Suurimad vead?
Avaleht » Forums » Spetsialistid » Küsi Teadjatelt » Küsi Spetsialistidelt » Suurimad vead?
- This topic has 36 replies, 17 voices, and was last updated 17 years tagasi by
zon.
-
AutorPostitused
-
jaanuar 23, 2009 at 12:54 p.l. #181058
joey
MemberJärelikult ei ole see toitumine sugugi nii must-valge, et 5 söögikorda on ideaalne.Olen ka siis nüüd targem. Puudub isiklik kogemus väheste toidukordadega.
Sellisel juhul peaks enamus energiat tulema rasvast, mitte süsivesikutest. Sest sv saadab magu kiiremini ringlusesse ja kõht saab rutem tühjaks.
Kui inimene on aktiivne ka päev läbi, siis ma ei kujuta ette kaalulangust 2 toidukorraga.
Valgustage mind palun.
jaanuar 23, 2009 at 1:15 p.l. #181062ROtter
MemberOlen ka siis nüüd targem. Puudub isiklik kogemus väheste toidukordadega.Sellisel juhul peaks enamus energiat tulema rasvast, mitte süsivesikutest. Sest sv saadab magu kiiremini ringlusesse ja kõht saab rutem tühjaks.
Kui inimene on aktiivne ka päev läbi, siis ma ei kujuta ette kaalulangust 2 toidukorraga.
Valgustage mind palun.
Hakka katsetama erinevate sv ja rasvade kogustega ja arvesta ka loomulikult treeningute toimumise aegasid, nii õpid oma organismi vajadusi paremini tundma.
jaanuar 23, 2009 at 3:55 p.l. #181083asdfghjkl
MemberLihase kasvatajale on 2-3 söögikorda ebareaalne. Miks? Sest ühe söögikorraga pidavat keha ca 30-40gr valku omastama, mitte rohkem. (Parandage kui väide vale, või lisage väidet kinnitav allikas). Seega, 100kg kaaluv treenija suudaks 2-3 X süies omastada ca 80gr valku, seda on vähe lihaskasvu jaoks, soovitatakse 1.5-2.0gg valku keha kilogrammi kohta, see teeks 100kgX1.5gr= 150gr valku päevas, et siis 2-3 toidukorrast jääb väheks ,et seda 150gr kokku saada, seetõttu tulekski süia rohkem kui 2-3 X.
See siis seletus lihaskasvataja toidukordade rohkuse põhjuseks.
jaanuar 23, 2009 at 4:07 p.l. #181086Xero
MemberSee 30-40 g valku ühe söögikorraga pidi suht müüt nüüd olema. Keha omastaba nii palju kui tal vaja on ja ülejäänud tõesti läheb oma teed. Samas, kui vaadata neid suuri kolle, kes mr Olympiat tiitlit taga ajavad, need ajavad sisse 70-80 g valku ühe söögikorraga, kui mitte rohkem.
jaanuar 23, 2009 at 4:15 p.l. #181087zon
MemberOlen noorem neiu(18) ning nagu peale jõule ikka, oleks vaja mõni üleliigne sangake ära “kaotada”(kaalu alandada) – samas sooviks siiski naiseliku figuuri säilitada, st. vältida mehelikke lihaseid.Laiskvorst ei ole, teleshopi saunabeltidesse ja “kapsasupi” dieetidesse ei usu. Käin iga õhtu stabiilse tempoga jooksmas 30-60min, olenevalt tujust ja ilmast. Söön 3 vahest 2x päevas (pudrud, supid, toorsalatid) ~2 korda nädalas ka mingi lihatükk. Piimatooteid ei tarbi v.a kohupiim (kuigi need maitsevad mulle), rämpstoit-shokolaad-mulliga joogid ei kuulu menüüsse. Iga söögikorra juurde kuulub roheline tee, viil greipi ja nii “moe pärast” L-karnitiini kapsel. Kööki enam peale kella 6’t asja ei ole.
Kuna tegutsen sisetunde järgi ja olen võhik sel teemal, küsiksin siis teadjamatelt inimestelt, et Mis on need suurimad vead mis nn. algajad kaalulangetajad üldse teha saavad ? Oodatud on ka võimalikud toote-soovitused, raha probleemiks ei ole.
