Taavi Merisalu Blogi
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Taavi Merisalu Blogi
- This topic has 423 replies, 58 voices, and was last updated 8 years, 11 months tagasi by
Sarge.
-
AutorPostitused
-
november 10, 2015 at 11:01 e.l. #383652
Varajane
MemberArvutiga töötamisel tihtipeale aitab kui istumisasend ergonoomilisemaks muuta. Tavajuhtudel on iste liiga madalaks jäetud. Lisaks randmele käib selline nn mugav asend ka õlgade pihta. Randmetoega klaviatuure on suht laias valikus saadaval, aga ilma korrektse tooli ja kehaasendita ei ole suurt tolku.
november 14, 2015 at 5:54 p.l. #383798Sarge
MemberHei!
Täna päeval tegime läbi treeningvõistluse. Saime teada hetke maksimaalsed tulemused ja enam-vähem on olemas ka algraskused. Eks need paneb täpsemalt paika ka 21. või 22. hommikul enesetunde järgi. Tähtis on, et esimesed katsed oleksid 110% sooritatavad. Kõik olid kohal peale Mariuse, kes oli jalgpallivõistlustel.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga tuli Tartu Ülikooli meistriks!Kahjuks ei jõudnud pilte eriti teha, aga panen siia ka üles.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kädyl algraskus kirjas!
Aivar teeb üldse kükki vööta ja algraskus kirjas.
“No, mida sa proovid… niikuinii ei tule ära” – S.Põhjala
Karu läks kangiga mürama.
Põhjala näitab, kuidas 240kg üles tõmmatakse. Kahjuks fikseerimist pildile ei jäänud, sest “telefoni aku sai tühjaks”.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Kes kükib, kas kükib… seda näeb 21. või 22. novembril!
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tulge ikka kohale, sest kaasaelamine on TASUTA!

Räägin endast ka mõned sõnad. Kaal on ilusasti +9kg tõusnud. Õhtuti isegi +13kg.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Õhtune kaal umbes selline alati:

Rasva on kõvasti peale kogunenud ja harjumatult pehme on olla.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Olen juba 4 treeningu moodi asja ka teinud ja homme hakkab uus treeningnädal. Alustan jalgadest ja eksperimenteerin, et kas ja milliseid harjusi üldse teha saan. Jalgade puhul pigem keskendun hetkel põlvede ravimisele ja lihasmassi hoidmisele, kui selle arendamisele.Uues kavas on ka selline uus harjutus triitsepsile sees:
Hakkas kohe meeldima, sest töötleb lihast teistmoodi ja üldse kuidagi imelik võõras tunne oli triitsepsis.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Treenige targalt ja sööge õunu!
november 15, 2015 at 9:01 p.l. #383875Sarge
MemberHei!
Kaal oli hommikul 88.0kg!
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> 2kg veel, siis on kaalurekord tehtud. Usun, et homseks on kaal all, sest tundsin hommikul, kuidas kõht veel punnis oli. Soolestik on ikka 24/7 üsna täis.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Täna tegin esimese jalatrenni pärast võistlusi. Tänane trenn oli natuke teistmoodi, sest tegin ühistreeningu koos endise Eesti koondislasega laskesuusatamises Siim Alaga, kes on nüüd kehaehitamise peale üle läinud. Mees on kõvasti harinud ennast sel teemal ja isegi lihaste ladinakeelsed nimed on peas. Lisaks teadmistele ka kõva tööloom.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ise tegin enda suhtes üsna kergete raskustega ja katsetan ka uute kordustega mõne harjutuse puhul.
Täna panin ka täislaks lisandid peale:
Hommikul 5g kreatiini + 2g Beta-alaniini + 5g Omega3.
Enne trenni 5g kreatiini + 24g Wokout Shocki.
Trenni ajal 15g Workout Intrat.
Pärast trenni 5g BCAA kapsleid + 40g Whey3 + 60g Malto6 + 2g Beta alaniini + 5g kreatiini.
Õhtul enne magamaminekut 5g kreatiini + 5g Omega3.
Ehk kasutan lisandeid, millel on ka teaduslik põhi all ja teoorias peaksid töötama. Ehk sellise komposti tarbimine sellistel aegadel peaks tagama maksimaalse taastumise. Teadagi, et mida parem on taastumine, seda parem on ka areng!
Kui tahad maksimaalset arengut, siis lisandite osas on spikker olemas.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Treenige targalt!
november 15, 2015 at 9:17 p.l. #383876Raivo Piiber
MemberHea töö ja edu edaspidiseks!
november 15, 2015 at 9:31 p.l. #383877Sarge
MemberHea töö ja edu edaspidiseks!
Ma tänan!
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 16, 2015 at 7:19 e.l. #383886Kuido Jõgisalu
MemberPäevane kreatiini kogus ongi 20g või sul praegu laadimine? Hiljem tõmbad vähemaks?
november 16, 2015 at 7:46 e.l. #383890Sarge
MemberPäevane kreatiini kogus ongi 20g või sul praegu laadimine? Hiljem tõmbad vähemaks?
Jätangi nii. Võimalik, et kunagi proovin isegi suuremaid koguseid. Kõik räägivad, kuidas neile kreatiin jõhkralt jõudu ja kaalu juurde annab, aga mul ei ole kunagi sellist asja olnud.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 16, 2015 at 8:03 e.l. #383892Kuido Jõgisalu
MemberJätangi nii. Võimalik, et kunagi proovin isegi suuremaid koguseid. Kõik räägivad, kuidas neile kreatiin jõhkralt jõudu ja kaalu juurde annab, aga mul ei ole kunagi sellist asja olnud.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>ühesõnaga 5g päevas on megavähe
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 16, 2015 at 8:21 e.l. #383893Sarge
Memberühesõnaga 5g päevas on megavähe
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Oleneb inimesest. Mõnele piisab. Muidugi, et sellest teada saada, peaks testid tegema, aga odavam on vist lihtsalt suuremas koguses kreatiini tarbida.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 16, 2015 at 8:48 e.l. #383895Kuido Jõgisalu
MemberOleneb inimesest. Mõnele piisab. Muidugi, et sellest teada saada, peaks testid tegema, aga odavam on vist lihtsalt suuremas koguses kreatiini tarbida.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>edaspidi purk päevas
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> siis kindel et ei jää puudu
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 19, 2015 at 9:37 e.l. #383947Sarge
MemberHei!
