.l. #385846Sarge
MemberOmal jääb kevadel lavale astumine taas vahele?
Siis ma oleksin pidanud juba 2 kuud tagasi dieedile minema, et kevadeks vormi saada. Aga jah, see kevad jääb vahele.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 10, 2016 at 3:58 p.l. #385847Angelo
MemberKahju… Oleks näinud kas Imre oleks karistanud sind või ei
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>märts 16, 2016 at 9:31 p.l. #385669Sarge
MemberHei
Annan märku ka vahepeal. Olen nüüd pärast EMi ilusti trennilainel. Tehtud on jalad ja rind. Kõndimine ja käte liigutamine on raskendatud, sest lihasvalu on korralik.
” data-emoticon=”true” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″> Aga nii meeldibki mulle.Kükis hakkasin kasutama uut asendit. Lihtsalt proovisin ja tundub, et sobib paremini. Põlvedele ei hakkanud ja alaselg ka ei andnud tunda. Muidu kui trapetsil kangi hoidsin, siis tekitas alaseljas ülesirutuse tunde ja see jäi kestma kuni järgmise jalatrennini. Praegu sellist tunnet ei ole. Mul see probleem, et alaselg on liiga nõgus ja ju kang turjal pressis veel rohkem nõgususele peale ja tekitas suurema nõgususe.
Alustasin rahulikult 125kg. Püüan vaikselt järk-järgult raskust tõsta. Eesmärk on hetkel uue asendiga harjuda ja tehniliselt paremini kükkida. Videos viimane seeria. Kükis igaks juhuks on vöö kergelt peal, aga eeskükis seda ei kasuta.
märts 21, 2016 at 9:13 e.l. #386025Sarge
MemberHei
Jällegi kõik lihased kenasti valusad ja nädalavahetusel sai ka korvpalliturniir lõpetatud, kus võitsime esimese koha. Anaeroobne vastupidavus on täiesti kadunud, aga õnneks pealtpanek veel probleeme ei valmista. Hakkasingi ühes mängus isegi putback dunki panema, aga vastane niitis kenasti jalust maha. Sain ilusti palli kahe käega kätte ja hakkasin suruma ning järsku kadus rõngas ära ja olin selili maas.
” data-emoticon=”true” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″> Tahtsin noortele poistele näidata kuidas ründelauda minnakse.
” data-emoticon=”true” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_tongue.png” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” title=”
” width=”20″>Turniir oli üsna kõrge tasemega, sest igal turniiril ikka TÜ/Rocki mehi ei mängi.
” data-emoticon=”true” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″> Aga meie meeskonda see ei huvitanud, vaid mängisime oma mängu ja kavatsesime võita.
Kas keegi tunneb legendi ka pildilt ära?
” data-emoticon=”true” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″>
Täna peaks jalg olema, aga kuna korvpallist veel väsimus sees, siis teen rinda.
Olge tugevad ja pidage vastu! Ükskõik, mis elus ka juhtub, kõigele on lahendus! Parim teraapia on trenn.
märts 30, 2016 at 12:06 p.l. #314601Sarge
MemberHei
Vist ei tundnud keegi legendi ära. Ott peaks kindlasti teama.
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Vihjeks nii palju, et oli 6 aastat Eesti koondise mängujuht.Vahepeal ei olnud mõned päevad söögiisu ja ega magama jääminegi polnud kerge. Aga läheb paremaks iga päevaga ja saan nüüd juba trennis rohkem trennile keskenduda. Võtan trennis mõneks ajaks koormuse maha ja hakkan pikemaid seeriaid tegema. Liiges kannatab pikka seeriat väikese raskusega paremini kui lühikest seeriat suure raskusega. Seljale jätan 2 harjutust kaheksa kordusega, aga ülejäänud harjutused 10+ kordust seerias. Puhkepausid tõmban ka lühemaks, siis raskus veel väiksem.
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Põhjus on see, et tunnen, et liigesed on suhteliselt piiri peal ja ei ole mõtet piire kombata kuni ükskord midagi katki läheb. Vigastusi ennetada on targem kui pärast neid ravida.
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_smile.png” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ />Btw, mul on instagram ka.
” data-emoticon=”” height=”20″ src=”/uploads/emoticons/default_biggrin.png” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” title=”
” width=”20″ /> Ei tunne seda tänapäeva noorte värki, aga proovin ka sinna vahepeal mingit materjali laadida.
” width=”20″ />
https://www.instagram.com/taavimerisalu/Sööge palju juurikaid, tehke trenni mõistusega ja küll suveks ka vormi saab! Tark ei torma!
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.