Suured suured probleemid kaaluga
Avaleht » Forums » Toitumine » Kaalust maha » Suured suured probleemid kaaluga
- This topic has 155 replies, 34 voices, and was last updated 12 years tagasi by
Sarge.
-
AutorPostitused
-
juuni 15, 2013 at 10:11 p.l. #345104
visahing1
MemberAga kui olen 17 ja ise toitu koju ei osta.
juuni 15, 2013 at 10:42 p.l. #345105jrx
MemberAga kui olen 17 ja ise toitu koju ei osta.
Kas vanemad ei mõista su soove ja eesmärke ja ei ole nõus aitama? Kas nemad on normaalkaalus?
juuni 16, 2013 at 7:52 e.l. #345109KaisakeM
ModeratorVanemad on erinevad, paljud võivad pidada seda hetkeliseks ja naeruväärseks ega mõista oma järglase probleemi. Sageli on ka vanemad ise ebatervislike eluviiside peal.
Autorile nii palju, et vähemalt ürita vanematele selgeks teha, mis toitu sa sooviksid ja kasvõi valmista ise. Enamasti mune, piima, liha, juustu, tatart ja juurvilju jne ikka koju ostetakse ja kindlasti saab ka oma taskuraha eest midagi soetada- kodujuustu/kohupiima pakk pole märkimisväärselt kallis.juuni 17, 2013 at 12:13 p.l. #345154JungaTroll
MemberTere!
Olen ülekaalus 17 aastane poiss.Palun mitte naerda siin juures(128kg/1.95m).Mu vaim ja keha on valmis nüüd kõvasti kaalu langetama!
1)Mis oleks parim trenn millega saaks kohe kiiresti kaloreid kaotada?
2)Kas on võimalik et trenn mida ma teen muudab peki lihaseks
3)Oleks vaja kellegi abi, kes aitaks või nõustaks mind.
Ma pole nõus rasvaimule.
4)Mis tuleb teha kui peaaegu iga päev on selline asi et paneks kasvõi tahvel šokolaadi nahka
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> ?5)Käin nädalas 3 korda jõusaalis- kas see on ikka õige asi ? või peaks mingit muud trenni tegema?
Äkki kellegil on toidumenüü mida ma saaksin kasutada, ma ei tea täpselt mida ma ei tohi süüa et kaal langeks
Huvitav, mul on endal kodus pea sama vana poiss, kellel samasugused mured. Vastuseks ka teistele siinsetele kirjutajatele – probleem ei sõltu sellest, kas vanemad ostavad või ei osta koju tervislikku toitu. Me ostame koju ainult tervislikku toitu, püüame poissi abistada, motiveerida. Kuigi ma tean näiteks, et poiss peab järjekordsest toitumiskavast kinni heal juhul 3 päeva, teen ma neid ikka. Et ei saaks öelda – teda ei aidata. Kuna olen ise BP, BC treener, oman klubi, siis kõik trennid on talle tasuta. Jõusaal oleks tasuta, olemas on rattad jms. Kuid miski ei aita – ka normaalsest toidust saab end suureks süüa (või vähemalt ei võta alla) seni, kuni istuda vaid kodus arvuti taga ja muudkui süüa. Ja kui veel lisaks omada ka veidi taskuraha, saab alati haarata poest lisaks krõpsupaki ja coca-cola. Või pizza. Kätt ette ei pane.
Perioodiliselt leiab ta siis internetist ka uusi dieete ja püüab neid alustada. Me ei narri teda nende tõttu, kuigi mõne ekstreemsema puhul püüame ikka veidi nõu anda – nt. täiesti rasvu välistav või veedieet ei pruugi kasvava keha puhul kõige mõistlikum olla …
Trennist kaalu alandamise eesmärgil. Usu, kuni söömise kogused ei ole paigas, võid end sõna otseses mõttes vigaseks treenida. Ei aita. Inimesel peab olema suurepärane füüsiline vorm, et suuta end toitu piiramata normaalkaalus olla. See nõuab sõna otseses mõttes päev otsa rabelemist.