Kuna laupäev ja pühapäev olen treeneri rollis täistööpäevadega, siis sel nädalal tuleb 6 jõusaali treeningut järjest. Kuna pühapäeval võistlused lõppevad napilt enne mu tööpäeva algust, siis ei jõua trenni ise teha ja teen trenni reedel “ette ära”.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sel nädalal olen lisaks jõusaalile ka mänginud korvpalli ja eile sai kaks tundi sulgpalli mängitud. Sulgpalli trennis käisin 2005 aastal ja võistlesin vist ka 2006 aasta kevadel. Kui ma ei eksi, siis ma olin seal isegi top10 kandis. Aga no, mul oli trennikogemust 1 aasta, aga arenesin kiiresti. Viimased trennid sai isegi noorema vanuseklassi Eesti meistreid juba võidetud. Kuna enamus Eesti meistreid on Nõost pärit, siis arenemiskeskkond oli ja on ka praegu hea. Näiteks Kristin Kuuba ja Helina Rüütli saavutasin sel aastal paarismängus juunioride MMil 9. koha, mis on läbi Eesti ajaloo parim koht.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Ära võiks ka mainida selle, et ükski Euroopa paar ei saanud top8 hulka ehk MMi järgi võttes on Nõo naispaar Euroopa parim.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Nüüd Nõo sulgpallitreener loodab minu õest voolida maailmatasemel sulgpallurit. Proovin kodus ikka toitumisalaste teadmistega tema arengut toetada, et jätkuks energiat koolis õpingutel, treeningutel ja jõuaks järgmiseks päevaks ära taastuda. Kui mina käisin lihtsalt kõik treeningud läbi erinevatel aastatel, siis tema käib samal ajal mitmes trennis – rahvastepall, sulgpall, jalgpall ja peotants.Oleksin võib-olla hetkel sulgpallur, aga kuna gümnaasiumisse otsustasin minna Nõost tsipa eemale, siis lihtsalt ajaliselt ei jõudnud trenni, sest kui ma koju jõudsin oli sulgpallitrenn juba läbi ning siis ei olnud veel suurt mitmeväljakulist spordihoonet Nõos. Jõusaal ongi sellepärast hea, et lähed siis trenni kui vaba aeg tekib ning trenn ei jää peaaegu kunagi tegemata.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Lisaks sellele, et Nõost tulevad ka parimad sulgpallurid, siis loodan ka parimaid raskejõustiklasi siin treenida. Hetkel on mul 8 õpilast ja 6 lähevad võistlema ka EMV. Kaks 15-aastast poissi alles tulid minu alla ja ei hakka selleks sügiseks neid võistlusvormi forsseerima. Igatahes loodan, et kuuest kuus sportlast esindavad ka Eesti riiki kevadel Euroopa MV klassikalises jõutõstmises. Kes teab, võib-olla sünnib ka uus Euroopa rekord.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Proovin parandada Nõos treeningtingimusi ja puudu on hetkel korralikust jõutõstekangist, sest praegused kangid on ülilibedad ja kõverad. Samuti võiks olla ka üks paar ümaraid kettaid, et saaks kindel olla, et kangi kõrgus maast on õigel kõrgusel.Okei, see tegelikult ei olnud teema, millest kirjutada tahtsin. Tahtsin rääkida tegelikult natukene oma hetke toitumisest, aga seda siis järgmine kord.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>november 19, 2015 at 1:26 p.l. #383949gmaster
MemberSelle 4x5g kreatiini igapäevaselt võtsid küll kuskilt puu otsast
november 19, 2015 at 1:35 p.l. #383950Sarge
MemberSelle 4x5g kreatiini igapäevaselt võtsid küll kuskilt puu otsast
On inimesi, kes võtavad päevas 50g ja ütlevad, et alles siis on toimet mingil määral tunda.
november 19, 2015 at 1:46 p.l. #383951gmaster
MemberOn inimesi, kes võtavad päevas 50g ja ütlevad, et alles siis on toimet mingil määral tunda.
Siis ära räägi tõenduspõhisusest, kui selle aluseks on “suured poisid internetis rääkisid”
november 20, 2015 at 3:05 p.l. #383966Sarge
MemberHei!
Räägin natukene ka toitumisest. Pärast võistlusi 2-3 päeva ma eriti ei piiranud ennast ja sõin üle 6000kcal päevas. Kõht oli ja on ka praegu kogu aeg täis, aga siis oli eriti hull. Magu valutas ja kõhulihased ka valutasid, sest magu surus lihastele peale. Üleüldse oli ennast raske liigutada ja väga ebamugav oli. Siis mõtlesin, et kuidas ülekaalulised inimesed viitsivad ja tahavad niimoodi elada.
Nüüd olen ennast piiranud ja hoian kaloraaži stabiilselt 4500kcal. Eesmärk on 90kg täis süüa (mis oleks mu kaalurekord) ja siis nn kasuka all lihast kasvatada ehk säilitada seda 90kg. Vaatab, kuidas ja kas üldse lihas kasvab niimoodi. No, midagi peaks kasvama, sest kaloraaž on tugevalt plussis. Hetkel on kaal stabiilselt olnud 88,xx kg. See, mis ma paari päevaga juurde võtsin, see on ka säilinud.
Trennides ei ole hullu pannud, vaid pigem on raskused tagasihoidlikumad, kui enne võistlusi. Ei taha ennast ära lõhkuda, vaid ikka tasa ja targu. Küll on aega trennides ka raskusi liigutada.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Homseks tegin kaasa pitsa, mis annab 2300kcal (140g valke, 150g süsivesikuid ja 135g rasvu). ^^, Niikuinii ei ole aega seal eriti süüa, siis pitsa on hea kaloripomm, et vajalik päevane energia kätte saada. Lisaks kui on ise tehtud, siis tean ka mis seal sees on.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tüüpiline õhtusöök: Tatar, kanafilee, hapukoor ja juurviljad/aedviljad.

Selle pildiga tervitan Väino Katalat. Kindlasti Imrel on midagi lisada.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga tegelikult sõin isegi selle ettevalmistuse ajal seljankat.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Valkude päevanormi täitmiseks ikka Protein Pudding kõrvitsaseemnetega.

Siis kui trennis jõuan viimase harjutuse juurde, söön sisse 5g BCAAd.

Treenige targalt!
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.