Suveks vormi!
Avaleht » Forums » Päevakajaline » Külastajate Küsimused » Suveks vormi!
- This topic has 24 replies, 7 voices, and was last updated 12 years, 3 months tagasi by
Anonüümne.
-
AutorPostitused
-
oktoober 29, 2013 at 12:07 p.l. #352614
Anonüümne
Guest15 purksi ära süüa pole lihtne, väga suur töö.
Mina panen kõigile +1 siin teemas normaalse aktiivsuse eest igatahes. Ja vaielgegi ilusti siin isu täis.
Muidu ma ise eelistan võimalusel ikka midagi muud kui purksi, sest purksi sees vitamiine pole. Aga vahel muidugi kerge purks ikka teeb päeva rõõmsamaks.
oktoober 29, 2013 at 12:18 p.l. #352615biggereveryday
MemberÜhes McDonaldsi juustuburgeris on 30g süsivesikuid
. 15 burgerit = 450g süsivesikuid, mis teeb 1881kcal süsivesikute arvelt. 
Näide oli natuke ekstreemne, aga samuti on see, et ärge sööge suhkurt ja oletegi kuiv. Mina söön ka dieedi aeg kummikomme ja jäätist, jogurtit jne. Nii kaua, kuni on kcal miinustes olen ka ilusti siiamaani kuivemaks saanud. Sama moodi ka hetkel. Üritan kaalu hoida, jõudu tuleb, massi ka ja 3 nädalaga ka rasva vähemaks jäänud. See pole küll pikaajaliselt võimalik, aga üritan seda veel veidi ära kasutada. Üle kuu enam ilmselt ei õnnestu. Siis vaatab, kuidas toitumist muuta… Kuni jaanuari keskpaigani hoian kaalu, siis vaikselt langetama…
oktoober 29, 2013 at 12:24 p.l. #352616Marxengel
MemberNolk, soovite õigekirjast rääkida?
Teeme siis selle osa ka ära.
Topeltburks – kokku.
Siukse – ei ole kirjakeel.
Toitumiskava – kokku.
Sangasi – sellist vormi ei ole olemas. Mitmus: sangasiD.
Aga teemasse:
küsin veel kord /ET ASI SELGE OLEKS/ :
mis on selles nõuandes nii valet, et ” siukse jama eest bännima peaks” :
“suhkur kardinaalselt vähemaks, valku pisut juurde, aedviljad kõrvale”
Kust siit loeb välja 15 burgerit? Või et valku kahekordistada?
Suhkur võrdub, teatud konteksti arvestades süsivesikuga. Jutt ei ole alati rafineeritud suhkrust – fitnessi-foorumi kasutaja võiks seda mõista. Aga isegi kui oleks: mis selles valet oleks? Jätad suhkruosa päevast ära ( või vähendad), võidad päris palju. Kus on kirjas, et selle asemel peaks jahutooteid sööma?
Kui teine ütleb, et süsivesikute osakaal vähendada, ja see ei tekita lällamisevajadust, subjektiivselt valikuline kuidagi.
Viib mõtted ikka funktsionaalse lugemisoskuse puudumisele, mis on tänapäeval väga levinud.
Sellega loen vaheteema lõpetatuks, argumenteerimata punnitamine ei ole diskussioon.
oktoober 29, 2013 at 12:36 p.l. #352618Anonüümne
GuestSangasi – sellist vormi ei ole olemas. Mitmus: sangasiD.
Eksimusi -sid lõpu kasutamisel esines analüüsitud töödes märkimisväärselt – 34 korral.
See tulemus näitab tendentsi, et lühem, kuid lubamatu -si vorm tundub õpilastele kindlasti suulise kõne ning ökonoomse
internetisuhtluse mõjul asjakohane,
nad saavad ise aru ning väljendavad ka ennast suhtluspartnerile arusaadavalt, seega ei juurelda korrektse vormikasutuse üle. Lühenenud -si mitmuse osastava lõpp on väga levinud internetis, aga ka suulises suhtluses, eriti õpilaste omavahelises suhtluses, kuid
oluliselt on suurenenud selle vormi kasutamine suulisel vastamisel tundides. Kindlasti
vajab see kõrvalekalle rohkem tähelepanu emakeele õpetamisel.
http://www.murre.ut.ee/arhiiv/naita_pilt.php?materjal=kasikiri&materjal_id=D1682&sari=D
Miks teil pole isu täis gramamtika teemadest? Võiksite kunagi isu täis saada tähe panemisest. Ja keskenduda sisule.