Esimene asi, mida ma soovitaks. Mõtle ühele eesmärgile. Ja see eesmärk on – vähenda koguseid. Mida iganes sa sööd, vähenda koguseid. Sellest algab kõik. Pidurite peale saamine. Kui sa teadvustad ja oled võimeline kontrollima seda, PALJU sa sööd, siis järgmisena hakka mõtlema sellele, MIDA sa sööd. Alles siis võiksid tellida toitumiskava. Sest kuni sa ei suuda kontrollida “palju”, lendab igasugune toitumiskava peagi nurka.
Kui “palju” hakkab ilmet võtma, hakka valima “mida”. Siin ei ole tegelikult mitte mingit kunsti. Looduses on asi hämmastavalt lihtne – kuskil 100kcal/100g juures jookseb piir, kus mao suurus (täiskõhu tunne) on kooskõlas energia vajadusega. Ehk, võid korvi ja suhu loopida kõike, mille energia sisaldus jääb alla 100kcal/100g. Kui hakkad seda tegema, siis märkad iseenesest, mis sinna allapoole jääb … juurviljad, veidi puuvilja. Ja kõige ülejäänu puhul pead suutma vastata küsimusele – MIKS ma seda söön? Kui vastust pole – ära söö! Vastuseid saab aga põhiliselt olla kolm: valkude vajaduse katteks, rasvade vajaduse katteks, mõnu pärast.
juuni 18, 2013 at 4:32 e.l. #345179kuko
MemberEks ta nii kipub olema, et kellel kõik olemas see ei viitsi vaeva eriti näha. Ja ma usun, et see õige klõps käib peas ära kuskil kümmne aasta pärast.
Nii noortel on tahtmine kohe kiiresti 1-2-3 alla võtta ja kui nädala-kahega rambo peeglist vastu ei vaata siis hajub jälle ära kuni järgmise korrani.
Ära solvu kallis teema algataja aga ma olen päris kindel, et aasta pärast sa enam ei mäletagi seda teemat. Aga alati on ka erandeid
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″>Igatahes jõudu ja kui motti pole siis tuleta meelde miks sa alustasid!
juuni 19, 2013 at 12:42 p.l. #345259priibe
MemberIlmselgelt on puudu sul tahtmine sellest üleliigsest kaalust loobuda. Kuna vanus veel selline,et üks päev on mõte hea teine päev juba lüüakse käega sellele.
Mina näiteks suitsetasin 10a ja jätsin päeva pealt maha nüüd pole 2 kuud teinud, asi on pigem tahtmises ja asi on rohkem distsipliinis! Sa pead paika panema, mis sa tahad kas sa soovid oma liigsest kaalust lahti saada või lihtsalt enda üle nutta, miks sa nii suur oled. Alusta sellest, et vaata mis sa sööd ja kui palju. Kui sa suudad näiteks kuu aega sellele vastu pidada siis juba võid mõelda toitumiskavadele jms. Sest need on samuti väga rangelt paigas ja sa pead ise sellest kinni pidama, mitte et täna teen homme paus üle homme uuesti. Stabiilselt koguaeg üks tegutsemine ja kõige tähtsam tahtejõud !!!!!! See viib edasi asja:)
juuni 21, 2013 at 11:39 p.l. #345344visahing1
MemberTänan heade soovitusete eest.Vanemad on normaalkaalus. , aga olen pidanud päris pikka aega kinni toidukavast ja treeningkavast , aga tuleb ikka neid hetki kus tahaks lihtsalt käega lüüa.Ma arvan et mul oleks vaja eratreenerit, sest arvan et üksinda ma lihtsalt ei suuda,probleem on ka selles et vanematel pole raha maksta eratreenerile.Arvan et see jääb kaugeks unistuseks
” srcset=”/uploads/emoticons/sad@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> .Kui keegi tahab mind aidata või koos trenni teha siis andke märku.Mul pole raha et käia jõusaalis ja neid atraktsioone kasutada.niiet asi jääbki vist niikaua sinna maale kuni ise hakkan tööl käima.juuni 22, 2013 at 8:01 e.l. #345346Rain 6 kanget
MemberLõpeta vabanduste otsimine, sest neid muudkui tuleb ja tuleb. Alusta võimaluste kasutamisest. Tossud on – saad jooksmas käia. Põrand on – saad teha kätekõverdusi. mingi matt on maha rullimiseks – saad teha kõhule harjutusi.
