Taavi Merisalu Blogi
Avaleht » Forums » Seltskonnad » Blogid » Taavi Merisalu Blogi
- This topic has 423 replies, 58 voices, and was last updated 8 years, 11 months tagasi by
Sarge.
-
AutorPostitused
-
juuli 11, 2015 at 12:40 p.l. #382049
Sarge
MemberHei!
Meil tuli täna päike välja! Lubas paariks päevaks jääda isegi. Eile oli puhkepäev ja käisin natuke ringi. Ühes must go kohas sai ka lõpuks ära käidud. Tegemist on siis asjaga, et kui öelda Trondheim, siis iga sportlane teab seda kohta just sellepärast.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tegin mõnest hüppest video ka ja panen ühe üles.
Õhtul käisime Kädyga veel šoppamas. Ostsin endale sporditavaari – pikad liibuvad püksid, liibuvast materjalist särk, jalgratta särk ja jalgratta püksid – kõik kokku ~80€. Eestis saab ainult ühe paari liibukaid selle raha eest.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Jooksujalatsid saab ka alates 20€ kätte.Kõige kallimaks läksidki ratturi püksid ja särk – kokku ~55€.
Allahindlused on siin ikka allahindlused, mitte nagu Eestis, et valge silt vahetatakse kollase sildi vastu, aga number sildil jääb samaks.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Siin enamasti 30-50% aled ja vahepeal trehvab ka 70% ale peale
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Mõnes kallimas poes on hinnad samad nagu Eestis, aga näiteks New Yorkeris oli raske leida asju, mis maksaksid üle 11€.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Täna tegin trenni ka muide. Jalgadele andsin valu. Kükis panin tsipa raskust juurde ja samuti ka käärkükis. Alguses olime kahekesi Kädyga saalis ja umbes 30min pärast tulid “jooksjad” trenni ja jooksid tund aega lindi peal ning pärast seda hakkasid venitama, võtsid kapist asjad ja koju.
juuli 12, 2015 at 12:13 p.l. #382063priibe
MemberPõhjamaade ja üldse välismaal olevad “soodukad” ongi sõna otsesmõttes soodukat
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>. Ise ostsin Rootsist Everesti talvejope, mis maksis 2000 (c.a 200eur jämedalt võetud) rootsi krooni oli allahinnatud 1500 peale, kui tood ükskõik millise vana jope saad 1000 alla. Ehk siis 500 sain jope ja vana jopp läks taaskasutusse
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Puma talvejalatsid olid allahinnatud 900 KR 350 peale ja viimasel päeval otstes sain 300 üldse
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Et jah
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Shoppama soodukate ajal põhja
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 12, 2015 at 2:07 p.l. #382066Sarge
MemberHei!
Täna jõusaalis nägin uut uskumatut asja! Ühel kutil helises telefon. Võttis telefoni vastu ja hakkas rääkima. Asja tegi veidraks see, et ta toetas telefoni õla ja kõrva vahele, rääkis ja samal ajal tegi harjutust.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Muidugi see on suhteliselt tavaline, et puhkepauside ajal surfatakse Facebookis ja Instagrammis. Ma olen ikka täiega ajast maha jäänud – mul pole isegi instagrammi.
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Siin jõusaali riietusruumis on peeglid kappide küljes ja suur peegel seina peal. Kui pöörata kapi ust mingi nurga alla, siis on selga näha ja saab poseerimist harjutada, kui tahaks. Tegin pildi ka. Ega riietusruume siin eriti ei kasutata ja tavaliselt olen täiesti üksinda. Võiks vabalt lasta järgmine kord Kädyl poseerimispildid teha.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Muide meil täna siin selline ilm, et viludas on 24’C ja ühtegi pilve ei ole. Poole tunni pärast jälle merele kala püüdma. Proovime makrelli saada. Eile sain enamasti turskasid, aga ei ühtegi makrelli. Täna uuele katsele. Kõik peale makrelli laseme kenasti vette tagasi.
juuli 17, 2015 at 1:47 p.l. #382246Sarge
MemberHei!