“Sangasi” versus “Sangasid”- mis vahet seal on? Aga kui tunnete, et on suur vahe, no siis vaielge isu täis ükskord lõpuks selles osas.
oktoober 29, 2013 at 12:38 p.l. #352619biggereveryday
MemberReaalselt ei ole asi nii lihtne. Samas peab arvestama ka sellega, et siin foorumis käib ka suht palju noori. Nüüd tulevad mõned vaatavad, et ära söö suhkurt ja ongi olemas. Aasta pärast vaatavad, et ei ole ikka nii ja siis hakkavad uurima. Suhkur ei ole ainuke argument söömise juures. Algajatele on kava palju soovituslikum, kui muud nõuanded… Kui inimene näeb ära, kuidas on tasakaalustatud toitumine, siis sealt on tal ju palju lihtsam edasi ise vaadata ja uurida. Muide Sarge selle 450 g süsikute pealt siis, minu algne kava nägi ette 4500 kcal.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Iga 4 nädala tagant siis peaks võtma 500 maha. Hetkel aga hoian ikkagi 2500 peal. Tunne on hea ja ei näe muutmiseks põhjust.Merx. Sõna topeltburks pole eesti keeles
” srcset=”/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>siuke ‹siukese e. siukse, siukest, siukesesse e. siuksesse e. siukesse, siukeste, siukesi e. siukseid e. siukeseid, siukestesse e. siukseisse e. siukesisse e. siukeseisse. Nagu enne juba ütlesin, mõned kirjavead pole hullu. Kui aga iga rida vigane siis suht halb lugeda…
Kirja keele pealt, ei sobi meist kumbki eesti keele õpetajaks
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 29, 2013 at 12:52 p.l. #352621RiinaSolo
MemberTervist!
Olen 26 a. mees. Kaalun 77 kilo ja pikkust on 180 cm. Viimased 3-4 kuud olen teinud jõusaali vahelduva eduga. Arengut on näha, käed ja õlad on paksemaks läinud. Söön valgurikast toitu – muna ja linnuliha on esikohal. Kahjuks ei ole ma aga peenemaks läinud, kõht on ja ,,sangad,, on ikka täiesti olemas. Sooviksin teada, kuidas oma kõhust lahti saada, soovitatavalt koos jõusaaliga. Suusatamist ei harrasta, võimalus on ujuda ja kasutada sõudeergomeetrit. Kas peaksin midagi muud sööma? Ühesõnaga – tahaks jätkata jõusaaliga ja selle kõrvalt saada ka kõhust lahti. Tänud nõuannete eest!
Trenni võib vihtuda nagu hull, kuid kui söögilaud on pilla-palla, siis ei muutu suurt midagi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Praagi välja rafineeritud tooted (valge sai ja saiakesed, pasta, valge suhkur jne), maiustused (eelista puuvilja või “puhast” maiust), magusad või suhkrustatud joogid (limonaadid, mahlad aga ka maitsevesi ja spordijoogid).
Ära liialda alkoholiga ning kui eelistad kokteile, siis rummile juurde cola light/zero, viinale naturaalne mahl või vähemalt väiksema suhkrusisaldusega (uuri pakke).
Ära piira väga rangelt oma toitumist, luba endale kord nädalas üks söögikord, kus sul ei oleks peas “tervislik peab olema” mõtet ja naudi!
Ära unusta häid rasvu: oliiviõli, kookosõli, kala (ka konservid sobivad), pähklid (mandlid-kreekapähklid jne), avokaado, oliivid jne
Too rohkem aedvilja sisse – õhtune näks teleka ees, kiire vahepala trenni-töö vahel jne
Trenni muidugi ka ära unustada ei tohi, tuleb edasi teha ja siin on võtmesõnaks pühendumus!
Need oleks sellised üldised vastused väga üldisele küsimusele. Kui sa oma menüü välja tööksid, siis näeme täpsemalt kuhu koer maetud on
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>oktoober 29, 2013 at 1:03 p.l. #352624Marxengel
MemberHahaha, siin saab ikka tõesti nalja.
Tõeline kehaehitaja ilma viinata ei saa, just-just. Olgu see pikendaja kindlasti suhkruvaba aga viin peab menüüsse kuuluma.
Biggerev, mis selle viimase Soolo peale kostad? Adekvaatsed nüansid on välja toodud,võrreldes minu lakoonilise suhkrupiiramisega?
Suhkur-suhkrut, muide.
Räägime igaüks enda eest – kes ei soovi eesti keelt õpetada, see ei peagi seda tegema.