Sinu jutu järgi oleks eratreener abiks – kui ta sinuga 24/7 koos elaks, siis küll, kuid sina oled see, kes oma suhtumisega muudab enda elustiili ja toitumist. Sinus on muudatuste jõud, mitte kelleski teises. See, et vanematel ja sul pole raha mingite asjade hankimiseks, siis …. järjekordne vabandus…
Tee endale selgeks eesmärk, kuhu tahad jõuda ja lõpeta vingumine, alusta tööd endaga või siis jätke juba alustatut!
Pea meeles – JÄTA VABANDUSED!!!!
juuni 22, 2013 at 8:08 e.l. #345347jrx
MemberLihtsam on alati mitte muutuda
” srcset=”/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x” width=”20″ height=”20″> Muutus on valus ja raske.juuni 22, 2013 at 9:30 e.l. #345350priibe
MemberMa võin su trennikaaslaseks võtta, kui sa jõusaali raha kokku ajad kuskilt, nii palju ma saaks sulle juhendeid anda ja trennis utsitada! Aga see on see et sa peaksid ise ikka tahtma samuti! vabanduste otsimine on välistatud!!!!!!!!!!!!!!!!! Kui sul on toitumis kava, siis miks sa ei võtnud lisaks treening kava samuti? Näiteks kui sa jälgiksid facebookis Marek Kalmuse reklaame kohati on see toitumis kava juba 15 euri koos treening kavaga!
juuni 22, 2013 at 9:36 e.l. #345351Invention
MemberJa treeningkava saab isegi tasuta siitsamast foorumist.
juuni 22, 2013 at 11:26 e.l. #345356Tulp1
MemberÜks asi, mida ma siin foorumis pole märganud nt. Sa oled 17, okei käid koolis, kuid praegu on suvi; otsi omale füüsiline töö. See teeb imet, tean omast kogemustest, lisaks saad kena kopika taskuraha juurde. Ise kaotasin suvi läbi palavas keskkonnas füüsilist tööd tehes 3 kuuga ~12-13 kg. Umbes 83lt 70le, Hilljem oli aeg kus olin isegi 65kg (olen 172cm pikk), peale seda hakkasin jälle jõusaalis käima, nüüdseks olen pidevalt 70-72 kg ringis, üldine ilme on tunduvalt parem. Lisaks kaota alkohol, kui seda tarbid, eriti pidevalt, ala iga nädalavahetus pidu ja joomad. Muidugi vahest paar õlut või kellegi sünnipäeval/pulmas pits viina võib ikka lubada. Kõik muud joogid asenda veega, ka igasugused mahlad jms. Mahla pressi ise paarist apelsinist, tunduvalt maitsvam ja pole igast jama täis topitud. Kõik gaasiline teeb ainult halba, energiajoogid, coca-cola, unusta need, sunni end mitte jooma.