Täna puhkepäev, sest treeningnädal läbi. Vahepeal juhtus selline asi, et ärkasin hommikul, sirutasin ja plaks – pool ülaselga krambis. Nüüd pidevalt pinge sees. Enne trenni olen rullinud ja siis trenni peale teinud. Poole ööni on hea olla, aga hommikul jälle peaaegu nullist pihta. Loodan, et asi laabub kiiresti. Õnneks trenni tegemist segab vähe ja asjad saab tehtud.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Täna tegin kiirkorras Silvarile ka pildid, et ülevaade olemas oleks. Panen postituse lõppu paar pilti kõigile vaatamiseks. Kahe halva treeningaasta kohta võib rahul olla, et üldse suutsin midagi säilitada.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Samuti tegin uue treeningkava endale, kus on 2 trenni, 1 vaba, 2 trenni, 1 vaba süsteem. Põhirõhk läheb käte arendamisele ja jalatrennile panin ka mahtu juurde. Kui enne tegin jalgadele 2x nädalas jõusaali + 2x nädalas pallimänge, siis nüüd järsku ~75% koormusest maha võtta ei arenda enam jalgu. Võib-olla asi ka selles, et jalad on arengus paigal ja ülakeha olen suutnud natukene järgi kasvatada. Vähemalt loodan nii, aga tulemust näeb alles laval. Piltide järgi raske prognoosida.
Siit on umbes 5kg maha kraapida ja korralik lavavorm oleks olemas.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Hetkel kaal 82kg.juuli 18, 2015 at 11:15 e.l. #380397priibe
MemberJalad väiksemaks jäänud ?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> külje pealt vaadates nagu hernekepid
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 18, 2015 at 1:07 p.l. #382266MaPo
MemberSümpaatne reportaaž.
juuli 18, 2015 at 2:37 p.l. #382268Sarge
MemberJalad väiksemaks jäänud ?
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> külje pealt vaadates nagu hernekepid
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Kuule, täiesti võimalik. Ei ole mõõtnud ja ei ole ka eriti motivatsiooni mõõta. Mul on kaks viimast aastat väga metsa läinud trennidega terviseprobleemide pärast. Lasteaed on üks suur viirusepesa ja kõik uued tundmatud viirused sain ka ise ära kantud. Kui vorm läks lakke, siis jäin kohe haigeks ja kohe 4 nädalat trennist eemal. Ja mitu korda oli nii.
Näiteks tegin lamades surumist üsna hea tundega 125kg 5×6 ja pärast seda jäin haigeks. Põlved pidasid ja sain ka kükivormi üle pika aja normaalseks ning 200kg proovimine jäi mul 2 nädala kaugusele, kui suutsin jälle haigeks jääda. Lisaks tegin istudes hantlitega surumist õlale kerglevalt 40kg 4×8. Jõutõmmet tegin 210-220kg x5 või x6 ning jäi varu sissegi.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Mõned kuud tagasi olin ka ju kuu aega täiesti rivist väljas, siis teise kuu võisin teha hoidvaid trenne ja kolmas kuu alles sain koormust lisama hakata.
Põlvehäda on selline, et ükski asi midagi ei näita ja füsioterapeudi poolt tehtud testide järgi peaksid ja põlved korras olema.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga hetkel on põlved väga head… ptüi, ptüi, ptüi.Igastahes kaal oli mul stabiilselt juba 85-86kg ja nüüd on see 82kg peale kukkunud. Kui ma ei eksi, siis vahepeal isegi kaal näitas mul haigusperioodi ajal alla 80kg.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Aga pole midagi! Õnneks olen veel 25 ja loodetavasti suudan kunagi kasvama ka hakata. Püüan olla realist ja loodan, et minu suured teod hakkavad 5 aasta pärast pihta.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Sümpaatne reportaaž.
Ma tänan. Kui on ettepanekuid, siis kuulan meeleldi. Tahan, et lugejatel oleks huvitavam mu tegemisi jälgida ja saaksid ammutada siit ka väheke motivatsiooni.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 18, 2015 at 5:02 p.l. #382271MaPo
MemberEks see ole individuaalne – aga kordusi ja kg saab erinevatest treeningkavadest ka lugeda.