Esimene ja kõige sagedasem viga on see et ei teata umbkaudugi seda kui suur on tarbitav kcal hulk päevas, minu soovitus on-pane kõik kirja mida ja kui palju sööd, seejärel kasuta siinses portaalis olevat kalori arvutit. Täpset kcal kogust soovitada ei saa kuna ei tea sinu pikkust, kaalu, rasvaprotsenti ….aga umbes 2200 kcal juures see võiks olla naistel kaalu langetamisel. Kui aeroobset teed pea iga päev siis kohe peale aeroobset natuke kiireid süsivesikuid(puuviljad sobivad hästi, nii naturaalsel kui kuivatatud kujul), see aitab natuke olemasolevat lihasmassi säilitada. Üldjuhul võiksid kõik toidukorrad (umbes 4) sisaldada midagi valgurikast. Ja rasvastest toitudest pigem hoidu, mina nt segan rasvatu kodujuustu oliiviõliga on parem variant kui 4 protsendliline, aga see pole vast enam nii oluline.
Edu!
jaanuar 23, 2009 at 4:31 p.l. #181089daemonium
MemberJa rasvastest toitudest pigem hoidu,Lollusi ei ole vaja soovitada.
jaanuar 23, 2009 at 4:41 p.l. #181090timo116
MemberKaalu langetusel on siiski põhiline süsivesikute langetamine mitte rasvade…
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 23, 2009 at 4:58 p.l. #181091Xero
MemberLollusi ei ole vaja soovitada.Ju kasutaja siiski soovitas selliseid rasvaseid toite, mis sisaldavad suurel määral rasva. Ega nt sealiha või lambaliha ju ei tohiks dieedi ajal süüa
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>jaanuar 23, 2009 at 5:09 p.l. #181093daemonium
MemberJu kasutaja siiski soovitas selliseid rasvaseid toite, mis sisaldavad suurel määral rasva. Ega nt sealiha või lambaliha ju ei tohiks dieedi ajal süüa
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ennem sealiha kui mingi kartul või teraviljatoode.
jaanuar 23, 2009 at 5:21 p.l. #181094vaher
MemberEga nt sealiha või lambaliha ju ei tohiks dieedi ajal süüa
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Emm.. Mida sina siis dieedi ajal sööd? Näksid vaid porgandeid ja jood vett? Dieedi ajal ikka peaks vähendama süsivesikute hulka toidus, sealihas ja lambalihas on neid tühine arv võrreldes nende valgu ja heade rasvade kogusega.
jaanuar 23, 2009 at 6:19 p.l. #181098zon
MemberPidasin silmas eelkõige rasvaseid toite mille sisaldus on üle 10 protsendi, see kodujuustu n’äide oli vb tõesti halb aga dieedi ajal peaks minu arust tarbima rasvasid mis on nö head rasvad, hea variant on nt lõhe sealiha asemel, sealihas ei ole küll niipalju häid rasvu et peaksin seda eelistama, üldiselt on kergem dieeti pidada kui süüa asju mis ei anna palju kaloreid aga koguseliselt vb täidab natuke kõhtu ka.
Ps olen tellinud erinevatelt tegijatelt toitumiskavasid ja pange tähele kanafilee, proilerifilee või looma sisefilee kaasaarvatud veel kalaliha ei ole mitte keegi mulle kavasse mõnda rasvasemat lihatoodet pannud. Dieedi ajal võiksid olla rasva allikad muud.
jaanuar 23, 2009 at 6:58 p.l. #181100jrx
MemberLihase kasvatajale on 2-3 söögikorda ebareaalne. Miks? Sest ühe söögikorraga pidavat keha ca 30-40gr valku omastama, mitte rohkem. (Parandage kui väide vale, või lisage väidet kinnitav allikas). Seega, 100kg kaaluv treenija suudaks 2-3 X süies omastada ca 80gr valku, seda on vähe lihaskasvu jaoks, soovitatakse 1.5-2.0gg valku keha kilogrammi kohta, see teeks 100kgX1.5gr= 150gr valku päevas, et siis 2-3 toidukorrast jääb väheks ,et seda 150gr kokku saada, seetõttu tulekski süia rohkem kui 2-3 X.See siis seletus lihaskasvataja toidukordade rohkuse põhjuseks.
See sõltub inimesest, valgu tüübist, muudest samal ajal söödavatest asjadest jne.
See ei ole teadusartikkel, aga ma ei viitsi otsida hetkel… vaata ise edasi
100 kg lihasekasvataja võib jah vajada vahele lisaks ühte “proteiinieinet”.