Mind võib küll suunata õigete võtete ja teabe abil õigemale teele. Vead tunnistan, püüan paraneda.
oktoober 29, 2013 at 1:11 p.l. #352625Anonüümne
GuestMina olen ka aspartaamiga viina joonud.
Proovige järgi.
Viin on muidu aga nagu neljas makro. Et tema liikumise skeem on omamoodi üldsegi. Viin on nagu ketoosi-harrastajale glükolüütilised valgud ja suhkrud- ta teeb reklaami pausi nö, kus peatub eelneb kulg mõneks ajaks.
Alkoholi praktiline elu kindlasti sisaldab, seetõttu pole mõtet naiivselt plaanida alkovaba elu omale.
Kavad/plaanid üldse praktilises elus pole end tõestanud. Näiteks mina ei saa taimetoitlust teha, kui naaber toob mulle koguaeg lihasuppi. Ega ma ei viska seda lihapuru sealt ära ju. Seetõttu proovige omale elu sobitada selliseks nagu teid ümbritsev elukorraldus on. Kui ikka olete suure kollektiiviga ettevõttes, no siis on ka vaja plaanida kringlit ja shampust rohkelt elutiili hulka, muidu lastakse teid lahti lihtsalt.
oktoober 29, 2013 at 1:48 p.l. #352628biggereveryday
MemberHahaha, siin saab ikka tõesti nalja.
Tõeline kehaehitaja ilma viinata ei saa, just-just. Olgu see pikendaja kindlasti suhkruvaba aga viin peab menüüsse kuuluma.
Biggerev, mis selle viimase Soolo peale kostad? Adekvaatsed nüansid on välja toodud,võrreldes minu lakoonilise suhkrupiiramisega?
Suhkur-suhkrut, muide.
Räägime igaüks enda eest – kes ei soovi eesti keelt õpetada, see ei peagi seda tegema.
Mind võib küll suunata õigete võtete ja teabe abil õigemale teele. Vead tunnistan, püüan paraneda.
Mina olin esimene, kes up-i talle pani
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Põhimõtteliselt on tõepõhi all. Võiks muidu vaielda mitme koha pealt, aga algajale sobiks see paremini, mis seal kirjas. Paar saiakest nädalas, või üks limonaad ei tee reaalselt midagi, kui ülejäänud toitumine korras ja oskad sisse sobitada. Muidu üldiselt aitaks see jutt seal algajat ikka… Viina koha pealt aga, enamus noori tarvitavad ju… Soovitus, zero ja nendega juua on hea. Ka ise kui rummi joon, kasutan CC zerot kirsi omat. Teadagi siit foorumist, et ka mitmed jõutõstjad nv ikka tarvitavad. Ise suht üle nädala vb maksimum, tihedamini vast mitte. Kuna endal nii palju tegemist, oma firma jne, siis pole joomiseks aega. Parem teen majas endal midagi… Eks iga inimene proovib ise. Kellele ema, kellele tütar.Rasvade koha pealt, pole midagi õelda. Ise söön ka tihti kala, pähkleid jne Petupäev siis tasub ka ära alguses, muidu võib ka liiga raskeks minna…
Merx vabandust selle vana eit sõna eest. Arvasin, kuni sinu profiili vaatamiseni, et tegu naisega…
oktoober 29, 2013 at 2:51 p.l. #352630Anonüümne
GuestMina olin esimene, kes up-i talle pani
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma muidu lisasin küllalt momentaalselt ka ise “+1”.
Minu “+1” tuli alkoholi eest ja ka avokaado eest. Miks Avokaado? Sellepärast taas, et seda sööte töötlemata, erinevalt kartulist ja kanast. Ja nii on seal steroolid ja E-vitamiini eriliigid. Mõlemaid teadus ei mõista, kuna neid asju on tuhandeid rinevaid, igaüks neist tuhandetest omab erinevat abistavat rolli. Paljud ütlevad, et avokaado on maitsetu ja mõttetu- kindlasti mitte. Asju, mida töötlema ei pea, neid katsuge ikka oma menüüsse panna. Avokaado ei ole väga kalli hinnaga, ja teda siis ostke koju pehmeks küpsema.
Aga ärge MarxE’d siit ära küll peletage, liiga palju on juba neid inimesi, kes on siit kommuunist eemaldunud ja negatiivse hoiakuga siinsete suhtes! Et proovige ikka sõbralikumalt suhelda. Vahel väiksed tülid muidugi on vajalikud.
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> -
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.