Näha, mis inimesega üldiselt tegemist on, annab värvi ja kutsub lugema.
juuli 18, 2015 at 6:53 p.l. #382276vend vähk
ModeratorVorm on klassikaline, aga kulla mees- miks sa elutoas pildistad? Atleedid teevad selfisid ikka WC-s
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> juuli 18, 2015 at 7:00 p.l. #382277Sarge
MemberVorm on klassikaline, aga kulla mees- miks sa elutoas pildistad? Atleedid teevad selfisid ikka WC-s
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Sest ma rääkisin Silvariga juttu FB ja ütlesin, et kohe teen pildid. Võtsin riided seljast, andsin Kädyle telefoni kätte ja kohe kiired klõpsud.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga eks järgmine kord tean, et pildid teen WC’s ja kindlasti ka müts peas!juuli 18, 2015 at 7:15 p.l. #382278vend vähk
ModeratorSest ma rääkisin Silvariga juttu FB ja ütlesin, et kohe teen pildid. Võtsin riided seljast, andsin Kädyle telefoni kätte ja kohe kiired klõpsud.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga eks järgmine kord tean, et pildid teen WC’s ja kindlasti ka müts peas!Võid peapaelaga ka teha
juuli 18, 2015 at 7:34 p.l. #382280Sarge
MemberNii… kirjutaks natuke blogimaterjali ka.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Tegin täna jalga ja esimesed 3 harjutust sai videosse ka võetud. Reitele tegin 25 seeriat ja säärel 4 seeriat. Lisaks veel 8 seeriat biitsepsit ka kerge raskusega ja tunnetuse peale. Kuna siin seda pehmet vööd ei ole, siis panin igaks juhuks õrnalt paksu vöö peale.
Ei hakka pikka juttu tegema ja panen hoopis video. Videoga tervitan kõiki neid, kes väidavad, et neil on liiga pikad jalad, et põhja kükkida.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>PS! Ostsin täna lõhefileed ka. Ca 10€ kg ja isegi nahka ei ole. Poole kilone karp 5€ ja usun, et hakkan päris tihti seda ostma. Varem ei julgenud, sest ei teadnud, mis seal kirjas on ja täna riskisin. Täiesti naturaalne ja maitsestamata.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Mainin, et kanafilee maksab siin 12€/kg.Sool ja piprasegu peale, külmikusse seisma ja söömiseks valmis.
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 20, 2015 at 9:08 e.l. #382307Sarge
MemberHei!
Väike ülevaade… eile tegin rinda ja täna annab kergelt tunda – mõnus. Vahetasin mõnda harjutust ja timmisin ühe trenažööri ka nii paika, sain peaaegu soovitud efekti. Kirjutasin kõik kenasti päevikusse üles, mis asendis mingi asi aparaadil oli, et järgmine kord selle peale aega ei raiskaks.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Olen viimased kaks trenni sellist asja ka kasutanud, et baasharjutused teen normaalsete puhkepausidega ja isoleerivad harjutused 30-60 sek pausid. Asi lihtsalt selles, et kuna suurendasin mahtu, siis läheks terve igavik trennis.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga varsti muudan natukene oma treeninguid ja hakkan trenne tegema stopperiga. Veel ei ole täpselt paigas, mis ma teha tahan, aga küll annan teada
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>.Pärast trenni sõin kähku mõned lõhevõileivad ja kalale. Kaldast midagi ei saanud ja ilm ka lubas, siis võtsime paadi ja läksime merele. Hoovus oli nii suur, et viis isegi 400g landi minema.
” srcset=”/uploads/emoticons/biggrin@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Aga leidsime ka vaiksemaid kohti, kus hoovust ei olnud. Kokkuvõttes eriti kala ei olnud. Mina sain 2 turska (mõlemad ca 2kg) ja kahepeale veel 11 heeringat. Hakkasime juba koju minema ja siis tuli üks heeringas mulle rakenduse otsa. Kuna heeringas on parves, siis mõtlesime, et proovime veel. No 11 saime ära, siis oli parv alt ära liikunud ning läksime koju.Lisaks kõigele nägin ma esimest korda elus delfiini.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Seda ikka vabas looduses, mitte akvaariumis või basseinis.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Norras on siin “metslambaid” ka ja neid ka nägin kui tunnelist välja kõndisid ema kahe tallega. Muidu elavad mägedes, aga ju olid linna ära eksinud.Täna trennist vaba. Oleks ilus ilm, läheks võrkpalli mängima, aga meil pooleteise nädala jooksul korra ainult päike olnud. Muidu stabiilselt 10-13’C ja tibutab.
juuli 21, 2015 at 7:10 p.l. #382363Sarge
MemberHei!
Tegin täna selga ja õla keskosa. Video ka lõuatõmmetest. Riputasin 15kg külge ja kava nägi ette 4×5. Videos tundub kõvasti kergem, kui tegelikult ise tundsin.
” srcset=”/uploads/emoticons/tongue@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>juuli 22, 2015 at 2:03 p.l. #382384Sarge
MemberPagulastel on keel suus ja valmis Baltimaadesse tulema.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.