juuni 22, 2013 at 12:09 p.l. #345358salasilm
MemberKas sa oled neid raamatuid, mida ma soovitasin, juba lugenud? Kas ka ühe raamatu ostmiseks puudub pere eelarves raha? Kui jah, siis saadavust raamatukogudest võib vaadata siit:
https://www.lugeja.ee/record/617788
https://www.lugeja.ee/record/727876
Kaalu maha võtmiseks tuleb muuta söömist ja joomist, võibolla isegi radikaalselt. Ka minu soovitus nr1 oleks, et ära joo midagi muud peale puhta joogivee (kraanivee). Ei morssi, ei piima, ei kohvi, ei teed, ei õlut, ei maitsestatud pudelivett. Poest pudelid ostmata jätta ei ole raske. “Mul on vaja eratreenerit“! Kurat, see on ju naeruväärne! Esimesse klassi läksid sa jah arvatavasti nii, et ühes käes olid lilled ja teise käe otsas ema või isa, aga nüüd oled sa juba 17 ja peaaegu 2 meetrit pikk. Otsi googlest “100 pushups” ja “200 squats”, vali mõlema harjutuse jaoks üks kava välja ja anna minna. Jõusaal ega treener pole mingi treenimise eeldus. Kui keharaskusega 200 kükki on liiga lihtsad, siis osta nõukogudeaegne 16 kg sangpomm (maksab tüüpiliselt 16 eurot) ja tee kükke sellega. Sangpomm on selline asi, et seda võib kasutatuna osta vabalt, sest selle tarbimisväärtus ei vähene isegi sajandi jooksul kuigivõrd.
Loe oma postitus uuesti läbi ja kas sulle meeldib see, mida sa sealt loed. Tahtejõuetus ja distsiplineerimatus ajab mind turri.
juuni 22, 2013 at 4:32 p.l. #345376visahing1
MemberPriibe , see oleks väga hea kui saaks koos trenni teha, aga lähen 24juuni Inglismaale ,ja tulen tagasi 1 august -siis saab koos trenni teha.Salasim, ma ei tea kas sa oled ise paks olnud või midagi, aga see pole nii lihtne lihtsalt endale öelda, et nüüd jääb kõik magus ja hea ära näiteks kuu aega ma proovisin jälgida et midagi magusat ei osta, aga siis tuli jälle mingi nõrkusehetk.Ma ei suuda lihtsalt nii , ja mul oleks lihtsam kui saaksin kellekagi koos trenni teha või midagi, see läheks kõik lihtsalt kiiremini- see on mu Point.Ma arvan et mul jääb puudu toetusest.Ja see et ma seda ütlen ei tähenda seda et ma vabandusi otsin vaid seda et see kaalulangus läheks libedamalt
juuni 22, 2013 at 6:23 p.l. #345385priibe
MemberPriibe , see oleks väga hea kui saaks koos trenni teha, aga lähen 24juuni Inglismaale ,ja tulen tagasi 1 august -siis saab koos trenni teha.Salasim, ma ei tea kas sa oled ise paks olnud või midagi, aga see pole nii lihtne lihtsalt endale öelda, et nüüd jääb kõik magus ja hea ära näiteks kuu aega ma proovisin jälgida et midagi magusat ei osta, aga siis tuli jälle mingi nõrkusehetk.Ma ei suuda lihtsalt nii , ja mul oleks lihtsam kui saaksin kellekagi koos trenni teha või midagi, see läheks kõik lihtsalt kiiremini- see on mu Point.Ma arvan et mul jääb puudu toetusest.Ja see et ma seda ütlen ei tähenda seda et ma vabandusi otsin vaid seda et see kaalulangus läheks libedamalt
Minu kaal on hetkel peaaegu 2 kuuga langenud 120kg pealt, 105 kg peale, nii et ma tean ikka ja olen paks, siiani kõht veel pole eest kadunud aga tuleb pingutada! Nii et saali, eks sa siis võta ühendust ma käin mustamäel spordiklubi nimega gymleco. Kirjuta millal tulla saad mina käin nädalas 4-5 korda oleneb kuidas jõuan ajaliselt. Treeningu pikkus on 2h, et arvesta seal pole võimalust viilimiseks:)!
-
AutorPostitused
- You must be logged in to reply to this topic.