Aga kui me räägime 60 kg naisterahvast siis on asi hoopis teine. Talle ilmselt piisab maksimum 1,2 g per BMkg seega on vaja kolme korra peale ära jaotada ainult 72g ehk 24 per söögikord. Ei midagi võimatut. Sama lugu ROtteriga, kelle kaalu ma küll ei tea, ent kes pole enam esimeses nooruses kehaehitaja nagu ma aru olen saanud. Kolmas keiss olen mina, kellel lihasmassi lisamise vastu hetkel igasugune huvi puudub ja see pigem vastunäidustatud on spordispetsiifika (kaalukategooriad) tõttu.
jaanuar 24, 2009 at 12:12 e.l. #181117Xero
MemberEmm.. Mida sina siis dieedi ajal sööd? Näksid vaid porgandeid ja jood vett? Dieedi ajal ikka peaks vähendama süsivesikute hulka toidus, sealihas ja lambalihas on neid tühine arv võrreldes nende valgu ja heade rasvade kogusega.Ega nälgida ei saagi, järeldades sinu nägemusest dieedist – porgandid ja vesi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Ma ei peagi dieeti ega ole pidanudki. Kuid milleks süüa dieedi ajal nt sealiha ja teisi suure rasvasisaldusega lihatooteid, kui on olemas nt kana-, kalkuni ja teised fileed. Rasvasid saad kätte mujalt kui ainult lihast !
Isegi kui peaksin dieeti jätaks kohe kindlasti välja sealiha, mida praegu massikasvatamisel söön.
Ja muidugi ma vähendaks süsivesikute hulka, ilmselge ju ! Samas, rasvasid välja ikka ei jätaks ju, teatud koguse tuleb ikka kätte saada. Jutu point on ikkagi see et rasvased toidu=kõrgeprotsendilised tooted, millest tuleks dieedi ajal hoiduda.
jaanuar 24, 2009 at 12:30 e.l. #181120eintsius
MemberOlen noorem neiu(18) ning nagu peale jõule ikka, oleks vaja mõni üleliigne sangake ära “kaotada”(kaalu alandada) – samas sooviks siiski naiseliku figuuri säilitada, st. vältida mehelikke lihaseid.Laiskvorst ei ole, teleshopi saunabeltidesse ja “kapsasupi” dieetidesse ei usu. Käin iga õhtu stabiilse tempoga jooksmas 30-60min, olenevalt tujust ja ilmast. Söön 3 vahest 2x päevas (pudrud, supid, toorsalatid) ~2 korda nädalas ka mingi lihatükk. Piimatooteid ei tarbi v.a kohupiim (kuigi need maitsevad mulle), rämpstoit-shokolaad-mulliga joogid ei kuulu menüüsse. Iga söögikorra juurde kuulub roheline tee, viil greipi ja nii “moe pärast” L-karnitiini kapsel. Kööki enam peale kella 6’t asja ei ole.
Kuna tegutsen sisetunde järgi ja olen võhik sel teemal, küsiksin siis teadjamatelt inimestelt, et Mis on need suurimad vead mis nn. algajad kaalulangetajad üldse teha saavad ? Oodatud on ka võimalikud toote-soovitused, raha probleemiks ei ole.
Mehelike lihaste saavutamiseks pead ikka väga kõvasti vaeva nägema(loe: pole paaegu võimalik). Lihasmassi arendamine on üks parimaid lahendusi kehakaalu kontrollimiseks. Arenda julgelt. Egas ilmaasajta ei öelda, et toitumine + trenn on õige tee figuurini. Lihased oma olemasoluga juba tarbivad energiat päris palju lisaks nende treenimisel kulutavalae energiale.
jaanuar 24, 2009 at 6:41 e.l. #181122ROtter
MemberEga nälgida ei saagi, järeldades sinu nägemusest dieedist – porgandid ja vesi
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>
Ma ei peagi dieeti ega ole pidanudki. Kuid milleks süüa dieedi ajal nt sealiha ja teisi suure rasvasisaldusega lihatooteid, kui on olemas nt kana-, kalkuni ja teised fileed. Rasvasid saad kätte mujalt kui ainult lihast !
Isegi kui peaksin dieeti jätaks kohe kindlasti välja sealiha, mida praegu massikasvatamisel söön.
Ja muidugi ma vähendaks süsivesikute hulka, ilmselge ju ! Samas, rasvasid välja ikka ei jätaks ju, teatud koguse tuleb ikka kätte saada. Jutu point on ikkagi see et rasvased toidu=kõrgeprotsendilised tooted, millest tuleks dieedi ajal hoiduda.
“Ma ei peagi dieeti ega ole pidanudki.”
Ja siis tuled õpetama, kuidas on ÕIGE dieeti pidada ja mida süüa dieedi ajal.
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.